come as you are

Once again my inspiration folder is super full and with the beginning of a new season I think it is the perfect time to share some with you. Spring is my favorite season of the year and although it is not as warm yet, the flowers and the sun give me so much energy and I even want to wear some pink again. These are things that caught my eye.

Už opět moje inspirační složka prská ve švech a se začátkem nové sezóny je ideální čas se s jejím obsahem podělit. Jaro je moje nejoblíbenější roční období a i když ještě není tak teplo, jak by molo být, všechno co kvete a sluneční paprsky mě nabíjí energií a dokonc mám opět chuť nosit růžovou. Zde je pár věcí, co mě zaujaly.

Understated everything. I think the odds are really in favor for stocking on basics. Simple silhouettes, neutral colors, great materials. My last purchase was a pair of classic black pumps, I am meeting them on Saturday (yes, in my world shoes are almost people).
Cokoliv nevýrazného. Momentální módní rozpoložení celého internetu nahrává tomu, abyste si konečně pořídili ty nutné základní kousky. Jednoduché siluety, neutrální barvy. dobré materiály. Mojí poslední koupí je tudíž pár klasických černých lodiček, se kterými se setkám v sobotu (ano, boty jsou pro mě skoro-lidé)


Nails. I need to do them more often.
Nehty. Měla bych na ně myslet častěji.

Flowers.
Květiny.

Bags. I am such a shoe lover that I almost never get new bags. These two are perfection - I just love crocodile and although I never even thought about saving up for a bag, the grey Max Mara just can't leave my head.
Kabelky. Vzhledem k mé botofílii si téměř nepořizuji kabelky. Tyto dvě jsou ovšem dokonalé- krokodýlí je můj oblíbený vzor a ta druhá od Max Mary mě dokonce donutila uvažovat o tom, že bych si na ni ušetřila, což se zatím žádné kabelce nepodařilo.

Pearls. Perly.

Biker jackets. I desperately need a black one in my life. And the Acne dalmatian culottes are just sooo cool.
Černý křivák. Nutně potřebuji černý. A ty dalmatinské culottes od Acne jsou taaak kůl.


Game of Thrones. Best. Series. Ever. Also, I love this tumblr.
Nejlepší. Seriál. Evr. Také zbožňuji tento s tím spojený tumblr.

click on images to see sources.

nothing new


H&M jacket & top, Topshop jeans, Mango bag & Massimo Dutti shoes

A simple casual outfit from this week since I only wear simple casual outfits lately. I desperately need to make a spring clean up of my closet but I don't have time at all to do it and the fact that my drawing software error all the time doesn't help either. So this is a mix of simple understated garments that I have had for quite some time, the only new thing are the black Leigh jeans from Topshop- seriously I don't understand how I could have lived so long without them. I guess sometimes you get overwhelmed by new things and forget to focus on the basics. My new goal: get all the basics I need!

Toto je jeden z jednoduchých outfitů, co jsem na sobě měla tento týden, protože tento týden jsem na sobě měla pouze jednoduché outfity. Nutně potřebuji udělat jarní pořádek ve skříni, ale bohužel na to vůbec nemám čas a že Autocad (rýsovací software) padá jak hruška každou chvíli, mi k tomu vůbec nepomáhá.
Vzala jsem si na sebe různé jednoduché kousky, většinu z nich mám už dlouhou dobu, nové jsou akorát černé Leigh džíny z Topshopu a nechápu, jak jsem bez nich mohla žít tak dlouho. Asi je to tím, že občas jsme zavaleni vším novým a zapomínáme na ty základní kousky. Můj nový cíl: zaměřit se na základy šatníku.

houndstooth trousers


Trousers from & Other Stories, H&M sweater & heels, Zara pearl choker

In my last post I was declaring my love for various kinds of prints, hounds tooth being one of them. Luckily for me it some designers used it in their collections lately, so it was only a matter of time before it appeared on the high street. And finally! The one thing I knew had to be mine, these absolutely perfect hounds tooth pants. I love the length, the fabric & the fact that they fit me perfectly (I don't remember when this happened for the last time). And of course the print is so amazing- not only it is hounds tooth but it is drawn in. & Other Stories is a serious runner up for my favorite store.
I wore it with long time favorites , my white sweater & pink pumps and my newest favorite jewelery, the pearl choker from Zara. I am really into pearls this spring and I wear this one 94% of the time. Great weekend everyone!

