fresh spring make up


To be totally honest, right now I prefer to buy cosmetics than clothing. Also I added a few things to my routine that I absolutely love (look for the rest here) and made my spring version of everyday make up with them. The whole idea is a healthy skin, natural & lashy eyes and a bright coral lipstick.
I have a new foundation and it is the Healthy Mix by Bourjois. At the beginning I did not really know the difference between the normal HM and the HM Serum. Now that I have both I can tell you that the Healthy Mix is really nice on my T-zone where I am more oily, it is more matte (still not completely matte- more like semi-matte) and it has better coverage than the Healthy Mix Serum. Alike the HMS, it looks very natural on the skin and smells amazing. Personnally I prefer a tiny teeny bit more the Serum version, but this one has the advantage that I do not have to use powder over it which is always better for the skin.
My favorite blush right now is Fred Farrugia's n°10. I bought it on sales for 3€ (since I already had the module), it is a light matte peachy coral that goes with everything I have. On the top of my cheeks, nose & front I use the Météorites by Guerlain (I have the limited edition Perles du Dragon, but they look all the same to me). I have been wanting it since forever since it is such an iconic product and I have not been disappointed. It smells just amazing and leaves such an amazing natural glow on the skin without looking powdery.
Another product I have been wanting for a long time was the Naked Basics palette by Urban Decay. I have never wanted one of the previous Naked 1&2 palettes but for a while I was looking for a matte palette (no one makes them! they all have shimmer in them) so when I found out they are going to make an all matte one I was super excited. The colors are really nice and you can really play a lot with them to create a natural look. I don't like too much the illuminating shade because I thing it is too bright and does not look natural at all. Also I have a big problem with creasing because my eyelids are quite greasy and this was no exception. I decided to buy a base to see if it would help- I went for the Dermacol Eyeshadow Base and I quite like it, it makes it last approximately two times longer. Although I am not completely satisfied with these eye shadows I have to admit that I have used them every single day from the day I bought them.
I also have a new favorite mascara and it is the Cils d'Enfer by Guerlain and like the pearls it smells amazing, I would say even better. It is just roses and something elde in it, I wouldn't mind having a perfume like that. I would compare it to the Double Wear by Estée Lauder when it comes to the longevity and curl it leaves on the lashes (I always curl them before applying mascara, but not all mascaras are able to hold the curve all day). I am definitely purchasing it again when it is dry.
Last but definitely not least is the Max Factor Elixir lipstick in Bewitching Coral. In the past months I received a few compliments on my lipstick and it is this one. It is probably the only drugstore lipstick that doesn't have any shimmer in it (like why the heck to they want us to look like disco balls?), it has an amazing coverage and lasts quite a long time. I even like the package and even much more expensive companies fail to please me in that sense. The only think I don't like about it is the smell but compared to all that's good about it I dom't really mind.

Finally I also have a question for you: did you try the Mac Face & Body foundation? Would you recommend it? I am looking for a light summer foundation and I was thinking about this one, but if you have some suggestions, please share them with me in the comments!

