a weekend in vienna - photo diary

I've been thinking about why I have not written any post sooner about my summer trips and I've come to the conclusion that I have been too busy traveling. Actually I think it is quite nice to look back and think about the amazing summer days. It makes me want to travel again!
My first little trip was to Vienna- only a few hours away from Prague- with my friends for a weekend. Vienna was chosen to be the best city for living and I can easily understand why. While I'm not exactly smitten by it (the architecture and overall atmosphere is very similar to Prague), it is so clean, bikeable, the living costs are reasonable comparable to salaries and culture wise it is just so rich, I could have spent there more than a weekend just for the galleries!

Když jsem se zamýšlela nad tím, proč jsem v létě nepsala žádný článek o mých různých výletech, tak jsem došla k závěru, že jsem prostě neustále někde byla a na třídění fotek a psaní nezbyl čas. A teď mě docela těší ohlédnout se a zjistit, co všechno jsem vlastně stihla. Úplně mám chuť zase někam vyjet!
Můj (či náš) první výlet směřoval do Vídně- jen pár hodin od Prahy jsme si s kamarády užili skvělý víkend. Vídeň byla zvolena nejlepším městem pro život a moc dobře chápu proč. Ačkoliv mě přímo neuchvátila tolik jako třeba Londýn nebo New York (byla jsem tam opravdu mnohokrát a celá atmosféra je dost podobná Praze), tak kombinace jejího rozvržení, čistoty, možnosti jezdit na kole a kulturního vyžití je tak pohodová a bohatá, že bych tam klidně dokázala strávit i více než ten jedinký víkend!



On Friday afternoon we took the Student Agency bus, got caught in the obligatory traffic on our infamous D1 highway and 5 hours later we were in Vienna. Got to say I was really pleased with the bus, in Czech they offer wifi and then series (never going to get tired of Friends) and a very important factor is that it costs half the price than the train. The bad part was the traffic, which meant we arrived and hour later, all of us with a headache. That's why we only made a quick stop in the city, went for a delicious ice cream and crêpe at Gelateria Romana, then a little drink and then to bed.

V pátek odpoledne jsme vyjely s busem Student Agency, samozřejmě jsme se zasekli na obligátní déjedničce směrem do Brna a o 5 (slovy pět) hodin později jsme se dostaly do Vídně. Bus byl skvělý, wifi na českém území a pak seriály (koho Friends potisící páté nudí, ať zvedne ruku a já už se s ním nikdy nebu bavit!) a samozřejmě stojí půlku toho, co vlak, což absolutně nechápu. Ale bohužel riskujete zácpy, naše hodinové zpoždění nám všem přivedlo pěkný hlavobol, takže večer jsme zašli na rychlou obhlídku města, se skvělou zmrzlinou a palačinkou v Gelateria Romana, drink v náhodném baru a pak do postele.


On Saturday my friends insisted to go shopping to the Parndorf outlet Center. If it were for me, I wouldn't go there because I don't really like outlet centers. However, I made great buys at the Estée Lauder shop (finally got something from Origins!) and the Body Shop where I love their shower gels.
 After Parndorf, we went for a quick lunch to Neusiedl am See, where there is a really beautiful marina with an outside terrace (brilliant in the hot summer).

V sobotu ráno mí kamarádi chtěli do Parndorf outlet centra. Sama bych tam asi nejela, ale byla jsem přehlasována. Z oblečení jsem si nic nevybrala, ale Estée Lauder mělo zlevněné Clinique i Origins (exfoliační voda a mycí gel na obličej to jistí) a obligátní byla i zastávka v Body Shopu, jejichž sprchové gely miluji.
Po Parndorfu jsme zajeli na rychlý oběd do Neusiedl am See, kde je krásná marina a venkovní terasa (ideální pro posezení během horkého léta).


Back in the city, there is a really nice street called Zollergasse, where we first went for a coffee at Kaffemik, which is really beautiful. In this street we also had a great Bun Bo Nam Bo and a mediocre Aperol Spritz on a terrace next to it.

