suit up

Vintage sweater & skirt, DIY collar & Forever21 shoes

All the best in 2012!
Všechno nejlepší v roce 2012!

every single one's got a story to tell

H&M coat & skirt, Topshop sweater & shoes, vintage collar, Bimba & Lola bag, Cos bracelet

A thing I really wanted since I got my new camera was a bag for it. The only good looking bags for DSLR cameras I have seen so far were from Alexander Wang and those that Andy Torres made for Kippling, but both waaaay out of my budget. So I was really glad when I discovered this handbag, which is exactly the right size for the camera plus my both objectives. Thank you baby Jesus for it! (that's right, we don't have Santa- it's baby Jesus that brings the gifts :)

Už dlouho byla jedna věc, kterou jsem si přála od té doby, co jsem si pořídila nový foťák: tašku na něj. Jediné dobře vypadající, co jsem doteď viděla, byla jedna od Alexandra Wanga a ty co navrhla Andy Torres pro Kippling, tudíž trooošicku mimo můj rozpočet. Byla jsem neskutečně nadšená, když jsem objevila tuhle kabelku, která má přesně tu velikost, aby se do ní vešel foťák, oba objektivy plus něco malého navíc. Děkuju za ni Ježíškovi!
PS: Bimba & Lola je mezi Španělkami hodně populární značka a dělají opravdu krásné věci, takže pokud někdy budete mít možnost jet do Španělska, určitě se tam zajděte podívat :)

snowflake

Zara dress & shoes, Swarovski necklace & vintage brooch

I was originally looking for a red dress for the Holidays (originality level - 50) but they eventually it sold out (like three other things I wanted for Christmas), so when I bumped into this one it seemed like a good alternative. It is exactly the cut i like the most: tight with sleeves for the upper part with a flair skirt and an interresting detail, which in this case is clearly the open back. The colour is amazing, very seafoamly but probably not very flattering since I had to use half the package of blush this morning. Also I had gone wild with the accessories today, two is normally more than enough, but hey, time to dress up!

Původně jsem si na Vánoce chtěla koupit červené šaty (úroveň originality mínus 50), ale vyprodali mi je (stejně jako tři další věci co jsem chtěla na Vánoce), takže když jsem narazila na tyhle, přišly mi jako dostatečně dobrá alternativa. Mají přesně ten střih co se mi líbí nejvíc: vršek na tělo a rozšiřující se sukně a navíc zajímavost v podobě výstřihu na zádech. Ta barva je naprosto perfektní, velice mořsko-pěnová, nicméně lehce neslušivá, což usuzuji podle toho, že jsem ráno vypotřebovala snad půl krabičky tvářenky. Taky jsem se trošku rozjela s doplňky, dva jsou normálně víc než dost, ale tak když jsou ty svátky...

merry christmas & veselé vánoce!




Hopefully this year my Diana won't cut off all the heads from my pictures. Spend a wonderful time!
Doufejme, že letos nám moje Diana neusekne všem hlavy. Mějte se krásně a užijte si to!

60's

Vintage earrings & H&M turtleneck

I get inspired a lot by the 60's lately... I guess that't the only possible explanation of this blue eyeshadow could get out of my make up bag.

V poslední době se hodně inspiruji 60. léty, což je myslím jediné možné vysvětlení toho, jak se tyhle modré stíny mohly dostat z mé kosmetické taštičky.

pure imagination

Vintage coat, H&M sweater, Quiksilver shirt, Zara pants & bag & Massimo Dutti shoes

I admit it is kind of weird to have pictures on the beach & with a fur coat at the same time, but what can you do, I would never complain about a schooltrip to the beach. This may be one of the most elaborated outfits I ever wore, I was running late today (as always) and I was wearing my grey sweatshirt when a big blot appeared on it out the blues and I had something like five seconds to fix it, so here you go big emerald sweater, I am taking you to the beach. By the way I have done my hair on my way to school in the metro station haha :) But now only one day left and then the holidays, yaaay!

