why are bloggers a bad example / proč jsou bloggeři špatným příkladem


When I started this blog, I made a category „Adélka má kecy“ roughly translatable as „ Adéla’s comments & chatter“ (although it is not the 100% accurate translation) where I was writing about things that I were not as I would like them to be. Some time ago I received a few requests from my readers to restore this kind of posts and I was thrilled with the idea, because I actually really miss writing something longer and more general and not only commenting what I am wearing. From now on every first Sunday of the month you will read here my opinions on various topics.

It has been a while since I started thinking on how much blogging affected not only me, but mainly my closet. Of course being a “fashion blogger” (I prefer rather say personal style blogger because I do not really comment the global fashion) what you wear is key to success. But are fashion choices of bloggers always worth following?

If you have never had a blog where you post your outfit let me explain something to you: if you know you are getting framed and then post it to the Internet you will probably make sure your outfit looks good which will probably lead to a minor or bigger change of the overall outfit. Eventually you will start thinking about it way before actually making the pictures- during shopping. “Will this look good on my blog?” will subconsciously become a decisive question alongside the others you ask yourself. I already see a lot of objections to this but I am sure the majority of bloggers have done this at some point.

It is absolutely clear that outfits that get the most attention are those that have something stunning: apart of the pictures of super simple outfits where the model + photograph + Photoshop just work great together, there is usually at least one statement piece of clothing or an accessory. It is what makes the outfit attractive and looks good on photographs. Examples: big prints, bright colors, embroidery, you name it.  Why do you think Anna Dello Russo and all of her fellow street style stars are so popular?  Because although what they wear is absolutely over the top for everyday wear, but is pleasant to the eye on the final photographs.

When I think of it from my perspective I also have a few pieces like that. For example my royal blue coat that you could see a couple of posts bellow:  simple but very bright, it matches my style and makes a statement. As a normal person I could wear it for a month in a row and nobody would care. As a blogger?  I cannot wear such a piece subsequent times because my readers would get bored of it. And apply this to feather skirts, geometric print shirts, big earrings, etc.,  considering how often a blogger posts, do you realize now how much garments it takes to keep it rolling?
Think about what pieces you wear the most. The basics. I immediately think about my black jeans, leather jacket, loafers, boots and bags.  Are some of them absolutely outstanding on their own? Although they are certainly beautiful things they could not make a distinctive outfit on their own. Of course there are some non-basic things I love but for the reason of not being basic I do not put them on every day. But then again they are those that catch most attention.
Being on a limited budget I always prefer buying things I will wear a hundred times than something I would wear way less but I guess it is not the philosophy of most of the bloggers. I already stopped following some blogs where it is just too obvious the girl buys things just to show off in them and you never see them again. Of course there is the factor that not everyone makes outfit posts daily and therefore it is hard to tell if they wear these things or not, but I think after some time you realize where to truth really is. For me it is uninspiring seeing new things again and again because I think it is too easy, now making new beautiful outfits with old things that is where personal styles really is. 
People nowadays always seek the last thing that just got to stores and always want more and newer. I do not buy a lot of the usual women magazines because that is exactly what they do: always showing you more and more new things. I am convinced you realize, whether consciously or not, what blogs do the same. There is like this constant pressure and I don’t think it should be this way. Even though it is not about telling what is good and what is bad, fashion is so fast that we don’t have the time to think of what we really like and automatically like the new and the statement.  We should appreciate more real style and think twice before automatically liking everything. Do you always like everything? Not me. 





Když jsem s blogem začínala, „Adélka má kecy“ byla moje oblíbená kategorie, ve které jsem se zaměřovala na věci, které mi nebyly úplně po srsti. Nedávno mě několik z vás přesvědčovalo, ať ji obnovím a mně se ten nápad zalíbil, protože po pravdě mi trochu chybělo psát něco delšího než jen komentáře ke každému outfitu. Odteď tedy, kromě dneška, se tady každou první neděli v měsíci objeví článek s mými názory na různá témata.