Abych byla upřímná, nějak se momentálně zajímám více o kosmetiku než o oblečení, možná proto, že mě nic z momentálních trendů naprosto neuchvacuje. Přidala jsem pár skvělých věcí do svého každodenního líčení (na zbytek se můžete kouknout tady) a vytvořila jsem si nový jarní obličej. Základem je zdravě vypadající pokožka, oči v přírodních tónech a výrazné korálové rty.
Mám nový make up a tím je Heathy Mix od Bourjois. Ze začátku jsem úplně nechápala rozdíl mezi HM a HM Serum. Teď, co mám oba dva vám můžu říct, že normální Healthy Mix je mnohem lepší pro moji mastnější T-zónu, protože je matnější (má polomatný finish) a také lépe kryje než Healthy Mix Serum. Stejně jako HMS vypadá velice přirozeně a krásně voní. Já osobně o malilinko preferuji Serum verzi protože dodává lepší barvu do obličeje, ale tento má zase výhodu, že jej nemusím přepudrovat, což je pro pokožku lepší.
Moje nejoblíbenější tvářenka je momentálně Fred Farrugia č.10, koupila jsem ji ve slevách asi za 3 € (už jsem k ní měla základní modul) a je to světlá meruňkovo korálová, která se hodí v podstatě ke všemu. Na vršek tváří, nosu a čela používám Météorites od Guerlain (já mám limitovanou edici Perles du Dragon, ale pro mé laické oko vypadají ve finále všechny stejně). Po těchto perličkách jsem toužila už delší dobu, protože to je ikonický kousek a musím říct, že mě vůbec nezklamaly. Voní naprosto nádherně po fialkách a nechávají na kůži strašně lehoučkou záři, aniž by vypadaly příliš pudrově.
Dalším produktem, po kterém jsem pokukovala delší dobu (nebo spíš čekala, až dorazí do Evropy) je paletka stínů Naked Basics od Urban Decay. Nikdy jsem speciálně netoužila po Naked 1&2, ale delší dobu jsem hledala sadu matných stínů (kromě M.A.C. je nikdo moc nemá- a ti zase mají jen mono stíny), takže když jsem viděla, že UD bude dělat celou matnou, hned jsem ji chtěla. Barvy jsou opravdu skvělé pro vytvoření přirozeného až kouřového líčení. Moc se mi nelíbí rozjasňující odstín, protože je až moc perleťový a nepřirozený. Bohužel mám docela mastná víčka a tak se mi po čase stíny začnou slévat do linky a tohle bohužel nebyla výjimka. Na zkoušku jsem si tedy koupila bázi pod oční stíny od Dermacolu a za tu cenu je k nezaplacení, protože mi na oku stíny vydrží téměř dvakrát déle. Nicméně musím uznat, že po třech měsících, co paletku mám, se stalo jen výjimečně, že bych ji nepoužila každý den.
Také jsem do seznamu oblíbených řasenek přidala Cils d'Enfer od Guerlain. Stejně jako perličky voní naprosto úžasně, možná ještě lépe (po růžích a ještě něčím dalším krásným)- vůbec by mi nevadilo mít takový parfém. Přirovnala bych ji k Double Wear od Estée Lauder, co se výdrže a natočení řas týká (řasy si sice před nanesením řasenky vždycky natáčím, ale málo která řasenka je v té pozici dokáže dlouho udržet). Rozhodně si ji znovu pořídím, až mi vyschne.
Poslední (ale i tak výborná) je rtěnka Elixir od Max Factor v odtínu Bewitching Coral. Hodně jste mi rtěnku chválili v několika článcích a vždy to byla tato. Pravděpodobně je to jediná drogerijní rtěnka bez třpytek (proč proboha všichni chtějí, abychom vypadaly jako disko koule?), je skvěle pigmentovaná a vydrží poměrně douho. Dokonce se mi líbí i balení, což se mnohdy nepodaří ani mnohem dražším značkám. Jediné co mi úplně nevyhovuje je její vůně, ale vzhledem k počtu kladných bodů jsem ochotná na tuto maličkost nemyslet.

Konečně mám také jednu otázku pro Vás: zkoušeli jste někdy make up Face & Body od M.A.C.? Doporučili byste mi jej? Hledám lehoučký make up na léto a tohle je zatím můj favorit, pokud ale máte jiné lehké oblíbence, byla bych moc ráda, kdybyste se o nic podělili v komentářích!

39 comments:

  1. hlavně mi prosímtě řekni, jak si děláš takovejhle krásnej kadeřnickej objem na vlasech? nějakej trik nebo je to jen ten Barcelonskej vítr?

    jinak jsi zase nádherně namalovaná!
    s make-upem bohužel neporadím, používám Wake me up, který zas až tak lehký není, ale úžasně se roztírá.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Spešl trik :D Osolíš vodu na mořskou úroveň, naliješ si větší kapku do rukou, rozprostřeš do vlasů a mačkáš, případně do toho fénuješ.

      Delete
    2. Adél, to je super nápad, že mě nenapadlo dřív, že u moře mám vlasy vždy objemnější a pěkně zvlněné:)
      Asi trochu hloupá otázka, ale používáš klasickou sůl nebo nějakou spešl? Případně nemohla bys napsat v jakém poměru sis to přímo namíchala? Moc ti děkuju!
      Mimochodem strašně ti to sluší!:) Jana

      Delete
    3. Normální kuchyňskou sůl :) Poměr je neurčitý, prostě tam trochu nasypu a pak ochutnávám, dokud to není jako mořská voda.

      Delete
    4. Jo a úplně jsem zapomněla, že vlastně bydlím u moře :D Možná to taky pomáhá.

      Delete
  2. Make up je super! :) Mohla bych se zeptat odkud máš ty průhledné "pořadače" či "krabičky" na makeup nebo jak to nazvat? :D Díky. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Určitě, jsou z Muji :) Bohužel mám takový pocit, že neposílají do ČR.

