Stylevolution

Napadlo mě, co takhle vám ukázat, jak jsem se oblékala dřív? Ano, ano, i před tím, než jsem založila blog, jsem měla jistou řekněme potřebu vypadat k světu. Trošku jsem prohrábla pár zaprášených složek. Výsledek? Několik fotek znázorňující přešlapy z mládí a mnoho začátečnických chyb. Což si za pět let, při prohlížení fotografií z dnešní doby, stejně budu říkat taky.

This is just a little retrospective of what I used to wear when I was young. Yes, even before the blog I enjoyed wearing nice things. I appologise for the lack of English-written comments, but I think the pictures speak for themselves.


Nejstarší, řekněme outfitová, fotka pochází z roku 2005. V té době mi bylo... 12! Přiznávám, ty tenisky ke květované sukni asi nejsou nejlepší volba, ale trošku nostalgicky na tu dobu vzpomínám. V té době letělo ethno a já milovala zelené boty, které jsem sbírala a dotáhla jsem to až na pět párů.


2007

První fotka v růžovém kabátě.

Kampa, růžové gumáky, kabelka s Minnie a fotka, která mě stála dva týdny smrtící rýmy.

Období barvofilie: když mi bylo oněch 14 let, neměla jsem snad jedinou věc v černé barvě. Což je něco, co teď zpětně nemůžu pochopit. Mimochodem: ty fialové lodičky jsou mé první boty na podpatku vůbec.

Anglie. Barvofilie podruhé a společná fotka s mými prvními učiteli surfu.



A pak střih: ofina!



2008

Jedna z nejoblíbenějších fotek vůbec. Únor 2008. Ty černé korále byly mé oblíbené, nosila jsem je ke všemu. Pak se po nich doslova slehla zem. Dodnes je mi líto, že jsem je nikdy nenašla.


Období jednoduchosti. Ty džíny jsem nosila pořád.

Letní šaty, podpatky a šála po babičce v září 2008. Mimochodem, to jsou ty šaty makové panenky, které jste zde na blogu mohli vidět asi tak před měsícem.

Tohle bývaly mé oblíbené minišaty, ty třásně byly prostě úžasná, speciálně na tanec. Co se s nimi stalo? Při praní se zkrátily asi tak o deset centimetrů... což je učinilo nenositelnými.

Podzim. Období barevných punčocháčů, retrošatů a vysokých podpatků. Tyhle byly mé první nad deset centimetrů.


2009

Brusel a skvěle teplé a zároveň nepřehlédnutelné neonově zelené Adidasky. Turistka.
Tričko vlastní výroby. Jedna z věcí, co se musí nosit s nadhledem.

Byl to taky rok, kdy Dolce & Gabanna přišli s pyžamovou módou. Župan místo kabátu se mi zdál jako skvělý nápad.

Sestřin overal a hippie čelenka ve vlasech. Myslela jsem, že vypadám strašně cool.

Poslední dvě fotky jsou z cest po Francii.

Madrid a zrzavé období.

Madrid podruhé.

Surfstyle ve Francii.

Září. Upírské.


Podzimní ofina a tmavé vlasy.


2010

Leden. -15. Ty punčocháče jsem na sobě měla asi troje. Brr.


A zbytek už, myslím, znáte...


.

Better late than never


 A few little pictures from Paris. By Sandra and me.

 Voilà. Hope you like it!

Hiding from the Sun behind palm trees


Barcelona. Opět horký den (zííív, klišé!) Sluneční brýle s palmičkama mi udělaly obrovskou radost a ani nevím proč, protože si nepamatuju, že bych kdy chtěla něco, na čem jsou palmy. Je to prostě ta věc, co vás při nakupování praští to očí a musíte ji mít. Za jakoukoliv cenu (kterou vám dovolí vaše peněženka). A dlouhé šaty jsou prostě skvělá věc, nejspíš proto, že jsou neobvyklé v porovnání k tomu, co nejčastěji nosím. Přijde mi, že v dlouhých šatech každá dívka nebo žena hned vypadá jinak. Každopádně Barcelona byla úžasná a doufám, že se tam co nejdříve vrátím.

Barcelona and another hot day (I know this is becoming a cliché). Those sunglasses with palm trees made me really really happy and I don't even know why because I had never wanted anything with palm trees. Anyway it was The thing that you have to have at any price (that your wallet will let you pay). And long dresses are just so cool, I guess just because of the fact that it is not something I would wear very often. I think that every girl or woman looks different in a long dress. Barcelona was awesome and I hope I will come back very soon.

I am wearing: dress & bustier from H&M, belt from Massimo Dutti, bag from Naf Naf, shoes from Vagabond and sunglasses from Topshop.

Hot hot hot


Schválně kdo pozná, kde jsem? Ne, Paříž to není. Je to... Barcelona! Krásné město pod hořícím sluncem plné milých Españolců, výborného jídla a v současné době neuvěřitelných slev, kde se mi zvláštně kroutí vlasy. Až se vrátím, začnu vám kousky z Barcy pomalu ukazovat. Teď zas běžím do víru města. A nebojte, druhý článek o Paříži se tu objeví zanedlouho.

Can you guess where I am? No, it's not Paris anymore. It is... Barcelona! A beautiful city under the burning sun full of nice Españoles, delicous food and, at the moment, of unbelievable sales, and also where my hair gets strange cwaves. When I come back I'll show you guys what I got. Now I'm gonna run the errands again. And don't worry, the second post about Paris will be here soon.

I am wearing a tunic from Primark, feather bracelet from Stradivarius, shoes from Bata and sunglasses from Dior.