leather skirt


Autumn is such a great season for materials- leather, wool, silk... You can basically wear anything you think of. And I wanted to wear leather, except that my old black leather skirt was a mess already (I have worn it so many times- best CPW ratio ever) and I knew I would eventually need a new one. The thing I didn't expect was that a new one would come into my way so soon- I might have gone a little overboard with shopping lately but hey, it's a new season and my birthday is coming ;) Next time, come back for my pictures from Amsterdam!

Podzim je nejlepší období, co se týče materiálů: kůže, vlna, hedvábí... Můžete si na sebe vzít v podstatě cokoliv, nebude vám ani teplo ani zima. A já chtěla kůži, až na to že moje věrná černá kožená sukně už má nejlepší léta za sebou (na sobě jsem ji měla tolikrát, že to byla nejlepší koupě století) a věděla jsem, že novou budu potřebovat. Jen jsem nevěděla, že to bude tak brzo. Taky se mi ty nákupy docela sešly, ale tak je nová sezóna, byla jsem na výletě a blíží se mé narozeniny ;) Příště se můžete těšit na várku fotografií z Amsterdamu!

Leather jacket & leather skirt Zara, Massimo Dutti jumper, Gloria Ortiz boots, Mango bag

over the knee boots


I should have expected that with autumn coming in I would return to my retro inspired outfits. I have been wearing them for years and I am not planning to stop. I have a few new things to show you first, as the title suggests, over the knee boots. I am usually a big fan of ankle boots and nothing has gone up my calves for years, but I made and exception for these beauties. I was afraid to look like a pretty woman in them, but the fact that they are not shiny (oh dear suede!) and the heel is not too high makes them very wearable. Especially when you cover the rest of you with an edgy geometric sweater and add some new bling like this new pearl cuff. I could probably end my blog now cause you ain't gonna see anything else this fall.

Dalo se očekávat že s příchozím podzimem se vrátím ke svým retro kombinacím. Nosím je už léta letoucí a nechystám se s tím přestat. Dnes mám na sobě k tomu i pár novinek a hned začnu tím, co už titulek naznačuje: s kozačkami nad kolena. Bála jsem se abych v nich nevypadala jak pretty woman, ale kombinace matnosti (ó nedoceněný to semiš!) a nízkého podpatku je činí velice nositelnými. A obzvlášť, pokud zbytek sebe zahalíte do takového suprového geometrického svetru a přidáte trochu toho lesku, jako já s touto novou připínací perlovou náušnicí. Tady bych asi mohla přestat psát blog na dalších pár měsíců, protože nic moc jiného nosit v nejbližší době nehodlám.

H&M sweater, skirt & boots, Matt & Nat bag, Jane Koenig earcuff

fast and long lasting make up routine

When it comes to make up, this summer I have come to two conclusions: I want it fast and I want it to last. My problem is that event in normal temperatures anything slides off my face easily, so I have been looking for the best long lasting products and I will keep using them since they are so good. When I take my make up off in the evening the cotton is full of color and my face looks worse and that to me is a good sign of long lasting make up.

///

Co se týče make upu, toto léto jsem došla ke dvěma závěrům: nechci se s ním zabývat příliš dlouho a chci, aby vydržel celý den. Můj problém je, že i za normálních až nízkých teplot mi z obličeje plno produktů prostě sjede, takže jsi si dala za úkol najít nějaké dobré dlouhotrvající. To se mi také podařilo a jako velký úspěch beru to, že večer po odlíčení je odličovací tampon úplně barevný a já vypadám podstatně hůř. Znamení dobré výdrže!
Something I never skip is my base. I have started using the Face and Body foundation from M.A.C. a while back and I LOVE it. The texture is unlike anything I have seen before, super fluid and then instantly settles on your face and doesn't move a bit. Also, as the name suggests, it looks great on the body too, especially if you need a little something something extra for your legs. It is quite transparent so the skin looks super natural with it.
I also really like the Nars Creamy Concealer that has a texture great for both dark circles and blemishes, and that ladies and gent's saves a looot of time than going through countless different tubes and jars.
I have been skipping powder products lately and the only exception has been Chanel Les Beiges which is just skin perfection in a jar.
Then I never ever skip my brows- lately I love the Anastasia Dipbrow pomade in Soft Brown. It has a gel wateproof texture and stays on all day. Soft brown is also a perfect match for me and since I have scarce eyebrows, the gels texture fills them in perfectly.
My favourite mascara lately is Le Volume de Chanel. I have not been gifted with eyebrows and even less with eyelashes, but with this mascara they are Photoshop perfect- three times as dense, curved, shiny black. Almost looking fake.
I am still using the Clinique Chubby Stick for cheeks in Amped Up Apple- it is just such a versatile everyday color. 

