jewel tones

H&M sweater & dress, Mango earrings, Uterqüe bag & Vagabond heels
Photos: Alban
I still absolutely adore this sweater from last year, mainly because it has probably the most beautiful emerald color I have ever seen (and you know how fond I am of colors). The downside to it is that it fits only under one of my coats so I don't get to wear it that much in winter. I don't know how many of you follow sports statistics but two weeks ago I became the holder of the highest jump ever- that's how high my jump of joy was when I discovered these earrings (last pair!) in the Mango outlet in Barcelona. Ever since last year I was regretting not buying them and they will be the best accessory for the upcoming holiday season. I guess that I am the worst blogger ever bragging about things you cannot buy anymore, but hey, these shoes are pretty awesome too (overly awesome, I wear them all the time) and still in stores!

Pořád naprosto znožňuji tenhle svetr z minulého roku, hlavně kvůli tomu, že má jednu z nejhezčích emeraldových zelených, co jsem kdy viděla (a dobře víte, jak moc si potrpím na barvy). Jeho stinnou stránkou je, že se mi vejde jen pod jeden kabát a tak ho v zimě moc neunosím. Nevím, kolik z vás sleduje sportovní statistiky, ale před dvěma týdny jsem se stala držitelkou nejvyššího skoku do výšky- to jak jsem skákala radostí, když jsem tyhle náušnice (poslední pár!) objevila v outletu Manga v Barceloně. Od minulého roku jsem litovala, že jsem si je nekoupila a teď budou mým nejlepším doplňkem pro nadcházející sváteční sezónu. Asi jsem nejhorší bloggerka na světě, že se tady vychloubám věcmi, které si už nemůžete nikde koupit, ale i ty boty jsou taky super (fakt že ano, nosím je úplně pořád) a pořád je mají na obchodech!


blue crush


H&M sweater & skirt, Marni x H&M earrings, Bimba & Lola bag, Uterqüe shoes & Ray Ban sunglasses
Photos: Alban
I have had this sweater for a few months now and I wore it a few times but I didn't get the opportunity to take pictures of it for the blog and now it is almost too cold to wear it (I took with me a coat just in case) but I had to put it on because you know- short blue lurex sweaters might be totally out of fashion before I get to wear it again. Also looking at the pictures I realised how this look looks like inspired by the sixties- "inspired" because I did not think of it at all. And finally, how could I live to this day not knowing how absolutely amazing these shoes and earrings would look together? This ignorance should be punished by taking half of my shoes away and breaking their heels right if front of my tearing eyes (please do not do that).

Tenhle svetr mám už pěkných pár měsíců a několikrát už jsem ho na sobě měla, nicméně se mi ho zatím nikdy nepodařilo ho zvěčnit pro blog, až teď kdy už je na něj docela chladno (takže jsem s sebou pro jistotu měla ještě kabát), ale musela jsem si ho na sebe ještě jednou obléct, protože kdo ví, třeba budou krátké modré lurexové svetry za chvíli úplně mimo. Taky jsem si při prohlížení obrázků uvědomila, jak moc je tenhle ansámbl inspirovaný šedesátými léty- "inspirovaný" protože jsem na to ani trošku nepomyslela. A nakonec, jak jsem jen doteď mohla žít v bezvědomí, jak dokonale spolu vypadají tyhle náušnice a boty? Taková ignorace by měla být potrestána odlomením podpatků poloviny mých bot přímo před mýma slzícíma očima (prosím, nedělejte to).

ray ban meteor


Whoop whoop! My very first Ray Ban sunglasses (since some of you may know I have the Wayfarers for eyesight) and I couldn't be happier with them- they just fit perfectly to my face and don't move a bit. I have been looking for them since last winter because I was and idiot and didn't buy them in Italy when I should have. So now they are mine, actually as a late birthday gift from my grandparents, thank you so much!