Už delší dobu přemýšlím nad tím, jak velký vliv má blogování nejen na mě, ale hlavně na můj šatník. Samozřejmě když jste „módní blogger“ (mnohem více se mi zamlouvá výraz bloggerka o osobním stylu, protože nebloguji o módě všeobecně) to, co nosíte, je klíčem k úspěchu. Ale do jaké míry jsou bloggeři a jejich módní kroky hodny následování?
Pokud jste nikdy neměli blog, je jedna věc, co se vám musí objasnit: pokud víte, že vás někdo bude fotit, pravděpodobně budete chtít vypadat dobře a pravděpodobně tudíž pozměníte méně nebo více toho, co na sobě zrovna máte. Případně se tím začnete zaobírat mnohem dříve, než ony fotky vůbec uděláte- během nakupování. „Bude tohle vypadat dobře na mém blogu?“ se podvědomě stane důležitou otázkou. I když s tím asi nebudou všichni souhlasit, myslím si, že většina bloggerů už toto někdy v životě udělala.
A proč taky ne? Je přeci absolutně jasné, že outfity co získají nejvíce pozornosti, jsou ty co mají něco úžasného - pokud nepočítáme několik výjimek, kdy extra jednoduchý outfit  objekt+fotografie+ photoshop spolu dokonale fungují, většinou se pozornost získává něčím výrazným, ať už oblečením či doplňky, například velkými potisky, výraznými barvami nebo výšivkou. Proč si myslíte, že Anna Dello Russo a další street style hvězdy jsou tak populární mezi fotografy? Protože i když to co mají na sobě, je v běžném životě absolutně nenositelné, na snímcích to prostě funguje.
Když se nad tím zamyslím, tak i já několik takových, možná až příliš výrazných, kousků mám. Například můj královsky modrý kabát, který jste mohli vidět dva články pod tímto: jednoduše střižený, silně barevný a hodně výrazný. Jakožto normální člověk bych jej mohla nosit měsíc v kuse a všem by to bylo šuma fuk. Jako blogger? Takový kousek si na sebe nemůžu obléct vícekrát za sebou, protože by to moje čtenáře nudilo. Vynásobte počet článků počtem peříčkových sukní, košilí s geometrickým potiskem a výrazných náušnic. Chápete už, kolik věcí přibližně musíte mít, abyste blog udrželi v chodu? Logicky má tudíž blogger mnoho věcí, které běžný smrtelník vůbec nepotřebuje.
Zapřemýšlejte nad tím, co si na sebe oblíkáte nejčastěji. Základní kousky. U mě to jsou moje černé džíny, kožená bunda, bačkůrky, kotníkové boty a kabelky. Jsou to věci, které jsou samy o sobě naprosto neuvěřitelné? I když jsou to bezpochyby věci hezké, žádná z nich nedokáže udělat nějaký outfit jedinečným. A i když zbožňuji i několik ne-až-tak základních kousků, ve finále si je oblékám mnohem méně.
Jelikož můj rozpočet není neomezený, upřednostňuji si kupovat věci, co si na sebe vezmu stokrát, než abych si je vzala jen párkrát. Bohužel to ovšem není filozofie většiny bloggerů. Už se mi taky stalo, že jsem přestala sledovat blogy, protože si ono děvče až příliš okatě kupovalo věci, jen aby je mohlo ukázat na blogu, kde jste je poté znovu nikdy nespatřili. I když uznávám, že ne každý se fotí úplně každý den, jde vycítit, jak je to ve skutečnosti. Pro mě začíná být neinspirativní vidět stále dokola nové a nové věci, protože je to až příliš jednoduché, na druhou stranu někdo, kdo z opakujících se kousků dokáže udělat zajímavé outfity, má pro mě pravý osobní styl.
V dnešní době stále víc a víc lidí hledá poslední výkřiky módy a pořád chtějí více věcí a více nového. Proto už si taky nekupuji mnoho časopisů, protože přesně to chtějí, abychom dělali. Na stejném principu funguje i mnoho blogů. Je to neustálý tlak a mně se to nelíbí. Nechci vám říkat, co je špatné a co je dobré, ale poslední dobou mi móda přijde tak rychlá, že si ve finále nedokážeme uvědomit, co se nám opravdu líbí a jen slepě „like-ujeme“ všechno nové a výrazné. Měli bychom víc uznávat pravý styl  a více přemýšlet, aniž by se nám vše automaticky líbilo. Vždy se vám všechno líbí? Mně už ne. 

58 comments:

  1. Je to suprově napsaný článek. :-)
    Musím uznat, že patřím mezi ty, kteří s chutí listují módními časopisy. Myslím, že jako (taktéž) módní bloggerce neuškodí, když budu vědět co právě letí. Můj osobní styl to ale doposud neovlivnilo. :)

    ReplyDelete
  2. výborné! ja sama mam niekolko kuskov, ktore som mala len raz max dva kra na sebe, pravda ale je, ze tie som vacsinou dostala, ked to mam zadarmo nie som pri vybere taka striedma (ale uz aj to zacinam kontrolovat), ak si to kupujem za svoje rozmyslam pri tom viac, inak pekny clanok, tesim sa na daslie!

