cosy sunday


Grey on grey is my classic and only recently I have discovered how grey a little pink touch can look great as well. Quite frankly I wish I were in festive mood yet (full on glitter and sparkles), but some things still need to be done (like playing baby Jesus- super late with that this year!!) so I'll leave this here and wish you a calm few days before the festivities!

Šedá s šedou je moje oblíbená kombinace a nedávno jsem zjistila, že trocha růžové k tomu nevypadá vůbec špatně. Jelikož jsem stále neměla čas se naladit na vánoční vlnu a stále ještě potřebuji zařídit plno věcí ( s tím ježíškováním jsem letos strašně pozadu!), tak nejsem ještě obalená červenou a flitry (chystám se na to), takže tímto se s vámi loučím a přeji vám klidných pár dní před svátky!

Zara jacket, H&M dress, Topshop shoes & Matt & Nat bag (urbanlux.cz)

christmas giveaway


Mám pro jednoho šťastlivce voucher v hodnotě 1500 kč na Answear.cz. Chcete ho získat? Stačí vytvořit outfit pro "Ms. Santa" z produktů z e-shopu answear.cz a do komentářů mi odeslat odkazy na jednotlivé kousky, co byste si na sebe vzali pod stromeček, kdybyste byli paní Santové. Navíc každý, kdo se zúčastní, získá slevový kód na 25% (na nezlevněné zboží) platnou od 1.1. do 31.1. 2016, který vám obratem přijde na mail.

Podmínky jsou následující: do komentářů a na email kristina.stara@answear.cz pošlete odkazy na outfit pro Ms. Santa (připojte svůj email i tady do komentářů). Své outfity můžete posílat do 22. prosince a 23. vyberu vítěze. Tak hodně štěstí, hohoho!


PS: Nemusíte se držet jen červené a zelené, ale já jsem prostě klasik ;)


november random

Not only I can't believe it's December, I can't believe it's almost half December! These past weeks have really gone fast by. Here are some enjoyable moments fron November!

Opravdu nechápu, kam se podělo posledních pár týdnů a jak to, že už je polovina prosince?? Ale listopad byl krásný a tady je z něj pár mých oblíbených momentů.

New shades of my favourite Clinique Pop lipstick.
///
Nové odstíny mé obíbené rtěnky Clinique Pop.

La Vietnamita with Nikola and Eliška.

My lousy trip to Brussels: I was there the weekend after the Paris attacks when it was on maximum security level (the center wa deserted with military trucks on every corner, stores closed and quite frankly the atmosfere really heavy), so we had to stay at home and watched some Netflix's Jessica Jones (not complaining about that).
///
Můj nepříliš zajímavý výlet do Bruselu, kam jsem letěla týden po útocích v Paříží a kde se v sobotu ráno vyhlásil výjimečný stav (centrum bylo naprosto vylidněné, obrněná vozidla a vojáci na každém kroku, obchody zavřené a tísnivá atmosféra), takže jsme byli rádi, že jsme zůstali uvnitř a využili toho, že na Netflixu vyšla Jessica Jones.

Still managed to get a little souvenir.
///
Nejlepší suvenýr z Belgie.

My Absolute favourite bag from Matt & Nat from urbanlux.cz  <3 
///
 Nejoblíbenější kabelka Matt & Nat z www.urbanlux.cz 
I already had these pants two years ago but they snapped once I sat in them, I was thrilled to have found them second hand in my size again!
///
Tyhle kalhoty jsem měla už před dvěma lety, pak jsem si v nich ale jednou sedla a praskly mi v zadních partiích. Byla jsem nadšená, když jsem je našla v mé velikosti z druhé ruky!

Garance Doré's book & my favourite quote.
///
Skvělá kniha Garance Doré a můj oblíbený citát.

When your look perfectly matches the floor. 


