all black


My outfit is so black I could be on the New Zealand rugby team. Sorry for spoiling my blog with sport refferences, but if there's one thing I've learned the most from my boyfriend it's certainly sport trivia. That and some particularily tricky French language rules. Anyway. 
Am I the only student out there who absolutely hates May? This month goes flying by and I am constantly working while I should be out there taking advantage the beautiful weather. Good thing is I actually quite enjoy working on my projects, but I'm not going to lie to you, these weeks to come are going to be extremly tough. Am I going to look like a decent person? No. Am I going to sleep enough? Hell no. Am I going to spend my shoe budget on printing school works? All of it. Oh the joys of Archi student's life.

Můj outfitík je tak černý, že bych mohla být členem novozélandského ragbyového týmu. Omlouvám se sportovním nefanouškům za takové reference, nicméně když tak dlouho žijete se sportovním fanatikem jako já, tak prostě něco pochytíte. To, a také plno pravidel francouzské gramatiky.
Každopádně:
Jsem tu jediný student, kdo absolutně nenávidí květen? Letí mi vždycky úplně neuvěřitelnou rychlostí a zatím, co je venku úplně nádherně, tak já sedím doma a rýsuji. Naštěstí si to tentokrát i docela užívám, jinak vám můžu říct, že by tu bylo daleko víc příspěvků (prokrastinace = více článků na blogu). Co se bude dít příštích pár týdnů: budu vypadat jako člověk? (Ne.) Vyspím se pořádně? (Ani náhodou.) Utratím všechny peníze určené na boty za tisky do školy? (To si pište). Ó sladký život studentů architektury.


Zara coat, Mango leather trousers, Matt & Nat bag, Baťa shoes and Ray Ban sunnies

pink skirt



This skirt is one of the easiest things to throw on when I have nothing to wear. I know that is a phrase a lot of people use for no reason- but since more stuff has been going out than into my closet, I kind of feel that it is true for me. What's new- the bag that I told you about the last time and a silver Daniel Wellington watch. I have been offered a new one and since I wear my black one all the time I said yeas and chose the silver one with a croc strap. Love the silver hardware, but I have to say I prefer the texture of the smooth leather. If you want to get one too, Daniel Wellington is offering a 15% discount with the code heels-in-prague until the end of May.
And for things I need to get (I literally only bought 3 things since the winter sales)- definitely a new white t-shirt, a silk shirt and some flat everyday shoes. Also anything beige/ nude will do. Unfortunately, May isn't exactly the easiest month work-wise, so I'll work to much this weekend and I hope I'll find a little time to go shopping next week. Until then, I'll probably be dressed terribly. Have a fun weekend!

Tato sukně je nejlepší, když zrovna nemám co na sebe. Vím, že je to strašná fráze, co je slyšet ze všech stran, nicméně vzhledem k tomu, že momentálně jde z mého šatníku víc věcí ven, než dovnitř, tak je to tak trošku pravda. Z novinek můžete vidět kabelku, o které jsem psala minule, a také nové hodinky Daniel Wellington. Mohla jsem si znovu jedny vybrat a vzhledem k tomu, jak často nosím své černé (v podstatě denně), tak jsem nemohla odmítnout. Tentokrát jsem si vybrala stříbrné s krokodýlí páskem, u kterých musím říct, že mě trochu zklamala kůže, která hladká vypadá o dost líp. Pokud si je také chcete pořídit, tak Daniel Wellington mým čtenářům nabízí 15% slevu s kódem heels-in-prague do konce května.
Dále budu potřebovat (k těm třem žalostným věcem, co jsem si koupila od konce zimních slev)- určitě nové bílé tričko, hedvábnou košili a boty bez podpatku na každodenní nošeni. A taky něco béžového. Máj je možná lásky čas, ale bohužel to není nakupování čas, protože jako každoročně se na mě navalilo strašné práce. Pokusím se toho udělat co nejvíc tento víkend, abych příští týden mohla jít chvíli nakupovat. Priority! Do té doby nějak zvládnu vypadat jako člověk. Krásný víkend všem!


H&M skirt, Petit Bateau t-shirt, Adidas sneakers, 
Matt and Nat bag and Daniel Wellington watch


perfect nude bag

I am not really a bag person. Yet I am more a bag person than a cat person, considering that I get approximately one bag every year and I got approximately 0 cats in my life. As much as I love the usual high street brands, I always like to splurge a little extra on my bags and get something more personal, that I won't see on every corner. Also I like to get a bag in colors I prefer at the moment, last year was baby blue so this year, when I am crazy about nude colors, I went looking for a simple small leather crossbody nude bag. Impossible to find the perfect one, something was always wrong with the shape, the color was off, the hardware was ugly, it couldn't fit my million of belongings (try to fit a book, a camera, a water bottle, big full and heavy wallet into a teeny tiny purse) or was 800 € (the Céline trio would have been nice).
The big problem I find with bags is that there aren't that many "intermediate"-priced brand. You can either get something really cheap or you can save for a year and eat ramen to get one bag. And I like froyo and other fancy food too much to do that. My favourite Bimba y Lola did not have what I was looking for (ironically enough, now the DO have a great nude bag!).
And then I thought about Matt & Nat. That is a brand I discovered through my friend Zuz, who is a big fan. I immediately liked it. I still didn't think of it as a potential bag brand for me as they make their bags from synthetic leather and you know how much I like my genuine leather. But then they had a color that was exactly the one I was looking for and a brilliant crossbody Phi bag that you can actually attach to your bike (see how cool this is on my Instagram) and I was like, what the heck, I can go vegan for once! I have had the bag for two weeks now and I have to say it was a great purchase. I love it. Sorry you'll see no other bag for the months to come.