    ReplyDelete
  3. zaujimavy clanok :) aj ked sa mi paci mnoho veci, nie vsetko by som si na seba dokazala obliect :) tiez mam svoje oblubene veci, ktore nosim omnoho castejsie ako ostatne :) no niekedy mam obdobie, kedy sa mi nejaka malo nosena vec viac zapaci a nosim ju castejsie, aj ked bola v skrini hodena bez povsimnutia uz mesiace :)

    http://camomille-sign.blogspot.sk/

    ReplyDelete
  4. jn, blogeři/blogování nás tak nějak nutí víc nakupovat, ale nejsem otrok...osobně mi víc dělají poslední dobou problémy zas impulsivní nákupy, přičemž "jak to bude vypadat na blogu" je poslední, na co myslím...omg, na co vlastně při těch nákupech myslím??!!:D

    ale tak jasné, že nakonec nosíme všichni nejvíc džíny a dva svetry pořád dokola, zvlášt když mám období "musim brzo vstávat, je zima, vypadam hrozně, tak je mi fuk, že mam asi i každou ponožku jinou"

    jinak jsi to vlastně ted trochu vyřešila, můžeš nakupovat mín kousků, když budeš mít zase i psací posty:D

    ReplyDelete
  5. naprosto souhlasim se zaverem tohohle postu, tesim se na dalsi "adelka ma kecy" :)

    ReplyDelete
  6. Máš naprostou pravdu, taky nad tím často přemýšlím. V poslední době nosím ten samý kabát, tři kabelky na střídačku a poslední týden jednu bundu. Nechci být totálním otrokem a říkám si, že to třeba někdo ocení - vidět jeden kousek v deseti různých kombinacích. Tak jako tak, znudit můžu stejně, to tak úplně neovlivním. Každopádně na sobě tyhle aspekty blogování docela ráda pozoruju, vydaly by na knihu (ne že jí někdo napíšete přede mnou!:))
    Ps.: Zadávám sem ten komentář po několikáty, tak upřímně doufám, že ho tu nebudeš mít ode mě desetkrát.)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mně náhodou přijde úplně super že teď poslední dobou nosíš jen ty od Wanga (vybavuju si teda jen Rocco a tu origami černou)- je to skvělá inspirace na to, kde bych chtěla ve třiceti být :) Jenže pak úplně vidím to, že ti někdo bude psát, že pořád nosíš to samý. Ale tak je fajn, že se snažíš zavděčit mně (:D) a je ti jedno že někoho dalšího "nudíš".

      Delete
    2. Adélo, mluvíš mi z duše...mě vůbec nebaví ty blogy, kde autorka má pokaždé outfit z jinejch kousků. Mě víc baví jak píše výše Nika, vidět jednotlivé kusy oblečení víckrát, v různých kombinacích....

      Delete
    3. Tak od vás dvou mě to fakt těší, takže to mám dobrý. Vždycky budou dva tábory, proti tomu nemá smysl bojovat, neustále bude někdo frfňat - geniálním příkladem je třeba to, když jsem si o sobě někde v šestinedělí přečetla, že vypadám poslední dobou na padesát:)) Dokud nás to baví, má to smysl. A dokud nás to baví, určitě to bude bavit někoho s námi.

      Delete
    4. Sleduji vás (Niku, Adel) pravidelně a právě to, že jste nohama na zemi vás od mnoha jiných blogerek odlišuje. Není umění udělat nálet na novou kolekci HMka, kde se o stylovost postarali jiní. Umění je mít šatník, který nezruinuje rozpočet, dá se z něj vytvářet mnoho překvapivých a fungujících kombinací a přitom nesou znaky osobnosti nositelů. Podle mého názoru to zvládáte perfektně, jen tak dál :-)

      Delete
  7. moc se mi článek líbí. a souhlasím (ze strany čtenáře/diváka samozřejmě)! pár blogerek, které sleduji, otrokem módy skutečně jsou. leč myslím si, že si to samy nepřipustí. těším se na další "adélka má kecy", směle do toho:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No, ono je dost možné, že blogerky, které sleduješ, mají nezanedbatelné procento nových věcí zadarmo. Co si budeme povídat. Nemusí to nutně být tak, že každou volnou chvíli věnují nákupům...upřímně.)

