In the woods


Nepřijde vám, že vypadám strašně moc romanticky? Já, cynická milovnice černého humoru. Prostě mě baví trochu změny čas od času. Mimochodem ten kašmírový svetr je jedna z nejpohodlnějších věcí, co jsem kdy na sobě měla. Škoda, že není můj. Smutné, velice smutné. A slibuju, že příště ty hodinky vyfotím i zevnitř!

Don't you think I look a little too romantic? Me, cynical girl lauging at Suicidal Bunnies. I just like changing my style time to time. By the way the cashemere cardigan is one of the cosiest things I have ever worn. Unfortunately, it is not mine. Sad, very sad. And I swear that next time I am going to take pictures of the inside of my watch!




Wearing: H&M dress, United Colours of Benetton cardigan, Burberry watch & vintage hat.

Oracular spectacular



Je jen jedna věc, které se, i přes veškerá období módní schizofrenie, pořád držím: výrazné barvy. Speciálně v zimě mi přijde škoda, že se naprostá většina lidí obléká do šedých a černých kabátů (v horším případě to jsou bundy), když samo o sobě je v zimě barev málo. Proto mi udělal obrovskou radost svetr z H&M, jehož oranžovo-červená barva vlčích máků (a někteří z vás možná vědí, že je to moje oblíbená) je momentálně tou pravou vitaminovou bombou prozařující šedé depresivní něco pokrýté bílou peřinou a několika centimetry ledu. Přidejte krátkou délku, vysoký pas, další barevné doplňky, kačenky a sníh, aby to celé krásně vyniklo a máte celek, který nudný rozhodně není.
There is only one thing that I stick to, despite my fashion schizophrenia: bright colours. Especially in the cold winter I find it rather sad that most of the people wear only blacks & greys. That's why this sweater made me incredibly happy, because it has the perfect shade of orange/red that as the corn poppy and it is the vitamine bomb that brightens up the grey and depressing something covered by snow and a few centimetres of ice. Make it short, add a high waist, other colourfull accessories, ducks and snow (to higlight the contrast) and you have an outfit, that is not boring at all.







Wearing: H&M sweater, pants & belt, Zara gloves & Hermès scarf.

Merry Christmas!!

Wearing: Zara dress & vintage jewelery (last year picture)

Užijte si kapra, cukroví, bramborového salátu, pohody, pohádky, dárky, lidí, se kterýma Vánoce slavíte a bacha na svíčky na stromečku! :)

Enjoy your holidays and watch out for the candles on th Christmas tree! :)

One of these please!



Olympia Le-Tan book clutch & Furla Bluma clutch


... a zrcadlovku, co se vejde dovnitř.

... and a camera that fits inside.

Andy, you're a star



Wearing: H&M coat & beret, Benetton jumper, Zara skirt & bag & Vagabons shoes

Už aby byly prázdniny. Nejlépe letní. Když jsem někdy v červnu říkala, že nestíhám, tak jsem pěkně kecala. Člověk, co má nalakované nehty a říká, že nemá na nic čas, kecá. Nostalgicky vzpomínám na jarní předmaturitní období, kdy jsem si nehty malovala obden a mezitím koukala na seriály. Nechápu, kde jsme všichni brali ten optimismus, že s maturitou všechna práce skončí. Milé děti, nevěřte americkým filmům, protože ono to všechno teprve začíná. Mezi kreslením 3D stadiónů, kreslením stínů, počítáním miliónů věcí na matiku a snažení se pochopení deskriptivní geometrie, jsem byla ráda, když jsem si v pondělí koupila prstýnek. A stejně ho vidím seshora a z profilu. Do toho se rozbíjí foťák. Fotky jsou vytisklé a seskenované a mně se, jakožto fotografickému úchylovi, tato lehká odchylka od normálu líbí...

I'm so looking forward to be on holidays. Or even better in summer. When I was saying in June that I don't have time for anything, I was lying. A person that has nailpolish and says she doesn't have time for anything is lying. I can now remember how I was doing my nails every couple of days in between watching series while I was ending high school. I don't really remember where we got the idea there would be no work in college. Dear kids, do not listen to American movies. In between drawing 3D stadiums, drawing shadows, counting millions of things for descriptive geometry I was happy when I bought a ring on Monday. And even then I was seing it in two dimension. Meanwhile, the camera is breaking. The pictures are printed and scanned and since I am a photographic dork, I kind of like it.

Photos: Alban

Přelet nad kukaččím hnízdem








Wearing: my sister's coat, vintage scarf, Mango jean, Topshop bag & Vagabond shoes

Jsme banda úchyláků.
Bloggeři- "bloggeři",
všichni jsme pózéři,
když fotíme si šálku.

Chvilka poezie o aktuálních tématech.

On the other side, we're still alive


Jsou prostě věci, které nesundáte. Jako například nejteplejší kabát, když je zima. Mám sice na nákupním seznamu ještě několik dalších (bílý chlupatý, černý klasický a parku), jenže momentálně zcela neegoisticky přelýšlím spíš nad dárky pro ostatní než pro sebe. A taky nad tím, proč jsem k sakru nejela do Francie, když tamní odboráři stávkují stejně tak, jako ti zdejší. Tím chci říct, že mám dnes večer letět do Prahy a díky stávkám dispečerů jsem celý včerejší den strávila na internetu, bažící po dalších a novějších informacích o zrušených a posunutých letech. Podle posledních zpráv je všechno O.K., a tak už mám v kufru sbaleno několik světrů, ponožky na lyže a doufám, že toho kulicha někde v Praze opravdu mám.
Nemám ráda zimu. Připadám si jak cibule (kvůli vrstvám), a k tomu strašně nekreativní. Když se ručička teploměru blíží k nule, tak začínám opomínat rozmanitost, kterou móda nabízí, a začínám hibernovat v těch nejteplejších a nejpohodlnějších věcech. Zkrátka a dobře začínám nosti pořád to samé. Možná je to tím, že jsem si ještě nepřivezla všechny zimní věci. Ale už se těším na sníh, tak mi do zítřka, prosím, nějaký nechte!

There are some thing you want to wear all the time. For example the cosiest coat when it it cold outside. I have some more of them on my shopping list, but I am bein completely altruist and I am thinking rather about
buying things for the others than for myself. And also why there are always strikes when I least need them. It seems that everything is OK by now, so I have everything in my luggage (mainly jumpers & ski socks).
I Do not like winter. It's cold. And I feel like a non-creative onion. I just forget all of the varieties fashion offers and I dress into warm and cosy things. Meaning that I always wear the same. But I am looking forward to some snow tomorrow, yay!

Wearing: vintage coat, Mango jeans, Hermès scraf & Prada flats.

Photos: Alban


Amour

Nechte si Audrey i Keiru, říkejte si, že No. 5 smrdí, ale neberte mi krásné svalnaté Brazilce objímající na mrakodrapech.