new in: lace up shoes

I might get a little overboard with shoes time to time. I am not as obsessed with heels as I was a couple of years ago but shoe love runs in my blood. And I totally love this year's trend of lace up shoes- obviously since I have two pairs already.
The first one I bought are the nude sandals from Zara: I love everything nude and was looking for a pair of sandals in this color. When I stumbled upon these I remembered my struggle with Zara shoes, but two weeks later no better nude sandals in sight, so I threw in the towel and got them. Some might say I have a weak spirit, I say better to have a weak spirit with shoes than boys!
The second pair are classic lace up espadrilles from La Manual Alpargatera in Barcelona. A store definitely worth visiting, they even say Dalí used to buy his espadrilles there. I seriously think summer shoes should not cost you more than a (good) lunch- and these traditional shoes are cheap, handmade, good looking and machine washable: ding ding ding, jackpot!
How do you like lace up shoes?



Musím uznat, že občas to s botami trošku přeháním. Už netoužím po podpatcích tak jako před léty, ale lásku k botám mám v krvi a už se jí asi nikdy nezbavím (a asi se nezbavím ani přetékajícího botníku ;). Letos se mi strašně líbí trend šněrovacích bot a to tak, že už jsem si pořídila hned dva šněrovací páry.
Prvním byly tělové sandálky ze Zary: mám teď zálusk na cokoliv béžového a to znamená, že jsem potřebovala i takové boty na léto. Tyto se mi zalíbily ihned, ale vzpomněla jsem si na svoje zkušenosti s botami ze Zary. Nicméně, dva týdny poté jsem žádné lepší nenašla, vztyčila jsem bílou vlajku a šla do nich. Možná si říkáte, že mám slabou vůli, já si myslím, že lepší je mít slabou vůli s botami než s chlapci!
Druhým párem jsou klasické krémové espadrilky z La Manual Alpargatera v Barceloně, což je obchod, kam prý chodil i sám Salvador Dalí. A kam teď chodím i já, jelikož dle mého názoru by letní boty neměly stát víc, než dobrý oběd- což espadrilky jako nejlepší letní obuv splňují. Jsou pohodlné, levné, ručně vyráběné, prodyšné a dají se prát v pračce (ty pravé jo! tyhle byly nepravé tedy). Co víc si přát?
Jak se šněrovací boty líbí vám?

15 comments:

  1. mne sa páčia práve tie zo Zary, ale určite by mi nesedeli :D :(
    na tebe su superpekné!

    ReplyDelete
  2. Tak teď jsem se fakt pobavila :D Celou dobu jsem si myslela, že espadrilka na tvojí levý noze je obyčejnej fáč a ty sis něco udělala s kotníkem :D Při náhledu fotky jsem si byla fakt jistá, v článku jsem místo "přetékajícího botníku" automaticky četla "natíkajícího kotníku" a že už netoužíš po podpatcích mi tudíž přišlo naprosto pochopitelný... Ještě jsem si říkala, jakej skvělej a vtipnej nápad je takhle si vyfotit obě nohy a napsat k tomu popisek "lace up shoes" :D Každopádně jsem ráda, že ti nic není a že si nový botky budeš moct užít ve zdraví ;)

    Prádelna

    ReplyDelete
    Replies
    1. No měla jsem uplně přesně stejné myšlenkové pochody:DDD

      Delete
  3. na prvy pohlad som si myslela, ze mas obviazanu nohu po tom, ako ta tie zara topanky odrali:-))) su krasne, ale obavam sa, ze presne tak by som skoncila po ich kupe, na mna ma zara jedny z najnepohodlnejsich topanok a su strasne tvrde.

    ReplyDelete
  4. Ta espadrilles se mi líbí mnohem víc..vypadá jednoduše, nenuceně, ale přitom šik..

    Michael
    www.ontheleaf.net

    ReplyDelete
  5. sandale zo zary ♥ ja by som sa zare tiež najradšej vyhýbala ale ked oni majú čo sa designu týka vžy naj :-/

    ReplyDelete
  6. Také mám obrovskou lásku a úchylku k botám. Můj botník přetéká hlavně botami s podpatky (které stejně skoro nenosím). Šněrovací boty jsou krásné ale letos jsem si našla lásku k obyčejným ale přesto něčím zvláštní pantofle! :-)

    www.bokattyna.blogspot.cz

    ReplyDelete
  7. mne sa páčia obidvoje :)
    a vždy som si myslela, že v Zare majú pohodlné topánky .. dobré poučenie pred kúpou nejakých :D

    ReplyDelete
  8. - coz o to, pekny jsou, nicmene predstava, ze je nekolikrat denne zdlouhave sneruju, me skutecne nelaka :D
    nehlede na to, ze by moje pesi tury nejspis neprezily

    ReplyDelete
  9. V náhledu jsem si myslela, že sis vyvrtkla kotník, tak proto to máš ovázané :DD.
    Ty na pravé noze jsou pekelně skvělý!

    ReplyDelete
  10. Vyzerajú výborne! Inak budem rada, ak príjmeš pozvanie do súťaže u mňa na blogu. :-)
    Katharine-fashionisbeautiful

    ReplyDelete
  11. Líbí se mi oboje, jinak celý outfit je přenádherný :) www.simonkomadel.blogspot.com

    ReplyDelete