retro nudes

H&M skirt, coat and top, Zara boots, Oysho hairclip

I have a thing for nudes and other natural tones lately and many of them have found a way into my closet without me even knowing. I think they are a great addition to my otherwise cold colored closet (lots of black, grey, navy, blue, khaki...).
Also in research of wearable 60's hairstyles I stumbled upon this one: mine is obviously not extremely teased as they used to do it back then, but still I like it! I would love to have the ends of my hair a little curlier, tried to make them that way but fine central European hair isn't exactly known for holding curls... So I still have to work on it. What do you think about it?

Nějak se mi v poslední době zalíbily tělové a jiné zemité tóny a rozmnožily se mi v šatníku, ani nevím jak. Myslím si, že jsou příjemným osvěžením veškerých mých jinak oblíbených studených barev, jako jsou černá, šedá, modrá nebo khaki.
Také pokračuji ve vyhledávání nositelných účesů inspirovaných 60. léty a vzpomněla jsem si na falešný culík. Můj samozřejmě není tak natupírovaný jako bývaly kdysi, ale moc se mi líbí i tak! Bohužel se mi ještě nepodařilo zakroutit si konečky vlasů tak, jak bych si představovala (jemné středoevropské vlasy na to nejsou ideální), ale pracuji na tom. Jak se podobné účesy líbí vám?


Adela needs new shoes


... not really, but a new pair of shoes (or two) never hurts. Well they can hurt until you break them in, but you get the message! I finally have other shoes than black and white and as you can tell, I am pretty into pointed toes. I wanted the brown ones in black leather but they are sold everywhere, so I am pretty content with these too. 
 Blue flats from Bimba y Lola, suede booties from Zara.

"Adéla potřebuje nové boty" není úplně pravdivé tvrzení. Nicméně: nový pár (nebo dva) ještě nikdy nikoho nezabil. Leda mi trochu znecitliví nohy od puchýřů (zatím to ale vypadá slibně!). Konečně mám boty v jiných barvách než černé a bílé a jak vidíte, momentálně jsem všemi deseti za špičaté špičky. Hnědé kotníčkové jsem sice původně chtěla v černé kůži, ale už je nikde nemají (a to je v Barceloně asi 50 Zar), takže když jsem na tyhle jediné a poslední v mé velikosti narazila (a s obrovitánskou slevou), musela jsem cestou k pokladně trhnout svůj rekord na 200 m (ano, i tak obrovské Zary v Barceloně jsou).
Modré balerínky jsou z Bimba y Lola, kotníčkové jsou ze Zary.


lilac dress


Today I have two reasons for you to hate me: first of all, I didn't gain a pound during Christmas and I can still wear body con dresses. Second: I get to cuddle with this super cute puppy all the time. Now obviously everything isn't as perfect as it seems, I can't breathe while wearing this dress and the lovely Opie is growing way too fast :(. You may know that I love dogs and I sympathise with anyone who loves them too: post a picture of you with a dog on Instagram and I'll instantly think of you as someone I'd get along with. 
Also I think I look like someone you could get along with, I mean, how cool are these chunky booths together with the tight dress and the leather jacket? I ain't someone who wears a lot of tight clothes but time to time (once every two years haha) it doesn't hurt. In this case the turtleneck keeps it quite decent and the lovely color is nicely understated. 

Dnes mám pro vás hned dva důvody mě nenávidět: zaprvé jsem o Vánocích vůbec nepřibrala a můžu si dovolit nosit úzké šaty, zadruhé se s tímto malým chlupáčem můžu každý týden mazlit. Samozřejmě nic není tak ideální, jak se zdá, v šatech téměř nemůžu dýchat, jak zatahuji břicho a Opie roste až moc rychle :( Možná víte, že miluji psy a každý, kdo je má taky rád, mi hned přijde o mnoho sympatičtější, takže pokud si mě chcete získat, dejte si na Instagram fotku s pejskem.
Také já si přijdu velice sympatická, koukněte na to, jak skvěle vypadá kombinace úzkých šatů s výraznými botami a koženou bundou. (Ne Adélo, vůbec to nepřeháníš s tím chválením se.) Většinou nenosím moc věcí na tělo (obvykle tak jednou za dva roky), ale tyhle šaty s rolákem a s jemnou barvou mi přišly jako ideální adept na to zase něco podobného zkusit.

H&M dress and jewelry, Zara jacket, Bimba y Lola boots.

