back to classics


Am I the only one whose closet gets so much more classic in the colder months? I don't have almost any will to experiment, I just want to be warm and cosy. And while I spend half the time in my polar bathrobe, I would never go out in it. Well maybe I did once or twice to buy some fruit/coffee- hidden under my coat of course . I tell you, that thing is too darn comfy. So when I have to actually MEET people that are going to talk to me and see what I wear, it is quite difficult to reach the same level of comfort.
When I do have to make that effort is the classics that save me the most times. So coats, easy sweaters, black shoes and black trousers. Where would I be without my black trousers! I know that the black slim jeans are the item I have worn the most in my life, so when another black pair of Topshop's Leigh became more grey than black (after half a year) I decided that it was time to make and investment in this area. So here I present you my Skin 5 Acne jeans, they cost way more than I ever thought I would pay for a pair but it was my birthday and statistically I will wear them so much the CPW will get to any other item in my closet. And of course you have to count the fact that I am sacrificing myself here to be able to tell my readers is more expensive stuff is really better (right now I think it is because these pants are awesome). Let's see what I think in a few months!

Jsem jediná, čí šatník získá v zimních měsících klasický kabát? Vůbec se mi nechce zkoušet nic nového, chci být jen v teple a pohodlí. Což často znamená být zabalená v nejteplejším chlupatém županu, ve kterém ale bohužel nemůžu ven. Dobře, přiznám se vám, že se mi už jednou nebo dvakrát stalo, že jsem ho schovala pod kabát a šla si pro kávu nebo nakoupit zeleninu. Nicméně- ta věc je extrémně pohodlná, bohužel však nevypadá profesionálně a tak si prostě na běžný den musím najít něco jiného.
Když už vyvinu takovou námahu se slušně obléct, zůstávám u klasiky jako u kabátů, jednoduchých svetrů, černých bot či černých kalhot. Jó, kde by byl můj život bez černých kalhot. Černé slimky jsou věc, co v životě nosím úplně nejvíc, takže když to vzdaly další Leigh z Topshopu (víc šedé než černé po půl roce), rozhodla jsem se, že je čas v této oblasti zainvestovat. Rozhodla jsem se pro Skin 5 od Acne Studios, které stojí víc, než jsem si myslela, že za kalhoty utratím, ale koupila jsem si je k narozeninám a statisticky je budu nosit tak často, že budou mít ve finálně podobnou cenu za jedno nošení jako cokoliv jiného v mé skříni. A také to samozřejmě dělám z výzkumných důvodů, jestli ta dražší věc je opravdu o dost lepší, než levnější (zatím to vypadá, že ano!) a budu pak o tom moct napsat vám. Uvidíme, co si budu myslet za pár měsíců,

Marks & Spencer coat, Acne Studio jeans, & Other Stories shirt, Matt & Nat bag
& Daniel Wellington watch (use code heels_in_prague to get 15% discount on danielwellington.com/)



11 comments:

  1. Kabát má krásný střih a ta kabelka je skvělá! :)
    VERONIKA CHVATALOVA

    ReplyDelete
  2. Hrozně moc ti to sluší. A možná právě pro tebe vymysleli "župano-kabát", aby jsi akorát nahodila něco "víc" elegantnějšího a rovnou z postele si mohla jít koupit čerstvé housky :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. proto posledních pár týdnů tolik toužím po kabátu s páskem! :D

      Delete
  3. Ten kabátek je moc pěkný, kabáty jsou zkrátka typické, a není jich nikdy dost. S tím županem jsi to naprosto vystihla, když jsem doma tak jsem jenom v županu, a klidně bych v něm šla i ven :-)

    www.bokattyna.blogspot.cz

    ReplyDelete
  4. No ani se radši nebudu ptát na cenu. :)
    Jsem zvědavá, jestli fakt vydrží víc, určitě o tom pak napiš...

    PS: V "Marks & Spencer" máš překlep.

    Ela

    ReplyDelete
  5. Moc často komentáře nepřidávám, vlastně skoro vůbec. Ale sakra tohle je perfektní! Jak outfit tak fotky proste super! :)

    ReplyDelete
  6. Krásný outfit, na tyto kabáty nedám momentálně dopustit :)) Plánuji si pořídit ještě jeden v šedivém provedení.

    ReplyDelete
  7. Tak na výzkum jsem opravdu zvědavá! Z šednutí po pár vypráních taky šílím,tak jsem ráda,že někdo ozkouší za mě, zda se opravdu vyplatí investovat. :D

    ReplyDelete
  8. Such a natural beauty, you look simple but yet so gorgeous!

    I’m glad I found out your blog!
    You can find me at:
    https://www.dodolce.com
    & https://www.bloglovin.com/blogs/do-dolce-10043597

    ReplyDelete
  9. Vlastním několik páru Acne jeans (všechny second hand) a po mnoha nošeních vypadají stále jako nové, tak snad to tak bude i u tvých! :)

    ReplyDelete