Nejsem úplně na kabelky. Kabelku si koupím tak jednu za rok a to je pak veliká událost. I když za normálních okolností nakupuji téměř výhradně v řetězcích, kabelky (a boty, když už jsme u toho) si vybírám o něco jedinečnější, lehce dražší a tak, abych tu stejnou pak nepotkávala na každém rohu. Taky si vždy oblíbím nějakou barvu, ve které pak kabelku sháním, minulý rok to byla světle modrá, letos na všem miluji odstíny tělové a tak bylo jasné, že bez tělové kabelky se prostě neobejdu. Hledala jsem nějakou menší, s dlouhým popruhem a samozřejmě bylo nemožné cokoliv najít, buď měly špatný tvar, barva nebyla ideální, detaily vypadaly lacině, nic se do ní nevešlo (kniha, foťák, láhev s vodou, pořádně naditá a těžká peněženka, deset rtěnek, atd.) nebo stála 800 € (Céline Trio je ale fakt suprová).
Další problém, co s kabelkami mám, je, že je velice málo značek ve střední cenové relaci. Velký výběr je u těch opravdu levných (a na první pohled opravdu umělých) a pak u kabelek tak drahých, že při šetření na ně rok budete jíst Yum Yumky. A na to moc ráda jím dobré jídlo. Ani má oblíbená Bimba y Lola neměla žádnou, která by mi vyhovovala (ironií osudu teď jednu skvělou béžovou mají).
A pak jsem si vzpomněla na Matt & Nat. Tuto kanadskou značku jsem objevila díky mé kamarádce Zuzce, která je jejich velkým fanouškem. Mně se hned zalíbila, ale vzhledem k tomu, že dělají tašky z umělé kůže, tak jsem si nemyslela, že to bude značka pro mě. Při brouzdání Asosem jsem ale narazila na jejich tašku v přesně tom odstínu tělové, který jsem hledala a pak jsem objevila geniální model Phi, který jde připnout na kolo (jak jste mohli vidět na mém Instagramu) a najednou mi přestalo vadit, že není kožená. Kabelku mám už dva týdny a musím říct, že je opravdu skvělá. Sama jsem zvědavá, jak dlouho veganská kůže vydrží. A také se předem omlouvám, že příštích pár měsíců žádnou jinou kabelku neuvidíte :)


can't get out of bed



On May 1st, I am planning of spending a good part of the day in bed- that's what the holiday of work is meant for, right? I know I have been sleeping blog wise lately, so this is one of the outfits I wore in Prague, is that three weeks ago already?? Oops! The basic idea was to wear a nude dress with a coat over it but people were giving me weird looks so I decided to close it and not "flash" them with my nude bodycon dress. I see what might have been the problem but sometimes I have the feeling that Prague is not ready for me. Then again, I don't think the world is ready for me. I am obviously kidding, but sometimes I dress "normally" and still get so many weird looks, and I have dressed more extravagantly before so I don't see where the problem is.
And I miss Prague so much. This was my socializing day, when I have finally tried Yam Yam Express (photos taken by Sandra after the lunch) that's why there's such a happy face. Can't wait to go back there in the summer!

Prvního máje stále ještě trávím v posteli- co jiného bych taky na svátek práce dělala? A vzhledem k tomu, že jsem poslední na blog nepřispívala úplně pravidelně, tak se s vámi dnes podělím o pár starších fotografií z mé návštěvy Prahy, což bylo před třemi týdny (??). Ups. Nápadem bylo si na sebe vzít tělové šaty a přes ně kabát, ale lidé se na mě dost divně dívali, tak jsem kabát raději zavřela, abych se nepobuřovali, že se na ně odhaluji. Stejně mám občas pocit, že Praha na mě není připravená. Pak mívám také pocit, že celý svět na mě není připravený. To si samozřejmě dělám legraci, ale opravdu mě udivuje, když na sobě mám v celku normální oblečení (protože dříve jsem se oblékala o dost výrazněji) a stejně se na mě plno lidí zvláštně dívá.
A Praha mi samozřejmě chybí neskutečně. Toto byl můj společenský den, kdy jsem byla asi ve čtyřech kavárnách a restauracích, mimo jiné jsem konečně v Yam Yam Expresu a pak mě Sandra vyfotila, takže se nedivte, že se po tom výborném obědě tvářím tak šťastně. Už se nemůžu dočkat, až budu v létě zase zpátky!

H&M Studio 2015 robe, H&M dress, Adidas Sneakers & Mango bag