ciao italia! milano & lago di garda photo diary


Please show me a Czech person who doesn't like Italy! I have to say I looove Italy, whether it is for their culture, architecture, proximity to my own country, food 🍕🍝(!!!) and the language is just amazing. I was lucky enough to go on a road trip to Italy with my family last summer. We went through Milano and Lago di Garda, where we visited the old town of Sirmione and Riva del Garda. just thinking about it make me want to visit Italy again- the first places on my list are occupied by Cinque Terra, Tuscany & Lago di Como. Hope you enjoy these pictures as much as I do, they remind me of hot summers and make me want to travel again. I also got hungry so we're going for pizza tonight- not breaking character tonight 😉 Happy Sunday!

Ukažte mi Čecha, který nemiluje Itálii! Sama musím říct, že Itálii naprosto zbožňuji, ať je to pro její kulturu, architekturu, historii, blízkost k nám, jídlo 🍕🍝 (!!!) i jazyk, který mým uším zní jako rajská hudba. Měla jsem to veliké štěstí, že minulé léto se moje rodina rozhodla udělat právě road trip po Itálii. Projeli jsme Miláno a Lago di Garda, kde jsme navštívili staré město lázeňské město Sirmione a Riva del Garda. Doufám, že se vám fotografie budou líbit stejně jako mně, jen jejich prohlížení ve mně vyvolalo chuť se na Apeninský poloostrov ihned vrátit. Taky jsem mezitím dostala hlad, takže už se moc těším na tu pizzu, co si dnes večer tématicky půjdeme dát 😉 Krásný zbytek neděle!


The first visit was at La Scala opera house, that disappointed my grandmother very much (from the outside, we didn't get to go inside). So we went to the next landmark which is the Galleria Vittorio Emanuele II, which is very beautiful and full of luxury shops.

První rychlá zastávka byla v Miláně, kde jsme vystoupily u opery La Scala, kterou jedna babička chtěla vidět a pak z ní (z venku) byla ohromně zklamaná. Tak jsme se přesunuly do nákupní Galleria Vittorio Emanuele II, která je opravdu nádherná a plná luxusních obchodů.


We wanted to go inside the Duomo di Milano, but I was wearing straps and a mini so they didn't let me in. My sister and I decided to go into the Museo de Novecento right next to it, which has an incredible art collection and even better views.

Další zastávka měla být Duomo di Milano, kam nás ale kvůli ramínkům a mini sukním nechtěli pustit, a tak jsme se se sestrou vydaly do Museo de Novecento hned naproti, které má krásnou sbírku umění a ještě krásnější výhled na katedrálu.

Non é l'Italia senza gelato! 🍦

The next stop was the fortified city of Sirmione on Garda lake, where we spent the night, ate a great pizza and went to sulphur baths the next morning 🏊

Další zastávkou bylo městečko Sirmione, které se nachází na poloostrově na Gardském jezeře, kde jsme strávily noc, snědly výbornou pizzu a druhý den jsme se šly koupat do sirných lázní 🏊

Tonak hat, FWSS shirt, Zara skirt, Uterqüe shoes &  Matt & Nat bag

My favourite swimming suit from Maison Lejaby 💓
///
Mé nejkrásnější plavky od Maison Lejaby 💗


I'd like to point out that you are obliged to wear these ridiculous caps, which didn't matter to my sister, who after seeing that all life guards were men told me an Italian would never tell her to put it back ok 💁

Tuhle fotku pracovně nazývám "the šprcka family". V sirných lázních vás nutí si na hlavu dát tyto čepečky- sestře to bylo samozřejmě jedno. Jedním okem zkontrolovala, že plavčíci jsou všichni muži, suverénně prohlásila, že Ital holce nikdy nic neřekne a fotila se bez ní 💁

The last stop was at Riva del Garda, a very charming coast city!
///
Poslední zastávky byla v Riva del Garda, kouzelném pobřežním městečku.

Gelato again 😍

12 comments:

  1. To je krásný článek, Adélko!

    ReplyDelete
  2. - jezuus ♥ ses talianstejsi a rajcovnejsi nez lorenova !

    ReplyDelete
  3. Tá sukňa a topánky čierne sú top! prekrásne. A o ostatných fotkách ani nehovorím. Paráda!!

    SASHA´S LIFE

    ReplyDelete
  4. Opravdu nádherný článek, já Itálii naprosto miluju, ale už jsem tam dost dlouho nebyla, takže bylo super se tam takhle vrátit aspoň skrz fotky. Nejvíc mě dostala ta s tím obchodem se starými knihami - splněný sen! :)
    Young, wild and free

    ReplyDelete
  5. good post,,its really interesting..!! heels online shop

    ReplyDelete
  6. To je neskutočná nádhera! Ja tak zbožňujem tvoje fotky a outfity a všetko. Si úplne skvelá!
    A Taliansko mám tiež rada, veľmi rada by som si tam odskočila.

    ReplyDelete
  7. Itálie je nádherná! Jen mi tam moc nesedí ti lidi..

    Prolhaná Mrcha

    ReplyDelete
  8. A tie talianske kabelky co tam maju na vyber. Juuu, hned by som sa tam vybrala :)

    ReplyDelete
  9. Ty fotky jsou boží a moc se mi líbí oblečení, jaké si vybrala. :)

    ReplyDelete
  10. Jůů, to jsou fotky - krása! Hned mě zaujal ten krásný klobouček a tu zmzlinu bych si taky hned dala. :-)

    ReplyDelete