museu can framis


It has been some time since I wanted to visit the Can Framis Museum and last Friday I finally found some people with similar interests to go with me. What we didn't realize was that it closes at 18:00 so our visit was rather quick. Still, one of the best museums I have seen in Barcelona so far.
I didn't really go in for the art (which I should have, because the selection of contemporary Catalan artists) and their but rather for the building. The former textile factory has been refurbished into a museum by architect Jordi Badia a few years ago, as part of the @22 district in Poblenou. Poblenou is really becoming the uprising neighbourhood in Barcelona, in the last weeks I have visited it quite a lot and found many charming places. It is such a mixture of the old with the new and during the day it has it reminds me of New York. It is still not very recommended to go there by night, unless of course you're visiting one of its famous clubs. In that case hold on to your purse and have some fun.

Už nějakou dobu jsem toužila navštívit muzeum Can Framis a minulý pátek se mi konečně podařilo najít spřízněné duše, co tento výlet absolvovaly se mnou. Co jsme si neuvědomili, bylo, že muzeum zavírá už v 18:00 (ve Španělsku velice neobvyklé), takže naše návštěva byla vskutku blesková. I tak to ale bylo jedno z nejlepších muzeí, co jsem doteď v Barceloně navštívila.
Nešla jsem tam cíleně kvůli umění (mimochodem skvělé, v muzeu najdete současné katalánské umělce a opravdu krásné obrazy), ale kvůli budově. Původně je to textilní továrna, přetvořená na muzeum architektem Jordi Badiou před několika lety, v podobném duchu jako mnoho dalších v zóně @22 v Poblenou. Poblenou a jeho okolí je stoupající hvězdou Barcelony, původně byly tyto čtvrti na okraji a těžce industrializovaná, já jsem jej ale v minulých týdnech už několikrát navštívila a dají se tam najít krásná místa. Strašně mě baví kombinace nového a historie, což mi trochu připomíná New York. Stále se ještě moc nedoporučuje procházet se tam v noci, čemuž se asi nevyhnete, pokud chcete navštívit jeden z tamních vyhlášených klubů. V tom případě se držte svých kabelek a užijte si to.








8 comments:

  1. To vyzerá nádherne - budova aj obrazy. Rada sa tam niekedy pozriem. o)

    Anna
    www.glamadventure.com

    ReplyDelete
  2. wow! krásná budova, kvůli které bych tam asi taky šla :D

    ReplyDelete
  3. Pěkný fotky..atmosféra je hmatatelná :)

    Lukáš
    www.ajlaffesn.cz

    ReplyDelete
  4. Ach, musím zpátky do Barcelony ! ♥

    ReplyDelete
  5. Naprosto souhlasím. Často se mi mnohem víc než vystavená díla líbí architektura a duch daného místa.
    K.

    www.inkpotstories.com

    ReplyDelete
  6. perfektní, já o Barceloně sním už dlouho a doufám, že tam strávím (snad) za půl roku aspoň pár týdnů! dokonalá architektura!!

    ReplyDelete