Mr. Pink

H&M top, Mango jeans & Blanco shoes

Po týdnu stráveném ve Francii už mám jeden nový pár bot (brzy vám ho ukážu), deset vyfocených fotek na Dianě, snězeno deset čokoládových rolek, tři dny deště, přečteno 23 časopisů, rozečtená jedna kniha, shlédnuto tři filmy, jedno udsurfované odpoledne, pětkrát jsem si změnila lak na nehty, čtyřikrát jsem jela do nejbližšího městečka, třikrát si dávala café au lait na terase, oblečení se nese v duchu šaty-kytky-barvy. Prázdniny jaksepatří.

Well, well, well... After a week spent in France I already have a new pair of shoes (I'll show it to you soon), ten pictures on my Diana, ten eaten chocolate rolls, three days of rain, I read 23 magazines, I am in the middle of one book, saw three movies, went surfing, changed my nail polish 5 times, went four times into the closest village, had three cafés au lait on a terrasse, wearing only dresses, flowers or colours. Holidays like I like them.

orange & blue

Vintage shirt, Zara pants & shoes & H&M bag

Tyto oranžové kalhoty byly jedna z nejlepších investic sezóny. Vážně jsem je už na sobě měla tolikrát a v tolika rozdílných kombinacích že ani na polyvore by jich nikdo neudělal víc (smích). Výraznost oranžové se vyvažuje v kombinaci se stejně výraznou kobaltově modrou (kdybych na sobě měla něco zeleného, tak vypadám jak papoušek), s doplňky už jsem to nechtěla přehánět, takže moje nejoblíbenější černá taška (spodní část z té černobílé) a nejoblíbenější boty, které bych nosila úplně ke všemu. A samozřejmě, zlatý náhrdelník. Teď zrovna jsem na cestě do Francie, bohužel nevím, jak to tam bude vypadat s připojením k internetu, ale budu se snažit přispívat co nejčastěji. V nejhorším ( "nejhorším") případě se uvidíme za pár týdnu. Zatím se mějte famfárově!

Those orange pants were probably the best investment of the season. Seriously, I have worn them so many times and in so many different looks that no one on polyvore could do it better (haha). The bright orange is balanced by the bright cobalt blue (if I were wearing something green, I would look like a parrot), I didn't want to exagerate with the accessories, so the black lower part of my B&W bag and my favourite shoes of the moment. And of course, the gold necklace. Right now I am on my way to France, unfortunately I don't know nothing about a connection to the Internet, but I will to my best to post at least something. At worst ( or "worst") I will see you in a few weeks. Have fun!

le sourire, c'est pour les mariages

H&M top, skirt & necklace, Uterqüe bag, Topshop loafers & random bangle

Včera jsem na sobě měla po dlouhé době plizovanou sukni, na které jsem trošku zanevřela. Chyba. V kombinaci s hedvábnou halenkou a leopardíma papučkama je to nejvíc šlusňácká kombinace na návštěvu babičky. A děkuju dědovi za půjčení foťáku! (Nevšímejte si prosím porušení předsevzetí dávat sem málo fotek. S takovýmhle aparátem se to prostě nedá dodržet...)

Yesterday I wore a pleated skirt, which I haven't done for a while (which was a huge mistake). With a silk shirt and leopard loafers it is a good-girl look suitable for a visit of my grandma. (Please don't mind the I don't follow my resolution of using only a few pictures. With a camera like that...)

two

H&M dress and necklace, Zara shoes

Rozhodla jsem se vzít si na sebe tyhle šaty předkem do zadu. Je to nejspíš nejjednodušší (úplně stupidně jednoduchý) způsob, jak obnovit staré kousky, vypadá to moc dobře například s kardigany. K tomu jsem si na sebe vzala dvě věci, po kterých jsem pokukovala už nějakou dobu: jednoduchý zlatý náhrdelní a tyhle až notoricky známé boty ze Zary. Chvíli jsem váhala, jestli do nich jít, protože jsem je viděla už mockrát a to mě trochu odrazovalo. Nicméně, stále je to nejkrásnější pár z celé sezóny, takže...

I decided to wear this dress the other way round: the back in the front. I think it's a fun was to update your wardrobe without buying new things and it looks really good with cardigans too. Worn with two things I had been craving for: a one piece gold necklace and the notoriously known Zara shoes. I was wondering if I should get them because I don't like the fact that saw them on half the blogs I read. But still, they are pretty much the most beautiful pair of the season.

