ready to fall

Petit Bateau top, H&M shorts, Uterqüe bag & Bensimon sneakers

Před pár dny jsem si nechala udělat ombré, jenomže to nevyšlo tak jak jsem chtěla. Původně měly být konečky tmavě fialové, jenže barva se na mých vlasech uchytila příliš do červena, takže čekám až se vymyje (je to přeliv) a potom jdu shánět jinou (rozumějte miliónkrát lepší) tmavě fialovou. Tímto přijímám jakékoliv tipy.
Včera jsme byli na výletu v Kutné Hoře. V katedrále svaté Barbory měli nejlepší vitráže, které bych si úplně klidně nechala vytisknout na tričko (a to ještě nemluvím o naprosto šíleně geniálním gotickém stropu). A taky jsme byli ve stříbrném dole. Oželela jsem tedy sukýnky a podpatky a oblékla si to, co jsem si myslela, že budu nosit až na podzim. Marinière je pravá francouzská od mé oblíbené značky Petit Bateau a je to další základ šatníku, do kterého jsem se rozhodla investovat. A hodí se ke všemu od květovaných sukní až po kožené šortky. Doporučuji já a asociace bretonských rybářů.

A few days back I decided to get ombré hair. Unfortunately it didn't turn out quite as I expected: the "purple" got red on my hair. So now I am waiting untill it washes off and then I am going to find another (read a million times better) purple hair dye.
Yesterday we went to Kutná Hora, which is a city East from Prague. In the cathedral of Saint Barbora they have these incredible vitrages that would look so good on t-shirts (not to mention the insanely genious ceiling). Also we went to a silver mines so I decided to take it easy. I wore my new genuine French marinière from my favourite brand Petit Bateau and it is another basic that I invested into. It goes with everything from floral skirts to leather shorts. Recommended by me and the Association of Breton Fishermen.


Samozřejmě, že tohle budu za pár let dělat taky! 
Of course I will do something like that in a few years! 

ramon

Hugo Boss shirt as a dress, Bata shoes & H&M sunglasses


Poznámka propříště: nestrkat boty do pračky  :)
Note to self: do not put shoes into the waching-machine :)


sweet it is

Top of my own design, H&M shorts & shoes & vintage belt

Běhěm posledních horkých dnů se snažím nosit co nejvíce světlých barev a přírodních materiálů a často je střídat. Vymýšlet dvakrát za den novou kombinaci oblečení není zrovna ideální, ale je to nejlepší existující řešení, ono taky když se celý den člověk potí (ano, fashion bloggeři jsou taky lidé se všemi tělesnými projevy s tím spojenými), tak není nic příjemnějšího než si na sebe obléct čisté tričko. Nicméně mi pomalu dochází inspirace. Začínám si uvědomovat, jak jednoduché je vlastně vypadat dobře v zimě, kdy člověk neriskuje, že bude vypadat lacině (kvůli příliš odhalené kůži), stačí hezky vypadající svetr a všechno je v nejlepším pořádku. Dnes jsem mimochodem jeden naprosto úžasný červený z konce devadesátých let objevila u maminky v šatníku a ještě jsem neměla odvahu si ho zkusit (kvůli tomu horku samozřejmě). Má úplně stejný odstín jako ta vintage sukně, co jste tady mohli vidět minule, což je jedna z mých nejoblíbenějších barev. Teď se jdu naložit do ledu a představovat si, jak báječně spolu budou vypadat za pár měsíců.

During the hot days I am trying to wear light colours and natural materials. And of course, change a lot my clothes. Putting up together two outfits a day is not perfect, but still the best existing solution, at the end of the day there is nothing better than taking a shower and a clean t-shirt. On the other hand, I am barely out of inspiration. I realize it is so much easier to make a great outfit during the winter, when you don't risk to look cheap (because you don't show off any skin) and a good looking piece of knitwear is enough. By the way I found an amazing jumper today in my Mum's closet, exactly the same shade of red as the skirt I was wearing in my last post, my favourite color ever. Now I am going to dip myself in some kind of ice-cube bath and imagine how perfect they will look together in a few months.

red skirt & denim shirt



Quiksilver Woman shirt, vintage skirt, Uterqüe bag & Topshop loafers

Nejlepší věci jsou ty, které nečekáte. Jako tahle džínová košile. Podobnou už sháním pěkných pár měsíců a narazila jsem na ni při turistické procházce v Saint Jean de Luz (v Baskicku) a k tomu ve slevě! Někdo by to pojmenoval štěstí, já tomu říkám osud. Znamená to taky, že moje cesta k perfektní sadě základu šatníku se podstatně zkrátila. Je to opravdu jedna z věcí, co vypadají dobře ke všemu. A takové věci by neměl rád jen módní masochista.

The best things are those you don't expect. Like this denim shirt. I was looking for a similar one for a few months and I bumped into it during my tourist tour at Saint Jean de Luz (Basque country) and in sales! Someone may call it luck, I call it faith. It also means my way to the perfect basics is a little bit shorter. It looks good with everything. And only a fashion mosichist wouldn't like that.

france photo diary


Let's say I was too busy not doing anything.

romus & a little pink collar

Uterqüe shirt, H&M skirt & Zara shoes


Základ všeho bylo mít na sobě mojí oblíbenou košili (která je mimochodem tou nejoblíbenější už hodně dlouhou chvíli, i když za tu dobu jsem ji párkrát podvedla s jinými). Ženiální, že? Génius ovšem nejsem já, nicméně člověk, který ji navrhl. Lososově růžový límeček, haló! (A taky ladící detaily na rukávech). Přidejte pruhovanou skládanou sukni, černé podpatky & jakýsi retro účes, promíchejte, pečte 30 minut ve předehřáte troubě na 180° a tadá! Vzhled mezi preppy a čtyřicátými léty, kdy žena čeká na svého muže, až se vrátí z války (taky nechápu odkud se tahle asociace bere- moje představivost mě překvapuje čím dál tím víc). Romusovi to pravděpodobně k ženiální nepřipadalo a celé mi to pokazil červeným obojkem. Hajzlík.

The basic idea was to wear my favourite shirt (do you realize how long it has been my favourite? Not that I didn't cheat on it). Genious, right? Actually, it is not me, the genious is the guy thet designed it. Salmon pink collar, hello! (And as you can see, matching details on the sleeves.) Add a striped pleated skirt, black heels & a somehow retro hairdo, stir, bake in a preheated oven at 180° for 30 minutes and, drumroll..., ta-da! A look in between preppy & 1940s woman waiting fore her husband to come back home from the war (I swear I have no idea where this association comes from- my imagination surprises me all the time). Romus didn't seam to find it that genious so he screwed it all with a red collar. What a moron.