Asi je trošku zvláštní mít fotky z pláže a mít na sobě kožich zároveň, ale kdo by si stěžoval na školní výlet na pláž. Tohle je pravděpodobně jedna z mých nejpropracovanějších kombinací všech dob, jako obvykle jsem ráno nestíhala a na sobě jsem měla svojí šedou mikinu, když v tom jsem si na ni všimla obrovského fleku (a to jsem ji, prosím, vytahovala čerstvě vypranou ze skříně). Na vyřešení této prekérní situace mi zbývalo asi tak pět vteřin, takže drahý smaragdový svetře, dneska jdeme na pláž. Mimochodem, vlasy jsem si dělala cestou do školy na zastávce metra :) Teď už jen jeden den a pak prázdniny, juchú!

around the neck

H&M jacket, dress & bag, Topshop loafers

My plan to wear this bag with navy blue failed on the fact I still do not own anything navy blue. Well the tights saved it, although it doesn't show much on the picture. Winter is such a boring period of the year for hiding beautiful pieces uderneath the coats. For example this dress, which might be the incarnation of all what I like in clothes: simple with a detail that changes it all. I wish they made it in white too, it would look really nice especially with this little monster bag. I am so looking forward for the holidays, I had the most exhausting weekend ever and I have one exam left, but then everything will be alright, with my family, a lot of food, all of my friends and of course, parties and outfits that come with it. I have already planned an outfit for every day of Christmass and found the most amazing dress at Zara the other day to wear on Christmass Eve (which is the most important day in the Czech republic) and I am still thinking about the outfit for New Year's Eve, but for sure I will have a lot of fun dressing up and also a lot of time to show you guys what I will be wearing. Hope you had a great weekend!

Můj plán na nošení téhle taštičky s námořnickou modrou ztroskotal na tom, že stále nevlastním nic námořnicky modrého. Punčocháče to sice lehce zachránily, ale na fotkách to není moc vidět. Zima je docela nuda v tom smyslu, že většinu času to krásné oblečení zůstává pod kabátem. Například tyto šaty, které jsou ztělesněním toho, co mám na oblečení nejradši: jednoduchý kousek s všeměnícím detailem. Přála bych si, aby je vyráběli taky v bílé na léto, vypadalo by to skvěle speciálně s touhle monstrózní taštičkou. 
Už se neuvěřitelně těším na prázdniny, měla jsem nejvyčerpávající týden všech dob a stále mě ještě čeká jedna zkouška, ale pak už bude vše v pohodě, budu s rodinou, kupou jídla, se všemi mými přáteli a samozřejmě se bude pořádat asi trilión oslav a s nimi spojené outfity. Už je mám naplánované na každý svátek vánoční, včera jsem v Zarě narazila na nejúžasnější šaty, co si na sebe vezmu pod stromeček a taky už mám skoro vymyšlené, co si na sebe vezmu na Silvestra. Každopádně už se na to fintění opravdu těším a zároveň taky budu mít spoustu času to dokumentovat, takže se máte i vy na co těšit. Krásný zbytek víkendu!

yellow & navy


I fell in love with this H&M purse when I saw it on Paulina a few months ago but I guess I was too lazy to buy it. Last week I found it on sales and I knew it was a sign, so I got this one for me and a black one for my boyfriend. They are the best party bags and I love how cute they look around the necks. You are going to see it soon with a lot of navy blue.

Tuhle taštičku z H&M jsem si zamilovala na Paulině, což je už pár měsíců nazpět, ale nějak jsem si ji nakonec nekoupila. Minulý týden jsem na ni narazila ve slevách, což bylo jasné znamení. Pro sebe jsem si koupila žlutou a příteli černou. Budou nejlepší na party a taky mi přijdou moc roztomilé okolo krku. Nejspíš mě s ní brzy uvidíte s velkým množstvím námořnické modré.

winter flowers

H&M blazer, skirt & bag, Quiksilver woman shirt, Zara boots & Asos collar piece

Usually I tend to prefer simple pieces, but sometimes I go out of my mind. This is clearly the case. Needless to say this flower blazer is probably one of the most difficult pieces to wear in my wardrobe because it is so flashy and I think the best way to do it is to dress it down a little, preferably with a sweatshirt (which I did not bring along to Prague) or like here with a denim shirt. Something different from the usual routine is really nice sometimes.

Většinu času mám nejraději jednoduché kousky, nicméně občas se lehce zblázním. Tohle je ten případ. Asi ani není potřeba zmiňovat, že toto květované sako je jedním z nejhůře kombinovatelných kousků mého šatníku kvůli své výraznosti, a nejlepší je podle mého názoru ho lehce "srazit", nejlépe mikinou (kterou jsem si ovšem s sebou do Prahy nevzala) nebo jako zde džínovou košilí. Na druhou stranu zas není na škodu občas vyjet ze zajetých kolejí a zkusit něco nového.

first snow

H&M sweater, old skirt, Massimo Dutti shoes

Don't you just love it when the snow starts to fall for the first time? I went to a little trip to the countryside, so warm, comfy clothes and I assure you I had a coat too. The skirt was bought when I was 13, by the time when you could easily think a skirt is only a belt (it's probably the shortest one I have), so I am no too optimist about wearing it with heels, I am too affraid of looking, ehm, tacky. Maybe for a party with a turtleneck & big earings. Anyway, I am totally in love with the graphic print and I think I will wear it a lot this winter.