      Delete
    2. Já si teda myslím, že plno bloggerek musí mí i závislost na nakupování a to i když dostávají věci zadarmo :)

      Delete
    3. netvrdím, že je to špatně. jen konstatuju. otázkou je, do jaké míry chtějí být blogerky inspirací ostatním a do jaké jde o "přehlídku". přesto je to pořád milejší záležitost než většina časopisů:)

      Delete
    4. A tak já myslím, že závislost na nakupování máme tak trochu všichni, stačí, že si koupíme jen tak něco pro radost. Ale jasně, máte pravdu, chtěla jsem na to jen poukázat, protože si občas říkám, že pro lidi, kteří do toho nevidí, to tak může vypadat a skutečnost je jiná. A když už jsme u těch časopisů, nemáte tipy na nějaké nové, neokoukané, které by stály za to? v cizím jazyku, jasně.

      Delete
  8. moc dobrý článek, při konci s tou módou s tebou naprosto souhlasím, vždyť když mám zimu a jdu se podívat na představení kolekce pro jaro/léto,tak já mám vědět co už mám nosit a co ne?:D to by pak člověk musel pořád nakupovat a furt.. tenhle koloběh módního dění je doopravdy moc rychlý. těším se na další článek z této rubriky!

    ReplyDelete
  9. ach toto mi chybalo, nevadili by mi ani dve nedele v mesiaci ;)

    ReplyDelete
  10. Velice hezký a zajímavý článek, hltala jsem každé slovo a upřímně se těším na další články z této rubriky:) Osobně se ráda podívám co se právě teď nosí, na začátku nové sezóny si ráda prohlédnu pár módních magazínů/blogů, abych byla v obraze, ale tím to také končí - čeho je moc toho je příliš, tudíž mě například teď hodně módní všudypřítomné "studs, maskáčový vzor, tenisky na platformě,...." nechávají chladnou. Vím, že za pár měsíců bude tento trend pasé a vládu převezme zase jiná módní záležitost. Snažím se (i když je to těžší než jsem si myslela) nepodléhat davovému šílenství a myslet prakticky - což muj šatník pociťuje v tom, že se v něm začínají usazovat nadčasové, kvalitnější kusy oblečení (jde to pomalu, ale jistě):)

    ReplyDelete
  11. úplne s tebou súhlasím.
    ja osobne milujem výrazné veci, divoké, jasné, ale čokoľvek z tých vecí si dám na seba si neprídem sama sebou. je fajn milovať módu, sledovať trendy, ale človek v istom okamžiku dospeje do stavu toho, že už vie presne kam chce smerovať, čo sa k nemu hodí a čo nie, vie presne ktorý kus bude mať na sebe tisíc krát a vie ktorý raz a omrzí ho. preto si už na chvíľkové pobláznenie dávam pozor a nakupujem veci, ktoré sú síce jednoduché, nudné, ale môžem ich skombinovať aj s nejakým strelenejším kúskom.
    a tvoj štýl mám veľmi rada, i preto, že mixuješ presne podla mojej šálky kávy a i pre tieto tvoje "kecy".

    ReplyDelete
  12. pekny clanek! jednim z duvodu proc jsem prestala sledovat mnohe blogy je prave tento...porad to jen same nove "vysoce modni" veci...a uprime ja radsi se inspiruji necim kazdodennim, co si dokazu predstavit i na sobe.

    ReplyDelete
  13. I totally agree. I love fashion blogging and big bloggers, but there's something to be said about people who make blogging work and are also real people who re-wear their clothes and actually love what they have. It makes me truly aggravated when I see bloggers wear things because they're "of the moment" and not actually something they love. I want to see bloggers' actual style, you know?

    couturing.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. I totally agree with your comment! I think many don't even have "actual style" and that's why they stick so much to the trends.

      Delete
  14. Krásně napsané. Sama jsem se při tom zamyslela, jak to mám já, když připravuji článek na blog, nebo když jdu nakupovat. Občas si říkám, zda už čtenářky nenudím opět těma stejnýma botama nebo kabelkou, pak si ale říkám, blog mám přeci pro radost, je to něco, co mě baví, co dělám ráda a pokud se někdo z mých outfitů inspiruje, pak jedině dobře a dělá mi to radost...A pokud ne, nevadí, chápu, že každý má jiný vkus a líbí se mu jiné věci.
    Co se týká rychle přecházejících trendů, tak mě často zanechávají chladnou, nosím to, co se mi líbí a ne to, co vidím v časopise a jen proto, že někdo napsal, že je to in, musím to mít. Třeba takové tenisky na klínku, pro mě nepochopitelná věc, kterou mít nikdy nebudu..a mohla bych pokračovat.
    Takže se těším na další článek :) B.

