northern inspiration

H&M coat & top, Tophsop jeans, & Other Stories scarf, Bimba y Lola bag, Nike Free trainers

I have to say I got these shoes for running at first.. but they are SO comfortable I began to wear the in day to day life too! It feels like walking on a cloud plus I really like the black and white design. I wore it with my silk coat and my ocean scarf to make it a little more interresting.
I have been sick for more than a week now which is not cool at the end of May and even less cool at the end of the semester.. Well, what can you do but work more. Happy Sunday everyone!

Přiznávám, že tyhle boty jsem si původně koupila na běhání.. Ale jsou tak neuvěřitelně pohodlné, že jsem je začala nosit i normálně. Je to jak chodit na obláčku a k tomu se mi moc líbí jejich černobílý design. Kupovala jsem je v Nike outletu ve Štěrboholích za úplně skvělou cenu, pokud jste z Prahy a sháníte podobné, tak se tam určitě zajeďte podívat. Tentokrát jsem si je na sebe vzala s dlouhým hedvábným kabátem a oceánovou šálou.
Už přes týden jsem nemocná, což je skvělá zpráva na konci května a ještě lepší na konci semestru. Co se dá dělat, než se znovu pustit do práce :) Krásnou neděli!


steppinng into summer

Warehouse top, H&M skirt, Zara necklace, Topshop shoes & Bimba y Lola bag

My baby blue obsession goes on and on.. This top accidentally landed in my shopping bag while I was looking for another kind of baby blue top. Now I have both. What can you do?
I got the idea to pair it with my brick colored pencil skirt and I think they go well together, not to mention I really like the silhouette. Also I am finally wearing (on the blog that is) my mules! I was looking for a pair I would really like and with a little help from my friends these ones found their way to me. Unfortunately I didn't take a close up this time, I promise to do so next time I wear them!

Moje světle modrá závislost se nezastavila u kabelky a pokračuje ve své krasojízdě. Toto tílko přistálo v mém košíku ve chvíli, kdy jsem sháněla úplně jiný typ světle modré halenky. Ale když jej miluješ, není co řešit.
Napadlo mě vzít si ho na sebe s mojí cihlovou sukní, ty barvy mi k sobě skvěle jdou a kromě toho oba kousky vytvářejí hezkou siluetu. Také mám konečně na sobě (tím chci říct na blogu) moje nazouvací sandály. Sháněla jsem nějaké hezké všude možně a díky mým milým kamarádkám se ke mě dostaly. Bohužel jsem zapomněla zvěčnit je z menší vzdálenosti, ale příště vám to vynahradím!

how to wear crop tops


H&M crop top & t-shirt, Vintage skirt.

  Crop tops are coming back this season and if your are just a little nostalgic of the 90's (I can still remember my favorite crop t-shirt from 1999- gosh I sound ooold) or looking for a new silhouette this might be it. I hesitated at first to wear them, but in the end my wardrobe is full of them, since they suit well my style. These are my tips to wear them:
1. Chose the right top. Too obvious maybe? I preffer the ones that are fitted, but not like a second skin. Anything straight or A-shaped will look weird if you have some boobs. The one on the picture is from H&M and it's perfect!
2. Do your crunches. A muffin top under a crop top is not cool, guys. Nevertheless the upper part of the belly tends to look better so a well chosen high waist can hide the fact that you are a couch potatoe (ever wondered why I always wear high waist with them? ;)
3. Stand straight. Sit straight. Otherwise you'll bring the muffin party to a whole new level.
4.  Don't show too much. Life is about balance so it you are wearing a crop top don't pair it with a cleavage, a mini and heels at the same time. This time I put a sheer t-shirt over it, but it can also be a jacket. Play with proportions and don't expose too much skin
5. Be confindent! In the end it's not that big of a step as it seems.
  I can't wait for the weather to get warmer- in Barcelona you are seen weird if you wear bare legs at 22°C so imagine how hot it has to be to wear a non-covered crop top. This is what I wore a couple of days ago, paired with my Voldemort coat & Nike Free and I felt super cool! More on Nikes and other uggly shoes later..
Are you going to wear crop tops this season? 



