high heels: bare necessities


Zná to asi každá milovnice vysokých podpatků: vyhlédnete si nejkrásnější pár na světě, utratíte za ně poslední peníze a těšíte se, jak krásně v nich budete vypadat. Jenomže, jak ví každá milovnice vysokých podpatků, i ty nejkrásnější boty (hlavně ty nejkrásnější) bývají ty nejpekelnější. Kromě základních pravidel při výběru bot (jak jsem psala tady) existuje pár pomocníků, kteří mi život v nich neskutečně usnadňují. 
Jednoznačně nejlepším výmyslem jsou Scholl Party Feet vložky do bot (v botách). Nedám na ně dopustit, i v těch nejhorších botách jsem schopná strávit dvakrát víc času, než když by byly bez nich. Když v obchodě nemají půl-čísla (například 37 je mi trochu malá a 38 zas velká), tak tu větší velikost o půl čísla zmenší. Jeden pár vydrží asi tak dva roky a dají se přendavat z boty do boty. Jediný problém občas bývá obtížnost jejich správného vložení do bot (když jsou špatně vložené tak je to velice nepohodlné), ale když jsou správně, je to jak chodit po polštářcích.
Následuje Protecion Stick od Essence: tyčinka zabraňující odřeninám. Stačí namazat tam, kde bota trochu dře a předejdete na 95% puchýřům. Pokaždé, když mám na nohou nové boty ji nosím s sebou v kabelce. Když jsem v Praze sháněla novou (záložní), bohužel jsem ji nikde nenašla, ale vím, že Compeed podobnou taky vyrábí.
Vitella Ictamo a Compeed náplasti na puchýře jsou pak dva záchranné kruhy, pokud se vám puchýř přesto udělal. První z nich stačí podrážděné místo několikrát denně natřít a zhojí se neskutečně rychle (takže si brzo budete moc ten mučící nástroj znovu nasadit na nohu), náplasti pak poslouží jako poslední záchrana, když při sobě nemáte náhradní pár obuvi.


A few of my favourite products for wearing heels, unfortunately I am not going to translate this article since these are products from the Czech market only but if you have any questions, don't hesitate to ask!

36 comments:

  1. bože, díííky za tenhle článek!

    ReplyDelete
  2. ja mám skôr problém s otlakmi na pätách, ale princíp mäkkučkých vložiek ostáva ten istý :) nedám na ne dopustiť.. a prinajhoršom mi pomáhajú scholl náplaste

    ReplyDelete
  3. Děkuju za tip,potřebovala jsem přesně tohle :)!

    ReplyDelete
  4. Dobre clanky. Gelove vlozky do topanok pouzivam aj ja. Naplaste bohuzial tiez. O tycinke som doteraz nepocula. Takze dik za tip

    ReplyDelete
  5. Místo tyčinky můžeš použít tuhý deodorant nebo tuhý balzám na rty. Princip je stejný. Já si objednávala kotníčkové botičky na 12cm podpatku a říkala si, jojo objednám si o číslo větší, přeci jen budu nosit ponožku. Teď se biju do hlavy protože boty jsou vážně větší :D jak říkávaly naše babičky, pro krásu se musí trpět

    ReplyDelete
  6. no určitě je to skvělé vědět:))


    http://adelinwonderland.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. Asi jsem blbá Protecion Stick se maže na botu nebo místo, kterému hrozí podráždění =D

    ReplyDelete
  8. Super článek, určitě si pořídím tu preventivní tyčinku od Essence.
    Díky!!!

    ReplyDelete
  9. Tenhle článek mi neuvěřitelně pomohl, jedno velké díky a pusu! :) :-*

    ReplyDelete
  10. o tyčinke som počula, no nemám. A som veľmi spokojná s Compeed náplasťami, takými silikónovými, s nimi dokážem chodiť celý deň v tých najhorších topánkach.
    A tiež gélové vložky.

    ReplyDelete
  11. Děkuju za komentáře a nemáte vůbec zač, tenhle článek už jsem plánovala d-l-o-u-h-o, protože stojí za to se podělit o něco, co usnadňuje život :)
    Sabina: na nohu :D

    ReplyDelete
  12. Díky za tipy, protection stick a ta mast vypadají slibně. Kde se dá mast/krém prosímtě sehnat?

