bang bang bang



After long years of fighting with it I finally made peace with my hair. All my family has totally different hair types, everyone in my generation in blond, my mother has curly hair and my father really thick hair. So of course being the one who gets the genetic cocktail of brown, straight and super fine hair, you ask yourself "why me", while losing all of your two-hours-made waves running for the tram and selling your soul to the Devil to get a nice hair color. 
I went through different phases, I was ginger, black haired and almost blond, for some period I curled my hair every day, twice I got a fringe and twice one year I regretted it. The only thing I really like on myself are long hair, beach waves or a bob.
My plan was to get  nice elegant bob for autumn, maybe with side bangs, maybe not, I was already quite sick of my long hair when a little voice in my head reminded me of something called fringe and that it will look brilliant on me now, much better than five years ago.
I told my friends not to let me cut my fringe ever again, but at 11 P.M. no one was home, the scissors were too close so I made the cut. Kids never EVER change your hair by yourself at home. Yes, I am an idiot and that's why I look like an idiot. It's not straight, it's cricket, the sides are not balanced and overall I feel like I am fifteen again.
Since my look won't change until this thing on my front grows back and since it is my fault, I will be satisfied with both positive and negative comments.


Se svými vlasy jsem po několika letech marných i méně marných bojů uzavřela mír. Když generační zbytek rodiny je blonďatý, maminka má vlasy vlnité a tatínek nesmírně husté, tak si říkáte, proč zrovna vy vyfasujete hnědé, rovné a maximálně jemné vlasy, na kterých pracně udělané vlny vydrží maximálně jedno doběhnutí tramvaje a aby jiná než přírodní barva vypadala dobře, tak zaplatíte tolik, že svoji duši musíte zaprodat ďáblu.
Samozřejmě jsem prošla různými fázemi jak barevnými, tak úpravou. Byla jsem zrzavá, černovlasá i skoro-blonďatá, jednu dobu jsem si vlasy každý den vlnila kulmou, pak jsem si dvakrát nechala nechala ustřihnout ofinu a pak toho dva roky (rozumějte dvakrát jeden rok) hořce litovala. Jedno z lepších rozhodnutí bylo nechat si ustřihnout mikádo- to je jeden z mála účesů, vyjma plážových vln a dlouhých vlasů, u kterých jsem přesvědčená, že mi sluší.
Plán byl takový, že si na podzim mikádo zase nechám udělat, možná s ofinkou na stranu, možná bez, každopádně (")dlouhých(") vlasů jsem si užila dost a mikádo je podle mě skvělá elegantní volba na zimu. Už už jsem si představovala, jak skvěle bude vypadat k rolákům, když tu mě v tom mě nějaký zlomyslný hlásek v hlavě připomenul, že existuje něco jako ofina a že v tom ve dvaceti určitě budu vypadat lépe než v patnácti.
Svým kamarádům jsem kdysi řekla, ať mě za každou cenu odradí od toho, abych si ji nechala ustřihnout, jenže v jedenáct v noci jsem doma žádného kamaráda neměla, nůžky byly zatraceně blízko a tak jsem se do toho pustila sama.  Děti, nikdy, NIKDY, se do žádné razantní účesové změny sami doma a už vůbec né v jedenáct večer. Ano, jsem debil a teď i díky tomu jako debil vypadám. Mám v tom zuby, je to nakřivo, strany nejsou vyvážené a do toho mám pocit, že je mi patnáct. 
Vzhledem k tomu, že ta věc na mém čele tam ještě nějakou chvílu bude a zároveň si za to můžu sama, nebudou mi vadit ani pozitivní ani negativní reakce, každá pro mě bude jakési zadostiučinění.



70 comments:

  1. toho rozhodně nelituj! Je to opravdu famózní, vypadáš senzačně, úplně jinak a mnohem líp (ale předtím to bylo samozřejmě taky super)!

    ReplyDelete
  2. Vypadá to skvěle!

