hello darkness, my old friend


Marks and Spencer coat, H&M sweater, Mango trousers, Topshop heels

There is something magical about Prague and I must say it is even more charming at night, when the narrow streets are illuminated by tiny yellow lights. So let that justify the fact that I forgot how early it gets dark over here and that the pictures are darker than the usual- but honestly I love this change too. Also, this was obviously shot last week as Prague is covered in snow today- and I didn't bring my best Vagabond booties because I thought it wouldn't snow. Well at least I have an excuse to buy new boots :) Happy last week of 2014 everyone!

Praha je kouzelná za každých okolností a já musím říct, že nejvíce se mi líbí v noci, když jsou její úzké uličky osvícené žlutými světly a nad Vltavou září Hrad. Taky mám tendenci zapomínat, jak brzy se tu stmívá (o hodinu a půl dříve než v Barceloně, abych byla přesná), takže fotky jsou o chlup tmavší než obvykle, ale musím říct, že pro jednou je to příjemná změna. Tohle jsem na sobě samozřejmě měla už minulý týden, kdy bylo ještě relativně teplo a ne zasněženo jako dnes. Já si s sebou samozřejmě nevzala mé nejlepší Vagabond boty na sníhm, takže si musím naprosto logicky koupit nějaké nové :) Přeji vám krásné poslední dny tohoto roku!

orbit sweater

& Other Stories sweater, Topshop jeans, Anaid Kupuri shoes and Bimba y Lola bag

Is there a better way to challenge your new photographer, than letting them shoot you with back light? I guess not. I am not a fan of pictures with direct sunlight because you just lose so many details. Even on sunny days I prefer to shoot in the shadow, as it usually corresponds way better with the effect I want to achieve and it is also much easier for people who don't know how to work with light (and let's be honest, I can't do that either). But when in December you go out in only a sweater and ballerinas you kind of want to worship the star that made it all possible.
I am also finalising my project of buying only one piece of clothing each month this season with this sweater. I love sweaters. I was thinking about how I could explain to you just how much I love them and then I realized: I have far more sweaters than winter shoes. More sweaters than shoes guys.  I would never think I would become a sweater lover, but season after season they grow on me. My favourite in the last months has been the olive green number from H&M, but this one comes very, very close to it. They have a very similar relaxed fit and both are equally soft. This black and white is so special because it has such a great print on it- is is a hole, is it a planet? It is nearly impossible to find printed sweaters if you don't want anything with snowflakes of deers, so my geometrically oriented heart is very pleased by this one.

Existuje lepší způsob, jak prozkoušet novou fotografku, než ji požádat o vyfocení proti světlu? Nejsem fanoušek fotografií za plného slunečního záření, protože vám okamžitě zmizí obrovské množství detailů a focení ve stínu je také mnohem jednodušší pro ty, co neumí pracovat se světlem (a mezi tyto lidi řadím i sama sebe). Když k tomu na konci prosince můžete klidně vyjít ve svetru a v balerínkách, tak trochu chcete poctít tu hvězdu, co vám to všechno umožnila. 
Ke konci se dostává můj projekt kupovat si jeden kus oblečení za měsíc a to tímto svetrem. Miluji svetry. Přemýšlela jsem nad tím, jak bych vám vysvětlila můj vztah k svetrům a nejjednodušší bude asi říct, že svetrů mám víc než zimních bot. Víc svetrů než bot, přátelé. Nikdy jsem svetry nepokládala za něco speciálního, ale posledních pár sezón mi přirostly k srdci. Nejoblíbenější posledních měsíců byl ten úžasný olivově zelený z H&M, kterému se tento tvarem i hebkostí velice podobá. A co je obzvlášť skvělé na tomto je jeho krásný vzor: je to díra, je to planeta? Je téměř nemožné najít na svetrech jiné vzory než vločky a jeleny a nad tímto mé geometrii mulující srdce zaplesalo.  

