black


Wearing: Zara top, shorts of my own design, H&M bag & Blanco shoes

Abych pravdu řekla, docela mě tohle omrzely barvy, což je věc dosud nevídaná. Kdo mě čte déle možná ví, jak si v zimě stěžuju, že všude je samá černá a šedá a že lidé nedostatečně nosí barvy. Jenomže teď, když je to v módě a nosí to všichni (rozumějte každý módní fanatik) to trochu přestává být sranda. Tuhle jsem v nějakém časopise četla, že tohle léto není v módě černá a být za drsňačku. Což ve mě logicky vzbudilo pocit, že si na sebe musím navléknout všechno černé, co vlastním. Šortky jsou vlastní výroby, pravděpodobně nejlehčí věc, co jsem kdy šila, přiznejme si to, obšlehnout  trenky a přišít na to krajku moc umu nevyžaduje. Černé espadrilles jsem nedávno dostala a jelikož cítím, že mé oblíbené růžové se již brzy rozpadnou, jsem ráda, že za ně mám náhradu (jakože je podvádím je, než umřou), protože na léto lepší bota neexistuje. Podle mě do nich ani nemá moc cenu investovat, stejně jsou vždy z plátna, brzy se ušpiní a nejdou vyčistit. To znamená, že pokud někde ve slevách narazíte na pár za pár (ano, mám přímo zabijácký humor poslední dobou), rozhodně neváhejte a jděte do nich. Kdo dočetl až sem, tomu gratuluju, protože sama ještě nedokážu uvěřit, že se dá tolik nakecat o celočerném outfitu.

To be honnest, I am getting a little bit sick of the colors. You know that I am the kind of person that usually loves colors but since everyone is wearing them (everyone= all fashionlovers) it's not that fun to wear them anymore. The other day I read in a magazine that black is out for this season which naturally made me want to wear black. I made the shorts myself, basicaly the easiest thing I ever made, because, let's admit that copying briefs and putting lace on it isn't nothing difficult to do. The black espadrilles are my fav pair of shoes right now, partially because I feel the pink ones are going to fall appart just anytime soon. So this is the ice cream to fill the whole in my heart (that isn't completely shallow yet but you know... a girl never has enough shoes). Best shoes for summer. And I still can't believe I managed to talk that much about an all black outfit.

diy ombré shirt

Zatímco všichni ostatní si barví vlasy, u mě to schytala košile.
While everyone is dying their hair, my shirt got the bullet.



Budete potřebovat velkou nádobu s vodou, barvu na oblečení, kus oblečení (v mém případě vintage košile) a provázek, to abyste dokázali určit "úrovně" odkud pokud půjde ombré. Já ji rozdělila na tři úrovně: první, co zůstala světle modrá, druhá šedá a třetí černá. Nejdřív rozmíchejte v nádobě s vodou opravdu jen trochu prášku (pozorní si všimnou, že já to možná trochu přehnala) (jakože vím, že si toho všimnou všichni) a namočte do ní spodní 2/3 košile, asi tak na deset minut a přivažte to provázkem k něčemu, co je nahoře. Potom přimíchejte zbytek prášku a namočte jenom spodní třetinu na dalších 20 minut. Látka funguje tak trošku jako piják, takže vzniknou ty "plameny", co jsou navrchu dobře vidět. A pak vyprat a hrdě nosit!

You will need a large bowl with water, coloration for clothing, a piece of clothing (a vintage shirt in my case) and a string, that will define the "levels" of the ombré. I divided it into three parts: first, one that remained light blue, a second grey one and third black. First mix in the bowl really just a little powder with water and soak the bottom 2 / 3 of the shirt for about ten minutes and tie it with a tring to hold the pale part up. Then stir in the rest of the powder and soak only the lower third for an additional 20 minutes. The textile works a bit like a blotting paper, so the "flames" you can see on the top will appear. Wash an wear with pride!



his & hers





Alban is wearing: Levis jeans & t-shirt, H&M Fashion Against Aids vest & shoes






Wearing: Uterqüe shirt & ring, Zara skirt & H&M bag & BSE (Best Socks Ever)

