late 50's make up tutorial



I have been requested to make a tutorial for this make up quite some time ago, but then I wasn't feeling like wearing it and afterwards it was so hot I didn't want anything more than some mascara and blush on my face. When it finally got a little less warm I decided that it was time to make it- since it has quite a lot layers I wouldn't recommend it in hot weather. It is somehow inspired by the late 50's that I love, but I still want it to feel modern. Bellow is a list of products I used, I finished some of them that I used here and I put them into parenthesis alongside those I used now. I think those I used the last time are actually better for this make up.

Na toto líčení se mě několik z vás ptalo už kdysi dávno, pak jsem ale na něj neměla úplně chuť a pak bylo takové vedro, že víc než řasenku a tvářenku jsem na sobě nesnesla. Když se konečně trochu ochladilo, tak jsem se do toho pustila-vzhledem k tomu, kolik vrstev a pudru toto líčení má, bych ho v teplejším počasí nedoporučovala. Celé je to inspirované koncem 50. let, ale samozřejmě chci, aby vypadalo moderně. Níže je také seznam produktů, které jsem na něj použila- pár z nich mi došlo od té doby ,co jsem ho na sobě měla tady, takže původní jsou v závorkách vedle těch současných. Myslím si, že ty původní jsou k tomuto líčení i o chlup lepší než ty, co jsem použila teď.

Bourjois - Healthy Mix Serum - 53 (Heatlthy Mix Foundation - 52)
Bobbi Brown - Creamy Concealer- Warm Neutral
Bourjois- Healthy Mix powder - 52
Mac- Eye Brows- Lingering
Mac- Fluidline- Blacktrack
Estée Lauder- Illusionist mascara (Guerlain- Cils d'Enfer Mascara)
Givenchy - Le Prisme Visage Mat  Face Powder- Toffee Taffetta
Fred Farrugia- Blush Poudre - 02
Guerlain - Météorites Perles du Dragon
Mac- Creamsheen Lipstick- Shy Girl

Start with foundation all over the face and concealer under the eyes & on blemishes. Powder lightly all over the face ans slightly more in the cheek area to prepare for contouring- The skin should feel velvety so don't go for illuminating foundation. Fill your bros with your usual pencil, they should look as natural as possible.

Začněte s tím, že si rozetřete make up na celý obličej a pak zakryjete nedostatky korektorem. Celé to jemně přepudrujte a přidejte trochu více pudru na tváře. Pokožka by měla vypadat sametově, takže se vyhněte produktům s rozjasňujícím efektem. Obočí by mělo vypadat přirozeně a proto ho vybarvěte svojí obvyklou tužkou na obočí.


The eyeshadow I used is not really an eyeshadow- I just had a darker powder than usual- I used the two lighter shades all over my eyelids and the two darker into the socket line and on the lower eyelid and then blended and blended not to have any sharp edge. This powder looks quite rusty but I guess you could use a regular eyeshadow.

Jako stíny jsem nepoužila stíny, ale pudr- mám jeden ve tmavším odstínu než obvykle. Dva světlejší odstíny jsem nanesla na celé víčko, oba tmavší pak do záhybu a na spodní víčko, a pak jsem to celé prolněte- na konci byste neměli mít žádné viditelné okraje. Místo pudru samozřejmě můžete použít normálně oční stíny.

Next is a black fluid eyeliner that has to be totally matte, without any glossiness, shine or sparkle. Use it on the upper lid, very thin in the inner corner, growing thicker towards the exterior and winded towards the end of eyebrows. A well done eyeliner is made when it looks straight when the eye is closed. I also used it on the upper waterline. Then I curled my eyelashes and applied mascara.

Další na řadě je pak černá linka, která musí být matná, jakožto naprosto bez lesku a třpytu. Táhněte ji po horním víčku, ze začátku by měla být užší, postupně lehce tloustnou a na konci by měla být vytažená směrem ke konci obočí. Dobrou linku poznáte tak, že když je zavřené oko tak je její vršek úplně rovný. Linku jsem si namalovala také vnitřní pod horní víčko- oči pak získají více hloubky. Pak jsem si natočila řasy a nanesla řasenku

One of the important aspects of this make up is come contour on cheekbones. I applied the same powder as on the eyes bellow the cheekbones and blended it a lot. On my cheeks I used  very lightly a coral powder blush. I highlighted the cheekbones with my Météorites powder.