    ReplyDelete
  15. Opravdu vyborne napsano. Ja osobne jsem na nakupovani zavisla a tim, jak vecne specham a mam moznost se fotit jenom o vikendech a v dobe volna spise ukazuju mene nez vice. Mam veci opravdu hodne, ale to je zase subjektivni. Nekomu by me tri narvane skrine mozna prislo malo. Je spousta blogerek, ktera si opravdu dava veci jenom jednou a to je skutecne nuda. To bych taky zmakla vypadat skvele mit cas, neustale dostavat veci zadarmo a dobreho fotografa :) Bavi me takovy balanc, at si ma blogerka spoustu veci, ale je zabava, kdyz ukaze, jak se da jedna vec kombinovat...myslim, ze treba stylescrapbook ma i posty, kde ukazuje tu samou vec v jine kombinaci a nazyva to Same but different...a to si u techto topek skutecne cenim..:)

    ReplyDelete
  16. Ty jo, ty máš fakt kecy, Adélo... Alespoň že jsou pravdivý.
    Je pravda, že přes pár let na netu jsem už přefiltrovala hodně modních blogů. Z některých z nich se stal 2. neoficiální lookbook highstreetových/luxusních značek a různých sponzorů, takže Nuda. Dík, že nejsi jako oni.

    Těším se na další článek a zjevně nejsem sama

    ReplyDelete
  17. Výborný článok Adel! :) Často nad tým rozmýšľam, keďže chodím pravidelne z Prahy domov a je pre mňa vždy problém, čo si zabaliť. Keby som neblogovala, určite by som to až tak neriešila, zobrala by som si oblečenie, čo mám danú chvíľu rada, ale ako bloger si to ,,nemôžem dovoliť". Pretože ako si písala, nemôžem stále nosiť to isté. Síce na mojom blogu sa jednotlivé kúsky pravidelne opakujú, ale je jasné, že nemôžem mať jeden kabát a jednu kabelku v troch postoch za sebou :D...snažím sa to pravidelne obmieňať. Napríklad teraz patrí medzi moje obľúbené kúsky biely chlpatý kabát. V postoch sa už objavil niekoľkokrát, nosím ho fakt často a sú chvíle, keď si ho nevezmem len preto, že viem, že sa budem fotiť a viem, že už ho na blog nesmiem aspoň týždeň dať. Ale sú to také ,,obmedzenia", ktoré si vytváram sama. Uvažovala som, či si ho vezmem teraz zo sebou na Slovensko, pretože som ho neplánovala fotiť, ale nakoniec som ho do toho kufra napchala. Na druhej strane, práve vďaka blogu nosím aj kúsky, na ktoré by som normálne zabudla, ale našťastie mi v skrini nezapadnú prachom. Takže každá minca má dve strany :). Vedela by som na túto tému debatovať neskutočne dlho.

    ReplyDelete
  18. Mě vždycky při prohlížení takových blogů mrzí právě pozorovat, jak holky defilují každý cca třetí den v něčem novém...já ani nemám tak štědré rodiče, ani nejsem zlatokopecké nátury, a jsem studentka, takže takové blogy jsou mi akorát pro zlost.

    ReplyDelete
  19. Totally agreed.I´ve just start my owen blog and i already realized this promble.The trend is always change,but a personal style not.I blog because i have a pasion for fashion.I post really what i wore everyday.

    ReplyDelete
  20. Súhlasím a som rada že je rubrika späť !

    ReplyDelete
  21. Hrozně poutavě píšeš a musím s tebou souhlasit..
    (Jen tak mimo téma, nechodila si náhodou do Francouzského lycea v Praze?:D)

    ReplyDelete
  22. Dobre, že si túto "rubriku" obnovila. Máš neuveriteľnú pravdu...len tak ďalej. Už sa teším na ďalšiu tvoju "úvahu" :)

    ReplyDelete
  23. Tohle je jeden z důvodů, proč bych nechtěla mít módní blog, cítila bych pak vůči němu moc velkou zodpovědnost a bojím se, že bych pak dost věcí dělala a kupovala jen kvůli blogu.

    ReplyDelete
  24. Parádní článek, se kterým určitě souhlasím.
    V dnešní době už existuje velice málo lidí, kteří si vystačí s minimem a dokážou z něco vytěžit maximum (nejen v módě). Jsme líní přemýšlet nad tím, že blejzru lze vykasat rukávy/přepásat jej páskem/našít nové knoflíky a raději vykupujeme obchody? Nevím, možná ano.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kdybychom nebyli líní si u blejzrů vyhrnovat rukávy, tak by to přece Zara nedělala za nás.

