purple rain







Wearing: blazer, socks & cuffs from H&M, Zara shoes and Zara kids playsuit

Inspirace zde je myslím docela jasná: Jil Sander S/S 2011, velké květiny & colour blocking. Poslední dobou hodné tíhnu spíš ke studenějším barvám jako modrá a zelená, docela změna oproti zimě, kdy jsem nenosila skoro nic jiného než červenou. Overal jsem ukradla sestře při své návštěvě Prahy, nebo ukradla, to se ani nedá říct, vzala jsem ho na výlet. Vlastně praktikujeme mezinárodní výměnné zájezdy pro naše oblečení. Normálně na kytičky moc nejsem (ehm, nelži Adélo), ale kombinace barev na něm neuvěřitelně aktuální a k tomu je na něm něco prostě úžasného. Nebo v něm. Nohy, to je ono.

I think here is a clear inspirantion by Jil Sander's S/S 2011, big flowers and colour blocking. I have been chosing mainly cold colours such as green blue lately, which is quite a change from winter, when I was basicaly only rearing red. I stove the playsuit from my sister in Prague, well I did not steel it, I make it come with me on a vacation. International clothes exchange that is. I usualy don't like flowers (ehm, please don't lie Adela). but the mix of colours is incredibly actual and there is something amazing about it. Or in it. Legs, that's it.

Photos: Karolina

and we'll all float on alright





Wearing: H&M skirt, belts & cuffs, vintage shirt & Zara shoes

Už dlouhou dobu jsem sháněla přesně takovouhle sukni, respektive jednu sukni světlou, jednu skládanou a jednu poloprůhlednou. Spojení všech tří? Halóóó! Moje teorie, že nikdy nenajdete vysněné věci pravděpodobně navždy padla. Pro jednou jsem se taky rozhodla vzít si na sebe výrazně zlaté doplňky, jako protiklad ke studené modré. A když už, tak pořádně, od každého dva, dva náramky i dva pásky. No ehm, moje předsevzetí být trošku minimalističtější jsem asi nechala v Praze.

Since a long time I have been looking for a skirt like that, in fact for one pale skirt, one pleated and one that you can see through. Combination of all three of them? Helloooo! My theory that you can never find things you dream of is defeated. For once I also decided to wear bright golden accessories, as a contrast to the cold blue tones. Twice of course, with two belts and two cuffs. Well, ehm, I guess I left my wishes to be more minimalist in Prague.


Photots: Alban

in my heart







Wearing: H&M top, sockcs & bag, Zara belt & shoes, skirt made by myself and Uterqüe sunglasses

Včera jsem měla naprosto skvělý den ve společnosti Sandry a pak také Kateřiny a Kataríny z H&M showroomu. Jenomže, když se dobře bavíte, tak neděláte co? Fotky. K tomu přičtěte existenciální krizi nedobité baterky, plno příběhů, co musíte odvyprávět a chcete vyslechnout, svíčkovou se čtyřmi knedlíky a zmrzlinu a logicky vám na ně nezbude čas.
Prošla jsem včera pěšky asi polovinu Prahy, z Chotkových sadů na Národní třídu, na Václavské náměstí a na Náměstí Republiky, dělalo mi strašnou radost být zase v Praze a zrovna když je tak krásně ( a mohla jsem si na sebe vzít kožené tričko které jde nosit tak pět dní v roce), jenomže jsem na sobě měla vysoké boty a nohy mi to chození doteď nechtějí odpustit. Ve finále jsem se nakonec sešla s Bárou, která má na svědomí, kromě výše uvedených fotek, taky to video na konci. 
Díky za krásný den holky!

I had an amazing day yesterday in company of Sandra and later also Kateřina and Katarína from the H&M showroom. But when you are having fun you forget to shoot pictures. Add battery's existencial crisis, a lot of stories that have to be told and listened to, food and ice-cream and you are without any chance to make some. 
I walked through half the city of Prague yesterday, from the Letna parc, Narodni trida, Venceslas' square, Old Town square, I was just so happy to be back in Prague with such a beautiful weather (one of the 5 only days in the year you can wear a leather t-shirt!!), but I was wearing heels and my feet are still a little angry at me. At the end I met with Barbora, who didn't only make the pictures as usualy but also the little video bellow. 
Thank you for the beautiful day girls!

back to basics







Wearing: Hugo Boss shirt, Mango jeans, Zara shoes, BSE (Best Socks Ever) & BBE (Best Bag Ever) from H&M, Uterqüe sunnies & jewelery I got from my friends.

Občas není nad to, vrátit se k tomu co dobře znáte. Džínovina, černá&bílá a výrazné doplňky, jinými slovy, základ šatníku spojen do jednoho jediného celku. V jednoduchosti je síla.

Sometimes there is nothing better than comming back to the well-known. Jeans, black&white and bold accessories - the basics. Simplicity is the key.

Photos: Don Pablo

welcome to the family!