Juchů! Moje úplně první sluneční brýle Ray Ban (i když někteří z vás možná vědí, že Wayfarery nosím kvůli zraku) a nemohla bych s nimi být spokojenější. Na obou brýlích, co od Ray Banu mám, je mi strašně příjemné, že mi drží na obličeji, ať se děje co se děje, což je pro mě jedno z nejdůležitějších kritérií vůbec. Hledala jsem je už od minulé zimy, kdy jsem je viděla v Itálii a jako idiot si je nekoupila. Takže teď jsou konečně moje, jakožto pozdní dárek k narozeninám a moc za ně děkuji všem svým prarodičům!

multi colored sweater

Cos sweater, Massimo Dutti jacket, Topshop jeans, H&M earrings, Zara shoes & Bimba & Lola bag
Photos: Alban 
Tripple hurray to Cos that decided to make a sweater from my favorite colors: coral, olive, khaki & purple (at this point I pardon them it does not have any navy blue or burgundy). When I find garments that have details in one of my favorite colors, I already like it even if I have not tried it on, so imagine if it has so much of them, I was just rushing to the cash desk with the sweater and forcing them to take my money. The thing is, I already found another perfect sweater today: a yellowishly-olively-green wool one in Benetton and I think I have a problem. Hi, I am Adela and I have cured my obsession for shoes to become a knit-o-holic. (Not intirely true- I am still going to the Heels Anonymous weekly meetings). But to be honnest sweaters is what I wear the most during 6 months a year so it may be a good idea to have lot of them (now that's what I call a good excuse!).

Třikrát hurá pro Cos, kteří se rozhodli uplést svetr přesně v mých oblíbených barvách: v korálové, olivové, khaki a fialové (v tomto případě jim velkoryse odpustím, že na něm nejsou tmavě modrá ani vínová). Jsem vždycky strašně nadšená, když objevím oblečení, co má detaily v nějaké z mých oblíbených barev, tak si představte, jak jsem se s tímhle svetrem musela řítit ke kase a nutila je vzít si moje peníze. Menším detailem je, že dnes jsem objevila další skvělý svetr: žluto-olivově-zelený v Benettonu a myslím, že mám problém. Ahoj, já jsem Adéla a vyléčila jsem se z botoholismu, abych se stala pleteninoholik. (Což není tak úplně pravda, i když si myslím, že na týdenní zasedání Anonymních Podpatků už vůbec nemám důvod docházet). Nicméně (zbožňuji tohle slovo!) svetry jsou část oblečení, co nejvíce nosím 6 měsíců v roce, takže asi nebude tak špatný nápad jich mít víc (aneb dobrý důvod se vždycky najde).

quilted bomber jacket

H&M jacket, Zara dress and hat & Vagabond shoes
Photos: R.
One of the trends I really like right now are quilted things. Make it navy and I am sold, so I guess you understand why I love this jacket. Also I am so glad that I bought these shoes because they are so comfortable it hurts. I guess they are two things you will see me wearing quite a lot this winter.

Jeden z momentálních trendů, který se mi moc líbí, jsou prošívané věci. Udělejte je v tmavě modré a jsem zaprodaná, takže jistě chápete, že tuhle bundičku jsem si zamilovala. Taky jsem moc ráda, že jsem si koupila tyhle boty, jsou tak pohodlné až to bolí. Tohle jsou tedy dvě věci, které na mě tuhle zimu budete vídat docela často.

wild berries

 
Kenzo blazer, Massimo Dutti knit, Zara kids pants, H&M shoes, Bimba & Lola bag & bracelet,
Mango necklace & vintage Christian Dior sunglasses.
Photos: Alban
Quite obviously I had the urge to wear everything burgundy/maroon/oxblood in my closet so at least I put a beige jacket over it not to look like a giant berry. But still I think I could use some more of these shades, for example I would do anything for a nice warm wool sweater or a mini skirt. It's funny how some people were against the whole burgundy thing last year and it comes back even stronger this season, but the fact is it suits all skin tones and brunettes and blonds and looks amazing with a lot of colors (have you tried it with white? It's my personal favorite), so I would be very surprised if we don't see it again next year or two (I hope so).