      Delete
  3. a aky odtien makeupu to mas? teda cislo:)

    ReplyDelete
  4. Krásné líčení :).
    Mám doma make-up Face & Body od MAC, musím říct, že je opravdu velmi lehký a příjemný, lehce sjednotí, nemá skoro žádné krycí schopnosti. Jak vidím, tak máš krásnou plet, takže určitě velké krycí schopnosti nepotřebuješ. Myslím, že stojí za vyzkoušení :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Krásnou pleť úplně nemám, ale se správným make upem a korektorem vypadá mnohem líp :) Děkuju za názor!

      Delete
  5. Krásné líčení :) Hlavně ta rtěnka se mi líbí na tobě :) V.

    ReplyDelete
  6. Jeej krásna si :) healthy mix som používala aj ja, bol super!

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. krásný, svěží look! vypadáš skvěle :)

    ReplyDelete
  8. Taaaaaaaaaaaaaakhle moc ti to slusi! Zavidim ti i to, ze s licidly umis pracovat. Ja umim bezpecne pouzivat pouze rasenku..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. To já s řasenkou zase bojuju, pokaždé se mi dostane vedle :D

      Delete
  9. Jsi náááádhernááá:)

    ReplyDelete
  10. Toto líčení ti moc sluší, vypadáš úžasně zdravě a svěže :)

    ReplyDelete
  11. - vic freš uz to ani bejt nemůže !
    ses mnam ,)

    ReplyDelete
  12. Face and Body jsem měla, ale úplně mi nevyhovoval. Má tendenci ucpávat póry, takže jsem ho nakonec používala jen výjimečně. Z hodně lehkých a příjemných na léto make-upu se mi osvědčily NARS Pure Radiant Tinted Moisturizer a Bobbi Brown Skin Foundation.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uhhh ucpané póry jsou strašná vyhlídka. Děkuju za tipy, kouknu na ně :)

      Delete
  13. dúfam, že v blízkej dobe sem dáš aj ten make-up čo si mala v tom poslednom poste :) fakt sa naň teším :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Doufám, že to zvládnu do týdne nebo dvou, ale určitě se tu objeví, když je o něj takový zájem.

      Delete
  14. Z lahkych makeupov jednoznacne clinique superbalanced makeup alebo gosh natural foundation ;)

    ReplyDelete
  15. Super udělaný makeup, ta červená rtěnka ti moc sluší! Já stále tu "svoji" hledám :-)

    ReplyDelete
  16. Tak tohle je bomba ! Make-up vypadá naprosto super a fresh !
    A ten typ na vlasy s mořskou solí taky zkusím, už dlouho jsem obdivovala jak máš krásné vlasy!

    ReplyDelete
  17. Mám otázku - kleštičky na řasy používáš nebo ne? Nikdy jsem je nepoužívala a přemýšlím, jestli se vyplatí si je pořídit...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nedám bez nich ani ránu a vzhledem k tomu, že můžou stát třeba stovku a vydrží pěkných pár let, je to dost dobrá investice. Je to s nima fakt o něčem jiným, i když ně každá řasenka pak to natočení udrží dýl než pár hodin.

      Delete
  18. Dlouho jsem toužila po Météorites a pak jsem je vyzkoušela na letišti v Atlantě na ruku a bylo to taaaaak strašně třpytivé, že jsem to vzdala. A teď zase vidím, jak to dokáže vypadat parádně a už jsem opět na vážkách...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jako mně taky zaskočilo jak vypadají třpytivě, ale na kůži se třpytí úplně minimálně.

      Delete
  19. kraska! :) a o uprave vlasu tohoto strihu by jsi taky mohla udelat clanek :))

    ReplyDelete
  20. "I prefer to buy cosmetics than make up" isn't make-up just a part of "cosmetics"?

    ReplyDelete
    Replies
    1. My bad, I prefer to buy cosmetics than clothing :) Thank you!

      Delete
  21. Opäť si taká krásna a fresh ! :) Len tak ďalej

    ReplyDelete
  22. Ten makeup Borjouis je naprosto super, tez mam :)

    Face and body neni uplne super pro lidi s pleti, ktera ma tendence se behem dne mastit.

    Slusi Ti to velice! Dermacol si vozis z Ceska? :P
    Jen bych doporucila vice zvyraznit licni kosti nejakou bronz prirozenou tvarenkou, ale myslim, ze to delas a spise to ,,sezralo,, svetlo fotaku ;)

    Mej se krasne,

    Mal

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dermacol si vozím z Česka no, tady o něm nikdo v životě neslyšel :)

      Delete
  23. Vypadá to moc krásně, je vidět, že ti tahle kosmetika vyloženě sedla :) Já mám skvělé zkušenosti s tím make-upem. Taky mi sedl perfektně. Teď už tedy ale zhruba půl roku nepoužívám, protože jsem si nechala udělat tenhle permanentní BB.

    ReplyDelete