a summer feeling

H&M top & skirt, Bimba y Lola bag, Anaid Kupuri shoes, Ray Ban sunglasses

Today, while going through the empty city center I wondered why there is no one in the line for the Picasso museum- my question was answered when we arrived to the beach and half to city was lying there. I am so glad I went out today because it was the most beautiful day of the year so far. I wanted to wear something really girly so I opted for a floral top and a lilac skirt. I always struggle when wearing something feminine not to look too dressed up, that's also why I didn't wear heels today because it would look just really unnatural. Now I wish my school year was over so I can go on there more often!

Dnes jsem se při procházce poloprázdným městem divila, proč nikdo není ani ve frontě na Picassovo muzeum- moje otázka byla zodpovězena, když jsem dorazila na pláž a tam ležela polovina města. Vybrala jsem si skvělý den na to, jít ven, protože krásnější snad letos ještě nebyl. Na sebe jsem si chtěla vzít něco dívčího, což kopretinový vršek a šeříková sukně skvěle splňovaly. Pokaždé, když si na sebe vezmu něco ženštějšího, bojuji s tím, aby to nevypadalo až příliš nastrojeně, což je také důvod, proč jsem si na sebe nevzala podpatky. Podle mě by se všude měla zachovat alespoň nějaká přirozenost. Teď už jen čekám, až skončí školní rok a já si mohla užívat víc takových dní!

my all time favourites (that you can always buy again!)



A few weeks ago my Dad wanted to buy a new pair of shoes- but he didn't want to tell me. When I asked why, he told me that he was going to buy the same pair as he bought five years ago and that my blogger part would laugh at him. So. Not. True. Haha. Anyway I really didn't think it was a bad idea at all, you like something, you buy it again, that sounds pretty logical to me. The problem is when the majority of things you buy come from fast fashion stores, it is pretty difficult to find the exact same thing again. I wish it were more like cosmetics, where time to time you have a limited edition but the majority of products can be bought anytime.
Luckily for me, I realised I had a few favorites that are always in stores (or on the Internet), season after season. I have either bought them various times (and in various colors) or I am planning on doing so very soon. Here they are! 

Před několika týdny si táta šel kupovat nové boty a nechtěl mi říct, kam jde. Když jsem se zeptala proč, bylo mi řečeno, že si jde kupovat ty stejné boty, co si koupil před pěti lety a že by se mu mé bloggerské já určitě vysmálo. Což vůbec není pravda, haha. Každopádně jsem si vůbec nemyslela, že by to byl špatný nápad, naopak mi zní docela logicky, že když vám něco vyhovuje, tak si to koupíte znovu. Mým problémem poslední dobou je, že naprostá většina rychlo-módních kousků oblečení (což je moje cenová skupina) se dá koupit jen jednou a pár týdnů poté už máte smůlu. Přála bych si, aby to u oblečení bylo více jako u kosmetiky, tam sice limitované edice existují, ale většinu produktů si můžete koupit kdykoliv.
Naštěstí pro mě mám několik oblíbenců, které jsou vždy k dostání v obchodech (či na internetu), nezávisle na sezóně. Několik z nich jsem si již opakovaně pořídila (většinou v rozdílných barvách) nebo se k tomu v blízké době chystám. Tady jsou!


Leigh jeans from Topshop. These are blogger's favourites and I can easily see why. Super soft, stretchy and comfy, they come in a variety of widths and lengths (it feels so good not having to shorten them) and there are always many colors to chose from. I bought my third pair (in black this time) this year and as with the previous ones I wear them all the time. The waist is high enough not to shorten legs, but low enough not to make butts bigger (also they have a great placement of back pockets!) and they feel just right.
Leight džíny z Topshopu.  Tyto kalhoty jsou jedním z bloggerských oblíbenců a naprosto chápu proč. Jsou měkké, pružné a pohodlné, mají je ve všech šířkách i délkách (takže je nemusím zkracovat) a také je vždy velký výběr barev. Pas mají dost vysoký na to, aby nezkracoval nohy, ale dost nízko, aby nezvětšoval zadek (na kterém jsou také skvěle položené kapsy) a jednoduše se v nich cítím skvěle. Poslední pár, co jsem si koupila letos (tentokrát to byly černé), ze sebe téměř nesundám. 

T-shirts. I have two favorites. Super soft t-shirts from Petit Bateau with a slightly rounded neckline are quite feminine and elegant and they are super super light. American Apparel t-shirts (Poly-Blend & Summer) are the most basic t-shirts ever but they last really long and they have a great selection of colors.
Trička. U těch mám dva velké favority. Jemňoučká trička z Petit Bateau mají lehce zaoblený dekolt a vypadají žensky a elegantně a jsou na kůži moc příjemná. American Apparel trička (obzvlášť Poly Blend & Summer) jsou ta nejjednodušší trička pod sluncem, ale mají dobrou délku rukávů, vydrží dlouhou dobu a dají se sehnat v mnoha barvách.

Striped t-shirt from Petit Bateau. A French marinière looks good with anything. I have had mine (from Petit Bateau) for a few years and I am so glad I bought it- the thick organic cotton still looks good, unfortunately it has turned a little grey from all the washings, so I will be needing a new one soon.
Pruhovaná trika Petit Bateau. Francouzská marinière je jedním z kousků, který vypadá dobře opravdu ke všemu. Já mám svoji bílou s modrými pruhy od Petit Bateau už pár let a musím konstatovat, že to byla skvělá koupě- silná bio bavlna vypadá stále velice dobře, akorát už bohužel praním lehce zašedla, takže budu brzy potřebovat novou.