2014 outtakes

I love how everyone ends or begins every year with "My best outfits / trips / pictures of 20XX", then facebook gets in with their year in a video and you're sitting in your corner thinking "2014 wasn't that awesome, so why should I do a post on it?" Yes, there were some bright moments and I wore some brilliant outfits, but I didn't feel like coming back to it again. I thought about maybe doing a post of my best buys like last year, but I was too busy to make such a long post. Then tonight I stumbled upon my outtakes of 2014 and I realized January 10th is maybe the last relevant date to post something about 2014.
So I am sharing with you my super secret folder of outtakes. That's the folder where I look when I get too many gentle comments about how "beautiful" I am- now you can see for yourself that a good pictures does miracles. Enjoy!


Opravdu miluji, jak na konci každého roku se objeví tisíce postů na téma "Moje nejlepší outfity / cesty / fotografie roku 20XX"", pak se do toho vloží Facebook s ročním videem a já jen sedím a říkám si, že 2014 nebyl zas tak skvělý rok, abych o něm musela dělat samostatný článek. Ano, bylo v něm plno úžasných momentů a na sobě jsem měla spousty krásných věcí, ale necítila jsem potřebu se k nim vracet. A kvůli vražednému pracovnímu tempu jsem bohužel ani nestihla udělat podobný článek, jako minulý rok o mých nejlepších a nejhorších nákupech.
Dnes večer jsem ale narazila na přísně tajnou složku nepovedených fotek. Je to přesně ta složka, co mě dostane zpátky na zem, když se na blogu nebo na Instagramu objeví komentáře o tom, jaká jsem "krásná". Už několik měsíců schovávám ty nejhorší fotky a kdybych se o ně nepodělila teď, tak už asi nikdy. Tak si je užijte!


Most of my problems are caused by the fact that I blink three times more than a normal person.
/
Většinu mých problémů způsobuje to, že mrkám třikrát častěji než normální člověk.
Sexy hair flip.
 DERP.
I smell it in the air! / Je to cítit ve vzduchu 
That's how I flirt. That's also why my boyfriend is never jealous!
/
 Takhle nějak to vypadá, když se snažím s někým flirtovat.

Sexy hair flip 2.

My #fashioncoffee tag gone wrong. / Jak se mi nepovedlo mé #fashioncoffee

 "You want me to look like an idiot? Okay!" / "Chceš po mě, abych vypadala blbě? Fajn!"
This was the worst day ever: spilt coffee on my crisp white shirt BEFORE we shoot the outfit pictures. I spent the afternoon photoshoping the stains off haha.
/
Nejhorší focení tohoto roku: na svojí krásnou sněhobílou košili jsem si vylila kávu těsně před focením. Pak jsem strávila odpoledne fotošopováním fleků.

That awkward moment when a dog looks better on a picture than you.
/
Ta divná chvíle, kdy pes vypadá na fotce lépe než vy.

I am pregnant.. with SUSHI! / Těhotná se SUSHI :D
I am the boss.


all grey again

H&M coat, sweatshirt and scarf, Warehouse beanie, Mango jeans and Bimba y Lola boots

Happy 2015 everyone! I hope you spent your holidays cosy and warm with your beloved ones and you're full of energy for upcoming adventures. And for us students, upcoming "adventures" are exams, so good luck with that too, if you are a fellow sufferer.
This is an outfit I wore a few days back when I finally got out of bed after a mean flu (mean because I lost half my holidays because of it) and I have to say the concealer work around my red nose is a masterpiece. I was wearing everything in my favourite grey color and just playing around with textures. I got very nice grey skinny jeans at Mango the other day, and it is a refreshing change after all of my black pants! Now my only regret is not having found the perfect grey skirt yet... May that be my resolution for this year.

Krásný a šťastný nový rok! Doufám, že jste si svátky užili někde v teple a v příjemné společnosti, a teď jste plni energie na nová dobrodružství. Pokud jste, stejně jako já, studenti, tak naše příští "dobrodružství" bude zkouškové, ve kterém nám přeji hodně zdaru!
Tento celek jsem na sobě měla před několika dny, kdy jsem se konečně dostala z postele po zákeřném nachlazení (zákeřném, protože mi zákeřně sebralo polovinu prázdnin) a musím říct, že i tak obdivuji svoji práci s korektorem okolo nosu. Asi vám nemusím vysvětlovat, že jsem na sobě měla všechno ve své oblíbené středně šedé. Šedá mě prostě baví, mám v ní už několik věcí a díky rozdílným materiálům spolu vypadají moc pěkně. Konečně jsem k nim také sehnala šedé džíny, po letech opět z Manga a je to příjemná změna od všech mých obvyklých černých kalhot. Jediné, co mi v šatníku zoufale chybí, je šedá sukně... Její objevení si dávám za cíl tohoto roku!