Jedna z nejdůležitějších věcí na tomto líčení je vykonturování obličeje pod lícními kostmi- to jsem provedla tím stejným pudrem, co jsem použila na oči a který jsem pak také dobře rozetřela. Na jablíčka tváří jsem lehce nanesla růžovo korálovou tvářenku. Lícní kosti jsem na rozjasnila svými oblíbenými rozjasňujícímí Météorites.

The final touch is a nude lipstick. My absolute favorite and one of the few nude lipsticks that suit me is Mac's Shy Girl.

Finální tečkou pak je nude rtěnka. Moje nejoblíbenější a jedna z mála, které mi sedí, je Shy Girl od Mac.

What do you think about this make up?   /    Jak se vám toto líčení líbí?



31 comments:

  1. libi se mi nejvic!!! paneboze, tohle kdybych umela vykouzlit a navic by mi to sluselo, tak nenosim nic jinyho!!!

    ReplyDelete
  2. Nojono, na tobě vypadá hezky všechno :D

    ReplyDelete
  3. jednoduché, prirodzené, super, to by som na sebe zniesla aj ja ;)

    ReplyDelete
  4. vyzera to super. na kazdodenne licenie ako stvorene :)

    ReplyDelete
  5. Super úžasne! tak som sa na tento to make up look tešila a vyplatilo sa! merci :-*

    ReplyDelete
  6. mě se líbí moc, ještě prosím o tutorial na takové to party líčení, cos měla na Instagramu jednou:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ten bych taky mohla někdy udělat, ale nemám tady s sebou všechny věci, co na něj potřebuju..

      Delete
  7. wow nadherne liceni! urcite zkusim:)
    http://sienastyle.blogspot.it

    ReplyDelete
  8. Tvoje líčení se mi moc líbí. Dělám si podobné linky :)

    Můj blog :http://fashionaddiction-style.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  9. tohle ti hrozně sedne, škoda že jsem na víc jak linky + řasenku líná, ale hezky se na to kouká .)

    ReplyDelete
  10. To je fakt úžasný a strašně ti to sluší...tvůj blog sleduju prakticky od začátku a musím říct, že jsi od té doby strašně zkrásněla :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju, já bych řekla, že jsem se začala líp malovat ;)

      Delete
  11. Pristane ti to. :)

    ReplyDelete
  12. Jednoduché, přirozené, prostě skvělé! :)

    ReplyDelete
  13. Krásné, nejhezčí je ten úsměv na poslední fotce :-) Také vlasy jsou nádherné, ať jste je měla na mikádo, nebo i teď delší :-)

    ReplyDelete
  14. Moc krásné, Adél, tohle líčení je vážně pecka! Po rtěnce se budu muset poohlédnout, tenhle odstín by se mi hodil ;).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Je fakt nejlepší, už ji mám z poloviny vypotřebovanou a to se mi u rtěnek nikdy nestává :)

      Delete
  15. takhle se líčím ráda je to přirozené a hodí se to všude

    ReplyDelete
  16. Na první fotce máš super výraz + se mi líbí tvoje vlasy ;)

    Jsi totálně vyždímaná? Zajdi na: http://www.pradelna.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  17. Kľudne sa tak líč odteraz stále, neuveriteľne ti to pristane! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pro mě je to na každý den příliš složité a výrazné, ale čas od času určitě

      Delete
  18. Libi, moc. Stejne tak blog.

    ReplyDelete
  19. moc ti to sluší :)

    ReplyDelete
  20. Ahoj, v prvom rade mas skvely blog a si krasna :) Chcela by som sa spytat, odkial mas taku dobru anglictinu? :) Zijem od teenage rokov v Kanade a viem posudit, kto ma tu typicku skolsku anglictinu s doslovnym prekladom viet zo slovenciny alebo cestiny do anglictiny a kto sa vyjadruje ako native a Ty patris do tej druhej skupiny. Som velmi prekvapena, kedze zijes v Barcelone :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju, to mě moc těší, že si to myslíš. Učila jsem se angličtinu asi deset let a i když ji poslední tři roky vůbec nerozvíjela, tak se aspoň snažím anglicky číst a koukat aspoň na seriály a filmy aby mi úplně neumřela :) A k tomu textu hodně pomáhá psát nejlépe v angličtině a pak teprve překládat do češtiny, ty výrazy pak nejsou doslovně přeložené, protože v češtině ekvivalent najdu snadněji.

      Delete
  21. Moje dnesne licenie, dakujem za inspiraciu :)

    ReplyDelete