V mém posledním příspěvku jsem prohlašovala, jak strašně zbožňuji různé potisky, přičemž kohoutí stopa je jedním z nich. Naštěstí pro mě se objevila v několika kolekcích, takže bylo jen otázkou času, než se dostane i do oděvních řetězců. A konečně! Jakmile jsem uviděla tyto kalhoty, věděla jsem, že musí být moje. Mají perfektní materiál i délku a skvěle mi sedí (což se mi už dlouho nestalo). A samozřejmě mají ten nejkrásnější potisk- nejen, že je to kohoutí stopa, ale vzorek je na ně jakoby nakreslený. & Other Stories dělá všechno pro to, aby se stalo mým oblíbeným obchodem.
Na sebe jsem si je vzala se dvěma dlouhodobými oblíbenci, bílým svetrem a růžovými lodičkami, a outfitíček jsem zakončila perlovým náhrdelníkem ze Zary. Poslední dobou se mi moc líbí perly a zrovna tento náhrdelník téměř nesundávám. Krásný víkend!

dalmatian print skirt

H&M SS 2014 skirt, H&M coat, Uniqlo sweater, Anaid Kupuri shoes, Bimba & Lola bag,
Ray Ban sunglasses & Zara necklace

There are three kinds of prints I especially love on clothing: geometric, houndstooth & dalmatian. The latest is really hard to find, in fact I only have a top from H&M from a few years ago. While browsing pictures from H&M's Spring/ Summer 2014 presentation in Prague I found the majority of the collection too bohemian to my taste (although on some people it looks fantastic, I loved this editorial here) until I saw the piece that screamed my name: this very same dalmatian skirt. I haven't seen anyone talking about it so I feel super original ;) This and the rest of the collection came to stores this week, in Prague you can find them only in Venceslas' Square & Myslbek, in Barcelona I saw it in both Portal del Ángel stores.
I cannot wait to wear it without tights (as every single skirt in my closet)- I should have waited until this weekend because the weather is just fantastic. Great Sunday everyone!

Existují tři typy potisků, které se mi obzvlášť líbí: geometrické, kohoutí stopa a dalmatinský. Poslední obzvlášť je těžké někde sehnat, vlastně v něm mám jen jednu halenku z H&M a to už pěknou řadu let. Při prohlížení fotek z pražské prezentace H&M Spring Summer 2014, která je na můj vkus příliš bohémská (ale na někom vypadá fantasticky, například v tomto editorialu), jsem na Edovi uviděla tuhle sukni a kromě toho, že vypadala úžasně na něm, jsem věděla, že bude vypadat úžasně i na mně. Taky o ní nikdo nikdy nemluvil, takže se cítím naprosto originální ;) Sukni i zbytek SS2014 kolekce najdete u nás pouze na Václavském náměstí a Na Příkopě, v Barceloně na Portal del Ángel.
Samozřejmě se nemůžu dočkat, až si ji na sebe vezmu bez punčocháčů (asi jako každou sukni v mém šatníku)- na to jsem měla počkat do tohoto víkendu, protože už asi opravdu začíná jaro. Krásnou neděli!


new york, new york



If you ever offered me a free trip anywhere my immediate answer would be New York City. Maybe due to the fact that I have always seen it in my favorite series and movies, that it is one of the biggest cities in the world, that everyone seems to love it. And the, two weeks ago, I was sitting on a plane to my dream city
What really surprised me was how big the city actually is and how crowded it is. I know, I should have expected it, but I guess it is something you can't really be prepared for, even coming from Barcelona.
Otherwise I really felt like in a movie, I went to places I have always seen in films, took the subway, went to Tiffany's at 5th Avenue (without my breakfast), took a yellow taxi, seen Times Square and overall acted like a big tourist- I even bough the I <3 NY t-shirt I have wanted since I was a kid. Also I really loved how genuinely nice and kind people in New York are- something Europeans should learn from.
I was there almost for a week and I didn't have the time to see everything I wanted- the city it so big and so full of history and things to see you will probably never see it all. I didn't even mind the snow nor the fog, I thought the city looked so beautiful with them. It is incredible that I had such high expectations and the reality was even better. I definitely want to come back some day.

