nomad

Vintage poncho, mango jeans, Massimo Dutti shoes & H&M bag

Ok folks, we are having major problems with the light here! I did not figure out I will have to take my outfit posts earlier today because of the time change, so the were only taken at the sundown. I wore a poncho I was given by my grandmother during the summer and it instantly reminded me of the ones on the Chloé runway. My mother gave it to my grandmother as a present from her trip to Paris about twenty years ago and what is absolutely amazing about it is the quality: although it was worn a lot during all those years, it stil looks really really "fresh". That's the magic about quality pieces.  Which, unfortunatelly, is not the case of this bag. The faux leather in the lower part started to peel of a little. When I saw it in the H&M showroom last year, it was supposed to be leather but for some reasons they changed it for faux. I wish they didn't, I would prefer to pay 20 € more and keep the bag forever. That's the reason why I almost never buy faux leather things: I am just too sad when it starts to fall appart and I have to throw it away. Finding great things to my wardrobe is difficult enough but having to say goodbye to them is a lot worse.

Přátelé, mám docela vážné problémy se světlem! Neuvědomila jsem si, že se dnes budu muset vyfotit dříve kvůli změně času, takže jsme to stihli až při západu slunce. Na sobě jsem měla pončo, co mi dala babička a co mi hned od začátku připomínalo ty od Chloé. Moje maminka jej koupila v Paříži před dvaceti lety a darovala mé babičce a naprosto nejneuvěřitelnější na něm je jeho kvalita: i přesto, že za ty roky bylo hodně nošeno, stále vypadá neuvěřitelně čerstvě. Což je kouzlo kvalitních věcí. Což, bohužel, není případ této kabelky. Její spodní kožená část se začala trochu odlupovat. Když jsem ji minulý rok viděla v showroomu, byla spodní část kožená, ale z nějakého důvodu do obchodů přišla koženková. Je mi to líto, protože bych mnohem radši zaplatila o 20 € víc a kabelku si mohla ponechat napořád. Z tohoto důvodu si velice vzácně kupuji věci z falešné kůže: je mi až příliš líto, když se začnou rozpadat a musím je vyhodit. Najít skvělé přírůstky do šatníku je sice těžké, ale loučit se s nimi je mnohem horší.


25 comments:

  1. Pončo je skvělé a kabelka taky! :)

    ReplyDelete
  2. Není ti líto zvířat které musí umřít aby jsi měla kvalitní kabelku z kůže která se ti nerozpadne? Radši bych nosila koženkovou která se časem obnosí a zničí než vědět pokaždé co vezmu kabelku z kuže do ruky že muselo umřít zvíře

    ReplyDelete
  3. Skvělé!Ta první fotka je senzační.

    ReplyDelete
  4. Poslední věta je sakra pravdivá!

    ReplyDelete
  5. mno a me pak o to vic nastve, kdyz se barevna kozena kabelka (drazsi kousek) zacne odirat a barva v rozich nevydrzi :/ a ta vaha.. no nic. pekny pribeh ponca!

    ReplyDelete
  6. Sdilím názor, radši si připlatím za kůži, protože nekteré háemkové designy za to stojí ;)

    ReplyDelete
  7. pončá snáď nikdy nevyjdu z módy. aj toto je krásne :)

    ReplyDelete
  8. jo, to pončo je boží!
    a s tou kabelkou je to naprd no..úplně si pamatuju jak jsi ji měla novou:))

    ReplyDelete
  9. Marie-Anchele: A ty si myslíš, že na většinu bot a kabelek, které jsou z hověziny a vepřové kůže (pokud nejsi magor a nechceš luxusní kabelku z krokodýla, rejnoka apod.)se zvířata chovají nějak speciálně? Ne, jde o odpadní materiál z jatek. Sama jsem vegetariánka, ale kožené věci si kupuji. Takže když budeš držet v ruce tu "strašnou" koženou kabelku, nemušíš mít výčitky svědomí kvůli kabelce, ale spíš kvůli McDonalds za rohem, když to hodně přeženu. Monika

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jsi zvláštní vegetariánka když stále podporuješ vyhlazování zvířat. Pokud ti jednou dojde že je to jeden uzavřený kruh poptávky a nabídky, tak tyhle řeči nepovedeš a nehraj si na chytrou.

      Delete
  10. Souhlasím, taky si raději dopřeju kvalitnější věci s vědomím, že "něco" vydrží... Nedávno jsem objevila koženou tašku po babičce..je úžasná, nezničená s patinou, co tomu dodává příběh, který se nedá koupit.. :)

    ReplyDelete
  11. pončo vážně vypadá jako nové a navíc ti moc sluší (na rozdíl ode mě, která v něm vypadá jako nepovedená indiánská stařena :D)

    ReplyDelete
  12. pončo fajn, ale já si na něj netroufnu - stejný důvod jako Lucia :-D a kabelky kupuju koženkové... často je střídám, nebo daruji mamce a sestře, takže životnost u mě nehraje až takovou roli :-)

    ReplyDelete
  13. ja tiez radsej z pravej koze, vsetko kozenkove sa hned rozpada

    ReplyDelete
  14. Děkuju za komentáře!
    Více méně souhlasím s Monikou, mrtvých zvířat mi samozřejmě líto je, jenže sama maso jím a přijde mi mnohem etičtější mít kabelku z hovězí kůže, když se to maso sní, než třeba kabát z činčily, kde se zvíře pěstuje vyloženě jen pro kůži (kožich). V 90% případů vypadá kožená kabelka mnohem kvalitněji než koženková, alespoň v cenových relacích ve kterých se pohybuji. Falešná kůže od Stelly McCartney asi bude několikrát kvalitnější, nicméně mimo moje finanční možnosti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. A co tak přestat jíst maso a zříct se pochybných ,,rozmařilostí" a nekupovat nic v kůži. Dnes je přece již tolik možností koupit si dobré jídlo nebo krásnou věc a nemusí při tom zemřít mučivou smrtí žádný jiný tvor. Co telecí a podobné úchylnosti? Kabelka z teletiny -jůůů ta je krásná?! Možná vám jednou dojde že koncentráky byly jen kapka na lidském rodu z toho co se děje se zvířaty. Co ta malá nevinňátka které masakrují,plynují,matku zabíjí před jejím malým dítětem...
      Tohle se děje pořád,po milionech, tak proč si z toho ,,odpadu" nekoupit něco modního... Chce to více citu a méně sebestřednosti. Vím je to problém skoro většiny lidstva, tak proč nezačít věci měnit a začít hned u sebe,když to rozumní a soucitní uvidí přidají se. Hezký den.

      Delete
  15. Nejhorší je, se loučit s věcí, kterou si člověk oblíbí. AMEN !

    ReplyDelete
  16. Tak to je mi líto, ta kabelka je vážně skvělá! Ale zas máš aspoň důvod koupit si nějakou novou:-D

    ReplyDelete
  17. Ι will іmmediatеlу take hold of youг гss аs I
    can't find your email subscription hyperlink or e-newsletter service. Do you have any? Kindly permit me realize in order that I could subscribe. Thanks.

    Check out my site ... http://www.paydayloanst3.com/
    My blog ; Pay Day Loans

    ReplyDelete
  18. Heyа і'm for the primary time here. I found this board and I in finding It really useful & it helped me out a lot. I'm hoping to offer something back and help othегs like уοu helped me.


    Feel free to surf tο my weblog :: hemorroides

    ReplyDelete