    ReplyDelete
  13. jsou to tyhle, viď?:) http://www.manitera.cz/zdravotni-pomucky/ortopedicke-pomucky/scholl-party-feet-gelove-polovlozky-do-strevicku-1-par

    ReplyDelete
  14. Martina Golightly: mám ji z lékárny :)
    Tyna: přesně!
    A potěšení je na mé straně :)

    ReplyDelete
  15. TIP: Od podpatků k žabkám - udělaly se mi bolavý odřeniny během cesty na nádraží mezi palci a ukazováčky, ve vlaku během dvou hodin "natekly" a já řešila, jak zvládnu lítání po Praze. Jediný, co jsem měla u sebe, byl lesk na rty. V zoufalství jsem trochu nanesla mezi prsty a modlila se, ať dojdu z nástupiště aspoň na metro...nevěřili byste, jak to pomáhá! Ta lepivá konzistence dlouho vydrží a přitom kůže pěkně klouže...od té doby používám "lesk na rty" na nohy zcela účelně i preventivně :-) jen jsem si musela koupit bezbarvý (ty růžový fleky byly logicky nevzhledný a hlavně šly blbě smejt) :-) KRISTÝNA

    ReplyDelete
  16. super tipy ! hlavně ta tyčinka essence ! a já si myslela že to dře jen mě :)

    ReplyDelete
  17. o te tycince z compeed uz nejaky patek premyslim. ha plesova sezono, tes se :)

    ReplyDelete
  18. super, akorát ty compeed náplasti mi moc nedržely...tu tyčinku chci!

    ReplyDelete
  19. super článek! Protecion Stick jsem neměla ani ponětí!

    ReplyDelete
  20. Nj, bolest je daň za krásu:)

    a mohla bych vás poprosit? přihlásilajsem se do soutěže o lístky na MTV EMA, dejte mi tu prosím hlas: http://www.swatchmtvplayground.com/tv/gallery/#/view/1253 (nikola janousková, kliknete na ten pátý čtvereček:) )

    ReplyDelete
  21. SUPER TIPY, díky za ně !
    Já mám problém s fungl novýma podzimníma kozačkama na zavazování (tento typ http://www.reno.de/damen/stiefel/f-1--------/stiefel_hellbraun/hellbraun/21762-43.html).

    Nemají podpatek, ale ta tvrdá vystužená pata mi udělala během hodiny peklo na obou patách.

    Co by mi tak pomohlo nejvíce?

    Dííky moc

    ReplyDelete
  22. když se teď podívám na své zničené nohy ze všech možných bot, zrovna by se mi tyhle užiteční pomocníci hodili, díky :)

    ReplyDelete
  23. plne suhlasim, toto by mala mat vo vybave kazda milovnicka :)
    http://kateonskate.blogspot.com/

    ReplyDelete
  24. Včera som rozmýšľala že by bolo už načase začať nasiť podpätky. A tvoj príspevok sa mi neuveriteľne hodí, pretože keď raz konečne začnem (dúfam, že skoro) všetky tieto "pomôcky" si aj ja zaobstarám. :)

    ReplyDelete
  25. Podobnou tyčinku mají teď v katalogu Avon, nevím, jestli funguje, ale mají ji :). Tereza

    ReplyDelete
  26. mám tu od Compeed a funguje skvěle(kéž by tak fungoval i můj talent předvídat její potřebu..:D)

    ReplyDelete
  27. jee diky za tipy, na tyhle zázraky se určitě podívám!

    ReplyDelete
  28. Děkuju, to je skvělá záchrana. Podložky seženu stejně jako tyčinku v lékárně?

    ReplyDelete
  29. Ančuš: já je kupovala u Bati, v lékarnách je, myslím, nemají

    ReplyDelete
  30. ježiši to abych si to běžela všechno rychle koupit. a nový boty k tomu!:-) dík za typ

    ReplyDelete
  31. Děkuju =D Omlouvám se za moji stupiditu =D

    ReplyDelete