Kdybyste mi nabídli zájezd na jakékoliv možné místo, moje jasná odpověď by byla New York. Tohle město jsem vždy měla vysněné, což je kombinací toho, jak se vždy objevovalo v mých oblíbených filmech a seriálech, zároveň je to jedno z největších měst světa a všem, co tam byli, se neuvěřitelně líbil. Před dvěma týdny jsem se do něj konečně podívala i já..
Jako první mě samozřejmě překvapilo, jak velký je- ať už velikostí nebo kolik lidí potkáte snad ve všech částech města. Ano, to se dalo očekávat, ale i Barcelona, což není žádné pidi-město, vedle něj hned vypadá jako vesnice.
Celou dobu jsem se cítila jako ve filmu, kromě toho, že všechno vypadalo strašně americky (ve Státech jsem nikdy předtím nebyla), jsem už plno míst ve filmech viděla, byla jsem u Tiffanyho (bez snídaně), jela metrem (protože ho asi v Praze nemáme), odchytla jsem žlutého taxíka, byla jsem na Times Square a všeobecně jsem se chovala jako největší turista všech dob. Dokonce jsem si koupila i suvenýr, což nikdy nedělám (tričko I <3 NY, co chci už od malička).  Také se mi moc líbilo jak milí a příjemní lidé v New Yorku jsou- z toho by se zamračení Evropané mohli učit.
Byla jsem tam skoro týden a ani tak jsem neměla čas vidět všechno, co jsem chtěla. Město je tak veliké a plné zajímavých míst, že snad ani není možné je všechny shlédnout. Ani mi nevadily sníh a mlha, které městu dodávaly nádhernou atmosféru. Ačkoliv jsem měla velká očekávání, tak je New York ještě předčil. Už teď vím, že se tam budu chtít jednou vrátit.

This is me in front of a yellow school bus. We don't have these buses in Europe and I always saw them in movies and thought they were super cool!
Poprvé v životě jsem taky viděla žlutý školní autobus. Samozřejmě jsem jich viděla plno v filmech, ale ve skutečnosti je to taky kůl!
Elvis's favorite pizza that is supposed to be for one person, in reality it was for to but I ate it all anyway. 
Pizza, kterou údajně jedl i Elvis a která má být údajně pro jednu osobu, ale ve skutečnosti byla pro dvě, což mi nezabránilo v tom ji sníst skoro celou.

I have to go to the US to get my name spelled right.
Snad poprvé v zahraničí, co někdo napsal mé jméno správně (a dokonce i s háčkem!).

Mies van der Rohe's always elegant style.
Stále elegantní style Mies van der Rohe.

My not so elegant style because I was really cold.
Můj ne až tak elegantní styl, protože byla docela zima.
The Guggenheim Museum was one of my favorite buildings even before I became interrested in architecture. Ten years later and after seeing it with my own eyes I have to say I like it even more in person. Some details, spaces and feelings just cannot be translated into photographs.
Guggenheimovo muzeum je jedna z mých nejoblíbenějších budov ještě z dob, kdy jsem se o architekturu vůbec nezajímala. Deset let poté a co jsem ji viděla na živo, musím říct, že se mi líbí snad ještě víc. Některé detaily, prostory a pocity do fotografií nevtěstnáte.

Armani store on 5th Avenue. This staircase is absolutely amazing.
Armaniho obchod na 5. Avenue s naprosto úžasným schodištěm.

Shake Schack. "I came to New York to see skyscrapers and eat burgers!"
Shake Shack. "Do New Yorku jedu, abych viděla mrakodrapy a jedla hamburgry!"

We got a little crazy at Macy's shoe department. I would love to buy these, bu I don't understand how one shoe can fit perfectly and not the other one... So I only got a pair of classic pumps but I still dream about these at nights. 
V Macy's jsme málem omdlely nadšením nad regály zlevněných bot. Tyhle byly moje vyhlédnuté, bohužel jedna z páru mi neseděla dobře (jen jedna, pochopíte to?), takže jsem si koupila jen klasické lodičky. 

Balanced life!
Vyvážený život!