Řekla jsem si, když mě Alban tak často fotí a tím vlastně z obrovské části přispívá na blog, tak by také jednou mohl být v popředí. Takže, tady je.
Dnes jsme měli jednoduchý den. Čisté střihy, střízlivé barvy, žádné serepetičky. Kdo by taky riskoval, když prý Scott Schuman se prý teď někdy bude nacházet v okolí, že. Všiml jste si někdo, že vestička, co má na sobě Alban, je ta stejná jako tahle? Po tom, co mi zkritizoval jednu kombinaci oblečení (kdy jsem ji na sobě měla já), jsem mu řekla, ať si jí tedy zkusí on. Zkusil. Hádejte komu víc sluší? Pro kluky je to určitě skvělá věc na jaro, když mají rádi kůži, ale na koženou bundu už je přiliš teplo. Já mám na sobě svojí naprosto nejoblíbenější košili, našla jsem ji v Uterqüe, jenž nejspíš aspiruje na jeden z mých nejmilejších obchodů. Detail neonově růžového límečku na (jinak nudném) šedo-modrém pozadí? Hello! A nejlepší detail? Prstýnek s hadem i nejlepší ponožky na světě prominou, ale zářivě stříbrné nehty. Mám je už třetí den a je to nejspíš ta nejvýraznější věc, co jsem na nich měla. (V příštím článku budu mít žluté a budu vám tvrdit to samé, tak se rozhodněte sami, jestli mi věřit nebo ne).

I told myself that since I was so often photographed by Alban which makes him enormously contribute to the blog, that he would, for once, deserve to be in the front.
Today we had a simple day. Clean cuts, sober colors, no needless stuff. Who would take risks when they say Scott Schuman is comming to town, right? Have you noticed that the vest Alban is wearing is the same I was wearing here? I told him to try it on, just for fun. Well goes who does it fit better?  Definitely a great thing for spring for leather loving boys. I am wearing my favourite shirt ever, found it at Uterqüe that aspires to be one of my favourite shops. Try neon pink colar of a blue/grey base? Hello! But the best detail is (sorry snakering and best socks ever) the silver nails. Probably the craziest thing I have ever worn on them. (But next time I will be wearing banana yellow and will claim the same thing. I wouldn't trust me if I were you).

Photos: Alban & me


at the beach


Wearing: H&M tunic, I am hat, Bata shoes, Naf Naf bag @& Uterqüe sunglasses

Tahle tunika je na léto úplně perfektní: přes den na pláž a večer s podpatky na party. Od zítřka už to ale budou Pražská pláž (pokud ještě stále existuje) a pražské party a mě teď čeká bezva úkol, pokusit se narvat do jednoho kufru celý šatník a letní půlku botníku k tomu. Ještěže mám tak velký zadek, který mi to celé pomůže splácnout :D

This tunic is perfect for summer: beach during the day and for a party with heels at night. Starting tomorrow it is going to be Prague beach and Prague parties and now I am going to fit in a tiny luggage my whole closet and my summer shoes. Wish me luck.

sea of green










Wearing: vintage top, skirt of my own design, H&M belt & orange ring, 
Pull & Bear "Oui" ring & hat from I am

Zelená je neuvěřitelně podceňovaná barva. Halenku jsem si koupila v jednom seconhandu za téměř nic, protože se mi strašně líbil vzor, jenomže doma jsem zjistila, že mi nesedí rukávy (takové ty zvláštně dlouhé a nemoderní z osmdesátých let). Pár měsíců mi visela ve skříni (to "visela ve skříni" je metafora pro to pomačkané zelené cosi v levém dolním rohu mé skříně) a pak mě napadl úplně nejlepší nápad: ohrnout rukávy! Jde to se mnou z kopce, když můj nejlepší nápad je něčemu ohrnout rukávy, ehm.

Green is such an underestimated colour.I bought the top in a secondhand for almost nothing, because I instantly fell in love with the print but later I realised the sleeves didn't fit me. I was hanging a few months in my closet /read "it layed in a total mess on the closet floor"/ and then I got the bright idea: roll up the sleeves. Geez, I really suck if my best idea is to roll up some sleeves.

i remember when i lost my mind








Wearing: Pull & Bear body, cardigan, skirt, shoes & bag H&M, 
Topshop sunglasses & DIY earings.

