diamonds and roses


The earrings I have wanted since I saw them on Kateřina from the H&M showroom have finally arrived to store. They are from H&M (of course) and I totally love how pretty they look and also that the stones are actually made of glass, which always makes a huge difference with plastic. And I am sorry for the bad quality picture, my camera is broken and this is the best I could get from it. So while I get it fixed I will try to post either pictures taken from my iPhone of my boyfriend's video camera and just much more inspiration than I usually do. I hope you guys understand and won't mind little changes that are going to happen, I promise to do my best untill my darling is back.

Tyhle náušnice jsem chtěla od té chvíle, co jsem je viděla na Katce z showroomu H&M a teď konečně dorazily do obchodů. Jsou z H&M (přirozeně) a strašně se mi líbí jak jsou jemné a taky to, že kameny nejsou plastové ale ze skla, což je hned na pohled mnohem lepší. Na téhle fotce to bohužel moc vidět není, ale rozbil se mi foťák a tohle je to nejlepší, co jsem z něj dokázala dostat. Než mi ho spraví, tak se budu snažit přidávat buď fotky z iPhonu nebo z přítelovy videokamery nebo prostě jen mnohem více inspirace než obvykle. Doufám, že to chápete a nebudou vám vadit ty změny, co tu teď chvíli budou, ale udělám vše pro to, aby vás to tu bavilo, dokud se mi moje zlatíčko nevrátí.

boyfriend jeans

H&M blazer & t-shirt, Zara jeans & shoes, Mango bag
Photos: Alban
I have been craving for a pair of distressed boyfriend jeans for a while, but since I have not found the perfect pair yet, I decided to whip the dust off of my old ones which would actually be perfect if they had a higher waist. The only problem is, they cannot be worn with flats... nothing my heels collection couldn't fix.

Už nějakou dobu si chci pořídit volnější "boyfriend" džíny, ale jelikož jsem zatím na žádné skvělé nenarazila, rozhodla jsem se otřít prach z jedněch, co mám už několik let a které by byly perfektní, kdyby měly o něco vyšší pas. Nevýhodou je pak taky to, že nejdou nosit  naplocho, což ovšem není nic, o co by se moje široká sbírka podpatků nedokázala postarat. 

apocalypse

Vintage sweater, H&M pants & Zara heels
Photos: B.
Okay, so I got over the fact that I am photobombing all of my pictures and that all of them would be better without my face, but you know, you can always hide it with your hand and it would be a sin not to publish photos that look like is the world was going to end in five minutes. It happens once a year that you have sun with a dark grey sky in the background and once in a century to have a camera at that very moment. I got the pants last week while trying to quench my thirst for pants- since the weather is not good enough to be bare leged it is the only thing I wear. I wish the jacket matching them looked good on me too- unfortunately I felt like a carton on milk covered by flowers in it. Well you can't have everything.

Dobře přiznávám, že jsem si vyfotobombovala (to je překlad, panečku) všechny fotky a že všechny by byly lepší bez mé hlavy (a to jste ještě neviděli ty horší), ale víte co, pořád mi můžete zakrýt obličej a taky by byl hřích nezveřejnit snímky, co vypadají jako pět minut před koncem světa. Stává se tak jednou za rok, že je slunce a v pozadí neskutečně šedá obloha a tak jednou za století, že zrovna v tu chvíli u sebe máte foťák.
Kalhoty jsem si pořídila minulý týden při hašení mé žízně po všem kalhotovém- jelikož ještě není úplně ideální čas na to, chodit naboso, je to pro mě jediné možné řešení, punčocháčů už totiž mám docela po krk. Škoda, že mi vůbec neslušela k nim ladící bundička- bohužel jsem v ní vypadala jako květovaná krabice od mléka. Tak taky nemůžu mít všechno, že.

i'm waiting for the man

H&M sweater & pants, Cos t-shirt, Zara shoes, Bimba & Lola clutch
Photos: K.
I wish it was so sunny again, like in the beginning of the week. To be honnest, the matching lipstick and pants is one of my best ideas ever. Even if that means that my ideas suck.

