workwear /// visiting la sala beckett


Last week I got the amazing opportunity to visit the nearly finished Beckett theater hall (Sala Becket) in Poblenou- I am telling you this neighbourhood is up and rising! Beckett theatre group will be moving there within a few months. The project itself is by Flores & Prats, a Barcelona based architectural studio, that preserved a maximum of the existing building (many of the existing elements like tiles or doors we re-used and recycled) while hollowing some parts to get a more airy feeling. I can't wait for the café to open, as obviously any new opened coffee shop is a place to be for me.
On the occasion I decided to wear my lately beloved linen trench from H&M (still no ironing on this one!) with an oversized blue shirt with the sleeves peeking and black skinny jeans. Classics perfectly corresponding with my style. 
I find it quite difficult sometimes to dress up "professionally" while maintaining your personal style. Sometimes people get too creative (I can't even count how many times I have seen some bums, bellybuttons or bras in professional environments) and I guess I am quite conservative on this level. Oh my god, I am becoming my mother. Well I guess we're all doomed to that at some point.
Thank you Flores y Prats for having me!


Minulý týden jsem měla tu úžasnou příležitost prohlédnout si divadlo Sala Beckett ještě před jeho otevřením- opět v čím dál tím lepším Poblenou. Beckett je divadelní spolek, co se do nové budovy přestěhuje za pár měsíců. Samotný projekt pochází z dílny barcelonského architektonického studia Flores y Prats, které se při novém zadání pokusilo z původní budovy uchovat co nejvíce prvků (byla například zrecyklována velká část dveří, oken a dokonce i celé jedno dřevěné schodiště), a zároveň odlehčit její prostředek. Moc se mi líbí jak lehkost celé budovy (ve společenských prostorách), tak použití barev, které se u španělské architektury posledních let moc nevidí. A samozřejmě se nemůžu dočkat, až otevře divadelní kavárna.
Při té příležitosti jsem si oblékla lněný baloňák z H&M (stále nepotkal žehličku, ale brzy to přijde) s veeeelkou modrou košilí s vyčuhující rukávy a černými džíny. Klasika, co se ke mě hodí.
Přijde mi dost těžké čas od času obléci se profesionálně a to ač za a) stále chodím do školy, za b) pracuji v kreativním odvětví. Ve Španělsku jsou lidé až moc kreativní (nemůžu ani nepočítat, kolikrát jsem ve škole viděla horní či dolní kus zadku, pupíky nebo podprsenky pod průhlednými halenkami ) a já jsem v tomhle asi dost konzerva a myslím si, že do práce či školy má člověk chodit oblékaný slušně. Panebože, stává se ze mě moje matka. No, stejně nás to čeká všechny.


H&M coat, Lacoste shirt, Acne jeans, Topshop shoes & Bimba y Lola bag

9 comments:

  1. Uzasny :-) Od září se minimálně na pul roku stehuju do Barcelony, uz se nemůžu dočkat :-)
    Lucie

    ReplyDelete
  2. Mám pocit, že jestli se letos do Barcelony nevrátím, nepřižiju to! :)

    ReplyDelete
  3. posledná je čarovná!

    ReplyDelete
  4. Super! Víc takových postů s architekturou prosím :)

    ReplyDelete
  5. Pokud stěny zůstanou tak oprýskané, jak jsou na fotkách, bude to nádherné divadlo :)
    K.

    www.inkpotstories.com

    ReplyDelete
  6. nádherný prostředí!
    a souhlas ohledně oblékání, občas u nás v práci zírám a nechápu...

    ReplyDelete
  7. to je nádherná kombinace staré a nové architektury v jednom <3

    ReplyDelete