      Delete
  25. super článek, souhlasim a skoro jako bys mi mluvila z duše, jen to umíš mnohem líp zformulovat a napsat! :) od tý doby, co jsem založila blog, tak hodně při nákupech přemýšlím nad tím, jak to bude vypadat na blogu. Ale na druhou stranu jsem díky tomu i trochu změnila styl tak, že se mi mnohem víc líbí. Zároveň mým cílem je umět hodně dobře remixovat a o to se snažim :)taky se raději inspiruju na blozích, které jsou mi tímto (nebo cenovým rozpočtem) blíž, ale je pravda, že jak píše Nika, tak člověk nikdy nevidí stoprocentně do toho zákulisí blogu.

    ReplyDelete
  26. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  27. Tvůj blog sleduju dlouho, ale nikdy jsem nenapsala komentář, ač se oblékáš opravdu pěkně, tak outfit není to, co mi donutí psát komentář, ale tenhle článek ano. Je trefnej! Myslim, že bys takhle měla přispívat častěji.
    Z těhle důvodů, jaké píšeš, mi nikdy nelákalo být fashion blogger.., věděla jsem, že když nemám dostatek financí na to, abych nosila pořád něco nového, co se řídí současným trendem, tak nemám v tomhle blogovým světě šanci..Také mnohem více ocením, když dokáže nějaká blogerka vzít nějaký kus, klidně i starší, na sebe víckrát, v jiné kombinaci, a pokaždé to vypadá nově, zajímavě a neokoukaně.
    Přijde mi, že blog z lidí dělá někoho jiného. Hlavně když se člověk uchytí, tak má pak velkou zodpovědnost.

    ReplyDelete
  28. Nad stejnou věcí jsem uvažovala už několikrát. Například se vždycky juknu na Andreu a její StyleScrapbook a abych pravdu řekla, moc mě paradoxně neba, že skoro nic si nevezme dvakrát (a když už vezme, tak jsem sama v šoku :D ). Má určitě styl a a dobré oko pro styling a módu obecně, ale na druhou stranu je mi vždycky líto těch všech kabátků, sukní a bot, které jsem viděla jen jako součást jednoho outfitu a přitom by se jich dalo vytvořit nejmíň třicet. Samozřejmě je každého věc, kolikrát si co oblékne, a mudrovat nad nahými dětmi v Indii by bylo dost scestný a mimo, přesto si někdy říkám, že recyklace v šatníku a důraz na nadčasovost je někdy o dost víc zajímavavá a osvěžující než nesoudný "tohle už svět viděl, to si nevezmu" (no, A.d.R. by nesouhlasila, to je mi jasný ;) .

    ReplyDelete
  29. Mne prijde, ze se da vytvaret spousta veci kombinaci zakladu a ty mas dobry smysl pro kombinace, coz je videt na blogu oproti ceske prumernosti. Pokud chces vice ctenaru, je potreba oblekat vice provokativni veci anebo divocejsi kombinace, ale to take znamena, ze pokud mas vetsinu ceskych ctenaru, zvysi se ti sledovanost, ale take nenavist urcitych blbecku, co nemaji nic na praci nez shazovat lid a kopat do nich na jinych a take hojne ctenych osklivych webovkach. Blog je o jedinecnosti a individualite. Ber to jako album svych vzpominek a outfitu a ver, ze tva nakupni sila bude po VS a dalsich peti letech take nekde jinde a skoncis stejne jako ja s vyssim platem a nedostatkem casu u par zakladnich kousku. Mozna ne, mozna u plne skrine, super blogu s vice ctenari, lepe rozvitym vkusem a kombinacemi, ale je blbost byt jako ostatni. Ona takova Chiara z Blonde Salad dostava vetsinu hader, mati mela kontakty na modni redaktory, Italie je mekka mody, pochazi z bohate rodiny a nema ostrilene super kombinace, presto mam jeji blog rada. Je sva, ale za ni stoji tym lidi a pritel, ktery ji dela vse na netu, vcetne zakazek, SEO, reklamy, fotografii. Vetsina bloggerek jsou one woman show a jsou vyhledavany protoze jsou sve.

    ReplyDelete
  30. Presne. Typickým prípadom blogerky, ktorá si kupuje spústu vecí iba kôli blogu a má ich iba raz resp. dvakrát na sebe je Pavlína Jágrová. Najhoršie je, že jej to 13,14-ročné dievčatá žerú.