    ReplyDelete
  3. podla mna je to dobre, ofca narastie rychlo a dorovna sa, aspon ja ked som ju mala tak som si ju strihala kazdý tyzden nechapem doteraz ale vzdy za 7 dni narastla ze mi vadila v ociach. Priznám sa že by som isla u teba do tmavšej farby vlasov a potom by to bolo eňoňuňo ;)

    ReplyDelete
  4. málo komu ofina opravdu sluší a ty 100%ně patříš mezi ně! :)

    ReplyDelete
  5. Wau, je to změna, ale nepřijde mi to tak hrozný, myslím, že ti to sedne :) Ale s ofinou jsem měla i já problém, nikdy bych si ji už nedala, jednou jsem ji viděla na jedné slečně a hrozně moc ji to slušelo, tak jsem do toho šla taky, popravdě líbilo se mi to na mě jen asi dva dny, postupně jsem to začala dávat na patku, ale taky bych už si ji nikdy nedala.

    ReplyDelete
  6. Fantastická změna, vůbec ničeho nelituj, vypadáš úžasně!:)

    ReplyDelete
  7. Fantastická změna, vůbec ničeho nelituj, vypadáš úžasně!:)

    ReplyDelete
  8. ty jo! hrozně moc ti to sluší! to je bomba

    http://onceuponatimeside.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  9. Tak popravde je ta ofinka kriva, ALE ked som otvarala clanok, tak som si vravela wow, ta Adel vyzera perfektne! Uplne ta to osviezilo, super. ;)

    ReplyDelete
  10. Možná že je trochu zubatá, ale mě se v tom ohromně líbíš! Opravdu. Mevím jak to vyjádřit lépe, ale jsi fakt HOT!

    ReplyDelete
  11. Mně se to líbí, vůbec bych si žádných zubů ani nevšimla a náhodou cik cak střih je celkem "in". Takže si nic nevyčítej a raduj se ze změny :-)

    ReplyDelete
  12. Tohle mě vážně (ne)pobavilo. Udělala jsem před 2 měsíci úplně to samý, taky sama, taky večer a s úplně stejnym efektem na svoje sebevědomí. Za svůj život jsem si ofinu ustřihla už 3x a vždycky jsem si říkala, že už to nikdy udělat nesmim a stejně to dělam pořád a asi mě to bohužel nikdy nepřejde. A pak, že chybama se člověk učí. Přitom mě ofina vážně štve, překáží mi, musim jí pořád lakovat, upravovat...naštěstí to rychle odrůstá. To je ale ještě nic oproti tomu, co jsem provedla s vlasama před 3 měsíci...to jsem si ostříhala taky sama vlasy po zadek na mikádo. Během 3 měsíců jsem ze sebe udělala Ivana.
    Ale tobě to sluší, o tom žádná.

    ReplyDelete
  13. ça te va trop bien, tu es juste magnifique. Moi en tous cas j'adore !

    ReplyDelete
  14. Second thoughts are usual, i think it looks great :)

    ReplyDelete
  15. Me encanta!!!! Estas guapisima

    ReplyDelete
  16. cooo, podla mna super! sa ti to hodi velmi! :)

    ReplyDelete
  17. To se povedlo! Taky jsem uvažovala, že chci ofinu, bohužel já patřím po několika letech naprosto rovných vlasů, k lidem, co se jim teďka točí všechno na všechny strany. Bohužel. Takže bez úprav bych si ji dovolit nemohla, ale tobě moc sluší a s tím, že zdědíš nechtěné vlasy ... o tom něco vím. Vždycky jsem chtěla být zrzavá, kudrnatá... jsem mišmaš, hnědý, ale už si taky pomalu zvykám. Tak hodně štěstí v dalších zápasech! :)

    ReplyDelete
  18. Mě se to líbí moc! Když jsem otevřela tenhle článek, tak jsem se na tu fotografii tak zadívala a řikala si, že je něco jinak. Ale myslela jsem si, že máš nějakou jinou barvu, trochu... šedivější. A pak jsem se dočetla o ofině. Takže mi ta ofina k tobě tak nějak sedí. Sice je trochu zubatá, ale to se po chvíli nějak srovná. :)

