going solo

H&M coat & sweater, Zara pants (sister's), bag, booties & belt

The weather is so grey, so I decided to make myself a St Patrick's day. I stole my sister's pants perfectly matching my sweater. So bad I didn't happen to make the shoots in between the beautifuly tinted autumn trees. So amazing. Have to make some pictures of them before I leave because in Barcelona fall is not even slightly as radiant as here. That is, of course, only if you happen to be at the right place. 
The reason why I'm holding a book is simple: i just got off the bus where I always enjoy reading and also I forgot my lipstick at home, so it is here to add a little pink touch. Books as fashion accessories, how supperficial is that? That reminds me I have to go to a bookstore before I leave again. I am getting to the mood of the "metro reader": since I am busy almost all the time, my daily dosis of culture come during a 10 minutes long ride. Better than nothing I guess.
Getting back to fashion which is after all the main theme of the blog, I have to say again and again that the shoes I am wearing are one of the best buys I ever made. If you ever went to Prague (and wore heels) you know how the pavements are difficult to walk in. Well, not with these babies. I spent running the errands two days in a row and it was like wearing flats (but looking ten times better). I love them. I wanna marry them and have a lot of baby booties together. Hope they don't mind my occasional affairs with other shoes.

Počasí je momentálně tak zašedlé, že jsem se rozhodla udělat si den Svatého Patrika. Sestře jsem ukradla kalhoty naprosto stejné barvy jako můj svetr. Škoda, že jsme neudělaly fotky mezi těmi nádherně zabarvenými stromy všude okolo. Ty bych si opravdu měla vyfotit, protože v Barceloně rozhodně není tak zářivý podzim (listnaté stromy jdou hned do hněda a palmy neopadávají). Takže brzy půjdu hledat to správné místo.
Důvod, proč držím v ruce knihu je jednoduchý: právě jsem vystoupila z autobusu, kde si strašně ráda čtu a taky jsem si doma zapomněla rtěnku, takže aby aspoň něco outfitu dodalo tu správně růžovou tečku. Jak povrchní, mít knihu jako doplněk. Znovu se dostávám do nálady "tramvajového čtenáře": kvůli zaneprázdněnosti je to pouze mých deset minut jízdy v metru. Lepší než nic, předpokládám. Než odjedu, musím si nakoupit slušnou zásobu čtiva.
Zpátky k módě, což by mělo být hlavní téma tohoto blogu, že, musím říct (asi tak posté), že tyhle boty jsou naprosto maximálně výborná koupě. Pokud jste z Prahy (a máte slabost pro podpatky) jistě víte, jak těžké je chodit po dlaždicích. S těmito zlatíčky vůbec. Obíhala jsem v nich celou Prahu dva dny za sebou, ani jednou jsem neškobrtla a bylo to, jako mít na sobě ploché boty. Miluju je. Chci si je vzít a mít s nimi spoustu malých botiček. Pokud jim nebudou vadit moje občasné avantýry s jinými.

36 comments:

  1. Miluju tenhle odstín zelené :)

    ReplyDelete
  2. Páni Adél, tohle se ti neskutečně povedlo. Asi se mi u tebe nic nelíbilo tak, jako tohle. (A ano asi je to i tím, že miluju zelenou.) A pak taky tím, že ten kabát má naprosto dokonalý střih.

    Jo a taky jsem čtenář jen v prostředcích hromadné dopravy, skvěle se tak zabije čas a lepší než poslouchat plky spolucestujících :)

    ReplyDelete
  3. V tom metru, jak sis četla, jsem Tě viděla, stála jsem asi metr od Tebe :D A knížka jako doplněk, zajímavé :-)

    ReplyDelete
  4. incredible green and gray! i love this outfit!

    ReplyDelete
  5. já chci mít taky sestru od které si můžu půjčovat věci :) Na to, že nemám ráda zelenou, toto vypadá moc dobře.

    ReplyDelete
  6. zelená je moja aktuálne obľubená farba a kabát je dokonalý!

