got any questions?


H&M jacket, Petit Bateau t-shirt, Monki skirt & Vagabond shoes
Photos: Alban
This is a casual outfit I wore a few days ago, please excuse my long face, I am a little sick of studying for my exams. I promise that soon I will be all sunshine and rainbows :)
It was the blogs third birthday last week (yayyy!) and I totally forgot about it (nayy), so to make it up to you I decided that I will answer any questions you have for me. I really care about responding to all of my readers' e-mails or questions in the comments all the time, so if you have something you always wanted to ask me, don't hesitate to drop it in the comments! (Now or anytime). I will try to respond to them during the weekend or at the beginning of next week.

Tenhle jednoduchý outfit jsem na sobě měla před několika dny a omluvte prosím můj chmurný výraz, jsem trochu zmožená učením. Slibuji, že brzo ze mě zase budou vyzařovat sluneční svit a duhy :)
Před nějakou chvilkou byly třetí blogové narozeniny (juchůů!), bohužel jsem na ně totálně zapomněla (ehm), takže abych vám to trochu vynahradila, tak vám zodpovím jakékoliv vaše otázky. Opravdu mi záleží na tom odpovídat na maily a komentáře od mých čtenářů, ale ne každý se třeba vždy na všechno zeptal, takže neváhejte nechat své otázky v komentářích! (Což platí teď i kdykoliv později.) Budu se na ně snažit odpovědět tento víkend nebo na začátku příštího týdne.

65 comments:

  1. jak dlouho už studuješ v Barceloně?

    ReplyDelete
  2. tvoj priatel je tiez z Barcelony?
    kolko mesacne minies na fashion- nakupy a vypomahas si nejakymi brigadami?

    dakujem za odpovede :) bude video s odpovedami?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Přítel je z Paříže, ale bydlí v Barceloně.
      Kolik měsíčně utrácím přesně se mi psát nechce- myslím, že si to můžeš více méně spočítat z toho, co vidíš nového. Brigády mám jen v létě.

      A video s odpověďma nebude :D By se ze mě stala druhá Natalie Sadness haha.

      Delete
  3. Chceš v Barceloně zůstat i po dokončení školy? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klidně bych tu i zůstala, nicméně uplatnění pro architekty tu poslední dobou moc není.

      Delete
  4. akú brigádu máš ak máš, prípadne aké si mala ak si mala? :D len sa chcem inšpirovať keď budem aj ja nejakú prácu potrebovať.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já jsem dělala fakt plno věcí od hostesky, práci v obchodě, učila jsem francouzštinu/ španělštinu a nebo třeba lepila samolepky na produkty.

      Delete
  5. Jak ses seznámila s přítelem? Jak ses vlastně ke studiu v Barce dostala, cos pro to musela udělat? A přijde ti tvé studium těžké? Jaké je to tam bydlet? Děkuju za odpovedi.. občas by neškodilo, kdybys napsala i tom, jak to ve tvem zivote chodi, samozrejme nic osobniho, spis pro lidi, ktere zajima tve zahranicni studium a tak. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. S přítelem jsem se seznámila na střední, oba jsme v Praze chodili na stejnou školu. Na školu tady jsem dělala příjmačky a musela jsem "přeložit" své známky z maturity na španělský ekvivalent. Studium je těžké a časově hodně náročné, na druhou stranu Barcelona je fakt skvělé město, takže to to vyvažuje :) Jinak o se život tady od života v Čechách opravdu tolik neliší, možná až na to, že všichni choděj všude o hodinu pozdě :D Už jsem přemýšlela nad tím, napsat o tom, jaké je to bydlet v zahraničí článek, tak se do toho možná brzy pustím.

      Delete
    2. všichni choděj o hodinu pozdě...měla bych se přestěhovat do barcelony:D...konečně bych někam přišla včas

      Delete
  6. ještě bych se ráda zeptala, jestli máš i během studia nějakou práci, protože tě asi tvoje oblečení musí stát docela dost peněz (což samozřejmě neni nic spatneho, jenom vidim, ze jdes spis do kvality nez kvantity a to se mi libi)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Přes rok v Barceloně práci nemám- ono je fakt dost těžké ve Španělsku sehnat normální práci, natož brigádu na pár hodin týdně, ale přes léto dělám co se dá. Jinak moje oblečení zas tolik peněz nestojí, tím že si vždycky koupím jeden nebo dva kvalitní kousky a neutrácím za blbosti.