winter hydration



Am I the only one who's skin becomes a dry monster in the winter? I guess not. When it gets colder I always need to add some hydrating product to my routine. My skin has been super sensitive lately (which may be due to the cold) so I am really careful with what I put on my skin, so I stick to my favorite brands Clinique & Caudalie and add some all natural products (as you could see on my Instagram ;)
My first beloved product is the Moisture Surge Overnight Mask by Clinique. I love Clinique's night produts as they really work wonders and you wake up undoubtly prettier. This one is a mask you put over everything you would put on normally on your face before sleeping (so in my cas over the DDMGm the Turnaround Overnight cream and a serum) and it adds some much needed moisture to the skin. 
Second, Caudalie's Nourishing Body Lotion. This is a product that I tried from a tester before buying it full size and the first body lotion to ever impress me. It sinks into the skin really fast so it is not sticky (I hate sticking up to everything when using body lotions), nourishing and very well recieved by my skin. Also, I really love the subtle almost inexisting smell of it- most body lotion I have used have too much perfume and that makes me sick.
And last but not least, Saloos Organic Shea Butter. I am a big fan of shea butter in cosmetic especially on my hands as they get SUPER dry in the winter. Once I stumbled upon this little jar and thought that it could help when my hands get flaky and hurt from the dryness. It really does wonders- a little of it soothes my skin and heals it. I would recommend it to anyone with very dry hands (and obviously, you can use it on othe body parts too).


Jsem jediná, komu se v zimě extrémně vysušuje kůže? Předpokládám, že ne. Když se ochladí, tak musím chtě nechtě k mým každodenním přípravkům přidat ještě pár hydratačních. Do toho mi strašně zcitlivěla kůže (možná právě i kvůli zimě), takže si dávám opravdu pozor, jaké přípravky používám, a zůstávám u mých oblíbených značek Clinique a Caudalie, ke kterým jsem přidala ještě pár 100% přírodních produktů (jak jste si mohli všimnout na Instagramu ;)
Můj první zímní oblíbenec je maska Moisture Surge Overnight Mask od Clinique. Noční přípravky od Clinique jsou nejskvělejší, protože se ráno probudíte viditelně krásnější. Ani tohle není výjimka: prostě si masku dáte přes všechno, co si na obličej dáváte na noc (v mém případě DDMG, krém Turnaround Overnight a nějaké to sérum) a ráno je vaše pleť krásně hydratovaná. Je to takové to něco extra, s opravdu viditelnými (a cítitelnými) výsledky.
Druhý produkt je Nourishing Body Lotion od Caudalie. Ten jsem nejdřív měla jako malý tester a je to první tělové mléko, co si mě získalo. Na rozdíl od všech ostatních, co jsem zkusila není lepivé (tím chci říct, že po jeho použití se nelepíte na vše okolo vás), rychle se vstřebává a má kůže ho má prostě ráda. Taky mi je na něm sympatické, že parfém má opravdu jemný- nejednou se si stalo, že se mi z příliš silné parfemace tělového mléka udělalo nevolno.
A poslední a neméně skvělé je 100% Bio Bambucké Máslo od Saloos. Bambucké máslo je jednou z mých oblíbených složek v kosmetice, obzvlášť ráda jej mám v krémech na ruce, které mi v zimě extrémně vysychají. Jednou jsem na tento kelímek narazila v DM  napadlo mě, že by mi mohl pomoci v případě, kdy už mám ruce šupinaté a bolavé. A účinkuje opravdu skvěle- i málo ho ruce zklidní a pokožku uzdraví. Rozhodně ho doporučuji všem podobně suchorukým (a samozřejmě ho můžete použít i kdekoliv jinde).

blue jeans



Please remind me of a moment I've worn blue jeans for the last time... I think that may be a year and a half ago, when I have worn my boyfriend's jeans. Clearly, I am not a jeans gal. I simply don't like the fact that every one is wearing them. I am not saying that I am the most original person in sartorial history, but I always come back to the moment when I tried on my sister's blue jeans and suddenly felt invisible, like I've never had to make an effort in my style ever. So that was the end of denim for me.
But lately, I really came to miss the rough texture of it. It is something those skinny and stretchy jeans I own cannot replace. I am even thinking about getting an A-line denim skirt!  Am I considering turning this blog cowboy themed? Maybe. Am I going to wear more denim? Definitely!