Jestli si říkáte, že jsem se zbláznila, protože mám na sobě čtyři různé vzory, tak vám můžu potvrdit: ano, zbláznila jsem se. Na moji obhajobu podotýkám, že spolu dobře (a tím myslím sakra dobře!) ladí. Kdo si říká, že jsem přeslazená, nejspíš neví, že takhle jsem se vydala do muzea čokolády (toho, co jsem zmiňovala minule) a vedle stokilové čokoládové Minnie jsem byla docela žabař. A systém "místo vstupenky dostaneš tabulku čokolády" bych zavedla povinně do všech muzeí. Krásnou neděli!

If you thing I went crazy because I am wearing for prints at the same time, I say you're damn right, I went crazy. But (you realize there's always a "but"?) they are perfect together. And if you think I am too sweet, you should see me in the Muzeum of Chocolate, by the side of a giant Minnie made completely out of chocolate. You guessed it, she was sweeter. And the "you're getting a bar of chocolate instead of a ticket" should be used in every other museum. Have a nice Saturday!

the cherry blossom girl









Spolu se sestrou jsme nafotily tyhle fotky v dubnu, když jsem byla v Praze a nakonec jsem je sem ani nedala, protože mi přišly příliš portrétové a na mě příliš kýčovitě romanticky kytičkové. Jenomže dnes, když už mám konečně prázdniny (juchůůůůůů!!!!), leje jak z konve. Veškeré focení, co jsem měla vymyšlené, si můžu fotit leda tak ve snu a ani návštěva muzea čokolády se nekoná, a jediné, po čem toužím, je něco kýčovitě romanticky kytičkového. Ale vážně, Murphyho zákony hadr.

We made these pictures with my sister back in April, when I was in Prague and I didn't post them because I found them too kitchy, romantic and flowering. But today, when I am finally on holidays (Youhouuuu!), it's raining cats and dogs. Anything that I had in mind like making an outfit post and visiting the museum of chocolate is impossible and the only thing I want is something kitchy, romantic with flowers. Murphy's laws, dare I say.

horses








Wearing: vintage shirt, Zara bag & skirt & Massimo Dutti boots

Tohle je ta halenka s koníky, o které jsem se zmiňovala v minulém postu. Líbí se vám? Přišlo mi, že se k ní hodí spíše klasičtější oblečení, než cokoliv jiného, vlastně jsem ani dnes neměla náladu na něco přehnaně barevného. Ono taky není na škodu občas zkusit i něco jiného. I když je asi na zamyšlení, že "něco jíného" v mém případě znamená klasiku. Což mě dovádí k tomu, že jsem si přerovnávala skříň a mám v ní nový systém: na jednu stranu dávám základy typu jednobarevná trička a džíny, na stranu druhou pak věci těžší na kombinování. To pro ty rána, kdy nevím, co na sebe. Jenomže, těch těžších na kombinování je tam podstatně víc. A co je vlastně základ šatníku? Džíny, béžové kalhoty, jednobarevné sukně, jednoduchá trička, trička námořnická, jednobarevné košile, sako, trenčkot. A dál? Mám pocit, že mi schází plno věcí, které stačí popadnout a vypadat v nich dobře bez dalšího přemýšlení. Uvítám tedy jakékoliv rady nebo komentáře o tom, co je pro Vás ten pravý základ šatníku a bez čeho se neobejdete. Krásný zbytek víkendu!

This is the shirt with horses I mentioned in my previous post. Do you like it? I felt like wearing it in a classic way, I didn't feel like colors today like I usualy do. It doesn't hurt to try something different sometimes. I wonder why "something different" means something classic. Which brings me to the theme: I was rearanging my closet the othe day and I seperated the basic clothes from the less basic. Unfortunately, the non-basics exceed the basics in numbers. And so I am wondering: what are the basics for you? Jeans, one color skirts, shirts, blazers, and what else? I would appreciate any advice because I want to get more basics to my closet, to have only to pick and go, nothing too difficult. I feel like they are missing there. Hope you have a great weekend!