lilac pants

H&M pants, Topshop jumper, Mango bag & Zara shoes
Photos: Alban
When I was little (or younger), I would rather die than wear one of the following things: pointed shoes, apricot & lilac colors, chino pants & cargo print. I guess I am about 90% dead then. To be honnest, I never liked lilac untill recently, when I saw these pants and could not do otherwise than buying them . The funny thing is, they also exist in apricot and I had a hard time deciding between the two, but this particular lilac caught my eye at first and also it is easier to mix with other colors, so I choose them. Sometimes I am afraid my past me will appear and to something bad to me for not keeping up to my resolutions. Well, I still really hate cargo print.

Když jsem byla malá (nebo mladší), bylo pár věcí, co jsem opravdu nenáviděla k smrti: špičaté boty, meruňkovou a šeříkovou barvu, mrkváčové kalhoty & maskáčový vzor. Což znamená, že jsem asi z 90% mrtvá. Abych pravdu řekla, doteď se mi šeříková nelíbila, ale když jsem uviděla tyhle kalhoty, nemohla jsem   odejít z obchodu, aniž bych si je koupila. Vtipné na tom je, že existují taky v meruňkové a docela jsem se zapotila při výběru mezi oběma páry, ale šeříková byla láskou na první pohled a taky se, myslím, snáze kombinuje. Občas se bojím, aby se náhodou vedle mě neobjevilo mé minulé já a neudělalo mi něco škaredého kvůli tomu, jak málo dodržuji svá předsevzetí. No, alespoň ten maskáčový vzor nesnáším dodnes.

all white

H&M sweater, top worn as petticoat & glasses, Bimba & Lola bag & Vagabond shoes
Photos: Alban
I have heard opinions that all white outfits are really hard to pull off and that they only good look in editorials. Well personnally I think it is easier to wear an all white than an all black outfit, which won't probably ever look good on me. The only problem with white is that there are a lot of undertones and it is not pretty to mix them. Also I am wearing a t-shirt as a petticoat/skirt, an idea I got from Ilanka, under a sweater that would be perfect as a dress too, if it was 5 cm longer. The transparent material makes it much more socially acceptable.

Slyšela jsem už několikrát, že celobílé outfity se dají těžko zvládnout a že vypadají dobře jenom v časopisech. Abych řekla pravdu, mně osobně přijde mnohem nositelnější mít všechno bílé, než všechno černé (což mi nejspíš nikdy nebude sušet). Jediný problém s bílou je, že spolu příliš neladí různé podtóny. Mám na sobě tričko místo spodničky/sukně, nápad co jsem našla u Ilanky, pod svetrem, co by byl perfektní jako šaty, kdyby měl o pět centimetrů víc. Přidáním průhledné vrstvy je to pak mnohem lépe sociálně akceptovatelné.

statement earrings

Vintage coat & sweatshirt, Topshop jeans, Uterqüe heels & Miss Selfridge earrings
Photos: Alban
It has been quite a long time since I did not wear earrings, well from time to time I put a pair on for a special occasion, but I never thought that I would wear them on regular basis again, like I did when I was younger. Well it turns out that I am wearing a pair on regular basis again and I am not going to stop anytime soon. I bought this pair when I was in London and besides the salmon pink (which I realized is my all-time favorite color) I love the fact they are very bold, yet not over the top. I was also glad to see the Marni for H&M collection includes a nice selection of earrings and my personal favorites are the white ones, so I hope they will not sell out untill I get there.

Už je to docela dlouho, co jsem na sobě neměla náušnice, pokud nepočítám několik málo zvláštních příležitostí, ale nemyslela jsem si, že je opět někdy začnu nosit každodenně, jako když jsem byla mladší. No, tak to vypadá, že už je nosím každodenně a pravděpodobně s tím jen tak nepřestanu. Tenhle pár jsem si koupila v Londýně a kromě toho, že jsou lososově růžové (což je, jak jsem si uvědomila, moje naprosto nejoblíbenější barva všech dob), je skvělé, že jsou výrazné, ale zase ne přespříliš. Taky mi udělalo radost, že kolekce Marni pro H&M bude několik párů náušnic obsahovat (mým favorite jsou bílé), takže doufám, že se nevyprodají, zatímco se budu učit.

pastels

H&M t-shirt & skirt, Zara shoes
Photos: Alban
If there is something I adore, it is making outfits that feel unbelievably fresh with things I have had for a while. The only thing that is new here is the baby blue skirt, but I am having a crush on baby blue lately, it is my new navy blue. I also quite like the fact that the black shoes add a little definition to an otherwise quite dreamy and soft pastel look because if there is one thing I do not want, it is looking like a giant marshmallow.

Jestli existuje něco, co mě opravdu baví, je to vytváření nových kombinací z věcí, které mám již delší dobu. Jediná věc, co je tady nová je světle modrá sukně, mám trošku slabost pro všechno světle modré poslední dobou, je to tak trochu moje nová tmavě modrá. Taky se mi líbí, jak černé boty dodají věrohodnost i lehce zasněnému a jemnému pastelovému outfitu, protože jestli je jedna věc, které se snažím vyhnout, je to vypadat jako obří marshmallow.

london photo diary

I never was the kind of person to take a million of pictures during my trips for various reasons, for example for  having the camera around my neck all the time screaming "tourist"-I guess that speaking Spanish all the time and to everyone (it has become a reflex) doesn't help either, but I am a huge fan of travel photo diaries and I realised that it won't improve if I do not do something myself, so here is the result.

Nikdy jsem nebyla ten typ člověka, co si při cestování všechno fotí a to hned z několika důvodů, například kvůli tomu, že nic nekřičí do světa "turista" víc, než kamera okolo krku- ne že by tomu neustálé žvatlání ve španělštině napomáhalo (je z toho tak velký reflex, že už mluvím španělsky na všechny). Jsem ale velkým fanouškem fotodenníků z cest a samozřejmě jsem si uvědomila, že se nic nezmění, pokud tonezměním sama. Tady je výsledek.

Camden
China Town
Picadilly
No cycling allowed on pathways
Best breakfast ever!
The snow killed my boots.
British museum
H&M cardigan, Zara dress, Massimo Dutti shoes and Miss Selfdriges earrings
 Ancient Greek jewelery
Greek style :) 

Yum.