    ReplyDelete
  31. super, konecne si opat spustila tuto rubriku! :) a nabuduce by som poprosila clanok o zivote v barcelone-bez servitky pred ustami, aj ked..♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj, to bych radši neriskovala, aby náhodou můj blog nečetly nějaké tajné služby ;) To je samozřejmě vtip, já jsem v Barceloně moc spokojená a kdybych o mém životě v zahraničí psala článek, asi bych ho nedávala do rubriky "Adélka má kecy", protože by byl víc informační než cokoliv jiného.

      Delete
  32. a proto ctu tvuj blog, protoze kdyz "poznam" vec z drivejsiho clanku, udela mi to radost, ze ses prece taky jenom smrtelnik. Udela mi to radosti i proto, ze ty mas opravdu osobity a rozpoznatelny styl a je videt, ze nektery veci bys mela rada/nosila i bez blogu.
    A to je pro mne asi to nejzasadnejsi, vycitit, ze clovek ma styl jakej ma kvuli sobe samemu a blog je jen prezentaci tohoto stylu a ne naopak- cpat stovky/tisice do hader, abys mela co na web.
    Stejny je to s kosmestikou, cimkoliv. Variabialita rulezz.

    ReplyDelete
  33. Ono tohle slepý následování trendů je jenom smutnej následek toho, že většina českých takyfashionblogerek absolutně postrádá kreativitu, invenci a koule vzít na sebe něco, co ostatní nemaj. Kdyby se fotily před bílym plátnem bez hlavy, člověk by si myslel, že je to jenom jedna holka.

    ReplyDelete
  34. Jojo, ty me bavis..:-) i ty "bezny texty k outfitum" jsou vysoko nad uroven textu, ktere citam jinde. A moc rada si prectu jeste neco delsiho, kdyz napises. Hezky svatky, Sarka

    ReplyDelete
  35. Skvěle napsaný a pravdivý článek. Ale v čem tkví úspěch bloggerek jako je Pavlína Jágrová, která chodí nakupovat oblečení snad každý den? Podle mě ji sleduje tolik lidí proto, že často přispívá, i když nemá kdovíjaký styl. Pokud se na české scéně objeví někdo, kdo bude často přispívat, mít pěkné fotky, ale zároveň nebude módním otrokem, bude č. 1. A jak se bráním já neustále novým trendům, které odejdou tak rychle jak přišly? Hodně teď nakupuju v sekáčích - nadčasové a kvalitní věci. Vlněný kabát, který by mě vyšel na několik tisíc mám za 200 Kč a můžu si ho sama upravit nebo předělat. Ani nemluvím o vlněných a kašmírových svetrech. To, že je všechno tak drahé a přitom nekvalitní mě celkem odrazuje.

    ReplyDelete
  36. pre mňa je niekto inšpiratívny, keď je flexibilný, dokáže svoj outfit prispôsobiť miestu, na ktorom sa nachádza, napr. outfit na venkov, do školy, do práce, do divadla, na prechádzku atď atď. Väčšina zahraničných blogeriek sú fakt krásne a štýlové, no musíme brať do úvahy, že ony sa svojim blogom živia, profitujú z neho, dostávajú oblečenie zadarmo, majú na to ľudí, ktorí im spravia pekné fotky, upravia im ich, starajú sa o dizajn stránky....toto je vlastne ich jediná práca, vyzerať vždy a všade dobre. A možno je to aj podmienené tým, že žijú v inej krajine, v inej kultúre a pre nich je to niečo celkom normálne. :)
    Každopádne súhlasím s názorom, že vyťažiť z minima maximum pri plnom nasadení síl a fantázie sa cení viac, ako len nabehnúť do obchodu, kúpiť si krásny kúsok a potom sa v ňom už iba odfotiť. :)

    ReplyDelete
  37. Krásně napsaný článek! Já na sledování poslední módy nikdy nebyla. Vždy jsem sahala po tom, co se mi líbí, i když teda musím říct, že spousta blogů mě hodně inspiruje.
    Just be yourself by Petra