H&M 2 in 1 tote


Kiko eyeshadow n. 138

Před čtyřmi měsíci jsem v H&M showroomu zahlédla tašku jako dělanou přímo pro mě (a pro dalších několik stovek miliónů zákazníků). Elegantní, jednoduchá, vrchní polovina z plátna, spodní z kůže, to vše spojené zipem a v maxiformátu. Dokonalá pro každou studentku architektury! Kdo správně počítá, tuší, že od poloviny prosince bombarduji Káťu & Káťu maily, kdy už konečně bude v prodeji. A včera jsem se konečně dočkala. Nejlepší na tom je, že to jsou vlastně dvě tašky v jednom: ten zip totiž není žádná dekorace, nýbrž se dá vrchní část skutečně odepnout a jelikož je ve spodní části všitý váček, takže se dá klidně nosit sama o sobě jako clutch. Tomu říkám economy-chic! Bude se skvěle hodit k minimalistickému barevnému oblečení... a k zářivě oranžovým očním stínům (které se budou hodit i k tomu oblečení hehe).

Four months ago I spotted in the H&M showroom a bag made for me (and for a few other millions of customers). Elegant, simple, half-canvas & half-leather united by a zipper and comming in a huge size. Perfect for a student of architecture! Since, I've been bombarding Kaťa & Kaťa with e-mails asking when it will finally hit the stores. Yesterday was the day. The best part is, the zipper is not only a postiche, it really works and the black part can be worn separately as a clutch. That's what I call economy-chic! It will look so well with minimalistic colourful clothes... and with bright orange eyeshadow (which will look great with the clothe too hehe).

Photos by me

happy




Wearing H&M's Fasion Against Aids top & Conscious Collection shorts, Parfois belt, self-made clutch and the bangles are vintage, Sonia Rykiel for H&M and DIY.

Poslední dobou mě hodně baví kořenit jednodušší kousky oblečení mnohem barevnějšími doplňky. Už mám prostě naprosto letní náladu, aby taky ne, o víkendu bylo chvílema (prý) až 28 stupňů, ale občas zahlédnu nějakou Španělku v kabátu a přes týden (kdy bylo "jen" 23) mi holky sahaly na nohy, aby se ujistily, že nemám punčocháče. Musela jsem jim vysvětlovat, že u nás (někdy) chodíme dole bez jakmile je nad 10°C a to jste měli vidět tu hrůzu v jejich očích (a já z toho samozřejmě měla strašnou srandu). V parku jsme navrátili mamince ztraceného chlapečka, konečně jsem viděla Gaudího Casa Batló, strávila jsem plno časo s úžasnýma lidma, suma sumárum perfektní víkend. 

I like spicing up simple outfits with some much more coloured accessories. My mood have been very summer-ish lately, when its is 28°C what else would you want. But I still meet some Spanish girls wearing coats and during the week when it was "only" 23°C my friends at school were touching my legs to make sure I was not wearing tights. I had to explain that we (as the Czech) go bottom-less when it is more that 10 degrees and you should see thair frightened looks (and my amusement). We returned back to his mum a lost boy, I visited Gaudi's Casa Batló and spent most my time with amazing people, it was the perfect weekend.

Photos: Alban

la patte de l'éléphant jaune


Wearing Kenzo pants, Zara top & shoes & vintage belt.

Trik na nošení širokých kalhot pro trpaslíky? Vysoký pas a podpatky. Francouzi je tak krásně poeticky nazývají pat' d'eph. (patte d'éléphant=noha slona). Asi si ve skříni založím malou zoo.

The trick for wearing flare pants for dwarfs? High wais & heels. I love how the French call them pat' d'eph (elephant's feet). I guess I will start a little zoo in my closet.

Photos: Alban


triangular










Wearing an H&M dress, a Billabong belt (don't forget that deep inside I am a surfer!), Prada shoes and a ring and clutch of my own design

Murphyho zákon pro bloggery praví: "V den, kdy máte naplánováno slunečné focení, poněvadž celý pracovní týden svítilo slunce a předpokládáte, že to tak bude i nadále, se ta zářivá potvora prostě neukáže." Ale upřímně, i přesto, že je za mrakem, už je příjemně teplo a bez punčocháčů není zima na nohy. Takže jsem se rozhodla vytáhnout své nové jaro-letí šaty, společně s vlastnoručně vyrobenou kabelkou a prstýnkem. Společný prvek všeho? Stejná barevná škála a trojúhelníky. Růžový základ a zbytek se odvíjí od potisku na šatech. Mimochodem šeříková barva na nehtech je momentálně moje naprosto nejoblíbenější, je strašně roztomile jarní, dívčí a přitom neobvyklá a hodí se naprosto ke všemu. Trojúhelníky na potisku, ve výstřihu, na pyramidkách pásku, na pyramidce na prstýnku a na špičce bot. Jen si teď říkám, že ta kabelka je trošku mimo mísu. Obdélníková, no fuj. 

Murphy's law for bloggers says: "The day you have planned to shoot outside on the sun, because it had been shining the whole week and you presume that it will keep on shining, the filthy beast doesn't show up." At least it is warm enough to go out without tights and catch a flu. So I decided to take my new spring-summer dress for a walk, together with my hand made bag and ring. The point in commun? Colours and triangles. The pink is the base and the rest evolves from the print on the dress. By the way the lilac nailpolish is my favourite right now, so cute and springish, girly and rare at the same time. And triangles on the print, on the décolté, on the belt, on the pyramid of the ring and the pointy shoes. But I realise that the bag feels a little awkward. Rectangular, ew.

Photos: Alban