why you should love cream eyashadows




I have three big obsessions when it comes to make up: cream eyeshadows, cream blushes and matte lipsticks. Today I want to talk to you about cream eyeshadows and why you should love them too.

1. They are long lasting. Gone are times when cream eyeshadow meant creasing an hour later. The new formulas are really really long lasting and they stay on all day without a primer. Can't say that about the powder eyeshadows.

2. They save so much time. You only need your fingers to blend them out, so I have my eyes done in 30 seconds in the morning and in three minutes when I go out. No shading, just blend them with your fingers or a blending brush (I love both M.A.C.'s 217 and Real Techniques Duo Fiber Eye Brush)

3. They are no fuss. The thing I hate the most about powder eyeshadow is when it falls right onto my laboriously concealed under eye area. Ever the glitterest cream one will never do that to you.

The one are love the most on my brown eyes are Clinique Chubby Sticks Shadow Tint for Eyes (Fuller Fudge is an absolutely amazing brown with some bronze inside, but I also really like Lots' O Latte and Lavish Lilac), M.A.C. Pro Longwear Paint Pot in Groundwork (perfect mix of light brown & taupes) and for the night Chanel Illusion d'Ombre in 86 Ebloui (dark and sparkly aubergine/ brown). All of them have really amazing colors that almost bring out the green in my eyes- the Chanel is extreme in this way. I seriously recommend you checking them out, they might not seem much in the jars, but they are so amazing I could not live without them. 
_______________


Mám tři oblíbené typy produktů, co se týče líčení: krémové stíny, krémové tvářenky a matné rtěnky. Tentokrát to bude o krémových stínech a proč byste si je také měli zamilovat.

1. Jsou dlouhotrvající. Časy, kdy se krémové stíny během první hodiny slily v jednu čáru. Ty nejnovější mají nová složení a vydrží na víčkách opravdu velice, velice dlouho, i bez pomoci primeru (na rozdíl od pudrových stínů).

2. Ušetří vám plno času. Jelikož většinou používám pouze prsty na jejich rozmazání, ranní oční make up mi trvá půl minuty a večerní tři. Nepotřebujete nic složitě stínovat, postačí vám vlastní prsty nebo přechodový štětech (já nedám dopustit na M.A.C. 217 a a Real Techniques Duo-Fiber Eye Brush).

3. Nenadělají vám nepořádek pod očima. Na pudrových stínech nejvíc nesnáším to, že mi při líčení vždy spadnou na pracně zakryté kruhy pod očima. Ani ty nejtřpytivější krémové oční stíny vám to neudělají, sednou si na své místo a nikam jinam.

Na svoje hnědé oči mám nejraději Clinique Chubby Sticks Shadow Tint for Eyes (Fuller Fudge je naprosto úžasná hnědá s trochou bronzového lesku, ale mám ráda i odstíny Lots' O Latte and Lavish Lilac), M.A.C. Pro Longwear Paint Pot v  odstínu Groundwork (perfektní směs světlé šedo-hnědé barvy s přesně odměřenou dávkou perleti) a na noc Chanel Illusion d'Ombre v odstínu 86 Ebloui (tmavá a třpytící se hnědo/ vínová). Všechny tyto stíny nejen výborně drží, ale hlavně skvěle zvýrazní mé hnědé oči- Chanel je v tomto ohledu extrémní a oči s ním mám téměř zelené. Jsou to skvělé neutrální barvy, které možná nevypadají na první pohled obzvlášť lákavě, ale najít dokonalou neutrální barvu je umění a výše popsané stíny by dokonalejší ani být nemohly.

4 comments:

  1. Já mám taky hodně ráda krémové produkty, zejména oční stíny. Oblíbené mám třeba od Benefitu nebo Maybelline :).

    ReplyDelete
  2. já jsem krémových produktům ješte moc neprisla na chut :D

    Visit my blog YOKO NGUYEN BLOG

    ReplyDelete
  3. Celkem s tebou souhlasím. Dřív jsem krémovým stínům moc nedůvěřovala, ale teď už jsou tyhle produkty někde jinde. Ty stíny Clinique jsou skvělý, mám je ve dvou jiných barvách a celkem jsi mě navnadila i na tuhle hnědou, i když si myslím, že podobnou barvu mám od Colistaru. Ale všechny odstíny Chanel zase tak neopadávající nejsou. Mám ty zlaté a to pak vypadám, jak když mám pod očima pěkný zlatý rozjasñovač :-D. A jsem zvedavá na článek o těch matných rtěnkách, pokud mi už tedy neunikl.

    ReplyDelete
    Replies
    1. O rtěnkách bude, ale ještě nevím kdy :)
      S těma Chanelama je to zvláštní, mně tenhle drží jako přibitý- asi to bude jiné u každého odstínu. A ten hnědý Clinique je nej nej nej, nejvíc ho doporučuju!

      Delete