belted trech coat

Zara coat,H&M Studio skirt, American Apparel t-shirt, Bimba y Lola bag, 
Gloria Ortiz shoes & Daniel Wellington watch

The first time I thought about getting a black trench coat was when I saw one on Pavlína last year. I had that image pinned on my Pinterest ever since and made it my mission for spring to find the perfect one. I wasn't even looking for one during the winter sales but out of the blue this one appeared in the Zara I was in (previously I have only seen it on the Internet- sometimes is August)- so I tried it on, realized it was exactly what I was looking for and made a new world record in running a 100m between the fitting rooms and the cash desk. And I have to say I absolutely love it, it's made of viscose and therefore quite a nice quality- an issue I usually have at Zara. I can throw it over anything really, and it looks equally good with skirts and trousers.

Poprvé jsem si řekla, že by nebylo úplně od věci si koupit černý baloňák, když si jej minulý rok pořídila Pavlína. Od té chvíle mi ten obrázek visel na Pinterestu a já si dala jako úkol numero uno nějaký takový na jaro najít. V zimních slevách jsem na něj úplně náhodou narazila v Zaře (tento jsem předtím viděla jen někdy v srpnu na jejich stránkách), při zkoušení jsem si uvědomila, že je to přesně to, co hledám a pak jsem pokořila světový rekord v běhu na 100m od kabinky k pokladnám. A musím říct, že koupě to byla opravdu skvělá- kabát je z viskózy a na Zaru opravdu kvalitní, dokonce mi ho chválili i lidé na ulici. Můžu si jej obléct s čímkoliv a bude vypadat pěkně- ať už to je sukně či kalhoty. Jó kabáty s páskem, to je teď moje láska.


baby blue & grey


This is probably the closest I am getting to wearing pastels this spring. I am kind of having a color-less wardrobe moment but baby blue is still one of my biggest favourites ever and I thought, well maybe, MAYBE, a little color won't hurt me. And here I am, still alive, in my favourite top from last year (can't believe it hasn't made an appearance on the blog! I have worn it so many time last summer.) Also, is there something this leather jacket doesn't match? Buying a grey one instead of black was probably one of the best decisions of my life.

Toto jaro to na žádnou barevnou explozi nevypadá, ale tato světle modrá je jedna z mála barev, na které mám momentálně chuť. V podstatě mám také veliké štěstí, že mi tento odstín sluší, protože není nic horšího, než si oblíbit barvu, co vám nesedne. Vršek jsem si kupovala už minulý rok, ale na blogu se nikdy neobjevil, co mě velice udivuje, protože jsem ho na sobě měla opravdu mnohokrát. A také, je něco, co se nehodí k této kožené bundě? Pořídit si šedou místo černé bylo jedno z nejlepších rozhodnutí mého života.

Zara jacket, Warehouse top, Mango jeans, Bimba y lola bag, Massimo Dutti flats

navy coat


As someone who is a big fan of pajama dressing I couldn't resist this coat. It is navy, belted and flowing- since I wanted a belted coat since forever I couldn't be happier. It's from H&M's Studio S/S 2015 collection (as well as the t-shirt) and I really recommend it- it will be difficult to find garments of similar quality elsewhere on the high street. The Studio collections are always very well crafted, unfortunately the S/S ones tend to be a little too hippie for my taste, but when I find something I like I know it will last a long time. They're in stores since last week, but I'm sure there will still be plenty of it left, as these collections are not very mainstream.
Also, can you imagine how awesome this coat could be as a dress? I can't wait for the weather to get a little warmer, my Spanish side is really showing up this year and I haven't been out bare-legged once (and it have been over 20 degrees already). But I can't wait any longer! I don't care if it rains, if it snows or if it's cold, this weekend I am wearing a skirt no matter what. Oh yeah.

Jakožto veliký fanoušek pyžamového oblečení na den jsem nemohla odolat tomuto kabátu. Je tmavě modrý, s páskem a krásně vlaje- co víc si přát. Vzhledem k tomu, že kabát s páskem jsem chtěla již několik měsíců, tak z něj mám obrovskou radost (což na tom, že teď už mám dva! Oba jsou skvělé). Je z H&M Studio kolekce na jaro a léto 2015 (stejně tak i tričko), kterou opravdu doporučuji- v řetězcích málokde narazíte na lepší kvalitu. Kolekce Studio jsou vždy moc pěkně zpracované, letní jsou na mě tedy většinou moc "hippíkovské", nicméně když už se mi něco líbí, tak vím, že mi to pak dlouho vydrží (to říkám také pro ty, kdo mě minule žádali o seznam toho, kde co kupovat- i když o tom budu dělat celý článek). V obchodech je kolekce od minulého týdne, ale vzhledem k tomu, že nejsou úplně mainstreamové, tak tam spoustu věcí určitě ještě bude.
Umíte si také představit, jak skvěle tenhle kabát bude vypadat jako šaty? Nemůžu se dočkat, až bude počasí o něco teplejší, letos se hispanizuju a ani v 20°C jsem nebyla venku s holýma nohama. Ale je fakt, že už se toho nemůžu dočkat! Takže ať už bude pršet, sněžit nebo bude zima, příští víkend si na sebe vezmu sukni. Ou jé.

H&M Studio coat & t-shirt, Topshop jeans, Mango bag, Bimba y Lola flats

february random

February... Maybe my least favourite month because there is always so little happening and the weather is terrible. At least the pictures look great! 

