my all time favourites (that you can always buy again!)



A few weeks ago my Dad wanted to buy a new pair of shoes- but he didn't want to tell me. When I asked why, he told me that he was going to buy the same pair as he bought five years ago and that my blogger part would laugh at him. So. Not. True. Haha. Anyway I really didn't think it was a bad idea at all, you like something, you buy it again, that sounds pretty logical to me. The problem is when the majority of things you buy come from fast fashion stores, it is pretty difficult to find the exact same thing again. I wish it were more like cosmetics, where time to time you have a limited edition but the majority of products can be bought anytime.
Luckily for me, I realised I had a few favorites that are always in stores (or on the Internet), season after season. I have either bought them various times (and in various colors) or I am planning on doing so very soon. Here they are! 

Před několika týdny si táta šel kupovat nové boty a nechtěl mi říct, kam jde. Když jsem se zeptala proč, bylo mi řečeno, že si jde kupovat ty stejné boty, co si koupil před pěti lety a že by se mu mé bloggerské já určitě vysmálo. Což vůbec není pravda, haha. Každopádně jsem si vůbec nemyslela, že by to byl špatný nápad, naopak mi zní docela logicky, že když vám něco vyhovuje, tak si to koupíte znovu. Mým problémem poslední dobou je, že naprostá většina rychlo-módních kousků oblečení (což je moje cenová skupina) se dá koupit jen jednou a pár týdnů poté už máte smůlu. Přála bych si, aby to u oblečení bylo více jako u kosmetiky, tam sice limitované edice existují, ale většinu produktů si můžete koupit kdykoliv.
Naštěstí pro mě mám několik oblíbenců, které jsou vždy k dostání v obchodech (či na internetu), nezávisle na sezóně. Několik z nich jsem si již opakovaně pořídila (většinou v rozdílných barvách) nebo se k tomu v blízké době chystám. Tady jsou!


Leigh jeans from Topshop. These are blogger's favourites and I can easily see why. Super soft, stretchy and comfy, they come in a variety of widths and lengths (it feels so good not having to shorten them) and there are always many colors to chose from. I bought my third pair (in black this time) this year and as with the previous ones I wear them all the time. The waist is high enough not to shorten legs, but low enough not to make butts bigger (also they have a great placement of back pockets!) and they feel just right.
Leight džíny z Topshopu.  Tyto kalhoty jsou jedním z bloggerských oblíbenců a naprosto chápu proč. Jsou měkké, pružné a pohodlné, mají je ve všech šířkách i délkách (takže je nemusím zkracovat) a také je vždy velký výběr barev. Pas mají dost vysoký na to, aby nezkracoval nohy, ale dost nízko, aby nezvětšoval zadek (na kterém jsou také skvěle položené kapsy) a jednoduše se v nich cítím skvěle. Poslední pár, co jsem si koupila letos (tentokrát to byly černé), ze sebe téměř nesundám. 

T-shirts. I have two favorites. Super soft t-shirts from Petit Bateau with a slightly rounded neckline are quite feminine and elegant and they are super super light. American Apparel t-shirts (Poly-Blend & Summer) are the most basic t-shirts ever but they last really long and they have a great selection of colors.
Trička. U těch mám dva velké favority. Jemňoučká trička z Petit Bateau mají lehce zaoblený dekolt a vypadají žensky a elegantně a jsou na kůži moc příjemná. American Apparel trička (obzvlášť Poly Blend & Summer) jsou ta nejjednodušší trička pod sluncem, ale mají dobrou délku rukávů, vydrží dlouhou dobu a dají se sehnat v mnoha barvách.

Striped t-shirt from Petit Bateau. A French marinière looks good with anything. I have had mine (from Petit Bateau) for a few years and I am so glad I bought it- the thick organic cotton still looks good, unfortunately it has turned a little grey from all the washings, so I will be needing a new one soon.
Pruhovaná trika Petit Bateau. Francouzská marinière je jedním z kousků, který vypadá dobře opravdu ke všemu. Já mám svoji bílou s modrými pruhy od Petit Bateau už pár let a musím konstatovat, že to byla skvělá koupě- silná bio bavlna vypadá stále velice dobře, akorát už bohužel praním lehce zašedla, takže budu brzy potřebovat novou.