Kéž by tak bylo znovu tak krásně, jako na začátku týdne. Abych pravdu řekla, sladění kalhot a rtěnky je jeden z mých nejlepších nápadů. I kdyby to mělo znamenat, že moje nápady nestojí za nic.

city of the damned

Pull & Bear dress, Marni for H&M parka, AA belt, Zara shoes
Photos: B.
When I bought this dress it used to end just above the knees. Two meetings with the washing machine and I got this short mini dress, I suppose I should be angry but I am happy my sexy legs show (that's irony in case you didn't notice, I am becoming allergic to the world sexy). Wearing it with the best parka ever and Zara shoes I finally managed to wear after such a long time.

Když jsem si kupovala tyhle šaty, tak končily přesně nad koleny. Po dvou večírcích v pračce z nich jsou tyhle mini, asi bych měla být naštvaná, ale jsem ráda, že jsou vidět moje sexy nohy (ironie- zaprvé nesnáším slovo sexy, zadruhé mě to fakt docela štve). Mám je na sobě s nejlepší parkou na světě a s botami, které jsem na sobě už asi půl roku neměla, až teď nastala správná příležitost je znovu provětrat.

forever young

H&M dress, Zara shoes, Marni for H&M earrings, Bimba & Lola clutch & vintage belt
Photos: P.
This is what I wore to my sister's prom this weekend, I was keeping up this dress in my closet for two months for this event and eventually it ended up looking really great with my new shoes. I really do have a thing for baby blue this spring because of how fresh it feels while still being really clasic and easy going. I love the clasic cut of the dress and it also has a great décoleté on the back, unfortunately I forgot to take a picture of it, but don't worry, this baby won't wait too long to be worn again.

Tohle je oblečení, které jsem na sobě měla na maturitní ples mé sestry tenhle víkend. Šaty mi ve skříni visely už dva měsíce a čekaly na tuhle příležitost, aby si konečně vyšly, a ve finále se skvěle hodily k mým novým botám. Tohle jaro mám opravdu slabost pro světle modrou , nějak se jí daří skloubit být neskutečně čerstvá a přitom klasická a jednoduchá na nošení. Na šatech si mi také strašně líbí klasický střih, který je ozvláštněn výstřihem na zádech, bohužel jsem jej zapomněla zvěčnit, ale nebojte, tohle zlatíčko nebude moc dlouho čekat na to, abych si jej znovu oblékla.

white

Zara shoes

As much as I love shoes, lately I do not buy them so often, simply because either I don't find them attractive enough or the cost per wear would be really high (basically because of a super high heel). I also avoid impulsive shopping but when I stumbled uppon this pair, I had to buy them the next day morning (that's still impulsive shopping for me): they are just everything I could have wished for: white, pointy and the heel is not too high (around 6-7 cm I would say) which make them extremely comfortable and maybe spares them from looking cheap (pointy, white, high heel). I wore them all night long yesterday at night and it was just like walking on air. 

Ačkoliv naprosto zbožňuji boty, v poslední době si jich moc nekupuji, buď protože mě prostě nezaujmou, nebo protože by cena za nošení byla neskutečně vysoká (většinou kvůli hodně vysokému podpatku). Většinou se taky vyhýbám impulzivním nákupům, ale jakmile jsem narazily na tyhle, musela jsem si je koupit hned druhý den ráno (ano, tomu říkám impulzivní nakupování): jsou totiž ztělesněním všeho, co jsem si jen mohla přát- bílé, špičaté a s nižším podpatkem (kolem 6-7 cm), takže jsou opravdu pohodlné a možná je to taky ušetřilo od toho, vypadat trošku lacině (bílé, špičaté, hodně vysoký podpatek). Včera jsem je na sobě měla celou noc a bylo to jako chodit na obláčku.