Converse sneakers. This is my long long long time favourite. I got my first Converse sneakers 10 years (!!) ago and I have been repurchasing them in different shapes and colors ever since. I love the classic All Star, at first I preferred the high top ones, now I prefer the low cut version. I am sure my next ones will be the black ones, I should have got them in the US, but at the time I didn't like the white lining on them. I love the fact that when they get dirty you put them in the washing machine and they come out as new.
Tenisky Converse. Mé favoritky již z dob dávno, dávno, dávno minulých. Svoje první Conversky jsem si pořídila před deseti (!!) lety a od té doby jsem jich měla několik. Byly to vždy klasické All Star, dříve se mi líbily kotníčkové, teď preferuji ty nízké. Jsem si téměř jistá, že moje příští budou černé, doteď lituji, že jsem si je nekoupila ve Státech, ale v té době se mi na nich nelíbilo to bílé prošívání. Taky na nich miluji to, že když se ušpiní, tak je hodíte do pračky, že které vyjdou téměř jako nové.

Bimba & Lola bags. I admit this is a little bit of cheating, since they don't make one kind of bag every year. BUT: I have such a good experience with their bags that when I want a new bag I know where to go. I am so not a bag person so if a brand makes me want a new bag every time, they must be doing something right.
Kabelky Bimba & Lola. Uznávám, že tady trochu podvádím. ALE: mám tak dobrou zkušenost s jejich kabelkami, že pokud chci nějakou novou, tak jdu bez zaváhání k nim. Nejsem kabelkový typ a pokud se mi u nich nějaká vždy líbí, tak už to něco znamená.

Wonderbra Ultimate Strapless. Since I have more than a small bust I always struggled to find a good strapless bra. Unfortunately anything I bought didn't hold anything for more than two wears. I stumbled upon this wonder of a bra (seriously, the name Wonderbra is just right!) in London and it has kept my chest in the right position ever since. It has wiring in form of hands and quite a thick back strap and together it really works. It is my most expensive bra, but if I consider how much it holds in place and how good it looks after two years, I wonder how I could not have bought another one yet.
Wonderbra Ultimate Strapless. Jelikož mám větší než malé poprsí, tak jsem nikdy nemohla najít dobrou podprsenku bez ramínek. Kterákoliv, co jsem si koupila, se po dvou nošeních zhroutila. Na tento podprsenkový zázrak (jméno Wonderbra je tady opravdu na správném místě) jsem narazila v Londýně a od té chvíle je to držák. Má v sobě kostice je tvaru dlaně a společně se silným pásem přes záda skvěle fungují a podporují vše, co je potřeba. Je to moje nejdražší podprsenka, ale když vezmu v úvahu, kolik toho drží na místě a jak dobře vypadá po dvou letech, tak si říkám, že není možné, že jsem si stále nekoupila druhou.


black wrap skirt

H&M skirt, Mango shirt, Zara heels & Bimba & Lola pouch

Black skirts are such a basic in my closet, I wear them all year long and have them in all shapes & materials. This one was a score from winter sales, you might have seen it a little in my New York post, but I never showed you a close up. It is made from small jackard and leather trimming, bot are things I really like. I wore it with my marble shirt & white heels that I want to buy again, they are such a perfect pair, unfortunately even TLC won't help them be new again so I guess this will be their last season. Sad. That's really something I don't like about our fast fashion system, you get something perfect but a few months later you have no chance of buying it again. That reminds me I wanted to make a short post about my favorite pieces that you can always buy, so my next post will be that!

Černé sukně jsou jedním z největších základů mého šatníku, nosím je po celý rok a mám je v několika střizích i materiálech. Tato je úlovkem ze zimních slev, mohli jste ji rychle zahlédnout v příspěvku z New Yorku, ale nikdy jsem vám ji neukázala blíže. Je vyrobena ze žakárového materiálu s malým vzorkem a má kožený lem, obojí jsou věci, co se mi opravdu líbí. Na sebe jsem si ji vzala s mramorovou košilí a bílými lodičkami, které bych si nejraději koupila znovu, jsou úplně skvělé, ale bohužel jim ani důkladná péče příliš nepomáhá, a tak asi bude tato sezóna jejich poslední. Smutné. Tohle je něco, co mě na systému rychlé módy opravdu nebaví, něco si zamilujete a o pár měsíců později už nemáte šanci si to koupit znovu. To mi připomíná, že už dlouho chci udělat krátký článek o kouscích, které jsou vždy v prodeji, takže příště to bude o nich!

perfect black pumps


Heels from Topshop, pants from Mango, t-shirt H&M, bag Bimba & Lola

They say you spend your life looking for the perfect job, the perfect boyfriend of the perfect apartment (OK, Carrie Bradshaw says that). How comes no one mentions how difficult it is to find the perfect black heels? I think the simpler the item you are looking for, the more time you will spend until you find the one. I have been looking for classic black pumps for quite some time and these are everything I have been looking for. They are really comfortable for their height and once I really break them in I don't think I will ever  take them off. I won't have the opportunity for that since I am done with shoe shopping for a million years now.

Říká se, že strávíte svůj život hledáním perfektní práce, perfektního partnera a perfektního bytu (fajn, říká to Carrie Bradshaw). Jak to, že nikdo neříká, jak těžké najít perfektní černé lodičky? Myslím si, že čím jednodušší věc, tím déle trvá, než narazíte na tu pravou. Černé lodičky jsem hledala už opravdu dlouho a tyto splňovaly všechno, co jsem od nich chtěla. Jsou dokonce velmi pohodlné na svoji výšku a jakmile si je trochu rozšlápnu, tak je z nohy nesundám. Což také nebudu moct, vzhledem k tomu, že s nakupováním bot končím tak na milión let.