i'd be heavenly

Vintage shirt, Asos bag (orange), H&M shorts, vintage bag (maroon) & Bensimon sneakers

I was never good at sticking to my resolutions.
Nikdy jsem nebyla dobrá v dodržování předsevzetí.

sunny, yesterday my life was filled with rain

Petit Bateau top, Zara pants, Lanvin for H&M purse, H&M sunnies, Topshop shoes & vintage brooch

Adela, this is an intervention. You probably didn't realize you are wearing way too much orange. Look at your last posts. Orange, orange, orange. Annoying orange. We know it looks perfect with anything blue, anything red and many others,  but it is not a reason to ban other colors from your closet. We know winter is going to be long and that you are probably not going to wear as much bright colors as now. We know that you think it is going to be next season's star. But hey, we don't want you to be this giant carrot all the time.

Adélo, tohle je zákrok. Asi sis neuvědomila, že poslední dobou nosíš až příliš často oranžovou. Koukni se na své poslední posty. Oranžová, oranžová, oranžová. Vtíravá oranžová. Víme, že vypadá perfektně s čímkoliv modrým, s čímkoliv červeným a mnoha dalšími, ale to není důvod proč zahnat jiné barvy ze svého šatníku. Víme, že zima bude dlouhá a že nebudeš nosit tolik zářivých barev jako teď. Víme, že si myslíš, že oranžová bude hvězdou příštího léta. Ale hele, necheme aby jsi pořád vypadala jako obří mrkev!



v.i.s.








Alexander Wang, Dries Van Noten, Burberry, Miu Miu, Diane Von Furstenberg & Miu Miu

Wouldn't mind at all having one of these babies in my closet. Someday, when I am rich and when time traveling machines exist, I will return to 2011 and buy them all. For the moment I am still looking for a great (= you don't end up eating patatoes for a month) pair for the upcomming fall/winter. Thinking of these booties but they seem to be sold out in every Zara in a 5 km radius. Which is a tragedy in Spain, where you bump into a Zara more often that into a bakery shop.

Vůbec by mi nevadilo vlastnit některé z výše vyobrazených zlatíček. Jednoho dne, až budu bohatá a bude existovat cestování časem, se vrátím do roku 2011 a vykoupím je všechny. Prozatím stále hledám nejlepší (=nenutící strávit celý měsíc o bramborách) pár pro nadcázející podzim a zimu. Přemýšlím nad těmito, ale jsou vyprodané v každé Zaře v okruhu pěti kilometrů. Což je tragédie, speciálně ve Španělsku, kde na Zaru narazíte na každém rohu.

rock'n'roll is here to stay


Petit Bateau t-shirt, Zara skirt & shoes & Asos bag

Naprosto jsem se zamilovala do téhle sukně, přesně to, co se mi teď v módě líbí nejvíc: jednoduché věci, které mají švih. Kromě toho je to příjemná změna od skládaných sukní. Nejlépe vypadá s bílým tričkem, ale kombinace s džínovou košilí taky není úplně k zahození. Teď mě čeká navrhování koupelny. Mnohem větší sranda než rozšiřování mé sbírky sukní.

I totally fell for this skirt at Zara the other day, exactly what I like the most right now: simple things with a twist. Also it is a nice change from the pleated skirts I usually wear. It looks the best with a simple white t-shirt, but it's not even that bad with a denim shirt. Now I am off designing a bathroom. Much funnier that enlarging my skirt collection.

a postcard

Vintage shirt, Zara skirt & heels, Asos bag & ring, H&M sunglasses & Cos bracelet

Konečně mi asi s dvoutýdenním zpožděním přišel balíček z Asosu. Kabelku jsem si objednala, protože jsem začala strašně toužit po nějaké malinké přes rameno, jednu krásnou vínovou jsem si skoro pořídila ve Francii, ale nelíbila se Albanovi, takže jsem ji tam nechala. Pak jsem objevila tuhle a nastalo strašné rozhodování, jelikož existuje ještě v zelené a jestli je někdo z vás váha, tak jistě bude vědět proč jsem tak váhala. Pro mě je prostě nemožné rozhodnout se z minuty na minutu mezi dvěma (či více) věcmi a o to méně, když se mi obě líbí. V restauracích si vždycky objednávám jako poslední, protože mi to ponechává víc času se rozhodnout ( a stejně se nikdy nerozhodnu). A s oblečením ve více barvách, zvlášť když se mi všechny líbí, je to prostě peklo. Tak jsem zatnula zuby a začala jsem je rozpočítávat a když to padlo na zelenou, tak jsem si objednala oranžovou. Občas jsem fakt na zabití.

