time for sweaters and mini skirts!

Topshop sweater, old skirt, Zara boots, Bimba & Lola bag & Mango necklace
Photos: Alban
Now it's exactly the time of the year when big sweaters actually make sense with bare legs and I want to take advantage of it as long as I can (it usually lasts a week). I am so glad I never got rid of this houndstooth skirt, I got it when I was 13 or so, but today I style it a lot better. I love it with oversized knits and some booties, for me this is the perfect silhouette for fall.

Právě je nejlepší část roku, kdy tlusté svetry a holé nohy dohromady dávají smysl a já toho chci využít, dokud můžu (což znamená, že na to mám tak týden). Jsem moc ráda, že jsem se nezbavila téhle sukně s kohoutí stopou, koupila jsem si ji, když mi bylo něco kolem třinácti, ale dnes ji určitě kombinuji lépe. Moc se mi líbí k jednobarevným "oversized" svetrům a s nízkými kozačkami, pro mě je to jedna z nejlepších siluet, co pro podzim existují.


casual tuesday

Massimo Dutti jacket, Topshop jeans, American Apparel t-shirt, H&M bag, 
Salvatore Ferragamo scarf & Zara boots
Photos: Alban
I finally managed to do pictures with these khaki jeans that have basically become my autumn uniform. They are so soft and comfortable and the color goes with anything, although today I saw the darker khaki ones and I must say they look pretty good too. I have been quite sick for a few days but I almost entirely recovered, hopefully I will be able to post more often from now on. And being sick is not that bad, you get to use all of your blushes and scarfs, works good for me!

Konečně jsem udělala nějaké fotky s těmito khaki džínami, které se staly částí mé podzimní uniformy. Jsou neskutečně jemné a pohodlné a ta barva se hodí k čemukoliv, ačkoliv jsem dnes viděla i jejich krapet tmavší verzi a musím uznat, že i ty vypadají skvěle. Byla jsem teď několik dnů nemocná, ale už jsem zase téměř na vrcholu své formy, takže doufám, že odteď budu zase přispívat častěji. Dvě pozitiva to ale přeci jenom má: používám všechny své tvářenky (skoro všechny najednou) a taky provětrám svou kolekci šátků, což vůbec není na škodu.

royal blue

H&M coat & top, Mango jeans, Zara heels, vintage earrings & Uterqüe bag
Photos: Alban
The time has come to bring the (light) coats out of the closet! I love this royal blue one, it just brightens up any cloudy day and the cut is a little old school but still modern, exactly how I like it. I also put a little red lipstick to add a little more color and to match the embroidery on my top. Now I have to work a little more because I didn't do much (anything) yesterday, but I hope you guys are having a great Sunday! 

Konečně nastal čas na vytáhnutí (lehkých) kabátů ze skříně. Úplně zbožňuji tenhle královsky modrý, prozáří každý zatažený den a k tomu má naprosto perfektní střih, trošku retro ale přesto moderní, přesně jak to mám ráda. Taky jsem si na sebe po dlouhé době vzala červenou rtěnku, aby mi mělo co ladit k aplikacím na topu. Teď musím jít pracovat, jelikož jsem toho včera moc (nic) neudělala, ale doufám, že aspoň vy si užijete skvělou neděli!

autumn colours

Petit Bateau t-shirt, H&M shorts, Zara bag, Massimo Dutti shoes and Bimba & Lola bracelet
Photos: Alban
This is what I wore yesterday to a little walk in the city & a coffee at Bubo, where I tried the new truffle macaron and I think next time I will stick to my chocolate favorite one :) I told you I will show you another combination to wear with olive green,which is not that easy to pull off, but I think it looks very good with a little burgundy & gold, so from now on I think I'll only wear it with this bracelet that I got from my friends and that I love. Also I decided to switch my camera lens for the basic 18-55mm, not that I don't love my 50mm but I felt like I need a change, so I hope you like it.

Tenhle outfit jsem na sobě měla včera, když jsme si vyšli na malou procházku městem a na kafe v Bubo, kde jsem také okusila makarónek z bílých lanýžů a myslím, že příště zůstanu u svého oblíbeného čokoládového :) Už jednou jsem vám tu, myslím, říkala, že tohle tričko tady rozhodně nevidíte naposledy, olivová zelená je poměrně těžko kombinovatelná barva, ale mně osobně se moc líbí s vínovou a se zlatou, takže ho asi budu nosit jen a jen s tímto náramkem, který jsem dostala od svých kamarádek a ze kterého bych nemohla mít větší radost. Taky jsem se pro změnu rozhodla vytáhnout svůj základní 18-55mm objektiv, ně že bych nezbožňovala svoji padesátku, ale docela se mi ta změna líbí a doufám, že i vám.

catching up

Massimo Dutti jacket, H&M pants & t-shirt, Zara bag & Marni for H&M earring
Photos: Alban
I thought I would wear these pants all summer long, if only I were not an idiot and packed them in my suitcase. So I am catching on it now. I must say I am clearly more interrested in bottoms than in tops, give me a plain white t-shirt & a super duper cool blue jacquard skirt (so now you know what I am craving) and I will be the happiest girl on Earth.

Tyhle kalhoty jsem měla v plánu nosit celé léto, to bych ovšem nesměla být pako a musela si je přibalit do kufru. Takže to jejich nošení musím logicky dohánět teď. Musím se přiznat, že jsem mnohem víc zaměřená na spodní části oblečení ne na vršky, dejte mi jednoduché bílé tričko a famózní modrou brokátovou sukni (takže teď už víte, co momentálně sháním) a budu nejšťastnější dívkou na světě.