Taky tak milujete, když začne padat první sníh? Udělala jsem si takový malý výlet na venkov, takže kromě sněhu to je i pohodlné oblečení a můžu vás ujistit, že jsem měla i kabát. Sukni jsem si koupila, když mi bylo 13, čili v době, kdy byly sukně lehce zaměnitelné za pásky. Nejspíš to je ta nejkratší, co vlastním, takže nejsem příliš přesvědčená ohledně její kombinace s podpatky. Možná na párty, s rolákem a velkými náušnicemi. Každopádně jsem naprosto (znovu)okouzlená kohoutí stopou a pravděpodobně ji budu nosit hodně často tuhle zimu.

bicolor

H&M coat & sweater, Zara pants (my sister's) & shoes & vintage shirt

Hanging out in my new faux fur coat, fell in love with it the moment I saw it. Perfect for the rainy and slightly cold weather, as I am in the Czech republic right now. I am having a weakness for anything navy blue lately and the only thing navy blue I own is this coat (well only 30% of it is actually navy blue). The jeans are borrowed from my sister and I find them so incredibly awesome that I might buy myself a pair. Normally I would just borrow them a little longer (and I already did) but the level of awesomeness is so high the little shopaholic monster inside of me tells me I cannot die before having a treasure like that in my closet. The material is waxed, which makes them shine a little (you can see it better in the sun like here) and very elastic, which makes them highly comfortable. And the dark navy blue color is just so beautiful. I am probably going to wait untill the sales, since I find it unreasonable buying things a month before they get 50% off, so if my face looks like if I am suffering the next times, you know why.

Dnes jsem vyvenčila svůj nový chlupatý kabát, úplně jsem se do něj zamilovala, jakmile jsem ho uviděla. Perfektní pro momentální studené a deštivé počasí v Čechách. Mám teď nějakou slabost pro tmavě modré věci a bohužel jediná tmavě modrá věc, co vlastním, je tento kabát a to pouze z 30%. Džíny jsou vypůjčené od sestry a jsou tak úchvatné, že docela vážně uvažuji nad tím, že si je koupím taky. Normálně bych si je prostě vypůjčila o něco déle (což už jsem také jednou udělala), ale jejich úroveň úchvatnosti je tak vysoká, že ta malá hamižnická příšerka ve mně mě nenechá umřít, pokud tento poklad také nezískám. Látka je navoskovaná, takže se trochu lesknou jako kůže (lépe je to vidět na slunci jako tady) a taky dost elastická, takže jsou opravdu pohodlné. A samozřejmě ta krásná tmavá námořnická modř taky není k zahození.Asi si počkám až do slev, jelikož mi přijde neuvážené si kupovat něco, co za měsíc bude stát o 50% méně, takže jestli budu příště vypadat, jako že trpím, víte proč.


sunday morning

H&M coat, Uterqüe shirt, Mango jeans, vintage bag & Forever21 shoes


I have been sick for a few days and did not manage to do make any pictures this week, so I post a few snaps from Sunday. A very casual outfit but for me casual does not necessarily mean boring, I would even say it is the contrary for me: I prefer a well thought casual outfit (that may be very simple) than an overdressed ensemble that I just can't picture to work in the real world. I guess this is also a criteria for me to like a blog: I never liked the ones where I get the feeling the author dresses up very extravagant only to get attention. So as I already said, on Sunday I was very casual, a classic coat with my all time favourite pair of jeans (as all my other ones fell appart), and to make it a little more interresting worn with heels & a Miu Miu inspired make up (basicaly consisting of 4 layers of mascara). Easy like a sunday morning.

Byla jsem teď pár dní nemocná a tudíž se mi nepodařilo nic vyfotit (ono toho také moc krásného nebylo), takže přidávám několik fotek z neděle. Velice jednoduchý outfit, ale pro mě není jednoduchý synonymem pro nudný, naopak: v naprosté většině případů upřednostním něco nepřeplácaného ale promyšleného nad záplavou všehochuti, co v reálném světě prostě nemůže fungovat. Což je pro mě i kritériem, podle kterého mám či nemám ráda určitě blogy: nikdy se mi nelíbily ty, kde mi připadá, že autor se obléká extravagantně kvůli pozornosti. Jak už jsem tedy říkala, neděle byla velice jednoduchá, klasický kabát & moje nejoblíbenější džíny (protože všechny ostatní se mi už rozpadly) a pro trochu osvěžení pár barevných detailů a make-up inspirovaný Miu Miu (což jsou v podstatě 4 vrstvy řasenky). Prostě ideální pro nedělní ráno.