MACBA's 20th anniversary was by FAR my favourite day of the month: not only was the entrance free (so I  could finally see the Especie de Espacios exhibit) but they had a freaking confetti canon. A CONFETTI CANON!!! Kids were so hapy they made snow angels in the confettis on the floor. I will post a video of this later on my facebook page.
///
20. výročí muzea MACBA byl rozhodně ten nejlepší den z celého měsíce: vstupné byla zdarma konečně jsem viděla výstavu Especie de Espacios, ale hlavně tam byl úplně bombastický kanón na konfety. KANÓN NA KONFETY!! Nejen děti byla tak šťastné, že v nich dělaly sněhové andělíčky. Pokusím se z této akce večer vyvěsit video na facebook.


Matching wall /// Ladící zeď

Found a picture of this pig from my friend's farm on my phone from when I visited this summer. Now the only question is: Who wore it better? ;) 
/// 
Našla jsem fotku tohoto prasátka z kamarádovy farmy na mobilu a mám jen jedinou otázku: Kdo z nás vypadá lépe?
Brunch and Cake <3


back to classics


Am I the only one whose closet gets so much more classic in the colder months? I don't have almost any will to experiment, I just want to be warm and cosy. And while I spend half the time in my polar bathrobe, I would never go out in it. Well maybe I did once or twice to buy some fruit/coffee- hidden under my coat of course . I tell you, that thing is too darn comfy. So when I have to actually MEET people that are going to talk to me and see what I wear, it is quite difficult to reach the same level of comfort.
When I do have to make that effort is the classics that save me the most times. So coats, easy sweaters, black shoes and black trousers. Where would I be without my black trousers! I know that the black slim jeans are the item I have worn the most in my life, so when another black pair of Topshop's Leigh became more grey than black (after half a year) I decided that it was time to make and investment in this area. So here I present you my Skin 5 Acne jeans, they cost way more than I ever thought I would pay for a pair but it was my birthday and statistically I will wear them so much the CPW will get to any other item in my closet. And of course you have to count the fact that I am sacrificing myself here to be able to tell my readers is more expensive stuff is really better (right now I think it is because these pants are awesome). Let's see what I think in a few months!

Jsem jediná, čí šatník získá v zimních měsících klasický kabát? Vůbec se mi nechce zkoušet nic nového, chci být jen v teple a pohodlí. Což často znamená být zabalená v nejteplejším chlupatém županu, ve kterém ale bohužel nemůžu ven. Dobře, přiznám se vám, že se mi už jednou nebo dvakrát stalo, že jsem ho schovala pod kabát a šla si pro kávu nebo nakoupit zeleninu. Nicméně- ta věc je extrémně pohodlná, bohužel však nevypadá profesionálně a tak si prostě na běžný den musím najít něco jiného.
Když už vyvinu takovou námahu se slušně obléct, zůstávám u klasiky jako u kabátů, jednoduchých svetrů, černých bot či černých kalhot. Jó, kde by byl můj život bez černých kalhot. Černé slimky jsou věc, co v životě nosím úplně nejvíc, takže když to vzdaly další Leigh z Topshopu (víc šedé než černé po půl roce), rozhodla jsem se, že je čas v této oblasti zainvestovat. Rozhodla jsem se pro Skin 5 od Acne Studios, které stojí víc, než jsem si myslela, že za kalhoty utratím, ale koupila jsem si je k narozeninám a statisticky je budu nosit tak často, že budou mít ve finálně podobnou cenu za jedno nošení jako cokoliv jiného v mé skříni. A také to samozřejmě dělám z výzkumných důvodů, jestli ta dražší věc je opravdu o dost lepší, než levnější (zatím to vypadá, že ano!) a budu pak o tom moct napsat vám. Uvidíme, co si budu myslet za pár měsíců,

Marks & Spencer coat, Acne Studio jeans, & Other Stories shirt, Matt & Nat bag
& Daniel Wellington watch (use code heels_in_prague to get 15% discount on danielwellington.com/)