Zpátky ve městě jsem si oblíbila ulici Zollergasse, kde jsme byli na skvělé kávě v kaffemik, na obědě na vietnamské Bun Bo Nam Bo a průměrný Aperol Spritz na vedlejší zahrádce.



We spent the Saturday afternoon in the city, in between sightseeing and some little bars of course ;)

Sobota odpoledne byla městská, s troškou turistování, troškou nakupování a troškou barů :)
Best shirt dress from & Other Stories. /// Nejlepší košilové šaty z & Other Stories

Finally went to the American Bar by architect Adolf Loos! Very very pretty, but also very small and dark inside (a must for any architecture enthusiast).
///
Konečně jsem také navštívila American Bar d Adolfa Loose, kde jsme měli štěstí a dostali jeden ze dvou stolů. Je malinký a možná až příliš tmavý, ale architektoničtí nadšenci jej musí vidět!

Sunday we started with a little coffee at Espresso. /// Nedělní rychlá snídaně v Espresso.

The beautiful Albertina museum! /// Nejkrásnější muzeum Albertina!

And a secret little passage we snuck in. /// A malá vnitřní ulička, kam jsme proklouzli. 

Míla jewellery


About a month ago, my school friend Valentina invited to visit her Mum Míla's jewellery shop in Prague. I was already looking for a new piece of jewellery to add to my ridiculously small permanent collection- I always find it so difficult to find something, that would be a 100% me and I can tell you I am not easy to please ;) I don't know if you know how the classic jewellery shops look in Prague, but I can tell you it's no jackpot (according to Mrs Míla told me it's because the Czech customer prefers the "German" design). 
I actually bought the first thing she picked for me and that is the four leaf clover necklace- a little shiny, but not too much and goes great for layering with other pieces! If you're looking for a jewellery shop in Prague with simple (and not so simple) Italian design, I'd highly recommend you to stop by. Mrs Míla is really helpful and you won't go out empty handed. At Míla BoutiqueRytířská 7, 110 00, Praha 1-Staré Město.

Asi před měsícem mě ještě v Praze moje kamarádka ze školy Valentýna pozvala do klenotnictví její Maminky Míly. Já v tu chvíli zrovna hledala nějaký nový kousek do mé žalostně malé šperkové kolekce- jsem jediná, komu přijde strašně těžké najít šperky, co by se ke mě 100% hodily? Jak jistě tušíte, není úplně lehké se mi zavděčit ;) Klasická nabídka českých zlatnictví je naprosto nemastná neslaná- podle paní Míly kvůli tomu, že se jedná o německý styl šperků (jen kombinace těch dvou slov mi nahání husí kůži). 
Po dlouhém přemýšlení jsem si pořídila první kousek, který pro mě vybrala a to náhrdelník se třemi čtyřlístky- trochu třpytivý, ale zase ne moc, a jak můžete vidět, tak se skvěle hodí na vrstvení. Pokud někdy budete hledat pražské zlatnictví s opravdu pěkným italským designem, tak vám toto moc doporučuji. Paní Míla je moc milá a má na to opravdu oko. Adresa je Míla, Rytířská 7, 11, Praha 1- Staré Město.


FWSS shirt, Whistles skirt, Uterqüe shies & APC bag.

All jewellery by Mila 

my top 10 buys in 2015 (and 5 worst)

Konečně nastal čas se s vámi podělit o mé nejlepší a nejhorší kousky roku 2015. Přátelé opravdu vás nešálí zrak, nenastala chyba v Matrixu, ani jsem nevymyslela stroj času, prostě jen v říjnu píšu článek, co měl vyjít v roce 2015. Abych vše uvedla na pravou míru- mám ho napsaný v šuplíku někdy od března, jen jsem na něj trošičku pozapomněla. Vzhledem k tomu, jak mi ale záleží na tom se s vámi dělit o úspěchy a neúspěchy budování mého šatníku, a taky že velká většina věcí je podzimních či zimních, tak mi prostě bylo líto ho ponechat v zapomnění. Kromě toho, napsat rekapitulační článek v lednu umí každý, v říjnu už to chce gule! A samozřejmě, aby se neřeklo, připojuji také seznam těch méně šťastných nákupů.