diy acne inspired leather skirt

Vintage sweater, vintage+DIY skirt & Zara heels

For a while I had been lusting for a real leather skirt, but since they are quite expensive in the stores (even in H&M and Zara the prices start at 100 €, out of my budget for a skirt), I had two possibilities: let it go or go vintage hunting. Two weeks ago I found one that had the perfect fit for me but was burgundy. I know burgundy is the hottest color right now, but I let it there since I think we will all be burgundied-over soon. By the time I realised I wanted it despite of the color, it was gone. So I picked a midi black one that was two sizes bigger than my regular size, and spent my whole evening yesterday adjusting it to my size. When cutting it (almost 30 cm!) i made it shorter in the front, inspired by the wonderful skirts Acne makes. When I straight-cut the first part off (sorry I do not have pictures of the original skirt, but it was already too dark to do them), I draw a line with textile chalk (picture below) and cut again. The good think about leather is you do not have to do the lining when you cut it, but what I did was to sew the limits of the sewn parts i cut so they wouldn't split. And when I do not like this shape anymore, I can always cut it straight again. I think I will wear it like this: with big knits. This one is a score from my Mum's closet and soo warm. By coincidence, I saw one that was almost the same in H&M. I always say they are reading my mind.
Have a great weekend!

Už nějakou dobu jsem měla spadeno na sukni z pravé kůže, ale jelikož jsou docela drahé (i V H&M a Zaře začínají na 100€, trošku mimo můj rozpočet), měla jsem dvě možnosti: nechat to být nebo jít na vintage lov. Před dvěma týdny jsem objevila krásnou, co mi perfektně seděla, ale nechala jsem jí tam, protože byla vínová a myslím si, že za chvíli už z toho všeho vína budeme mít všichni kocovinu. Když jsem si poté uvědomila, že by i přesto byla fajn, už tam samozřejmě nebyla.Takže jsem si místo ní vybrala dlouhou černou, co mi byla o dvě čísla větší a celý včerejší večer jsem strávila její úpravou na svou velikost. Ustřihla jsem nakonec asi 30 cm a také jsem jí po vzoru sukní od Acne udělala kratší vepředu, podle čáry jak to vidíte na obrázku dole. Bohužel už byla moc tma na dokumentaci celého procesu, takže doufám, že vám tato fotka a moje vysvětlení budou stačit. Kůže má tu výhodu, že se nemusí začisťovat, aby se netřepila, jediné, co jsem zašívala (kromě zužování, na kterém jsem si na stroji zlomila jehlu), byly části lemu, kde jsou k sobě přišité jednotlivé kousky kůže, aby se neoddělily. A až mě jednou přestane bavit, tu zadní delší část prostě odtřihnu. Nosit ji budu přesně takhle: se svetry. Tenhle je z šatníku mé maminky a je naprosto skvěle izolující. Shodou okolností teď H&M prodává skoro stejný. Já to říkám, že mi čtou myšlenky.
Krásný víkend!

Told'ya the picture is baaad :)

31 comments:

  1. Vypadá to moc dobře, já osobně bych ji možná něčím podšila, aby lépe držela tvar, ale jinak se mi moc líbí!!

    ReplyDelete
  2. Vypadá to super! Tohle ti vážně jde. :)

    ReplyDelete
  3. Pokaždé, když jsem v obchodě viděla koženou sukni, tak jsem si říkala, že bych v ní vypadala divně... Ale tobě to fakt perfektně sedí :))

    ReplyDelete
  4. super napad! ja se zase chystam si z nejakych vintage kozenych kalhotu ustrihnout kratasy, ale zatim jsme se k tomu nejak "nedostala" :)

    http://ivetsperspective.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. Adélka musím ťa pochváliť za skvelú kvalitu fotiek, v poslednom čase vidím výraznú zmenu k lepšiemu, zmenila si foťák?
    Sukňa famózna, ale svetru nejako neviem prísť na chuť, nič to nemení na fakte že aj ja sa odhodlávam na viac kožených kúskov v šatníku.

    ReplyDelete
  6. ačkoliv je to se svetrem asi vrcholně in, moc se mi to nelíbí, ale ta sukně je skvělá a tobě patří pochvala za takovou práci ;) mimo to: jestli běžně chodíš jen v tomhle oblečení, tak pod nadvládou krutého mrazu fakt hodně závidím! :D

    ReplyDelete
  7. Wuau ta sukna je mega...a celkovo aj zladena vyzeras super :)

    ReplyDelete
  8. wow! skvlý střih sukně... a kombinace se svetrem se mi dost líbí!

    ReplyDelete
  9. naozaj krásny outfit. milujem tvoje topánky!

    ReplyDelete
  10. taky mám teď v oblibě kožené sukně a vínovou bych brala hned...

    ReplyDelete
  11. akurat som sa a chcela spytat ci ti nie je zima a potom mi to doslo... :D

    ReplyDelete
  12. Love it, head to toe! That skirt is perfect on you! www.casualglamorous.com

    ReplyDelete
  13. úžasná sukně!! šikula.)
    a strašně ti to ZASE sluší:) ♥

    ReplyDelete
  14. Barbora: ano, mám nový foťák už pár týdnů, dokonce jsem to tu i psala a teď na něj mám k tomu půjčený lepší objektiv. Kromě toho taky čim dál víc buzeruju lidi, co mě fotěj :D
    Lucia: v Barceloně se to ještě dá přežít ... :)
    A děkuji za komentáře! :)

    ReplyDelete
  15. skvělá sukně, miluju kůži..:D a adélo, máš moc hezkou pleť...

    ReplyDelete
  16. Jako hadry opravdu dobrý, ale ten zadek ještě lepší(viz 4.fotka)! A nevím, že si toho nikdo nevšimnul :-))
    (mám se teď cítit trapně?:-))
    Eliška

    ReplyDelete
  17. pekná je a super na tebe vyzerá :) a aj lodičky sa mi velmi páčia ;)

    ReplyDelete
  18. lovely outfit! I'm always impressed by women like you, who manage to walk with grace in heels on a ground like this! xxx Anita

    ReplyDelete
  19. uplne perfektnééé.....!!!aj sveter aj sukňa a na lodičky už nevravím nič,lebo nad nimi slintám odkedy som ich zbadala v zare

    ReplyDelete
  20. My sis informed me about your website and the way nice
    it is. She’s right, I am really impressed with the writing and slick design.
    It seems to me you’re simply scratching the floor by way of
    what you can accomplish, but you’re off to an important start!



    Feel free to visit my web page :: how to increase chances of getting pregnant

    ReplyDelete