perfect nude bag

I am not really a bag person. Yet I am more a bag person than a cat person, considering that I get approximately one bag every year and I got approximately 0 cats in my life. As much as I love the usual high street brands, I always like to splurge a little extra on my bags and get something more personal, that I won't see on every corner. Also I like to get a bag in colors I prefer at the moment, last year was baby blue so this year, when I am crazy about nude colors, I went looking for a simple small leather crossbody nude bag. Impossible to find the perfect one, something was always wrong with the shape, the color was off, the hardware was ugly, it couldn't fit my million of belongings (try to fit a book, a camera, a water bottle, big full and heavy wallet into a teeny tiny purse) or was 800 € (the Céline trio would have been nice).
The big problem I find with bags is that there aren't that many "intermediate"-priced brand. You can either get something really cheap or you can save for a year and eat ramen to get one bag. And I like froyo and other fancy food too much to do that. My favourite Bimba y Lola did not have what I was looking for (ironically enough, now the DO have a great nude bag!).
And then I thought about Matt & Nat. That is a brand I discovered through my friend Zuz, who is a big fan. I immediately liked it. I still didn't think of it as a potential bag brand for me as they make their bags from synthetic leather and you know how much I like my genuine leather. But then they had a color that was exactly the one I was looking for and a brilliant crossbody Phi bag that you can actually attach to your bike (see how cool this is on my Instagram) and I was like, what the heck, I can go vegan for once! I have had the bag for two weeks now and I have to say it was a great purchase. I love it. Sorry you'll see no other bag for the months to come.


Nejsem úplně na kabelky. Kabelku si koupím tak jednu za rok a to je pak veliká událost. I když za normálních okolností nakupuji téměř výhradně v řetězcích, kabelky (a boty, když už jsme u toho) si vybírám o něco jedinečnější, lehce dražší a tak, abych tu stejnou pak nepotkávala na každém rohu. Taky si vždy oblíbím nějakou barvu, ve které pak kabelku sháním, minulý rok to byla světle modrá, letos na všem miluji odstíny tělové a tak bylo jasné, že bez tělové kabelky se prostě neobejdu. Hledala jsem nějakou menší, s dlouhým popruhem a samozřejmě bylo nemožné cokoliv najít, buď měly špatný tvar, barva nebyla ideální, detaily vypadaly lacině, nic se do ní nevešlo (kniha, foťák, láhev s vodou, pořádně naditá a těžká peněženka, deset rtěnek, atd.) nebo stála 800 € (Céline Trio je ale fakt suprová).
Další problém, co s kabelkami mám, je, že je velice málo značek ve střední cenové relaci. Velký výběr je u těch opravdu levných (a na první pohled opravdu umělých) a pak u kabelek tak drahých, že při šetření na ně rok budete jíst Yum Yumky. A na to moc ráda jím dobré jídlo. Ani má oblíbená Bimba y Lola neměla žádnou, která by mi vyhovovala (ironií osudu teď jednu skvělou béžovou mají).
A pak jsem si vzpomněla na Matt & Nat. Tuto kanadskou značku jsem objevila díky mé kamarádce Zuzce, která je jejich velkým fanouškem. Mně se hned zalíbila, ale vzhledem k tomu, že dělají tašky z umělé kůže, tak jsem si nemyslela, že to bude značka pro mě. Při brouzdání Asosem jsem ale narazila na jejich tašku v přesně tom odstínu tělové, který jsem hledala a pak jsem objevila geniální model Phi, který jde připnout na kolo (jak jste mohli vidět na mém Instagramu) a najednou mi přestalo vadit, že není kožená. Kabelku mám už dva týdny a musím říct, že je opravdu skvělá. Sama jsem zvědavá, jak dlouho veganská kůže vydrží. A také se předem omlouvám, že příštích pár měsíců žádnou jinou kabelku neuvidíte :)


17 comments:

  1. megasuper!! tuto znacku mam tiez velmi rada :) A dufam, ze jediny kus v mojej zbierke sa coskoro rozmnozi :D

    ReplyDelete
  2. Muzu doporucit znacku Nucelle. Vyrabi kozene kabelky, maji obrovskej vyber modelu a barev a cenove se pohybuji v prumeru okolo 65 € :)

    ReplyDelete
  3. Uuuuu, tak přesně takovou kabelku už dva měsíce sháním! Nevím jak jsem jí mohla u M&T přehlídnout...i když ta co mají v Bimba y Lola je taky krásná, ale taky o 60e dražší, tak teď tedy nevím:)

    ReplyDelete
  4. Náhodou vzpomněla na Mat a nat? Tak to už si dneska 3. blogerka. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taky koukám, kolik se jich najednou všude vyrojilo :)

      Delete
    2. Vybrala jsi dobře, skvělý vkus!

      Delete
  5. Vypadá opravdu pěkně (a z fotky se ani nezdá, že by se do ní dalo narvat vše, cos vyjmenovala. asi bude skutečně prostorná). Z Matt&Natt se mi taky pár kousků líbí, ale je pravda, že za ten úplně nejzákladnější a nejobyčejnější kousek (NEkožený!!) dát minimáně 1800, to je, eh, pro mě dost mimo, teda.
    Btw, pobavil mě začátek anglické části článku, já holt budu asi víc "cat person", no :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zas tak prostorná není, ale aspoň něco se do ní vejde. Mě právě zajímá, jak dlouho vydrží tahle speciální veganská kůže a chápu, že někdo by tolik peněz za nekoženou tašku nedal- ostatně ani já bych před několika měsíci tolik za nekoženou tašku nedala :)

      Delete
    2. Nebo hlavně by mě ani nenapadlo si nekoženou kabelku koupit!

      Delete
  6. Jojo, na tu Bimbu jsem taky koukala :D ale myslím, že tahle je dokonalejší a naživo ještě víc!

    ReplyDelete
  7. Vvypadá krásne aj ja by som si už konečne chcela kúpiť nejakú v prirodzenej farbe <3
    Dijoun&Klaudi

    ReplyDelete
  8. ja tuhle znacku objevila v Topshopu v Londyne a hned jsem mela vybrano! jsou fakt bozi! jak se jmenuje tenhle model prosim?:)

    ReplyDelete