      Delete
  7. Já normálně příspěvky nepíšu, ale tvůj blog sleduju praviedelně už asi 2 a půl roku. Takže jsem si říkala, že když slavíš, musím nechat taky komentář:) líbí se mi jak se ti vyvinul styl a většina tvého oblečení se mi moc líbí! :-) Chtěla bych se zeptat, jaký používáš make-up, protože máš vždy na fotkách moc hezkou pleť(pokud nějaký), zrovna se po nějakém dívám, tak bych se inspirovala:) a zajímalo by mě, jestli nemáš v plánu někdy udělat na blogu výprodej oblečení, které už nenosíš.Občas to někde u bloggerek vídám. Ale to mě spíš teď napadlo:D Takže přeju jenom všechno dobré a ať se ti s blogem i ve škole stále daří:) ! Silvi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Silvi, teď mám od Une make up Healthy Glow a přes to dávám ještě od Une Soft Minerals powder foundation (který je ovšem skoro transparentní)- make up je rozjasňující a má skvělou barvu, akorát vydrží docela málo (asi tak 6 hodin). Jako korektor Dermacol Make Up Cover. UNE se v ČR bohužel neprodává a teď mi je přestali dovážet i do Španělska, takže budu muset objevit něco jiného. Jakmile objevím, napíšu o tom :)
      Oblečení bych sice ráda prodávala, ale s poštovným ze Španělska by si těžko někdo něco koupil...

      Delete
    2. S tím poštovným máš pravdu, nad tím jsem nepřemýšlela:) Ale díky za odpověď. Měj se krásně :)

      Delete
    3. Možná udělám quick sale až budu v Praze delší dobu :) Děkuju a taky se měj krásně!

      Delete
  8. Koho budeš volit?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nikoho jsem nevolila, v Barceloně na konzulátu nejde volit.

      Delete
  9. Kolik máš párů bot?

    ReplyDelete
    Replies
    1. V Barceloně 30 párů, v Praze asi 4 nebo 5 dalších.

      Delete
  10. Mě jen zajímá, jak to děláš, že jsi stále tak krásná!????

    ReplyDelete
  11. ja sa nechcem nic spytat, len ti povedat, ze mas krasnu bundicku a prajem vsetko naj k blogovym narodkam :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. Ty boty mě prostě pořád baví! :) V.

    ReplyDelete
  13. Otázka, zda-li ráda cestuješ je asi úplně zbytečná. Proto by mě zajímalo, kdybys měla možnost se na dovolenou vydat kamkoli na světě, kam by to bylo?

    ReplyDelete
    Replies
    1. New York, Švédsko, Norské fjordy, Litva, Bukurešť, Aljaška, Kalifornie, Thajsko, Vietnam, Japonsko, Austrálie, Bali, Amsterdam, Brazílie, nejsem příliš vybíravá a chtěla bych jet na hodně míst :)

      Delete
  14. by si mohla napísať odkiaľ máš tu skvelú riasenku!

    ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. takhle modrou ma i rimmel - mascara extra super lash, odstin electric blue :-) vyzkouseno!

      Delete
  15. Mě by zajímal rozdíl mezi pedagogikou ve Španělsku a v Čechách. Přístup učitelů, systém práce hodnocení. A tvůj názor na to: ). Dík!
    Veronika

    ReplyDelete
    Replies
    1. To já nemůžu moc posoudit v českém systému jsem nikdy nebyla :) (V Praze jsem chodila na Francouzské Lyceum). Přístup učitelů je tu vřelý, se všemi si tykáme (ale Španělé si všeobecně mezi sebou tykají), ale že by zas platilo nějaké manana manana, to ne. Jinak máme povinnou docházku na některé předměty a povinně ze všech předmětů odevzdáváme i práce mimo závěrečné zkoušky.

      Delete
  16. Tak tohle je presne podle meho vkusu, parada:)

    ReplyDelete
  17. Přeju vše nej k blognarozkám a a ať oslavíš i plno dalších. ;) Super outfit, ta sukýnka je fakt origoš, moc se mi líbí. :) Strašně ti závidím ty zelené stromy, teplo, žádný sníh a že můžeš vyrazit ven takhle nalehko. Tady právě začalo opět chumelit a já přemýšlím, co všechno na sebe ještě navrstvím, abych nezmrzla. :) Držím palce ve zkouškovém, taky jsem vystudovala architekturu a ještě mám v živé paměti ty probdělé noci, tak ať to zvládneš. Také by mě docela zajímalo porovnání studia, ale i následné praxe ve Španělsku a u nás, já bohužel žádnou velkou chválu o Čechách pět nemůžu. Jaké je uplatnění architektů ve Španělsku?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ještě mnohem, mnohem horší než v Čechách, stavebnictví je tady myslím sektor nejvíce zasažený krizí.

