how did my fashion diet end? / jak skončila moje módní dieta?

A month is over and so is my resolution consisting of ignoring everything fashion related (read more about this here). I successfully managed not to buy anything for more than a month, but honestly, that was the easiest task. I was and still am so used to reading blogs that my first reflex when I open my computer is to open my mail box and blog news feed, so I really had to be careful not to open anything fashion related. Also I hid all fashion pages on my facebook, did not read any magazines or books relating to it. And still I have not the feeling it helped, as I am bored with fashion.
This past month I really had to force myself to make blog posts. It already happened that for sometime I did not have the motivation to blog, but this time it  was unusually strong. I guess that this is due to the fact that you don't see other people doing the same and suddenly forcing everyone around you to take picture of you seems even more narcissistic than ever before. I was really uninspired, I was wearing  basic things almost all the time and a few times I felt like I had nothing to wear which is, as we all know, absolutely untrue. And since I did not have anything to wear, I felt like I should buy some new things but I couldn't. Fortunately.
The only bright side was that I had more free time and realized how much time it take to read all the things that could be just slightly interesting, so I think that in the future I will carefully pick what to read, because I simply don't have the time and energy to check everything I want.
I have to admit that I went to stores because I had my mum and friends visiting so I couldn't really avoid it. Also the last week I gave up and opened a few blogs because I just missed it. Now I have been reading anything I want since Wednesday.
But still I don't feel super-duper inspired. I wouldn't blame the bloggers or the magazines, as their content is really good. I got to think that maybe having to wear the same things all the time is what is wrong. You know that I prefer to have clothes that will "last forever", but maybe time to time it is not so wrong to buy something even if you know that you will not wear them again the next year, just to refresh your basic all time look.
I really hope that I will get some new ideas soon, in the meantime I will keep on posting what I really wear, as I don't think that dressing up just to make pictures is the right thing to do. I suppose you understand this is a blog about my personal style and if it is boring it will appear here anyway. But I hope it is getting better and that you will have to pick up you fallen jaws every time you see my new outfit.



Měsíc je u konce a s ním také moje předsevzetí ignorovat všechno spojené s módou (víc si o tom přečtěte  zde ). Úspěšně jsem dokázala nic si nekoupit, ale abych byla upřímná, tak to bylo ze všeho to nejlehčí. Byla jsem a stále jsem navyklá na to, že první co udělám, když si zapnu počítač, je přečíst si emaily a zkontrolovat  co je na blozích nového, takže jsem si opravdu musela dávat pozor, abych neotevřela žádnou stánku s módní tématikou. Také jsem zakryla všechny facebookové stránky, nečetla žádné časopisy ani knihy. A stále nemám pocit, že by to pomohlo, protože mě momentálně móda nudí.
Minulý měsíc jsem se musela dost nutit do psaní nových příspěvků. Sice se mi už stalo, že jsem na blogování delší dobu neměla náladu, ale tentokrát to bylo neobyčejně silné, Myslím si že je to tím, že najednou nevidíte jiné lidi dělat to stejné a zdá se mnohem víc narcistické nutit všechny lidi okolo vás, aby vás fotili. Do toho mi chyběla inspirace, takže jsem nosila hodně základních kousků a měla jsem pocit, že nemám co na sebe, což je, jak všichni víme, úplná blbost. A jelikož jsem neměla co na sebe, tak jsem měla pocit, že si musím koupit plno nových věcích, což jsem ale naštěstí nemohla.
Velké pozitivum ale bylo zjištění, kolik volného času najednou mám a uvědomila jsem si, jak moc času zabere si číst všechno, co vypadá alespoň trochu zajímavě, takže mám v plánu si v budoucnu opravdu vybírat, co čtu, protože jinak s tím strávím zbytečně moc času.
Musím se přiznat, že do několika obchodů jsem vstoupila, měla jsem na návštěvě mamku a přátele, takže se tomu nešlo úplně vyhnout. Taky jsem poslední týden pár stránek na internetu otevřela, protože už mi to chybělo. Od středy už sleduji vše jako obvykle.
Nicméně ani tak nejsem nijak mega-moc inspirovaná. Ne že by to byla chyba jiných, stránky, které čtu jsou kvalitní.  Ale začala jsem přemýšlet, jestli mě nenudí nosit stále to stejné dokola. Asi víte, že preferuji oblečení do vydrží "navždy", ale možná také není úplně od věci si čas od času pořídit něco fakt skvělého na oživení základních věcí a nemyslet na to, že další rok už si to nejspíš neobléknu.
Opravdu doufám, že brzy dostanu nové nápady, mezitím se tu zde samozřejmě budou objevovat fotografie toho, co nosím, i kdyby to bylo nudné, protože stále nehodlám se oblékat nějak speciálně pro blog. Snad chápete, že tenhle blog je o mém osobním stylu a pokud je nudný, tak tu bude i tak. Věřím ale, že se to bude postupně zlepšovat a vy budete muset sbírat svoje spadlé brady ze země pokaždé, když uvidíte můj nový outfit.

11 comments:

  1. Jelikož jsem 15-letá holka, která zrovna moc peněz nemá, tak pro mě není vůbec problém něco si nekoupit, klidně 3 měsíce, ale chápu, že pro tebe to bylo takové osvobození:)
    P.S. Bradu ze země sbírám už teď! :D

    ReplyDelete
  2. Vies ako si ma potesila? Som rada ze v takejto situacii sa nenachadzam sama. Ja sa poslednych par dni postavim pred skrinu a pozeram do nej bez inspiracie. Vsetko sa mi nepaci a najradsej by som vsade isla v tricku, rifliach a teniskach. Asi prisla jarna modna unava. Dufam ze sa nam to skoro zmeni



    http://theshortiesfashion.blogspot.co.uk/

    ReplyDelete
  3. taky jsem si uvědomila, že mám spoustu věcí...ale nakupuji stále:D, i když se snažím to poslední dobou omezovat...no nevěřim, že tvuj osobní styl bude nudnej, to nejsi ty=)

    ReplyDelete
  4. jemin ved to je uplne blbosť ked ty spojíš so svojim blogom slovo nudne. neexistuje!

    ReplyDelete
  5. tieto pocity veľmi dobre poznám, ja hľadám inšpiráciu už niekoľko mesiacov ale márne, každopádne netreba nič siliť :)

    ReplyDelete
  6. osobne si nemyslim, ze by si zacala nudit, uz aj takto modu ponimas inak ako 80% dalsich ludi, takze nudnym sa to stat nikdy nemoze :)

    ReplyDelete
  7. Mně rozhodně nudná nepřijdeš. :)

    ReplyDelete
  8. Moc děkuji za tvoji otevřenost a ještě víc za tvoji vytrvalost. Jak jsem to tak četla, úplně jsem se bála, že na konci napíšeš, nudí mě to, zabírá to moc času, končím. To by byla obrovská škoda.
    Přeju, ať ti blogování dělá zase brzo radost
    Eva

    ReplyDelete
  9. K tvému blogu jsem se dostala docela hloupě - na ona.idnes byl článek o tobě, Sandře a Tereze. Jsi poslední z téhle trojice, která stále ještě píše - i proto tě čtu a cením si toho, že jsi u blogování zůstala.

    ReplyDelete
  10. tvůj blogísek je supr, Áďo!

    ReplyDelete
  11. Mna nepresava bavit citat o mode, ale prestalo ma bavit chodit po obchodoch a nakupovat..

    ReplyDelete