laberinto de horta



Sometimes I might say that I am bored by Barcelona but that's when I forget how much there is left to see. I have wanted to visit the Horta Labyrinth for so long because, duuuh, it's a labyrinth made from plants! It is actually here where the famous Perfume movie was shot. The whole estate is beautiful, it is some sort of castle with big gardens where you can also find the maze itself. 
However, maybe because the end of the season, the hedges are quite sparse and a lot of times you can see through. Still my friends and I managed to get lost and it was really fun. If I can give you any advice, don't be cheap and don't go there on Sunday afternoon when it's free but oh-my so cramped! During the week it costs 2 € and that is still really do-able and probably better since there won't be so much people.

Někdy mě ta Barcelona začíná už trochu nudit, pak si ale uvědomím, co všechno jsem ještě nenavštívila. Labyrint ve čtvrti Horta jsem na svém návštěvním seznamu měla už hodně dlouho, protože, samozřejmě, je to živý labyrint! Také je to místo, kde se natáčela ta slavná scéna z film Parfém, příběh vraha. Celý areál je moc krásný, začíná se u vstupu do obrovského zámečku a pak směrem nahoru se rozprostírají obrovské zahrady, jejichž součástí je právě i samotný labyrint.
Nevím, jestli to bylo tím, že jsme jej navštívili na konci sezóny, ale živé ploty byly dost poničené a občas šlo skrz ně i vidět. I tak jsme se ale uvnitř dokázali ztratit, což byla zábava, protože seshora se na to díváte, přijde vám to jednoduché a říkáte si, že vy s v něm tedy určitě neztratíte.
A dobrá rada na konec, nebude škrti jako my a nechoďte tam v neděli odpoledne, kdy je vstup sice zdarma, ale celý labyrint přeplněný nejen rodinami s dětmi a hlasitými teenagery ( i když to tak na fotkách nevypadá, ale všichni jsou schovaní uvnitř). Přes týden stojí vstup 2 € a myslela bych si, že tam skoro nikdo nebude.

Tonak beret, By Malene Birge top, H&M skirt, Topshop shoes & A.P.C. bag

Just me looking for my friends :D /// Hledám své kamarády :D


1 comment:

  1. Vypadá to úplně úžasné, já byla jednou v takovém mini labyrintu ve Vídni, ale tohle vypadá mnohem větší :) a moc ti to sluší :)
    Young, wild and free

    ReplyDelete