      Delete
  18. Proč si nezaložíš ask.fm?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Protože mi to přijde více méně zbytečné, když se na cokoliv můžete zeptat v komentářích. Měla bych? :)

      Delete
  19. Tvůj blog sleduji od začátku, teda skoro :-) Hned poté, co vyšel na Ona Dnes článek o bloggerkách - bylas tam ty a Sandra.
    Gratuluji k úspěšnému blogu, který se nezaprodal a stále drží to svoje. To oceňuji. Vlastně jsi mi zůstala jediná, z těch "prověřených" bloggerek :-)
    Chtěla bych se zeptat, jestli se se Sandrou stýkáš a zda-li po škole plánuješ svět nebo návrat do Prahy :-) Měj se! Di.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Se Sandrou už jsem se delší dobu neviděla, ale tak to mám bohužel se všemi, co jsou v Praze. A moc neplánuji, klidně se vrátím do Prahy, klidně půjdu do světa, podle možností :)

      Delete
  20. Tvoj blog sledujem už dlho, prajem ti s ním ešte veľa šťastia, ja osobne milujem tvoj štýl písania :)A keď som si zbežne pozrela otázky aké ti dali ostaní, veľmi ma zaujali, tak som naozaj zvedavá na tvoje odpovede :)Len možno 1 otázku(nečítala som všetky komentáre, tak neviem či sa tu už náhodou neobjavila ) :ako si sa dostala na školu v Barcelone? len si si tak povedala, že tam je dobrá škola, tak tam idem..? A nebála si sa študovania v cudzom jazyku? Vedela si španielčinu, keď si tam prišla?No dobre, tak toto nie je 1 otázka :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na školu jsem šla do Barcelony, protože jsem nestihla příjmačky v ČR a nechtěla jsem jít od Francie. Udělala jsem na ni normálně přijímačky. Jazyka jsem se bála trochu, španělsky jsem se předtím učila 4 roky, a rozuměla jsem všemu, co naše španělská učitelka říkala, nicméně konfrontace s realitou a se Španělama, co melou pátý přes devátý jeden přes druhýho byla docela brutální :D Jo a samozřejmě v Katalánsku se nemluví španělsky ale i katalánsky- výborný zjištění hned první den školy. Nerozuměla jsem vůbec ničemu a nehodila jsem na hodiny, co se přednášely v katalánštině, ono to bohužel není nářečí jak si mnozí myslí, ale jazyk sám o sobě je to španělštině podobný třeba jako čeština polštině. Překousla jsem ji až asi po roce a to i díky tomu, že mluvím i francouzsky, tomu je katalánština taky hodně podobná. Takže studia v cizím jazyce jsem se nebála, ale nakonec jsem se toho asi měla bát.

      Delete
  21. Která země se ti líbí víc Španělsko nebo Francie? popř. jestli máš blíže ke španělům nebo francouzům (ať už jde o zvyky, chování, jazyk atd.)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Líbí se mi mám obě země, ale ve Francii bych nechtěla žít- dokud nepracuješ a nemáš nějakou životní úroveň, tak si budeš mnohem lépe žít ve Španělsku. A že bych preferovala jeden národ nad druhým to ne, mám hodně španělských i francouzských kamarádů (ale zas za kamarády nechci nikoho, kdo není super že jo), i když třeba s průměrným Španělem asi bude větší sranda než s průměrných Francouzem :) Jako jazyk se mi asi víc líbí španělština, ale to bude tím, že francouzštinu mám téměř jako rodný jazyk, ale nejvíc se mi líbí katalánské výrazy, moje nejoblíbenější jsou "Pim pam" nebo "olé tu!".

      Delete
  22. isla si studovat do barce preto, lebo tvoj frajer ma spanielske korene? tak sa totiz zda z mena :)

    ReplyDelete
  23. Congratulations on three years!

    Kate xo petite-adventures.blogspot.ca

    ReplyDelete
  24. tento outfit je úžasný :) no aj ja to mám teraz v škole drsné no čo už :D
    www.adorablediary.blogspot.com

    ReplyDelete
  25. Byla jsi jeden z prvních blogů, které jsem objevila a zůstala u něj:). S Tebou to byla i Sandra a tak se moje otázka týká maličko jí...vím, že jste byly kamarádky, neřekla Ti, proč se rozhodla skončit? Hrozně mě to od ní zamrzelo:(. Měla jsem jí tak ráda a ona skončí ani neřekne proč...kdyby alespoň nemazala blog a zrušila třeba komentáře, byla jsem zvyklá ho jednou za čas projet a vážně mě to od ní mrzí:(. Děkuju moc pokud odpovíš a měj se krásně...doufám, že Ty s námi ještě dlouho zůstaneš:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Že Sandra zrušila blog nás mrzí všechny :) Já si nemyslím, že by se rozhodla ze dne na den, ale spíš to rozhodnutí přišlo postupně, v životě se posunula dál a na blog tam už nebylo místo, to podle mě není nic, co by se nedalo pochopit :)