    ReplyDelete
  7. to je perfektní, kabát, boty, zelená - všechno! .)

    taky si čtu v tramvaji. ale občas se mi stává že neudržím rovnováhu a to se potom babičky nerudně dívají :D

    ReplyDelete
  8. Fakt ti to sluší!
    Tenhle střih kabaátů se mi hrozně líbí.můžu se zeptat, jestli je kupovanej teď někdy nebo už je starší? Nikde jsem ho neviděla... díky díky moc :))

    ReplyDelete
  9. Celé je to moc pekné. Kniha má byť doplnkom :D Je to skvelý nápad!

    ReplyDelete
  10. zelena ti opravdu moc slusi! :)

    http://ivetsperspective.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. jeee a mojeho oblíbeného R. Dahla čteš joo?:) super! a kabát máš perfektní!

    ReplyDelete
  12. Sluší :)


    http://adelinwonderland.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. Oh! This is... IT! Awesome, awesome, awesome. (Also, you put a big smile on my face with Roald Dahl. :o)

    ReplyDelete
  14. ten kabát je dobrýýý!

    lesimple.sk

    ReplyDelete
  15. skvely look & zajimavy clanek!
    mam rada tvuj blog!

    ReplyDelete
  16. jelikož sama moc barevných věcí nenosím, tak mě vždycky na ulici zaujmou ti/ty, kteří se v barvách vyžívají (všeho s mírou, že) a září na ulici! .)

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. tebe zelená neskutočne pristane.
    a Dahl je jeden z mojich najmilovanejších !

    ReplyDelete
  19. Ty boty jsou bozi!
    A ta kniha je tak skvela, ze kdybych byla tebou nakoupila bych si vsechny Dahlovy knihy povidek (at uz necekane konce nebo cele soubory)a doplnkovala bych takto casteji ;)

    ReplyDelete
  20. Krásná. Moc ti to tu sluší!

    ReplyDelete
  21. Vtipně napsáno:) Zelené kalhoty jsou super!

    ReplyDelete
  22. Love the emerald green, it's a great colour on you!

    ReplyDelete
  23. JSI čím dál tím lepší! Jen tak dál:) Jak dlouho se zdržíš v Praze? Budeš tady na Vánoce? Hezký den!

    ReplyDelete
  24. Paráda! Přispívej ještě častějc:)

    ReplyDelete
  25. Spousty malých botiček:DDDDDD Jsi skvělá!!!:)

    ReplyDelete
  26. Thank you for the comments / Děkuju za komentáře!
    Dominika: fakt? A kdy? Asi ve stejn den, co jsem měla na sobě tohle ne? :)
    Anonym n. 1: je z H&M na Václaváku, mám ho teď úplně nový
    Joll: je nejlepší a mimo jiné má inejkrásnější obaly!
    Anonym č.2: už jsem zpět v Barceloně a o Vánocích tam taky nejspíš budu.
    Anonym č. 3: kéž by to šlo... :)

    ReplyDelete
  27. Jj, mluvila jsi s někým po telefonu francouzsky, tak jsme s přítelem úplně čuměli a já pak: ,,Ty jo to je Adéla!" :D A dávala jsem pozor, co máš na sobě, abych si to ověřila na blogu, jestli si to byla ty.

    ReplyDelete
  28. vypadáš skvěle! a to nemám ráda zelenou... a kabát je výborný! :)

    ReplyDelete
  29. awesome, love this green shade!

    ReplyDelete
  30. Nádherné kalhoty, ale jinak fakt ti to moc sluší:)

    ReplyDelete
  31. Tohle je doopravdy celé nádherné. Kdybych Tě takhle potkala, nemohla bych odtrhnout zrak. A otočila bych se a pak ještě jednou... Já vím, že všechny komentáře jsou ve smyslu "To je nádherné.", ale já to myslím upřímně. Já neříkám "To je nádherné" o každý ztřeštěnosti, kterou někdo nafotí a jen to vypadá hezky. Ale tohle je celé nádherné reálně. Lahodí to očím i duši. Je to příjemné... Jsi prostě zajímavá a Tvůj vkus a cit pro kombinaci je pro mě inspirující, i když kombinace, které nosíš bych na sobě obvykle nesnesla, což je jen důkaz toho, že ani já ani Ty nejsme uniformní...

    Hezký den.

    ReplyDelete
  32. Roalda Dahla miluju a Příběhy nečekaných konců jsou naprosto super! :)

    ReplyDelete