everyone needs a bomber jacket

H&M jacket, skirt, sunglasses & shoes, American Apparel t-shirt (men's) & Mango bag
Photos: Andrea
Finally I could wear this mesh-sleeve jacket again, but this time, no sweater underneath! The weather is becoming really good, unfortunately the amount of work not so much, but in three weeks ahead I would have survived the worst and I will spend all my time on the beach and posting for the blog.
I stole this t-shirt from my boyfriend, it has a really nice peachy color and a big V-neck (I still wonder if it looks better on him or on me- I love boys wearing v-neck t-shirts, but at the same time I have boobs) and it's really loose on me which I really like because I don't have any of these myself. Also I think peach goes really well with the navy blue of the jacket and of the bag, but to be honnest, I think navy blue looks good with anything. I also wear my super-cool new sandals that have a transparent strap so it looks a little like I am barefoot and they remind me so much of those transparent Prada heels from two years ago, which I still hope I will find in some outlet store one day.

Konečně jsem si na sebe znovu oblékla tuhle bundičku s průhlednými rukávy, ale tentokrát už bez ničeho pod nimi! Počasí je poslední dobou naprosto skvělé, bohužel množství práce, co mi zbývá udělat, až tak ne, ale tak za tři týdny už budu mít nejhorší za sebou a budu trávit svůj čas válením šunek na pláži a článkováním.
Tohle tričko jsem si vypůjčila od svého přítele, má krásnou meruňkovou barvu a velký výstřih do vé (a pořád se nemohu rozhodnout, jestli vypadá líp na mě nebo na něm- zbožňuji kluky s velkými výstřihy do vé, ale na druhou stranu já mám prsa) a kromě toho je skvěle volné, což je fajn, protože takových triček moc nemám. Taky si myslím, že meruňková se skvěle doplňuje s tmavě modrou z tašky i z bundy, ale upřímně, tmavě modrá vlastně vypadá dobře naprosto s čímkoliv. Taky mám na sobě moje super-kůl sandály s průhledným řemínkem, takže to vypadá, jako bych šla naboso, což mi strašně připomíná boty od Prady před dvěma lety a pořád sním o tom, že na ně jednoho dne v nějakém outletu ještě narazím,

read my mind

Me: Massimo Dutti jacket, H&M top, bag & sunglasses, Topshop jeans and shoes
Andrea: all Zara (althought I am not sure about the top) and Bimba & Lola bag

So yesterday me and Andrea (that's the girl whose fabulous bag you could see some time ago) were walking down the street together and noticed in the windows that we were dressed, well, the same. White jackets, red t-shirts and pale jeans. The fun fact is we both did get dressed up in less than three minutes. There are two possible explanations to this: thelepathy of the white-jacket-red-tshirt-pale-jeans trio is taking over the world.

Včera jsme s Andreou (to je to děvče, jejíž skvělou kabelku jste na mě mohli vidět před nějakým časem) šly po ulici a ve výloze jsme si všimly toho, že jsme oblečené jako přes kopírák. Bílé bundy, červená trička a světloučké džíny. Zajímavé na tom je, že jsme se obě oblékly za méně než tři minuty (a že jsme nebylo domluvené- ale to je myslím docela evidentní). Jsou pro to dvě možná vysvětlení: telepatie nebo trio bílá-bunda-čevené-tričko-skvětlé-džíny získává nadvládu nad světem.

long skirt & leather jacket

Massimo Dutti jacket, American Apparel t-shirt & belt, H&M skirt, bag & sunglasses, Topshop shoes
Photos: Alban
I never wake up thinking "Oh, this would be the perfect day for a long skirt!"  since I have always prefered over the knee skirts on myselft, but it might have started today. 
Today morning I thought it would be a perfect day for a long skirt. And it was. The fact is this is the longest skirt I own and I only wore it for a few occasions since it did not feel too much like my style and to be honnest, I guess it is the jacket that did a little job here because it looks good with everything. I've had it for more than two weeks by now and I am wearing it all the time. Seriously I am affraid I will have to take it off when the high temperatures arrive. I wanted to have my camera back yet to be able to capture the integrality of its beauty, but as I said, since I am wearing it all the time I guess I could not avoid posting it before.

Nikdy se ráno nebudím s tím, že "dnes ráno je perfektní den pro dlouhou sukni!" protože jsem prostě mnohem založenější na ty nad kolena. Nicméně, dnes se něco změnilo.
Dnes ráno jsem se vzbudila a řekla jsem si, že je perfektní den pro dlouhou sukni. A taky byl. Faktem je, že tohle je jediná dlouhá sukně, co vlastním a měla jsem jí na sobě jen párkrát, protože prostě není úplně můj styl (ne že by se mi nelíbila- to právě naopak), ale abych pravdu řekla, myslím, že to všechno má na svědomí tahle bunda. Mám ji už něco přes dva týdny a nosím ji úplně pořád- vypadá dobře naprosto se vším. Vážně se bojím toho, že ji budu muset sundat, až se zvýší teploty. Chtěla jsem už mít zpět svůj foťák, abych dokázala zvěčnit úplnost její nádhernosti, ale jak jsem řekla, nosím ji neustále, takže se nešlo vyhnout tomu, aby se tu objevila dřív.

