beatle and bee ring




For many years I have neglected jewelry because I didn't find it important for my style. Sometimes I would get some but would wear it only a few times, but it would never become my signature piece.
I feel like my style needs some fine accents o become even more personal and true to myself. Little details that when you look at them you immediately think "Oh, that is so Adela!" I like to think about jewelry as something that stays with you through all times, no matter what you wear, for what occasion or what season it is. 
I got the silver bracelet as a gift from my parents and the beatle & bee ring is from a Spanish brand called Aristocrazy. Another Spanish brand I want to try is P D Paola, as they have some really pretty fine rings. Finally what I really feel is missing is a pair of great earrings- sometimes I look in the mirror and think "Oh, I would really need a badass pair of earrings". I might go with the Czech brand Antipearle (I really like their asymmetrical ones) and maybe I will get some other ear piercings (a helix probably). That is if I stop being such a chicken and finally drag myself (and my best friend) to a studio.
Did you ever get your ear pierced? Should I be afraid of it? Of course, I'll be thankful for ear piercing tips & any suggestions for cool jewelry brands.


Mnoho let jsem zanedbávala šperky, protože mi pro můj styl nepřišly důležité. Někdy jsem si bižuterii koupila, ale na sebe bych si ji vzala pouze párkrát, takže se nic nestalo tím opravdu osobitým kouskem. Teď ale cítím, že můj styl potřebuje pár jemných doteků něčeho lesklého, aby byl dotažený. Malé detaily, na které se kouknete a řeknete si "To je určitě Adéla!" Ráda na šperky myslím jako na něco, co s vámi zůstane navždy, nezávisle na tom, co máte zrovna na sobě, kolik vám je nebo jaké je roční období.
Stříbrný náramek jsem dostala jako dárek od rodičů a prstýnek s včelkou a broukem je od španělské značky Aristocrazy (protože jsem pilná jako včelka a zároveň brouk Pytlík, práce všeho druhu). Další španělská značka, co mě v poslední době zaujala, je P D Paola, která nabízí moc pěkné drobné prstýnky (a má poštovné zdarma i k nám).
Co mi ale v tuhle chvíli chybí nejvíc jsou nějaké skvělé náušnice- občas se  na sebe kouknu do zrcadla a úplně si říkám, jak tomu chybí nějaká pecka v uších. Vážně uvažuji nad tím si pořídit asymetrické od české značky Antipearle a také nad nějakým piercingem ucha (pravděpodobně helix?) Samozřejmě za podmínky, že přestanu být srab a sebe (a mou nejlepší kamarádku) dotlačím do nějakého studia.
Máte v uchu nějaký piercing? Mám se toho bát? Samozřejmě uvítám tipy jak na piercing, tak na skvělé značky dostupných šperků.


14 comments:

  1. Docela mi mluvis z duse! Taky sperkam nevenuju moc, ale kdyz uz, tak chci aby byly pro me autenticke a tyhle jsou skvost!!;)
    Style by Eliza

    ReplyDelete
  2. Ja mam v uchu vedľa prvej dierky druhu dierku a vôbec ma to nebolelo. Teraz som s tým spokojná a som rada ze som si to dala urobiť :) ale neodporúčam ti to dávať si to robiť teraz cez zimu pokiaľ nosíš čiapky, pretože mne sa takto pred rokom kedy som si to dávala spraviť zapálila. Mesiac max. 2 si to musíš dezinfikovat antibakteriálnym mydlom a je to OK :)
    leuslifestyle.blogspot.sk

    ReplyDelete
  3. chapu... ale nemam moc rada bizu, kdyz uz, melo by to byt neco hodne kvalitniho... a k tem usim - dohromady v nich mam 5 direk, prvni dve v deseti letech , dalsi dve asijeste na zakladce a posledi - v horni casti ucha - asi na gymplu. no jsem nineties child :-), nasledoval jeste pupik. ted jsou mi k nicemu, jen v tech dvou nosim svoje nausinice z doby, kdy mi bylo 10 let, zlaty, jemny a hodne nenapadny. ale bavi me, ze se to varci a taky premyslim, ze tam neco zajimavyho nasazim :-). tim chci hlavne rict, ze se neni vubec ceho bat, rika srab. fakt vubec. jdi do toho!

    ReplyDelete
  4. Piercing je v pohodě, návštěvy u zubaře jsou mnohem horší, mám dva ve chrupavce (rook a tragus) a pokaždé to propichování bylo spíš jako silný tlak, než že by to doopravdy bolelo.
    Prstýnek je super :)

    ReplyDelete
  5. ten náramok je skvelý!
    ja som mávala často veľa bižu, ale v poslednej dobe nosím iba jeden jednoduchý zlatý prsteň, pozlátený náramok a k tomu jeden rad perličiek a do uší tiež striedam rôzne obdoby perličiek, ostatné išlo úplne bokom.
    a pierc. je super, tiež som uvažovala nad týmto, ale vždy ma odradili kamarátky s tým, že sa to veľa krát zapáli. potom som uvažovala nad viacerými dierkami klasicky nad sebou - aby bolo miesto na viac perličiek nad sebou, dokonca keď som bola mladšia, tak som to vždy zvládla prepichnúť sama, ale minule som prišla na to, že už mám asi trošku posunutý prah bolesti a radšej s tým pôjdem k odborníkovi.

    ReplyDelete
  6. s piercingem neporadím, ale možná by se ti mohla líbit britská značka Wolf and Moon... já jejich věci miluju, mám dvoje Double Triangle Earrings a Little Hex Studs... jsou nápadité, kvalitně zpracované a všichni mi je chválí :)

    http://wolf-and-moon.com/

    ReplyDelete
  7. Za sebe doporučuju Dogeared. Mají moc hezký náhrdelníky. Jsou jednoduchý, jemný, nic přeplácanýho. Jeden už vlastním a o druhý píšu Ježíškovi:-) Terez

    ReplyDelete
  8. Jsem hrozně ráda, že jsi mi připomněla značku P D Paola, protože jsem na ní před časem narazila, zamilovala se a pak si nemohla vzpomenout, jak se ty krásný věci jmenovaly a kde je sehnat :P Takže děkuju a přeju hodně odvahy při návštěvě studia, nic to není, sama mám čtyři dírky (tři vlevo, vpravo jednu) už asi deset let... A jediná rada, jakou jsem k tomu dostala, byla ta, že je lepší nechat si uši píchnout v bezvětří, aby ti to vítr zbytečně nedráždil a cítila jsi to minimálně ;)

    http://pradelna.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  9. Ten prstýnek je naprosto dokonalý.. chci ho.. moc :D

    www.styleandmacarons.blogspot.cz

    ReplyDelete
  10. JARA design rulez!!!

    ReplyDelete
  11. Ten prstýnek je neobyčejný a krásný =)

    ReplyDelete
  12. Já šperk miluju, ale spíš než bižu nosím zlato nebo stříbro (hlavně v uších a prstýnky, hodně měním jen náramky a občas něco na krk), o čem ale taky uvažuju je piercing do chrupavky, do horní části ucha, ale taky mám trochu strach, aby mi třeba nepoškodili při propíchnutí nějaké důležité body, co tam jsou. Tak pořád otálím :-(.

    ReplyDelete