///

Nikdy nevynechávám dobrý základ. Proto taky tento článek nazývám "rutinou", že :) Momentálně mám úplně nejraději make up Face and Body od M.A.C.u. Ze začátku je hodně tekutý, ale pak jakoby ztuhne na pleti, nemusím asi říkat dvakrát, že to jsem ještě nikde neviděla. Jak také napovídá jeho jméno, jde jej použít na celé tělo. Já osobně jej používám na nohy, když vím, že se budu fotit- aspoň trochu zakryje to, že mám v oblibě narážet do konferenčních stolků. Má strašně pěkný přirozený finish a k tomu jemné krytí, takže na kůži ho v podstatě nemáte šanci rozpoznat.
Potom většinou používám Nars Creamy Concealer, který má texturu vhodnou na kruhy pod očima o na různé vulkanické výrůstky jinde po obličeji a tak ušetří plno času při hledání neuniverzálních korektorů.
Na pudry jsem zanevřela s výjimkou Chanel Les Beiges, což je v podstatě dokonalá pleť v krásné krabičce. A nádherně voní!
Nikdy nevynechám obočí a poslední dobou (poslední rok a půl) jsem si oblíbila Anastasia Dipbrow Pomade. Mám odstíny Dark Brown a Soft Brown, přičemž druhý mi sedne úplně perfektně. Jedná se o voděodolný gel, který vydrží na svém místě celý den a je super pro moje řídké obočí, na které málo co funguje.
Mojí oblíbenou řasenkou je teď Volume de Chanel. Jak málo mám obočí, tak málo mám řas, ale tahle řasenka mi ztrojnásobí jejich počet a vypadají, jak kdyby je někdo "projel" photoshopem.
Také ještě stále používám Chubby Stick na tváře od Clinique v odstínu Amped Up Apple- je to ke všemu se hodící každodenní barva.

And for lips, the cherry on top, I love Clinique's Color Pop lipsticks- I have the shade Nude Pop, Melon Pop and Plum Pop. They are very "me" shades- I opt for quite neutral lips lately, Nude Pop is definitely my favourite, but I feel like Plum Pop is going to be the one for fall. My lips are quite dry lately so this hydrating primer / lipstick combo works wonders for me!
What are you wearing on your face lately? Any new products you would recommend?

///

Na rty, třešničku na dortu kterou jsem, mám moc ráda Clinique Color Pop Lip Color + Primer- mám odstíny Nude Pop, Melon Pop a Plum Pop. Všechny jsou to "moje" barvy, více na neutrální straně. Nude Pop používám ze všech nejvíc a jsem s ní už skoro u konce, ale cítím, že Plum Pop se teď na podzim bude velice hodit. Mám teď dost suché rty a hydratační kombinace primeru a rtěnky mi úplně vyhovuje.
Čím si teď líčíte obličej vy? Doporučily byste mi nějaké nové produkty?



H&M STUDIO FW 2015

When Nika and I met again in Prague, we knew that we wanted to do a project in common. Thanks to H&M we were able to shoot their STUDIO F/W 2015 collection that is, as all STUDIO collections, superior in both design and quality. 
We decided to shoot in Prague's functionalist neighborhood Baba, built during my favourite First republic (that's what Czech people call the period in between the two Great wars). I seriously love this place, all the houses and their arrangements are so well thought and fit together, it is unlike any garden city I have seen in Prague, maybe even the best I have seen so far. 
We tried to match different outfits to different houses but in the end I think that well made things are timeless and that we could have made many other combos. The collection will be available at hm.com and in selected stores, September 10th.

Když jsme se Nika a já opět sešly v Praze, bylo nám nade vše jasné, že spolu chceme vytvořit společný projekt. Díky milé nabídce H&M jsme tak měly možnost společně nafotit jejich podzimní kolekci Studio FW 2015, jako obvykle výjimečnou svým designem i kvalitou. Nikola samozřejmě stála za objektivem, já měla tu čest stát před ním.
Rozhodly jsme se jako lokace využít funkcionalistické osady Baba, postavené během mého oblíbené období První republiky. To místo jsem si ihned zamilovala, všechny domy i jejich uspořádání jsou tak krásně promyšlené a zapadají k sobě, že jsem snad nikdy hezčí zahradní město neviděla ani v Praze, ani nikde jinde.
Snažily jsme se sladit oblečení s domy, nicméně mám pocit, že takováto nadčasovost by zvládla i trochu toho promíchání. Kolekce Studio bude dostupná v pasáži Myslbek a na hm.com od 10. září.



All clothes H&M Studio