    ReplyDelete
  19. ofinu si nechaj, ale nech ti ju najbližšie ostrihá niekto kto sa do toho rozumie :)

    ReplyDelete
  20. mě se to líbí! sice je s ofinou dost práce, ale je supr! zuby tam ani nejdou vidět... jinak mám stejné dilema právě teď, viděla jsem fotku paní s ofinou na stockholmstreetstyle a chci ji taky strašně moc..:D takže možná dopadneme úplně stejně, už jsem taky přemýšlela, že to ušmiknu doma :)

    ReplyDelete
  21. vypada to fakt dobre!:)

    ReplyDelete
  22. je to super! hrozně to k tobě pasuje :)

    ReplyDelete
  23. Vypadas skvele!! Jestli ti vadi, ze je zubata, az doroste, ostriha ji nejakej profik a bude to. Fakt ti to moc slusi

    ReplyDelete
  24. Mně se to naopak hrozně líbí a ty "zuby" jsou tam takové nenásilné :)

    ReplyDelete
  25. fakt lepší než předtim! jen si skoč ke kadeřnici ať ti to srovná do latě a bude to už uplně dokonalý:))

    ReplyDelete
  26. Já si náhodou myslím, že ti to moc sluší! :) Osobně bych si ale asi netroufla sama na sebe vytasit nůžky.

    ReplyDelete
  27. Je to výborný, barva taky super, můžeš se v klidu sama se sebou zas usmířit:)

    ReplyDelete
  28. náhodou paráda! kor v kombu s brýlema se mi ofina hrozně líbí takže na tobě uplně super :)

    ReplyDelete
  29. Naopak si myslim, ze ti ta ofina moc slusi.

    http://klaraspoint.blogspot.be/

    ReplyDelete
  30. je to skvelé a nemáš vôbec čo ľutovať!
    ja v poslednej dobe uvažujem nad nejakou vlasovou zmenou, skrátiť-neskrátiť, no strašné to ;)
    ale jednoznačne toto na tebe vyzerá skvelo a tie okuliare k tomu, wáw.

    ReplyDelete
  31. Tak tohle mám úplně stejně! To plíživé, zákeřné a neovladatelné nutkání, které tě nutí chopit se nůžek a... ustřihnout to! :D Mě to několikrát přepadlo v dospělém věku. Vždycky jsem pak měla zubatou ofinku, takže jsem následně po onom činu několik dní chodila kolem zrcadla a vždycky přistřihla nějaký zub, co jsem zpozorovala. Ono je to pak chvilku dobrý, člověku se to i líbí. Ale nakonec je z toho jen odrůstající pruda na několik měsíců/roků. Ještě horší je, že já mám v ofině "víry", takže mně to dost blbě drží, většinou se to kroutí do jakési patky, nejde to jednoduše upravit atd. A vím to, a stejně - střih! :D Teď už se teda docela dlouho držím, mám to drahně odrostlé, ale ta obsese někde v pozadí pořád číhá...
    Jinak ale si myslím, že ti to sluší. Změna je život. A třeba tě ta ofina začne bavit.

    ReplyDelete
  32. Jee a já si říkala, jak ti ta ofina sluší. Předtím jsi vypadala nevýrazně, ale teď jsi šmrncovní, hezky tě zvýraznila a na fotce vypadáš trošku jako Miroslava Duma. Dlouho už o ofině taky uvažuju a díky tobě jsem si řekla, že do toho půjdu. Časem si zvykneš na tu změnu a až ti trochu odroste můžeš si ji nechat zarovnat a bude to super, neboj :-)