Converse sneakers. This is my long long long time favourite. I got my first Converse sneakers 10 years (!!) ago and I have been repurchasing them in different shapes and colors ever since. I love the classic All Star, at first I preferred the high top ones, now I prefer the low cut version. I am sure my next ones will be the black ones, I should have got them in the US, but at the time I didn't like the white lining on them. I love the fact that when they get dirty you put them in the washing machine and they come out as new.
Tenisky Converse. Mé favoritky již z dob dávno, dávno, dávno minulých. Svoje první Conversky jsem si pořídila před deseti (!!) lety a od té doby jsem jich měla několik. Byly to vždy klasické All Star, dříve se mi líbily kotníčkové, teď preferuji ty nízké. Jsem si téměř jistá, že moje příští budou černé, doteď lituji, že jsem si je nekoupila ve Státech, ale v té době se mi na nich nelíbilo to bílé prošívání. Taky na nich miluji to, že když se ušpiní, tak je hodíte do pračky, že které vyjdou téměř jako nové.

Bimba & Lola bags. I admit this is a little bit of cheating, since they don't make one kind of bag every year. BUT: I have such a good experience with their bags that when I want a new bag I know where to go. I am so not a bag person so if a brand makes me want a new bag every time, they must be doing something right.
Kabelky Bimba & Lola. Uznávám, že tady trochu podvádím. ALE: mám tak dobrou zkušenost s jejich kabelkami, že pokud chci nějakou novou, tak jdu bez zaváhání k nim. Nejsem kabelkový typ a pokud se mi u nich nějaká vždy líbí, tak už to něco znamená.

Wonderbra Ultimate Strapless. Since I have more than a small bust I always struggled to find a good strapless bra. Unfortunately anything I bought didn't hold anything for more than two wears. I stumbled upon this wonder of a bra (seriously, the name Wonderbra is just right!) in London and it has kept my chest in the right position ever since. It has wiring in form of hands and quite a thick back strap and together it really works. It is my most expensive bra, but if I consider how much it holds in place and how good it looks after two years, I wonder how I could not have bought another one yet.
Wonderbra Ultimate Strapless. Jelikož mám větší než malé poprsí, tak jsem nikdy nemohla najít dobrou podprsenku bez ramínek. Kterákoliv, co jsem si koupila, se po dvou nošeních zhroutila. Na tento podprsenkový zázrak (jméno Wonderbra je tady opravdu na správném místě) jsem narazila v Londýně a od té chvíle je to držák. Má v sobě kostice je tvaru dlaně a společně se silným pásem přes záda skvěle fungují a podporují vše, co je potřeba. Je to moje nejdražší podprsenka, ale když vezmu v úvahu, kolik toho drží na místě a jak dobře vypadá po dvou letech, tak si říkám, že není možné, že jsem si stále nekoupila druhou.


22 comments:

  1. Jé to jsi mě hrozně potěšila, že píšeš o converskách. Zrovna včera jsem si ve svých dvaceti letech koupila své první, bílé, nízké. Byl to spontánní nápad, nikdy jsem po nich netoužila. A teď jsem z nich nějak nejistá, jsem nervózní, že je nemám k čemu nosit (jo každý píše a všude jsou outfity, jak to jde ke všemu) jsem balerínkový/podpatkový typ s celkem elegantním šatníkem a najednou tohle. Takže jsi mě v mých depresích z toho, že jsou mi k ničemu trošku pomohla. :) :D

    ReplyDelete
  2. mne ked sa nieco velmi paci a viem ze to vynosim tak si to kupim niekolkokrat-- takto som si kupila moje milovane pruzkovane tricko (biele 2x a cierne a modre 1x) a potom sa tesim ked uz nie je v obchodoch, ale ja ich doma este mam nenosene :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. To mě už taky mnohokrát napadlo, akorát je mi prostě líto peněz koupit si úplně tu stejnou věc dvakrát- když už tak musí být alespoň v jiné barvě :)

