i can see clearly now - my perfect optical frames


Stella McCartney frames

Finding good looking optical frames is almost a mission impossible, finding ones that you want to wear everyday is a miracle. My former eyesight spectacles have been the classic black & orange Ray Ban Wayfarer, where I substituted the original sun lens by a correcting one. But I have had them for about four years and I knew it was time to find a new pair.
 I wanted something classic, with a plastic frame, statement but not hiding my face, not too square, not too nerdy and not too small. Something elegant that doesn't make me ugly I have tried loads and loads of frames, from cheap and expensive ones, I quite liked some of them but not to the point that I would buy them. Then I saw that my favorite designer Stella McCartney is starting a new range of optical frames. I totally fell in love with a tortoise round pair. I have been to many retailers but no one has ever heard of them, finally I found a store thanks to the help of the lovely staff from the Stella McCartney store in Barcelona. The smaller size fit perfectly. And here I am, with my new glasses that I just perfect and I can't stop smiling every time I see myself in the mirror. Also my heart starts beating really fast so I can officially say I am in love with them .) The fact that they are 50% recycled is just a cherry on top.

Nalézt dobře vypadající korekční brýle je téměř nemožné, najít takové, na jejichž nošení se budete těšit každý den se rovná zázraku. Moje původní brýle byly černo oranžové Wayfarery od Ray Ban, u kterých jsem původní sluneční čočku vyměnila za dioptrickou. Měla jsem je ale už přes čtyři roky a už bylo na čase si najít nový pár. 
Chtěla jsem něco klasického, s plastovými obroučkami, výrazné ale nepřehlušující obličej, ne příliš hranaté, ne příliš šprtské a ne moc malé. Aby byly elegantní a necítila jsem se v nich škaredě. Vyzkoušela jsem opravdu mnoho obrouček, od levných po drahé, ale žádné mě nezaujaly natolik, abych měla nutkání si je koupit. Pak jsem zjistila, že moje oblíbená návrhářka Stella McCartney začíná vyrábět  dioptrické brýle. Úplně jsem se zamilovala do želvovinového kulatého páru. Obešla jsem mnoho optik, nikde o nich v životě neslyšeli, až strašně milý personál butiku Stella McCartney v Barceloně mi poradil obchod, kde je mají.
Jejich menší velikost mi sedla úplně perfektně. Takže mám konečně krásné a naprosto perfektní brýle a pokaždé, když jdu okolo zrcadla, se musím usmát. Začne mi při pohledu na ně bušit srdce, takže můžu oficiálně prohlásit, že jsem do nich zamilovaná :) To že jsou z 50% z recyklovaného plastu, už je jenom třešnička na dortu.

40 comments:

  1. hrozně ti sluší! vždycky jsem si chtěla podobný koupit, ale bohužel/bohudík nepotřebuju dioptrie a nosit brýle s normálními skly jako doplněk se mi asi moc nezamlouvá .)

    ReplyDelete
  2. prohlídla jsem si tě snad stokrát, jsou naprosto úchvatné

    ReplyDelete
  3. Poslední fotka je úžasná, taky se takhle ráda fotím, haha =) (a brýle jsou opravdu úchvatné)

    ReplyDelete
  4. Tak ty ti sednou jak zadel na hrnec! Naprostá dokonalost.

    ReplyDelete
  5. krásné jsou, mě ty zakulacené bohužel nesluší, ale nosím raybaňácké želvovinové a ty mám ráda:)

    ReplyDelete
  6. Perfektne!!! :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. poslední fotka nejlepší! a brýle jsou super, moc ti sluší :)

    ReplyDelete
  8. ty jo, tak ty jsou vážně krásný a tobě skvěle padnou! já si chci momentálně pořídit právě dioptrický raybany, už nějakou dobu po nich toužim (a teď i po těchto od Stelly) .)

    ReplyDelete
  9. Nádherná holka a nádherný fotky a i brýle!

    ReplyDelete
  10. já sem vždycky chtěla nosit brýle protože mi to připadá jako super doplněk :D teda jsem ráda za zdravé oči to jasně... no ale tyhle jsou božský a hrozně ti to sluší! ta poslední fotka je pecková!

    ReplyDelete
  11. tie su tak super!
    hrozne ti sedia ))

    ReplyDelete
  12. krásný jsou, hrozně vám to spolu sluší ;))

    ReplyDelete
  13. fakt ti moc pristanú, ja už od malička som chcela nosiť okuliare, alebo chvalabohu mám príliš dobré oči :D a môžem sa spýtať, že aký máš foťák?, lebo tie fotky sú krásne

    ReplyDelete
  14. su perfektne.
    Pristanu ti :-)
    a vyzeras strasne strasne sviezo!

    ReplyDelete
  15. Strašně strašně strašně ti sednou :)

    ReplyDelete
  16. vyzeráš v nich úžasne, skvelá voľba!

    ReplyDelete
  17. Oh those are so divinely quirky and stylish, love it! Your bravery with the print is admirable. Love that its by Stella too.

    ReplyDelete
  18. No tak tomuhle se říká perfect fit :)
    Fakticky ti děsně sluší, jako dělané na tebe, juch! Nemůžu se vynadívat :)

    ReplyDelete
  19. waw, super sú a veľmi ti pristanú
    http://oneplusme.blogspot.sk/

    ReplyDelete
  20. wau, tak ty jsou fakt boží, jdu obhlídnout Stelly nabídku, taky by se mi hodil nový pár :)

    ReplyDelete
  21. wau, tak ty jsou fakt boží, jdu obhlídnout Stelly nabídku, taky by se mi hodil nový pár :)

    ReplyDelete
  22. neuveritelne! su fakt krasne a velmi ti svedcia! ja tie "svoje" stale hladam (tie co mam mi nie su uplne po chuti...)

    ReplyDelete
  23. Tedy ty ti sednou!Naprosto uzasne!
    Sarka

    ReplyDelete
  24. Asi bych tohle říkat neměla, ale když to vidím....tak si říkám, škoda jen že nenosím brýle 8)
    http://fashionissue-byzanetbel.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  25. Okulky su fajn modny doplnok, dokazu pekne zvyraznit crty tvare..tieto sa Ti nahozaj hodia a paci sa mi ich extravagancia.. hmm a to puuuzdro :))

    http://bemonkey.blogspot.sk/

    ReplyDelete
  26. is it possible to found them in Prague? i love them !

    ReplyDelete
    Replies
    1. I don't think so since I had a hard time finding them in Barcelona :/ But you can send a mail to Stella McCartney and ask them, they will know better than me.

      Delete
  27. thanks Adela, you re sweet !

    ReplyDelete
  28. Taky jsem si nedavno porizovala bryle, ale hrozne se je stydim nosit, tak radsi na nic nevidim. Snad jednou budu mit stesti jako ty a najdu par, do ktereho se zamiluji. Fakt moc ti slusi :)

    ReplyDelete
  29. Love your stella McCartney glasses! Which model are they?

    ReplyDelete