I am Jack's complete lack of surprise.


H&M playsuit, bag & shoes

Můj outfit asi tak před dvěma dny, naprosto maximálně pohodlný, jenom čůrání v overalu vyžaduje pokročilé gymnastické schopnosti ;) 
My outfit of two days ago, super comfy. Only peeing in a playsuit requires great gymnastic abilities ;)

glorious

Shoes: Topshop

Přátelé, bačkůrky jsou nové balerínky. Elegantní, neokoukané a pohodlné... jako bačkůrky, ha.
Loafers are the new flats. Elegant, previously unseen and comfy as much as loafers.

new minimal


Poslední rok pro mě byl pravděpodobněji nejzlomovější v celém životě a s tím se také přirozeně vyvinul můj vkus, s nímž se starý design blogu příliš neshodoval. Často teď hledám co nejjednodušší věci, osvobozené od zbytečných příkras, dokonce i od barev, v té nejčistší možné formě. Proto také v posledních článcích už vás nebombarduji desítkami fotek, protože nevidím důvod, proč jich sem dávat tolik, když jsou ovšem v podstatě všechny stejné. Myslím, že outfit je dostatečně dobře vidět byť jen na jedné jediné fotce a jedna nebo dvě detailnější jsou k tomu dostačující, zbytek by pak byla snůška lehce narcistických "kde mi to sluší nejvíc fotek". Nepředpokládám, že se to bude líbit všem, ale sama za sebe můžu říct, že už dlouho jsem nebyla se svým blogem tak spokojená, jako jsem teď. A jak se líbí Vám?

The last year has been the most challenging and life-changing year in my life so far which also involves a big change of personnal style which didn't match with the old design of the blog. I am looking for the simpliest things, freed of anything unnecessary, even without colors, in the purest forms. That's why in the latest posts I am not bombarding you with dozens of photos because I do not see the reason to upload that much of them if in the end they are all the same. I think one outfit picture is sufficient to see the outfit, eventually one or two for the details. I don't presume everyone likes it that way. As for me, I must say I wasn't as satisfied with the blog as I am today in a long time. And how do You like it?

lemonade

Zara sweater, H&M bag, shorts of my own design & Bata shoes

Včera jsem šla obhlédnout slevy, ale nejspíš kvůli tomu, že momentálně mám v hlavě přesný seznam toho, co si chci koupit (a jak na potvoru od značek, které se tady neprodávají, ha!), jsem odešla (skoro) s prázdnou. Když se mi do rukou dostal tenhle šedý melírovaný svetr, chvilku jsem přemýšlela nad tím, jestli je blbost si ho kupovat, když hledám šedou mikinu. Jenomže co? Vysněné věci neexistují! (A to si vemte, že tu mluvím o blbé šedé mikině). Teď jsem moc ráda, že jsem se rozhodla si ho koupit, protože taková základní věc (a nedivila bych se, kdyby ji někdo nazval nudnou) se skvěle kombinuje se vším a nakonec snad bude ještě lepší než šedá mikina. Jinak jsem si v Topshopu vyhlédla jeden krásný pár bot, uznala jsem, že nemá cenu si je kupovat bez studentské slevy (studentský průkaz jsem jak na potvoru zapomněla doma) a nechala je tam. Pokud tam zítra nebudou, obstarávám si záběry z bezpěčnostních kamer a vypátrám kohokoliv, kdo se jich opováží jen dotknout. Na holky, motorky a boty se mi prostě nesahá.

I was browsing the sales yesterday but since I had already made up a list of things I want to buy, I bought only this sweater. I was thinking about buying it fow a while in the shop since originally I was looking for a grey sweatshirt but you know, what the hell, such a basic thing can never get lost in the closet. Actually I am glad I got it, I am already thinking about many ways of wearing it and forgetting a little the idea of the sewatshirt. Also I spotted a really nice pair of shoes at Topshop, realised it isn't worth buying them without my student card (10% discount, hello! that's like an ice-cream or something...) and left them in the shop. If they won't be there tomorrow I am going to watch through all the security videos and stalk anyone who touched them. And you'd better not mess up with me when it comes to shoes.

crete




Wearing: H&M skirt & sunglasses, Zara top & Blanco shoes

Fakt č.1: Tahle sukně vypadá nejlépe ve větru.
Fakt č.2:  Ve větru mi fouká přes dírky do trička.
Těžký život.

Fact n.1: this skirt looks the best in the wind.
Fact n.2: the wind blows through this t-shirt.
Life is hard.