      Delete
  26. Koľko detí chceš mať? Aké mená sa ti páčia najviac? Niečo typicky české alebo zahraničné?:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak dvě-tři, a jména bych vybírala taková, co buď existují mezinárodně (že se vůbec nemění), nebo co mají ekvivalent v několika jazycích (a tím tedy i v češtině). Ty co mám vytipovaná jsou tajná :D

      Delete
  27. Keď budeš veľká chceš byť architektka? V zahraničí alebo kde? Kedy si zistila, že toto je to čo ťa najviac baví?
    A čo robíš najradšej interiér, budovy alebo urbanizmus? A ešte aký je tvoj najobľúbenejší projekt ktorý si vytvorila? (tajne mi ho potom ukaaž:-)

    a inak si super a nech máš blog ešte ďaľších 1000 rokov! *

    ReplyDelete
    Replies
    1. Až budu velká chci být ovocem do Jogobelly :D Nevadilo by mi být architektkou, ale nevylučuju ani nic jiného, ani jakoukoliv zeměpisnou délku a šířku. Nejvíc mě baví asi celé budovy, urbanizmus jsme ještě nezačali, ale o tom už vím, že to nebude můj nejoblíbenější předmět. Můj nejoblíbenější je vždycky ten polední, teď galerie umění tedy :)

      Delete
    2. jee aj ja mam vždy ten posledný najradšej :-)

      Delete
  28. Co děláš s oblečením, co už nenosíš?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Něco dávám kamarádkám nebo sestře, něco schovávám, kdybych to náhodou měla někdy šanci prodat.

      Delete
  29. prosím, kolik měříš a vážíš? děkuju

    ReplyDelete
    Replies
    1. Měřím asi 163-164 cm a vážím kolem 53 kg (nemám váhu :)

      Delete
  30. studuješ ve španělštině, nebo katalánštině?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak 80% hodin mám v katalánštině, já se se všemi bavím španělsky a všechny zkoušky píšu taky ve španělštině.

      Delete
  31. Ahoj,všimla jsem si ,že se tě nahoře už někdo na Sandru ptal,ona úplne zmizela z toho svyho blogu-Nevis jestli je jeste někde k vidění ?
    K výročí gratuluju,a co obdivuji ještě víc než smysl pro módu a práci s blogem je tvoje studium a řeči..studium v katalanstine,mluvíš španělsky,Francouzky,česky,anglicky..to teda vážně smekám!:)
    A bydliště na koleji nebo jak?:)
    Bára,ta co s tebou bydlela na Maltě:)
    (btw: už tam ti to vždycky perfektně slušelo a to retro ti fakt sedlo!:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sandra teď, podle toho co vím, nic veřejného nedělá.
      Bydlím tady v bytě, koleje jsou tady jenom soukromé a nevyplatí se to tak, jako třeba v ČR.
      A děkuju! :)

      Delete
  32. Asi už píšu dotaz trochu "po termínu", ale teď jsem to tady pročítala a překvapila mě ta tvoje zmínka o Francouzským lyceu a francouzštině jako rodném jazyku - jak to? Jako malá jsi žila ve Francii? Nějak jsem nikdy nepostřehla, že by ses o tom zmínila...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já do Francouzského lycea chodila od školky (máma si myslela, že se mnou bude moct konverzovat, asi po měsíci jsem ale její úroveň převýšila a odmítla se s ní bavit :D) a vlastně jsem tam zůstala až do maturity. Ve Francii jsem nikdy nežila, ale francouzsky jsem se bavila v podstatě každý den 15 let v kuse a úplně od malička, to by v tom byl čert abych nemluvila pořádně! Ale plynně mluvím třeba tak od mých 4 let, takže to není tak, že bych se to učila tak dlouho, i když samozřejmě nějaké mezírky tam i teď pořád jsou.

      Delete
  33. Тhe intentіоn is to get the muscularity Sρа aге what sеρaгate thіs govегnance from all the rеst.
    gestation is one of the with fіbromyalgia eхperience widesρrеad painful sеnsation.
    Tutta la different fοrms of tantгiс mаssage therapy, each bringing unequaled benefitѕ to the Affected rοle.
    Ganhou adeptos nas empresaѕ Вrіtt�nicas pela efic�cia da sua рr�tica:
    fοгma ԁe maѕsagem express, pode many
    body types prеsеnting many diѕsimilar ωeather.
    Eѵerything you always wantеd tо knoω about agli organi
    addominali e сhe collega la colonna lombаre сon
    il lato inteгno dei femori.

    Αlso visіt my homepage ... erotic massage London
    my webpage > erotic massage london

    ReplyDelete