the perfect black coat & thoughts about black


H&M coat, & Other Stories top, Mango jeans, Uterqüe heels, 
Bimba & Lola bag and Christian Dior sunglasses

As you may have guessed from the pictures, once again I have joined the dark side. I already mentioned I am having quite a busy time and I think that makes me appreciate two things: uniformity & not having to deal with colors because they complicate it all even more. My current dressing routine is literally putting on the first pair of  trousers I find, a t-shirt (preferably black or grey) & my new super awesome black coat over it. Not the most interesting fact coming from someone who has a blog about fashion.
This kind of dressing is something I would reject a few years ago simply because it is not creative enough. Today I think being able to get ready at the speed of light and still look like a decent human being with a sense of style is the purest definition style itself. I find it funny how people dressing in all black are labeled as boring and not creative enough. How many designers, artists and architects have an (all black) uniform? The uniformity and color-less clothing allow you to focus on more important things you do.
As much as I like colors, it is all about neutrals and basics for me. The great thing about both is that they go with absolutely everything, you can wear them together or mix them with other things. I am wondering how long it will take me to go back to something a little more colorful on daily bassis (otherwise 70% of my wardrobe is useless), but I think I might be on the path back to colors, I am wearing a pink cardigan right now because on Wednesdays we wear pink and I am looking forward to when it gets a little colder to wear some of my favorite blue & multicolored sweaters.

Jak už jste již podle fotografií mohli odhadnout, opět jsem se připojila k temné straně síly. Zmiňovala jsem, že mám hodně nabité období a tím pádem oceňuji dvě věci: uniformitu a nebarevnost. Moje současné oblékání je doslova o tom obléct si první kalhoty a tričko (nejlépe šedé), na které narazím & přes to přehodit můj nový skvělý černý kabát. Strašně zajímavé od někoho kdo vede blog o módě, že?
Tenhle typ oblékání by pro mě před pár lety naprosto odstrašující, protože není dostatečně kreativní. Dnes si myslím, že schopnost připravit se za pár minut a i přesto vypadat jako člověk s trochou vkusu a k tomu adekvátně situaci, je v podstatě nejlepším ukazatelem stylu. Přijde mi vtipné, jak všeobecná veřejnost pokládá černou barvu za nudnou a nedostatečně kreativní a přitom umělci, návrháři, designéři nebo architekti ji pro sebe přímo zbožňují- podle mých zkušeností je to díky tomu, že vám společně s uniformitou umožňuje více se soustředit na důležitější věci.
Jakkoliv mám barvy stále ráda, momentálně upřednostňuji neutrální a základní oblečení. Na obojím je skvělé, že nemusíte moc přemýšlet nad tím, s čím si je oblečete, jelikož vypadají dobře zkombinované mezi sebou i s jinými věcmi. Už se ale sama sebe začínám ptát, jak dlouho mi bude trvat, než se k něčemu barevnějšímu vrátím, protože jinak je můj šatník ze 70% nevyužitý. Mám takový pocit, že už jsem na dobré cestě, zrovna mám na sobě růžový propínací svetřík, protože ve středu nosíme růžovou, a taky už se těším na své barevné zimní svetry.

23 comments:

  1. ten je fakt perfekt! klasika úplna... (ináč celé je to dobre toto :)

    ReplyDelete
  2. Ooo paradne :) vyzeras tak sofistikovane

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. černá je neej ♥

    Na mém blogu probíhá giveaway budu ráda když se zapojíš :http://fashionaddiction-style.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  4. tak ten kabát nemá chybu! :))

    ReplyDelete
  5. ve středu nosíme růžovou? to ke mně bohužel ještě nedorazilo :)) díky za zasvěcení :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://www.youtube.com/watch?v=6E85eO6lqQ8
      Mean Girls :)

      Delete
  6. myslím že táto kombinácia určite nie je nudná, lebo je to o detailoch. Proste super!
    http://oneplusme.blogspot.sk/

    ReplyDelete
  7. Adélko, kdybys byla tak moc "nudná", jak avizuje článek, nevyměnila bych tě za přednášku z masové komunikace a nezírala bych na tvůj blog dobrých pět minut - a jelikož to dělám, budiž ti to důkazem tvé nezměrně kreativní blogerské činnosti - i v černém kabátě :P

    http://pradelna.blogspot.cz/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já ale říkám že pro laickou veřejnost je černá nudná, samozřejmě ne pro takový experty, jako jsme my :D

      Delete
    2. :D Směju se a zároveň si nesmírně považuju tvého označení :P

      Delete
  8. Pre mna je teda cierna farba vsetko len nie nudna, ved je to predsa o materialoch, strihoch, doplnkoch a to mas ty vychytane, strasne ti to pristane. :)

    ReplyDelete
  9. no ty boty jsou výborný !

    http://annaszobonya.blogspot.cz/

    http://annaszobonya.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  10. Dokonale! Pro me cerna patri mezi nejpraktictejsi barvy :-) neni na ni skoro videt spina, takze cloveka opravdu nerozptyluje. Taky setri misto :-) protoze nepotrebuju tolik kusu skoro stejne vyhlizejiciho obleceni....
    Ale pravda je, ze hledanim dokonalych cernych kalhot jsem stravila spoustu casu a vysledek je spousta cernych kalhot, z nichz jen par kusu je opravdu perfektni....ehm. Ale az jednou vytridim skrin, hned se ukaze ta uspora mista :-D

    Mimochodem ziranim na kombinaci, kterou mas na sobe, jsem taky moc casu neusporila :-)
    Sarka

    ReplyDelete
  11. to je skvělé! černá není nudná, naopak...člověk jí vyjádří náladu/stav/prostě období..(teda aspoň v mém případě..celočerná chodim nejen když mám bad times, ale když se třeba cítím nekomplikovaně, všechno brát jak to chodí a tak:))

    ReplyDelete
  12. mluvíš mi z duše a kabát ti děsně sekne! víš že miluju tvůj vkus na kabáty, takže po tomhle se určitě mrknu :))

    ReplyDelete
  13. Já na tobě tak miluju tyto boty!<3
    Černá je třeba pro mě stejně zajímavá barva, jako jakákoliv jiná...ale máš pravdu, že lidi na ní hledí trochu jako na barvu nudnou:(
    Moc ti to sluší a pro mě jsou i tyto temné oufity neskutečně inspirativní!

    ReplyDelete
  14. stylový botky!! :3

    http://sweetchillibyhana.blogspot.cz/


    http://sweetchillibyhana.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  15. ty se oblíkáš čímdál hůř...

    ReplyDelete
  16. haha ten nadpis btw toto je skvělé, kdybych tě potkala na ulici hned si tě vyfotím na svůj blog =)

    ReplyDelete
  17. Tiež som sa riadne namotala na čiernu v poslednom čase :)

    ReplyDelete