Připomeňte mi prosím chvíli, kdy jsem na sobě naposledy měla modré džíny...Pokud mě paměť neklame, bylo to před rokem a půl, kdy jsem na sobě měla přítelovy rifle. Očividně nejsem úplně džínový typ člověka. Důvod je prostý: nelíbí se mi, že je nosí všichni ostatní. Nepokládám se za nejoriginálnějšího člověka na světě, co se oblékání týče, ale v živé paměti mám vzpomínku, kdy jsem si půjčila sestřiny modré rifle a najednou jsem se cítila neviditelná. V dnešní době jsou znakem toho, že nad tím, co máte na sobě, moc nepřemýšlíte. Takže pro mě tím džínovina skončila.
Poslední dobou jsem ale nostalgicky vzpomínala na její drsnou texturu, se kterou se mé na tělo střižené elastické slimky nedají srovnávat. Dokonce přemýšlím o tom, že si pořídím džínovou sukni do A. Že tato přemíra džínoviny zapříčiní přeorientování tohoto blogu na kovbojskou tématiku? Možná. Budu od teď nosit více džínoviny? To si pište!


Levis jeans, Zara jacket, Bimba y Lola bag, H&M scarf


without a bag



Zara leather jacket, H&M sweater and belt, Mango shoes, old skirt

When I got dressed like this yesterday I realised I didn't have any bag that I wanted to wear with this outfit (I still need to get a simple black pouch). So I thought it will be easier not to have any bag at all. So like a man I took just the necessary, applied a long lasting lipstick and went to the city center with only my keys, my phone, my credit card, my metro pass and my memory card (it's not bad to have friends with their own cameras!) stuffed into my pockets. And I have to say it felt quite liberating, lately my back is so sore of always having to bring my laptop to Uni... Also I have to say not bringing a wallet didn't keep me from shopping. But I was playing Santa so I guess that's okay! 


Když jsem se včera ráno oblékala, tak mi při vycházení z domu došlo, že nemám žádnou kabelku, co bych si k tomuto oblečení chtěla vzít (což mi připomíná, že nutně potřebuji jednoduché černé psaníčko). Takže jsem si řekla, že než se do nějaké nutit, raději si nevezmu žádnou. Jako správný chlap jsem si vše nastrkala do kapes (klíče, mobil, kreditku, kartu na metro a foťák- neškodí, když máte kamarády s vlastními fotoaparáty) a na rty nanesla dlouhotrvající rtěnku (abych si ji s sebou nemusela brát). Musím říct, že je to osvobozující pocit nemít nic v rukou ani na ramenou, poslední dobou jsem celá rozlámaná, jak neustále nosím počítat do a ze školy.. Ještě tedy musím dodat, že nebrat si peněženku je, co se týče impulzivního nakupování, úplně jedno, pokud s sebou máte kreditní kartu. Ale hrála jsem si na Ježíška, tak to ani tak nevadí!

winter uniform


Barcelona isn't exactly the best place to test insulating capacities of outerwear. That's why I was glad I could wear this coat in Brussels over the weekend. And even happier to see it is really warm! That, together with a big scarf and chunky beanie make my typical winter outfit. I could survive winter in outfits like this and change just little details.

Barcelona není úplně ideální místo na testování izolačních vlastností nových kabátů. Proto jsem jej o víkendu s radostí otestovala v podstatně chladnějším počasí v Bruselu. A ještě radostněji musím konstatovat, že je opravdu teplý! Kabát a k němu velká šála a pletená čepice jsou v podstatě mojí zimní uniformou. Chystám se v podobných kombinacích přežít zimu, samozřejmě pokaždé s mírnou obměnou.

Marks & Spencer coat, H&M scarf and boots, Mango bag, Topshop jeans and Warehouse beanie