      Delete
  3. u mna to sú asi biele bavlnené tielka. nikdy ich nemám dosť a som nesvoja keď sú všetky v praní a ja si musím vybrať iné :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na bílé bavlněné se chystám u toho Petit Bateau :)

      Delete
  4. Přesně nad tím samým jsem začala poslední dobou taky uvažovat. Donutila mě k tomu moje khaki parka - nejlepší, nestylovější a nejnošenější věc za poslední rok, což si taky bohužel vybralo svoji daň. Když jsem ji po prvním praní vyndala z pračky a nechala usušit, chtělo se mi brečet, co se to s ní stalo...a jelikož je z H&M, tak vím, že totožnou už prostě nikdy v životě neseženu :/ A to jsem ji plánovala nosit do konce života, sakra!

    http://pradelna.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  5. kabelka je krasna <3 a tyhle basic kousky musim taky znovu nakoupit!

    ReplyDelete
  6. Rzohodne mas vo svojich kuskoch pravdu, akurat by som u seba tie Conversy vymenila za cierne baleriny :) A velky obdiv ku podprsenke, v tom zmysle, ze vela dievcat ich kupu precenuje...

    ReplyDelete
  7. Já normálně přemejšlim, že si koupim i tu modrou, bylo by to hodně ujetý hned další tejden?:) Jen mi přišlo, že má hrozně tenký ucho, toho se trochu bojim, neb bych do ní určitě cpala i foťák.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ujetý to není, je fakt hezká :D A podle mě by to s tim popruhem mělo bejt v pohodě, jeden takhle úzkej od nich mám, ale zase máš o dost těžší foťák než já..

      Delete
  8. O ano najnutnejsia klasika, akurat ze prave tieto veci mam vzdy problem zohnat !

    ReplyDelete
    Replies
    1. a právě proto můj úžasný seznam vyjmenovává přesně ty modely, co jsou super ;)

      Delete
  9. Ta trička mě velice lákají. Ale pořád nevím, jesli za ně v AA nechtějí přece jenom až moc...

    ReplyDelete
    Replies
    1. To samozřejmě záleží na tom, jaký máš rozpočet a jak často se je chystáš nosit- mně taky přišlo dát přes 20 € za tričko jako blbost, ale nakonec jich mám od nich asi pět, protože vypadají dobře i po delší době, a to je nosím dost často (každé jsem na sobě měla určitě víc než desetkrát).

      Delete
  10. sakra a teď to všechno nutně potřebuju! hlavně džíny a podprsenku...hm přece jenom mám za pár dní narozeniny :D

    ReplyDelete
  11. tohle bude možná trochu osobní otázka, ale zkusím to :-) jakou velikost té podprsenky máš? řeším totiž stejnou věc, větší něž malé poprsí x výdrž podprsenky, a prostě bych chtěla vědět, jestli to na mě bude fungovat :-) díky moc!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja mám tiež väčšie ako menšie, ale nie som si istá, či by až tak pevne držala, trochu ma odrádza to, že nemá ramienka :/

      Delete
  12. díky, tak to by měla zvládnout :-D

    ReplyDelete
  13. na Bimba&Lola sem narazila diky tobe, a uz mam docela slusnou sbirku, pritel je Spanel, takze jsme v Madridu celkem casto a nikdy nevynecham prilezitost si neco koupit plus jeho rodina me celkem slusne zasobuje :) a WonderBra podprsenky jsou moje stalice, uz nekupuju jiny, akorat ty jejich velikosti jsou docela zvlastni u nekterych modelu...

    ReplyDelete
  14. Dneska jsem si díky tvýmu doporučení koupila tuhle podrpdu a je nejlepší:) Navíc mají v Corte Inglés slevy do 25.5., takže tradáá:)

    ReplyDelete