  Zkracené vršky se letos vrací v ještě větší síle než loni, a pokud jste stále trochu nostalgičtí po devadesátkách (já si na svoje oblíbené zkrácené tričko pamatuji dodnes- což je skoro patnáct let zpátky a pokud se něco, co jste kdysi nosili, vrací do módy, je to znak stárnutí) nebo pokud hledáte novou siluetu na léto, tak by mohly být pro vás. Ze začátku jsem trochu váhala, protože přeci jen nosit odhalené břicho je nezvyk, ale poslední dobou se jimi můj šatník zaplňuje víc a víc, protože se mi zkrátka a dobře moc líbí. Tady jsou moje tipy na jejich nošení.
1. Vyberte si ten správný. Není tohle až příliš zřejmé? Já osobně upřednostňuji, když jsou přiléhavé, ale ne úplně přilepené na kůži. Taky si dejte pozor, aby vám nic nekoukalo ze strany či, ještě hůře, zespoda. S větším poprsím si obzvlášť hlídejte, aby vršek dole moc neodstával (cokoliv střiženého do áčka je zlo). Tento z H&M, co je na fotce, je jeden z nejlepších, co jsem letos v obchodech viděla.
2. Neflákejte sed-lehy. Muffínek deroucí se zespodu zkráceného trička není kůl, přátelé. Nicméně se správně zvoleným spodkem s vysokým pasem skoro nebude vidět, že váš nejoblíbenější sport je gaučing (a teď hádejte, proč vždy nosím crop topy jen s vysokým pasem ;).
3. Stůjte rovně. A pokud vás postihne ta nepříjemná situace, že si musíte sednout, tak to platí obzvlášť. Jinak to bude úplně muffinová party.
4. Neukazujte příliš. Život i móda jsou o rovnováze, takže pokud na sobě máte zkrácený vršek, nepřibírejte k němu ještě výstřih, mini sukni a podpatky zároveň. Já si přes něj tentokrát vzala průhledné tričko, ale mohla by to být i bundička. Hrajte si s proporcemi tak, aby té kůže nebylo vidět až moc.
5. Buďte sebevědomí! Na našem všemu novému otevřeném území to platí obzvlášť. Ve finále to je ale spíš nezvyk než cokoliv jiného a zvyknete si rychle.
  Přesně tohle jsem na sobě měla před pár dny, přes to jsem měla přehozený Voldemortův kabát & na nohou Nike Free a už dlouho jsem se necítila v něčem tak dobře. Více o Nike botách a jiných jejich škaredých kolegyních zase příště..

Chystáte se letos nosit crop topy?


baby blue bag

Bimba y Lola bag, H&M t-shirt, skirt & shoes, Zara necklace

A baby blue bag isn't exactly what you would call a basic but I desperately needed this one in my life. It has the perfect size but above all the color is just AMAZING. Needless to say I wore it all week long and while I didn't wear it I was admiring it. This time with camel & off white and I think the blue brightens it all up.
I must say this was perhaps the most challenging day to take outfit pictures ever. My friends and I decided to go to the city center but we didn't realize there was going to be the 1st May demonstration, while we were drinking our coffees suddenly the demonstration approached, burning bins and followed by 48 police cars, so we decided to go a little further to the harbor. The whole place was overcrowded by tourists but this spot, but after all I was glad I could finally shoot my pictures. Happy Friday!

Světle modrá kabelka není zrovna základem šatníku, nicméně jistě chápete, že tuhle jsem ve svém životě potřebovala. Nejen, že má skvělou velikost, ale hlavně její barva je naprosto DOKONALÁ. Nemusím snad ani dodávat, že jsem ji nosila celý týden v kuse a když jsem ji zrovna neměla na rameni, tak jsem ji chodila obdivovat. Tentokrát jsem si ji na sebe vzala s velbloudí barvou a bílou, protože mi přišlo, že to ta modrá krásně prozařuje. Extra bludišťák pro ty, co si všimli, že mi ke kabelce ladí prsty na nohou.
Musím také říct, že tyto fotky byly snad nejtěžší na pořízení v historii blogu. Se svými přáteli jsem se vypravila do centra města, ale neuvědomili jsme si, že tam bude probíhat prvomájová demonstrace, takže si v klidu popíjíme kávu, když v tom se k nám začal blížit průvod, za nimi hořely popelnice a vysláno na ně bylo přes 48 obrněných policejních vozidel. Nejbližší nedemonstrující prostranství byl starý přístav, kde bylo toto jediné místečko nepřeplněné turisty. Krásný pátek!