Únor je nejspíš mým nejméně oblíbeným měsícem v roce. Nic moc se toho neděje (zimní okurková sezóna) a do toho je špatné počasí. Na fotkách to vypadá, že se dobře bavím, což o to, to zas jo. Ale ten březen a holé nohy mi znějí mnohem, mnohem lépe.

At the begining of February I went to Lille and loved it! I'll be coming back soon.
/
Na začátku měsíce jsem byla v Lille, kde je to úplně skvělé! Brzy se tam budu vracet.

what was I thinking? (sometimes you don't have to buy the shoes)

Hello, good morning to you all, today I am coming with the story about how I make myself some rules, them I break them and then I realize breaking them was really stupid. I am talking of course about how I bought these booties at Zara.
My quality requirements have gone up in the past years- I don't usually buy anything just because it's cheap, I look at the materials, the finishes and all the details. But occasionally (happens about twice a year) I buy something that doesn't fit those fields and then I am super surprised it does not have the quality I expected. What a surprise indeed.
In this case, half of the sole lost its color and became beige which did not look good at all (fortunately I had no problem returning them). But I was left with the feeling like it all happened because I didn't keep up with my standards.
Also, why does quality vary so much within one store? I am talking about all of those big brands, where you have to know Zara is great for leather jackets and silk shirts but not shoes (duh- but I have to remember this next time!!), H&M has great leather shoes but lousy basic t-shirts, Bimba y Lola has good bags but not-so brilliant pret-à-porter, etc, etc. Who will tell you all of these things? Nor magazines, nor bloggers seem to care about guiding you to exactly what you need, with the quality you want. Why can't it be just all good (or all bad)? And why do we always think it is going to be different this time? It makes me confused and makes me make mistakes. When it happens I am like „Okay Adela, now you know how this brand makes this and you won't buy it again“ and two months later I think „Past me was pretentious, let's buy these shoes on sale!“ Am I not demanding with myself enough?

I probably need a list of things I can an cannot buy from particular brands- nobody can be good at everything. Maybe unless it' a luxury brand. How do you do it? Do you have specific garments from certain brands you always go for and other you want even look at? Share it with me in the comments!



Krásné dobré ráno všem. Dnes přicházím s příběhem o tom, jak si vytvořím pravidla, poruším je a pak se divím, jaká byla blbost je porušovat. Mluvím teď samozřejmě o těchto kotníčkových botách ze Zary.
Moje požadavky na kvalitu za posledních pár let strmě stouply- normálně si nekupuji nic jen proto, že je to levné, koukám na materiály, zpracování, detaily. Nicméně čas od času si koupím něco, co tomu tak úplně neodpovídá, a pak se divím, že se to rozpadá, žmolkuje nebo krabatí. Překvapivě.
V tomto případě se z půlky podrážky úplně ošoupala barva, což nevypadalo vůbec dobře (naštěstí se mi je podařilo vyreklamovat). Ale v hlavě mi zůstal pocit, že jsem se od začátku měla držet svých zásad.
Mimochodem, proč je kvalita tak rozdílná uvnitř jednoho jediného obchodu? U všech velkých značek musíte vědět, na co jsou dobré: Zara má pěkné kožené bundy a hedvádbné halenky, ale boty nestojí za nic (což už jsem ale věděla- takže už nikdy víc!!), H&M má skvělou kolekci Trend a kožené boty, ale na základní trička tam ani nekoukám, Bimba y Lola mají dobré kabelky, ale oblečení pokulhává, atd, atd. Proč všechno nemůže být jen dobré (nebo jen spatné)? A proč si vždy myslím, že tentokrát to bude jiné? Mate mě to a pak dělá takovéto impulzivní nákupy. Pak si vždycky říkám "Adélo, víš jak to je, tak už si svetr u téhle značky nekoupíš." A o dva měsíce později si říkám "Minulé já bylo snobské, kup si ty boty ve slevě!" No a takhle to dopadá.

Jsem sama se sebou málo náročná? Asi bych si měla udělat jasno v tom, co je od které značky vhodné si kupovat. Protože až na luxusní značky to asi nikde nebude úplně stoprocentní.
Jak to máte vy? Které kousky u jakých značek jsou vaší stálicí a na které by jste nesáhli ani klackem?


palm trees



The glorious day when I was wearing a winter coat and I was too hot has arrived! This grey coat is obviously on the warmer side but it sure feels nice to put it inside the storage for a few months. So for one of my last winter outfits I chose to wear a little white, a little tortoise and a little new pointy something at my feet. I may seem like I have gone a little crazy with shoes lately, but I didn't buy any since September (here) and also, life is short. Some ladies have cats, I'll be the crazy old lady with an apartment full of shoes. I'm also coming back this week with a bunch of new posts! Have a great Sunday everyone.

Ó, jak nádherný je ten den, kdy je vám poprvé v zimním kabátu opravdu horko. Tento šedý je jedním z mých teplejších, a tak mi dělá radost moct ho na pár měsíců odložit do skříně. Na možná poslední zimní outfit jsem si na sebe vzala trochu bílé, trochu želvoviny a trochu něčeho špičatého na nohy. Možná to vypadá, že jsem se trochu rozjela v nakupování bot, nicméně jinak jsem si od září žádné nekoupila (poslední byly tyto, naprosto skvělé a máloco by je předčilo!), mezitím jsem jedny vracela (o tom zase příště) a také: život je krátký, tak proč si neudělat radost? Jak existují bláznivé staré paní s kočkami tak já asi budu bláznivá paní s botami. Příští týden se těšte na víc nových příspěvků, zatím vám přejí krásný zbytek neděle!

H&M coat, pouch and skirt, & Other Stories sweater, Gloria Ortiz boots