la vie en rose

Mango shirt, H&M shorts, earrings & sunglasses, Bimba & Lola clutch, 
American Apparel belt & Topshop loafers
Photos: Alban
We took it easy this weekend, after a week full of work there was definitely room for some rest. The weather was perfect so I decided to wear shorts for the first time this year (I would wear them a lot earlier normally- but I guess my Spanish pals are having a little influence on me when it comes to evaluating which weather is warm enough) and also my favorite blue shirt that I haven't worn for a while because I was too lazy to iron. Enjoy the rest of the weekend!

Tenhle víkend jsme se rozhodli nic moc nedělat, ono také po namáhavém týdnu není nic lepšího než odpočinek. Počasí bylo nádherné, takže jsem si poprvé za tenhle rok oblékla šortky (normálně bych si je na sebe vzala mnohem dřív, ale moji španělští kamarádi na mě nejspíš začínají mít vliv, co se týče hodnocení relativní teploty počasí) a po dlouhé době také mojí oblíbenou modrou košili- po dlouhé době protože jsem byla moc líná si ji vyžehlit. Krásný zbytek víkendu!

well, hello there

Marimekko for Converse sneakers

I was just thinking that I should enlarge my collection of sneakers and the next day these beauties landed in my mail. When two of your favorite brands cooperate together, the result can't be anything than absolutely amazing. Thank you Converse for sending them to me!
 I thought I could make an outfit post with them, but I got sick yesterday and now I am enjoying the pleasures of staying late at school to work (the good thing about it is that I could run these pictures through photoshop- eventhough it doesn't show too much). And by the way, am I the only one who can't have new sneakers white for more than one day??

Zrovna jsem přemýšlela nad tím, že bych možná měla rozšířit svoji sbírku tenisek a následující den mi ve schránce přistály tyhle krásky. Ono také když se na spolupráci dohodnou dvě z vašich nejoblíbenějších značek, nemůže z toho vzejít nic jiného než něco naprosto úžasného. Děkuji Converse za poslání!
Chtěla jsem s nimi vyfotit outfit, ale včera mi nebylo moc dobře a dnes si užívám toho, že můžu dlouho do noci pracovat ve škole (výhodou toho budiž, že jsem fotky mohla prohnat photoshopem- i když to není vidět).  A mimochodem, jsem jediná, kdo si nedokáže conversky udržet ani jediný den úplně čisté??

let's put a filter on it and pretend it's ok

Petit Bateau t-shirt, H&M skirt, bangles & sunglasses, Vagabond shoes, Bimba & Lola bag

While I tried everything to get my camera work and when it didn't I tried everything to make some other decent picture device around me work at least provisionally (guess what- it didn't work either), my iPhone decided to laugh at me during two weeks but had mercy at the end and ressurected today after two years of non-activity. So guess who has downloaded all possible applications for picture treatment and the Blogger app to her phone and is gonna annoy you all the time from now on.
Good, so let's start with one of my favorite pieces of my closet of the moment: the white leather skirt! I have been waiting for it since I saw it and had already invented a billion of combinations with it, I have the feeling like I have been wearing it one whole week straight and I still did not get bored by it. I really think it is going to be one of my summer staples. I also realised this striped tee is the most perfect one I could have ever bought, once I tried really hard to look bad in it and it didn't work. So if by any chance you come by Petit Bateau someday look for it!
Gosh, I feel good again :)

Zatímco jsem se snažila všelijak vzkřísit můj foťák a když to nefungovalo, tak jsem se snažila zajistit jakýkoliv jiný důstojný způsob pro fotografování (což samozřejmě také nefungovalo), můj iPhone se rozhodl se mi dva týdny vysmívat, ale nakonec roztál a po dvou letech neaktivity vstal z mrtvých. Takže hádejte, kdo si stáhl všechny možné aplikace na úpravu fotek a Bloggera do mobilu a bude vás teď neustále otravovat.
Výborně, takže začněme jedním z mých momentálně nejoblíbenějších kousků- bílou koženou sukní. Toužila jsem po ní od té chvíle, co jsem ji poprvé uviděla v lookbooku H&M na jaro/léto, měla jsem k ní vymyšlené milióny kombinací a ukázalo se, že ve skutečnosti je snad ještě nositelnější, než jsem si představovala. Mám pocit, že jsem ji nosila týden v kuse a ani tak se mi vůbec neokoukala. Taky jsem si uvědomila, že koupě tohoto pruhovaného trička byla vskutku skvělá volba: jednou jsem se snažila v něm vypadat jako idiot a prostě to nešlo (a že mi to jde docela dobře, když chci). Takže pokud se někdy mihnete kolem Petit Bateau, nezapomeňte se po něm podívat!
Ach Bože, jak mi tohle chybělo :)