Očividně jsem měla nutkání si na sebe obléct všechno vínové/borůvkové/ostružinové ve svém šatníku, takže jsem přes to všechno hodila alespoň béžové sako, abych nevypadala jak ztělesnění lesního ovoce. I tak si ale myslím, že bych věcí těchto odstínů mohla mít mnohem víc, vůbec bych nepohrdla třeba teplým vlněným svetrem nebo mini sukní. Taky mi přijde docela úsměvné, jak minulý rok pár lidí proti vínové dost brojilo a letos se vrací ještě ve větší síle, což mě ale vůbec nepřekvapuje, protože sluší skoro všem podtónům pleti, brunetkám i blondýnkám a k tomu se velice jednoduše kombinuje (zkusili jste ji někdy s bílou? To je můj osobní favorit), takže by mě hodně překvapilo, kdyby jsme ji příští rok už neviděli (a docela silně doufám, že ji ještě uvidíme).

venus in furs

H&M coat, skirt & earrings, Zara knit, Bimba & Lola bag & Vagabond shoes
Photos: Diana
This is how I am going to wear my new boots half the time- with shorts skirts, the other half is going to be with skinny jeans. I feel really rock'n'roll in them (which is beyond cool), they always remind me of that Velvet Underground song (Venus in Furs), but I wanted to pair them with something a little elegant just to break the heavy effect they can make and I think I managed to do it pretty well. What do you think about it?

Takhle budu své nové kotníkové boty nosit polovinu času: s krátkými sukněmi- druhou polovinu času pravděpodobně s úzkými džínami. Moc se mi líbí, že vypadají rock'n'rollově (někdo by mi měl zakázat takhle prznit slova), vždycky mi připomenou písničku Venus in Furs od Velvet Underground, ale chtěla jsem ten efekt rozbít a vzít si je k něčemu elegantnějšímu, aby se trochu odlehčily, což se mi, myslím, docela povedlo. Jak se to líbí vám?


shiny boots of leather

Boots from Vagabond
Photo: me
I have become so picky lately when it comes to shoes I can not even believe it myself, but when I have a crush on a pair I just have to have them. I fell in love with these, I don't have a particular interrest in chunkiness or patent leather but somehow the combination of both is exactly what I needed and I am glad they sell them in Prague this year. I already wore them today, they are quite confortable but still need to break in a little and I think they add a little something something to any outfit.

Poslední dobou jsem tak vybíravá ohledně bot, že tomu až sama nechci věřit, ale když už se mi nějaký pár líbí, tak ho prostě musím mít. Nad těmito jsem přemýšlela už pěkných pár měsíců a i když nemám slabost pro bytelnější boty nebo pro lakovanou kůži, kombinace obou mi přijde naprosto skvělá, takže jsem využila toho, že jsem v Praze (ve Španělsku Vagabond není- pravděpodobně je to obchod, co mi tam nejvíc chybí) a taky toho, že je v ČR konečně letos mají. Dnes jsem je měla na sobě a jsou docela pohodlné, až se na mě přizpůsobí kůže, tak budou úplně nejlepší a přidají to něco extra ke každému outfitu.

the end of a road

H&M coat, Petit Bateau t-shirt, Topshop jeans and shoes, Bimba & Lola bag & bracelet & old scarf

This was my outfit for crossing half of Europe today, basicaly made of all of my favorite things plus a scarf I found at my home in Prague (I can imagine that when I post this my sister will come to me screaming that it's hers :), super comfortable plus you can never ever look bad in a marinière, believe me I tried. Now I am off to enjoy some much needed Czech food & take advantage of the fact that I still have three full days of holidays comming, youhou!

Tohle byl můj dnešní outfit na přejetí půlky Evropy, v podstatě jenom mé oblíbené kousky dohromady (a konečně jsem taky vatáhle svůj nejoblíbenější kabát!) a k tomu šála, kterou už jsem našla