At last I got my order from Asos, with a two weeks delay. I wanted a small bag on a long strap for a while, I almost got one when I was in France, but since Alban (my boyfriend) did not like it I left it there. When I saw they sell these I had to make a decision whether I wanted the orange or the green on and I could not make it since I am a Libra and if you are a Libra too you know how difficult it is to make a choice. It is nearly impossible to me to make a decision in a second. In restaurants I am alwways the last one to order because it gives me more time to choose (and it doesn't help). And when a piece of clothing or an accessory exists in various colors and I like them all it is like hell for me. So I flipped a coin, it indicated the green one and so I ordered the orange one. And I like it.

high heels: bare necessities


Zná to asi každá milovnice vysokých podpatků: vyhlédnete si nejkrásnější pár na světě, utratíte za ně poslední peníze a těšíte se, jak krásně v nich budete vypadat. Jenomže, jak ví každá milovnice vysokých podpatků, i ty nejkrásnější boty (hlavně ty nejkrásnější) bývají ty nejpekelnější. Kromě základních pravidel při výběru bot (jak jsem psala tady) existuje pár pomocníků, kteří mi život v nich neskutečně usnadňují. 
Jednoznačně nejlepším výmyslem jsou Scholl Party Feet vložky do bot (v botách). Nedám na ně dopustit, i v těch nejhorších botách jsem schopná strávit dvakrát víc času, než když by byly bez nich. Když v obchodě nemají půl-čísla (například 37 je mi trochu malá a 38 zas velká), tak tu větší velikost o půl čísla zmenší. Jeden pár vydrží asi tak dva roky a dají se přendavat z boty do boty. Jediný problém občas bývá obtížnost jejich správného vložení do bot (když jsou špatně vložené tak je to velice nepohodlné), ale když jsou správně, je to jak chodit po polštářcích.
Následuje Protecion Stick od Essence: tyčinka zabraňující odřeninám. Stačí namazat tam, kde bota trochu dře a předejdete na 95% puchýřům. Pokaždé, když mám na nohou nové boty ji nosím s sebou v kabelce. Když jsem v Praze sháněla novou (záložní), bohužel jsem ji nikde nenašla, ale vím, že Compeed podobnou taky vyrábí.
Vitella Ictamo a Compeed náplasti na puchýře jsou pak dva záchranné kruhy, pokud se vám puchýř přesto udělal. První z nich stačí podrážděné místo několikrát denně natřít a zhojí se neskutečně rychle (takže si brzo budete moc ten mučící nástroj znovu nasadit na nohu), náplasti pak poslouží jako poslední záchrana, když při sobě nemáte náhradní pár obuvi.


A few of my favourite products for wearing heels, unfortunately I am not going to translate this article since these are products from the Czech market only but if you have any questions, don't hesitate to ask!

preppy

Vintage bag & shirt, H&M shorts, Vagabond shoes & American Apparel bow.

Věděli jste, že na tuhle sezónu je dokonce předepsané, jak je nejmódnější nosit kabelku? Fakt, nedělám si srandu. Pokud si teda Vogue UK nedělá srandu z nás, ale vypadá to, že to mysleli vážně. Vtip je v tom ignorovat řemínek a nosit je v ruce. Nebo, ještě úplně nejlépe je mít ji u srdce, protože tak to přeci bylo u Prady (důkaz) a Miuccia Prada se s trendy nikdy neplete. To jen okrajově k tomu, co jsem měla dneska na sobě, několik podobných tónů v rozdílných intenzitách, speciálně starorůžová & vínová jsou jednou z mých momentálně nejoblíbenějších barevných kombinací. Chtěla jsem si vzít ještě bílé ponožky, ale už jsem to nechtěla přehánět, všichni víte, jak jsem strašně drsná a nikdo by mi tu roztomilost neuvěřil.

