stan smith

Stan Smith sneakers, Zara jacket, Mango shirt, Topshop jeans.

It is so obvious what's new in this outfit as the whiteness of the sneakers might actually blind you. I knew I needed new sneakers as my white Converse went gradually from white to cream to beige but the problem was, I didn't know what I wanted. I thought of Converse first, but the white ones I also have have become part of the "college girl uniform" (along with Longchamp bags and Starbucks cups) so when this kind of girl smiled at me in the subway while I was wearing them like she approved my presence in the sorority, that's when I knew I won't buy them again. Wear whatever you want people but don't include me into you I-have-no-personal-style group. Black Converse were also an option, but I have been wearing Converse for 11 years (no kidding, I still have my first pair in Prague) and I thought a little change would be nice.
So to distinguish myself from any potential group I got the shoes all bloggers wear- Adidas's Stan Smiths. Adidas has been very, VERY clever to discontinue them and reissue them a year later with a big hype. Clearly it worked as you see them on my feet. Nevertheless, they are made from nice leather, super comfy and work magic when you instantly want to add a cool element to your outfit. How do you like them?


Je úplně očividné, co je na mém outfitu nového, vzhledem k tomu že bílá mých tenisek bělejší být nemůže. Pokukovala jsem po nových teniskách, jelikož mé Conversky ze z bílých staly krémové a z krémových béžové, akorát jsem nevěděla, co by se mi tak líbilo. Další Conversky mi samozřejmě procházely hlavou, ale bílé se staly součástí jakési pozdně náctileté uniformy (společně s Longchamp kabelkami a kávou v kelímku), takže když mě jedna taková slečna, ve chvíli kdy jsem je měla na sobě, úsměvem přijala do klanu, věděla jsem, že už si je znovu kupovat nebudu. Noste si co chcete, ale nezahrnujte mě do svého nemám-svůj-osobitý-styl-a-tak-nosím-to-co-všichni-ostatní sesterství. Nad černými Converskami jsem taky uvažovala, ale pak jsem si řekla, že Conversky nosím už 11 let (doslova, svůj první pár mám pořád schovaný v Praze), takže možná je čas na změnu.
Takže abych se odlišila, koupila jsem si boty co jsou na polovině blogů- Stan Smith od Adidas. A v Barceloně i docela dost velká populace města. Adidas to dobře vymyslel, když je stáhnul z prodeje a o rok později s velkou slávou vzkřísil. Asi to zafungovalo, protože je teď mám na nohou. Nicméně, jsou kožené, ortopedické (což je seksi) a naprosto dokonalé, když svému outfitíku chcete dodat špetku nonšalance. Jak se líbí vám?

winter, go away

Marks and Spencer coat, Petit Bateau sweater, vintage stole, Zara booties & Bimba y Lola bag

I have to say I am done with my ideas for winter outfits. I have worn all of my coats, all of my scarves, all of my booties in all ways I could think of twice and I am sick of it. The last idea I had on my list was to wear this vintage stole I cherish so much because I got it from my late great-grandma. Fun fact of the day: she gave me the matching fur hat too. The chance I will wear it in the near future is close to zero but it is one of those things you have in your closet that magics appear on your head and you spend half the afternoon with it.

Už mi celá ta zima leze po krk, celou bych ji nejraději zakázala. Své kabáty jsem na sobě měla miliónkrát, boty stejně tak, všechny kombinace s šálami jsem už vyčerpala a už nevím, co dál. Poslední nápad byl provětrat tenhle krásný vintage límec, který je jednoznačná srdcovka, protože jej mám po mé prababičce. A k němu i ladící čepici, ale v té mě asi jen tak neuvidíte :) Je to přesně jedna z těch věcí co si při projíždění skříně nasadím na hlavu a pak v tom strávím půlku odpoledne. Doma. Protože na velké chlupaté čepice zrovna nejsem a o to méně v Barceloně.

january random

January is the month of the year that feels like an eternity: in between festivities, tons of works and exams, I believe you if you told me it is March already! And I have been very active with all of my cameras, so I have many many pictures to show you- and you could see some of them on my Instagram (@heelsinprague) already. Enjoy!

Leden je nejdelší měsíc v roce: od svátků, po tuny práce až po zkoušky, kdyby mi někdo řekl, že už je březen, tak tomu bez problému uvěřím. Své foťáčky jsem užívala prakticky neustále, takže k tomu mám i grafický doprovod- některé snímky jste už mohli vidět na mém Instagramu (@heelsinprague), ale tady je jich samozřejmě mnohem víc. Krásnou neděli!

Prague is really the most beautiful city ever.   |   Praha je stejně nejkrásnější.

by the seaside


I love those easy Sunday afternoons in the winter, when the city beach isn't crowded and just gives this great energy. After all this time I still find it incredible to live in a city with a beach and I should go there more often! And since I'm lazy and half of my things need to be washed (oh glorious post- exam laundry times) I wore the simplest outfit ever. Leather trousers are a must, a black coat is a basic, Converse are practically merged into my own feet and the only sight of invention is this scarf which in reality is a poncho I wore as a scarf. I know I am SO creative. Happy Sunday!

Miluji ta nedělní zimní odpoledne, kdy je městská pláž poloprázdná a i krátká procházka vás hned nabije energií. I po těch letech, co už v Barceloně jsem, mi přijde neuvěřitelné bydlet ve městě s mořem a rozhodně bych k němu měla chodit častěji.
Vzhledem k tomu, že jsem byla strašně líná a do toho mám polovinu věcí v prádle (ó to pračkovo /žehlící po-zkouškové období), tak jsem si na sebe vzala něco opravdu jednoduchého. Kožené kalhoty jsou na zimu nepostradatelné, černý kabát je základ šatníku, Conversky mi už prakticky přirostly k nohám a jediným znakem invence je tato šála, což je ve skutečnosti pončo, které mám okolo krku jako šálu. Jsem prostě TAK kreativní. Krásnou neděli!


H&M coat, sweatshirt and hat, Mango leather pants and bag, Converse sneakers & vintage poncho worn as a scarf.