tenerife travel diary



I thought it was finally time to share some of my picture from Tenerife- after all, it's almost a most month since we've been there. Only been there for a grand total of three days and four nights although I believe my Instagram was Tenerifed far longer- that's just what happens when a place is just too beautiful. Photos don't even make it justice, you just have to live the island with all of its slopes and curvy roads (seriously, my most deadly curvy road has been there. I was so shocked I could not even make a video out of it). Three days is definitely not enough, as we only saw Santa Cruz, Benijo, Buenavista & Los Cristianos, and don't have the time to go to either Puerto de la Cruz or Orotava. Everything was too beautiful, especially the North of the island, the only place I wouldn't go back to was the Costa Adeje / Los Cristianos which is just a tourist trap. Well I hope you enjoy my pictures!

Konečně je myslím na čase podělit se s vámi o mé fotografie z Tenerife. Už je to skoro měsíc, co jsem tam byla, ačkoliv mi to připadá jako týden. Byli jsme tam jenom na tři dny a čtyři noci, až můj Instagram byl ztenerifovaný o dost déle- to se prostě občas stane, když máte až moc dobrého materiálu. Fotografie tu přírodní krásu snad ani nedokáží zachytit, všechny ty hory a oceán a plážičky a klikaté cesty (a musím říct, že tak smrtelně klikatou cestu jako k Buenavista del Norte jsem ještě nezažila. Byla jsem tak v šoku a v strachu že spadneme, že jsem to ani nenatáčela). Ta příroda mi dělala strašnou radost, z Barcelony se skoro nikdy nedostanu a ač jsem městské dítě, tak ráda vypadnu ven. Za tři dny jsme stihli Santa Cruz, Benijo, Buenavista a Los Cristianos, a bohužel museli pro tentokrát vynechat Orotavu a Puerto de la Cruz. Až na Los Cristianos, což je past na turisty, bych se tam hned vrátila. Tak alespoň máme ty fotografie na vzpomínku.


První kroky vedly za architekturou- kulturní centrum od Herzoga & Meurona.

Krásné tržiště v Santa Cruz de Tenerife.

Druhé kroky opět za architekturou, tentokrát od Santiaga Calatravy, kterého obvykle zas tak nemusím, ale Auditorio de Tenerife je opravdu nádherné, nejspíš i tím že mi připomíná moji milovanou operu v Sydney

Na tu příležitost jsem si ušila teď tolik populární šaty s volánem před ramena- a asi budu muset udělat i takovou halenku, protože je to jednoduché a strašně jsem si je oblíbila.

Další cesta vedla k pláži Benijo, kdy se na sever ostrova pomalu snášela mlha.

Nejlepší oběd jsme měli v Casa África v Taganana, typické brambory s česnekovým olejem a místní ryby.
A proč jsme jeli až tak daleko- kvůli pláži Benijo s černým pískem <3

#screensavermaterial

Ty výhledy všude, všechno zelené, mini kopečky a barevné domečky do toho.

Konečně jsem si taky oblékla tuhle tmavě modrou sukni z jarního H&M Studio a můj nový klobouk Tonak.

Nejkrásnější hotel v Buenavista del Norte.

Coco loco ;)


Kanáry jsou taky velice známé svou produkcí banánů, dokonce mají svojí vlastní odrůdu a taky jsem zde konečně sehnala malou rostlinku banánovníku! Banánovník jsem si do bytu chtěla pořídit už dlouho, hledala jsem ho půl roku, ale nikde nebyl k sehnání a nepřekvapivě je na Tenerife prodávali v cestovním balení jako suvenýry. A jak se dle Murphyho zákonů sluší a patří, hned při mém návratu je naskladnili hned ve dvou mých oblíbených květinářstvích,



Kanárek :)

Poslední cesta vedla na sopku Teide (mimochodem nejvyšší hora Španělska), která byla úžasná, z lesíku se pomalu měnila na měsíční krajinu a za každou zatáčkou byla úplně jiná. Na sopce jsem ještě nebyla a byla jsem z toho nadšená.


11 comments:

  1. Krása. A ty šaty jsou nádherné. Tenhle typ normálně nemusím, ale s tím mega volánem jsou boží!!!

    ReplyDelete
  2. Krásné fotky! Kanáry mě zatím minuli, ale věřím, že se tam také jednu podívám. Určitě stojí za návštěvu!

    Marketatrpisovska.blogspot.cz//LIFESTYLE BOOK

    ReplyDelete
  3. Tak to musel být opravdu nádherný výlet, fotky jsou nádherné!!
    Young, wild and free

    ReplyDelete
  4. Tak už vím, kam chci na dovolenou. :)))

    Ela

    ReplyDelete
  5. Tak po tomto mam ale mega chut cestovat <3 A este aj milovane Spanielsko, ah!
    www.thewanderlette.com

    ReplyDelete
  6. Tenerife, má láska! Mí rodiče tam vždy přes zimu bydlí, tak už tam znám každý kout a musím říct, že čím víc ho znám, tím víc ho miluju. Je určitě nejkrásnější z Kanárských ostrovů a možná je to nejkrásnější ostrov vůbec :). Mimochodem, kousek od Auditoria v Santa Cruz je bezvadnej obchoďák, perfektně se tam nakupují boty a kabelky :). A škoda, že jsi tentokrát nestihla Puerto de la Cruz, to je mé úplně nejoblíbenější město na celé Tenerife :).

    ReplyDelete
  7. Krasne misto i fotky! O Tenerife premyslim jako o miste na letosni dovolenou.
    Jinak ty saty se Ti povedly. Ja mam akorat rozesity takovy top a premyslim i nad saty. :)

    ReplyDelete
  8. to je nádhera! :)
    a tie šaty sú fakt skvelé.
    a úplne ma dostala posledná fotka. tá je naozaj super zaujímavá.

    ReplyDelete
  9. Vy blogeri musíte strašne veľa fotiť. Ja som na dovolenke takéto pekné fotky v živote nespravil na prvý krát :D Inak to tam vyzerá super :)

    moja stránka: Lacies

    ReplyDelete