    Lena

    ReplyDelete
  33. Chacha! Ofinu jsem měla celé dětsví až do 13 let, kdy jsem se silně vzepřela mamce. Celou dobu mi tvrdila, že ji musím nosit proto, že mám "vysoké čelo". Po letech mi řekla, že to bylo kvůli brežněvovskéhmu obočí. To jsem se naštěstí brzy poté naučila pinzetou zkrotit :)
    Pak jsem se k ofině vrátila půl roku před maturou a vydržela jsem s ní nějaké 4roky. Poté jsem řekla nikdy více, ale občas tak zálibně pokukuji po krásných lesklých hladkých Kleopatrách a mám nutkání... Leč jsem hrozně neschopná co se týče úpravy, neumím se ani pořádně foukat, kulmovat, ani nic lakovat, takže racionalita zatím vítězí :)
    Ale Tobě to chválím, moc Ti to sluší!

    ReplyDelete
  34. Na první fotce to vypadá rovně a fakt dobře :) takže myslím že pokud to někdo nebude zkoumat z 10 cm, tak by to mělo být fajn. Pokud jde o mě tak se mi strašně líbí holky s ofinou - když to vypadá dobře, tak není nic lepšího :))

    ReplyDelete
  35. super, velmi povedená změna!

    ReplyDelete
  36. Jakmile to trochu doroste, nech si to ustřihnout rovně a je to:) Moc ti tento styl sluší. Upřímně byly vlasy vždycky to jediné, co se mi na tobě moc nelíbilo. A teď jsi fakt stylová od hlavy k patě.

    ReplyDelete
  37. Tak já jsem na tom úplně stejně. No po rodičích nemám moc co zdědit...maminka vlasy tak nějak normální, tatínek plešatý..(mohla jsem dopadnout hůř)no vlastně babička byla ve 30 hoodněě moc šedivá.je mi 26 a poslední půl rok už kvůli genu od babičky musím barvit. Dřív jen tak p..já neskutečně jemné vlasy, že každá kadeřnice, co je měla v ruce se nad tím pozastavovala. moje účesy: rozpuštěno, culík, zamotáno..vlny vydrží cca půl hodiny...barva tmavě hnědá (naštěstí krásná), protože jde přebarvit jen černou, nebo stejnou hnědou..no a vlastně babička byla ve 30 hoodněě moc šedivá.je mi 26 a poslední půl rok už kvůli genu od babičky musím barvit pořád, jak to tak vypadá. Dřív jen tak pro změnu kvality vlasů (aspoň se obalí a nejsou tak jemné). No a teď jsem vyhrála boj s vlasy v podobě trvalé. Mám obří vlny..spíš to dělá objem (není to žádný pudlík). Když "namačkám"vlny pomocí spreje-mám vlny. Když nechci, mám jen objem. Další krok kupředu. Jinak ofina ale sluší. V kombinaci s brýlemi super! Marťaska

    ReplyDelete
  38. Skvelé, nemám slov, veľmi ti to pristane :)

    ReplyDelete
  39. mně se to teda na tobě líbí MOC! a ty brýle jsou famózní! taky chci takové:(

    ReplyDelete
  40. vyzeras uplne ako rachel z glee!
    )))

    ReplyDelete
  41. Co bych já za to dala, mít rovné vlasy :P sluší ti to :)

    kashifashion.blogspot.com

    ReplyDelete
  42. kdybys nezačala popisovat, jak sis to udělala sama a blbě, tak si toho ani nevšimnu:D
    jako vypadá trochu jak harry potter, ale tenhle hipster style přece letí, ne? za mě dobrý

    pragueneedsmorestyle

    ReplyDelete
  43. Vždyť ti to strašně sluší!! Vůbec nechápu ten negativní článek. Mi se v ní MOC líbíš a rozhodně na 15 nepůsobíš. Ani žádné zuby nevidím. Ofiny jak podle pravítka se mi ani nelíbí.