Did you know there is even a trend saying how you should wear your bag this season? Really, I am not kidding. At leat I hope Vogue UK is not kidding us but apparently they were serious. The thing is to ignore the strap and wear any bag in your hand. And even better wear it close to your heart because we have seen it at Prada (here) and Miuccia Prada never gets it wrong. That is just a side story to what I wore today, a few colors of the same hue, especially the old baby-pink & burgundy together make such a great combo. I wanted to wear white socks with this outfit, but I realised it would be too much, since I am a really tough kind of girl and you would not believe my cuteness.

dead already


H&M dress, Zara shoes & bag, Uterqüe sunglasses and Cos bracelet

rose gold

Bracelet from Cos

Růžové zlato je momentálně moje nejoblíbenější barva kovu, bohužel se v něm vyrábí (na můj vkus) příliš málo věcí. Narazila jsem pouze na tento náramek a ladící náhrdelník v Cos, na sadu náušnic v H&M a pár doplňků na Asosu. Ty se však cestou ke mě nejspíš ztratily. Cítím chybu v Matrixu.

Pink gold is my favourite metalic colour of the moment, unfortunately the market is rather limited. I saw only this bracelet and a matching necklace at Cos, come little earings at H&M and a few other accessories at Asos. The last ones got lost on their way to me. Call me the lucky girl.

mies van der rohe

Petit Bateau t-shirt, Vintage skirt, Zara shoes & bag

Pár snímků z návštěvy pavilónu od Mies van der Rohe, který sice nejspíš nikdy nebude mým nejoblíbenějším architektem, ale byla by škoda se tam nepodívat. Oblečení jsem volila jednoduché a lehké, v Barceloně je totiž doteď krásných 28 stupňů. Jednoduché bílé tričko, další základ šatníku (teď mi přijde, že jsem si za poslední dva měsíce snad nic jiného než "základy šatníku" nekoupila), mám opět z Francie a líbí se mi na něm, že má delší rukávy, než je obvyklé. Připomíná mi ty od Jil Sander na jaro/léto a to i díky malému výstřihu. Boty, sukně i kabelka jsou po dvou měsících venku ze skříně a dokonce mi poděkovaly, že je kulturně vzdělávám. Chudinky ještě netuší, že je na podzim nahradí další.

A few picture from the Mies van der Rohe pavilion. He will probobly never become my favourite architect, but it would be a shame not to see it. I wore something comfortable and light, because it is still 28°C in Barcelona. A simple white t-shirt, another basic I bought (I realise I am not buying anything else but basics lately) is from France and I like that the sleeves are a little bit longer than the usual. It also reminds me of those from Jil Sander for spring/summer. The shoes, skirt and bag are out from the closet after two months, and they thanked me for educating them culturally. Those poor babies don't realize they are going to be replaced for fall.

hemeroscopium

Quiksilver shirt, H&M skirt & neclace & Zara shoes.

Jak jistě všichni víte, září znamená začátek školního roku a pro mě tím pádem i návrat do Barcelony. Jelikož mi Praha vždy ať už vědomě nebo podvědomě chybí (den po návratu docela znatelně), snažím myslet na něco pozitivnějšího. Jako například shledání s šatníkem a botníkem po dvou měsících odloučení. Už jsem měla vážně po krk toho, nosit stále stejné boty, stále stejné kabelky a tím pádem stále stejné kombinace (dva měsíce za sebou!) a tak jsem se radostně pustila na úklid skříně (jejíž celý obsah si teď spokojeně leží na posteli a skříň je samozřejmě prázdná). Při té příležitosti jsem narazila na tuhle sukni, která se mi na jaře sice strašně líbila, ale nějak jsem se necítila v midi délce. Až teď najednou, blik cvak, mi to přijde jako nejlepší délka, co kdo kdy vymyslel. Diagnóza: módní schizofrenie. Nebo to prostě jen chce stále zkoušet nové věci.


As you know September means a new school year and so my return to Barcelona. Since I always miss Prague conciously or unconciously (and very deeply one day after leaving), I am trying to think about something positive. For example that now I have all of my shoes with me. I was really sick of always wearing the same pairs and same bags all the time (morw than two moths darlings!). So I started a clean up of the closet: of course, half of it now lays on my bed. I (re)found this skirt, that during the spring I liked to look at, but not to wear since it was midi and I though it does not suit me. And well, ding dong, it seems to me like the best skirt-lenght ever. Fashion schizophrenia I say. Or you just have to try new things all the time.