    ReplyDelete
  38. No, na druhou stranu: spousta módních blogerek než by vynechala jeden den, zkombinuje ohavnost s blbostí a nesmyslem, vydává to za "outfit dne", přestože vypadá jak strašidlo a nevěřím, že tak vyrazí na veřejnost.
    Módní blogy moc nesleduju, v podstatě jen asi tři, čtyři, a důvody jsou spíše estrádně-studijní. U jedné se s kamarádkou lehce škodolibě bavíme nad tím, jak mladá maminka, která vypadá tak o 15 let starší, denně vychází na ulici ve stejné parce z laciného obchodu, květovaných elasťákách z obchodu pro teenagery, neladící šále z obchodu pro teenagery, ale nikdy nezapomene (v příspěvku plném chyb) poznamenat, že má prsten "z ALO diamonds od prince na bílém koni, co stál jako ojeté luxusní auto". Hodně nás baví to "ojeté luxusní" - proč třeba ne "neojeté normální"? Tak si říkáme, jestli to neodpovídá profilu bloggerky.
    Druhá dívka je utajená dědička - milionářka, která neustále nakupuje "ikony", auta, byty, plastické operace a ruinuje prodejce blbin na e-bay. Nevede to sice k žádnému zlepšení vzhledu nebo vkusu, ale je fascinující to sledovat a od té doby, co ochutnávala sprchové gely čekám na další katarzi. Zajímavým aspektem je její totální neschopnost udržet v oblíkání jakoukoli konzistenci - nedokáže dát dohromady nejen jednotlivé kusy oblečení, ale když si vezme barvy, tak je to tak psychedelické, že si říkám, jestli si nepěstuje na balkoně nějaké houbičky.
    Třetí blog vedou dvě holky, které při blogu rozjely e-shop. Jedna má vkus, inteligenci, perfektní nohy a krásné módní kousky; no a tím je úplně nezajímavá. Druhá je jen dobře vypadající blondýna s poněkud sloupovitýma nohama, ale má celebritího milence. Každý den ukazuje stejný kabát a boty, jen si k němu bere jinou šálu nebo kabelku, často půjčenou od té první dívky. ALE! Tahle blondýna je absolutně samonasrávací, na jakoukoliv poznámku v komentářích, která jí nepochválí, vystartuje jak to vzteklé zvížátko ve filmu "Bohové musí být šílení". A to je velmi zábavné! Nedávno téměř pukla po poznámce o zmačkaném kabátu (o tom, co fotí denně); asi ji nechámm chvíli dýchat, nechci vyloženě dělat peklo v českém internetu.
    Proč to píšu? Chtěla jsem naznačit důvody úspěchu českých bloggerek: musejí to být exoti (nic proti nim). Holky, ženské, které potkám na ulici a nápadně se mi zalíbí, jak jsou vkusné, upravené, příjemné pro oko...by neměly na blogu šanci uspět. Vypadají totiž civilně, nevýstředně, přesto individuálně, barevně, zábavně, zajímavě, "luxusně". Bohužel/bohudík nekombinují nekombinovatelné a skoro nikdy nenesou kabelku, na které je poznat značka (jen kvalita). Nakonec...každého víc zajímá Iveta Bartošová, než manželka Ondřeje Havelky, že?

    Vlastně jednu takovou českou bloggerku pravidelně sleduji: Chic Sicily. Ale u té se snoubí styl, inteligence, prostředí a hlavně (!!!!) píše jen tehdy, kdy má opravdu co ukázat, co říct. Tam chodím proto, že jsem si ji opravdu oblíbila.
    (Nevylučuji, že jich je víc.)

    ReplyDelete
  39. Hey would you mіnd letting me know whіch
    hosting сompany уou're working with? I'νe loaded your blοg іn 3 diffеrent
    ωeb broωsers and I must say thіs blog loads
    a lot faster then most. Сan you гecommend a good internet hosting provіder at a reasonаble
    price? Κudos, I appreciate іt!

    Take a look at my page :: deadoralive.net
    Also see my website > http://www.katalog.agapo.pl/objectives-and-commitment-a-simple-method-s87931.html

    ReplyDelete
  40. This piece of writing will аssіst the internet peοple fοr сгeating neω wеbpagе oг еven a blog fгom start to end.


    Ѕtop bу my web-ѕite :: wiocha

    ReplyDelete
  41. I am gеnuіnеly grateful
    to the owner οf this sіte who has sharеd thіs imprеѕsiνе artіcle
    at here.

    my web blog - http://letmeask.com.au/blog/11980/raw-wood-doors-the-gate-that-adds-the-look-of-queens-to-your-place/

    ReplyDelete
  42. Haha, chtěla jsem tenhle článek okomentovat, ale zjistila jsem, že ten stejnej komentář jsem už tady před dvěma lety pod svým starým účtem nechala. Cool pocit – vědět, že moje bývalý já souhlasí s mým nynějším názorem :D

    ReplyDelete