    ReplyDelete
  44. Tohle je důkaz, že člověk nemá upozorňovat na jakýkolv svý "chyby". Kdybych si nepřečetla, že je to výtvor z 11. hodiny večerní, budu si myslet, že to je normálně od kadeřníka. Zuby nevidim.
    :)

    ReplyDelete
  45. DOKONALÉ! Čím jsi starší, tím jsi hezčí, i díky novému účesu :-)

    ReplyDelete
  46. Jak bych to jenom řekla...Předtím jsi byla prostě jen nějaký šedovlasý chlápek - a teď jsi Andy Warhol! (A to je velká pochvala ;) )

    Jsi totálně vyždímaná? Zajdi na: http://www.pradelna.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  47. Moc ti to sluší :) vypadáš tak světově.. vůbec ne na 15 :)

    ReplyDelete
  48. krásný účes, sluší Ti moc... náhodou máš vlasy moc hezké, vždycky se mi líbily

    ReplyDelete
  49. sem ráda že v tom nejsem sama :D normálně vypadám mladší o pár let plus sem si na leto nechala ostříhat ofinu. takže vypadám na 12. nikdy víc!

    ReplyDelete
  50. Co se týká ofiny, měla jsem v průběhu let podobné zkušenosti. Celé dětství jsem ji střídavě nesnášela, nechala odrůstat a stejně si ji znovu nechávala stříhat. Asi jistá zvláštní forma masochismu. Naposledy jsem si ji nechala střihnout při nástupu na vysokou před pěti lety a uvědomila si, že bez ní vypadám jako tele s širokým čelem. Už mi zůstala a já se s ní smířila. Tímhle dlouhým úvodem jsem chtěla jen říct, že vím, o čem píšeš. Můj osobní názor – tvá ofina vypadá vážně dobře. Samozřejmě po opravě těch schůdků to bude ještě lepší, ale tak či tak ti dodává šmrnc a jistou jemnost.
    PS: Doporučuji ofinu zásadně stříhat po první ranní dávce kofeinu/teinu (pomocí klasických a efilačních nůžek :))

    ReplyDelete
  51. rovná upjatá ofina je pro upjatý holky, nebrat!!
    takhle je to bezvadný

    ReplyDelete
  52. your hair & those glasses! so perfect

    ReplyDelete
  53. Mně se to líbí, náhodou ti to sluší. Vím, že máš ráda svoje brýle, ale podle mě je škoda, že ti zakrývají lícní kosti. Z fotek u mně vede ofina nad obroučkami.

    ReplyDelete
  54. Tak takhle dlouho jsem se u příspěvku dlouho nepobavila, možná i proto, že jsem měla pocit jako bych četla trochu sebe. Jen ten výsledek je jiný, je úžasný. Nepropadej panice, ale tak jak jsi se vyfotila to vypadá skvěle!

    ReplyDelete
  55. oveľa lepšie s ofinou ako bez!!!

    ReplyDelete
  56. mne to prijde super:) kdybys nedala druhou fotku a k ni barvity popis vzniku ucesu, ani by me to nenapadlo. k brylim a vubec k tvemu stylu to nema chybu. ja mam ofinu rada, presne takovahle k oboci je podle me nejlepsi. ALE. vzdycky mi hrozne vadila ta desna neprakticnost. trochu zafoukalo a uz to bylo v tahu a krasna ofina byla najednou divnym rozcuchem nad celem. a nechtela jsem dopadnout jako jedna holka co znam, ktera si neustale tu ofinu uhlazovala, az z toho byl skoro tik. ted mam dlouho patku a zas me stve ze mi to furt pada do oci. problemy :D

    ReplyDelete
  57. strašně ti to sekne!

    ReplyDelete
  58. ciwe, tohle fakt miluju. Dám na blog fotky, na kterých vypadám výborně a pak sama sebe pomluvim, jak je to hnusný, přičemž je mi naprosto jasný, že 95% komentů bude ve stylu "ale co to povídáš, vypadáš perfektně, ach, jak ti to prospělo!". Ach jo. No nic, vypadáš dobře. Až na ty debilní brejle samozřejmě, ty jsou strašidelný.

    ReplyDelete
  59. no, vypadáš jako Harry Potter, což je podle mě dobrý

    ReplyDelete