how to wear crop tops


H&M crop top & t-shirt, Vintage skirt.

  Crop tops are coming back this season and if your are just a little nostalgic of the 90's (I can still remember my favorite crop t-shirt from 1999- gosh I sound ooold) or looking for a new silhouette this might be it. I hesitated at first to wear them, but in the end my wardrobe is full of them, since they suit well my style. These are my tips to wear them:
1. Chose the right top. Too obvious maybe? I preffer the ones that are fitted, but not like a second skin. Anything straight or A-shaped will look weird if you have some boobs. The one on the picture is from H&M and it's perfect!
2. Do your crunches. A muffin top under a crop top is not cool, guys. Nevertheless the upper part of the belly tends to look better so a well chosen high waist can hide the fact that you are a couch potatoe (ever wondered why I always wear high waist with them? ;)
3. Stand straight. Sit straight. Otherwise you'll bring the muffin party to a whole new level.
4.  Don't show too much. Life is about balance so it you are wearing a crop top don't pair it with a cleavage, a mini and heels at the same time. This time I put a sheer t-shirt over it, but it can also be a jacket. Play with proportions and don't expose too much skin
5. Be confindent! In the end it's not that big of a step as it seems.
  I can't wait for the weather to get warmer- in Barcelona you are seen weird if you wear bare legs at 22°C so imagine how hot it has to be to wear a non-covered crop top. This is what I wore a couple of days ago, paired with my Voldemort coat & Nike Free and I felt super cool! More on Nikes and other uggly shoes later..
Are you going to wear crop tops this season? 



  Zkracené vršky se letos vrací v ještě větší síle než loni, a pokud jste stále trochu nostalgičtí po devadesátkách (já si na svoje oblíbené zkrácené tričko pamatuji dodnes- což je skoro patnáct let zpátky a pokud se něco, co jste kdysi nosili, vrací do módy, je to znak stárnutí) nebo pokud hledáte novou siluetu na léto, tak by mohly být pro vás. Ze začátku jsem trochu váhala, protože přeci jen nosit odhalené břicho je nezvyk, ale poslední dobou se jimi můj šatník zaplňuje víc a víc, protože se mi zkrátka a dobře moc líbí. Tady jsou moje tipy na jejich nošení.
1. Vyberte si ten správný. Není tohle až příliš zřejmé? Já osobně upřednostňuji, když jsou přiléhavé, ale ne úplně přilepené na kůži. Taky si dejte pozor, aby vám nic nekoukalo ze strany či, ještě hůře, zespoda. S větším poprsím si obzvlášť hlídejte, aby vršek dole moc neodstával (cokoliv střiženého do áčka je zlo). Tento z H&M, co je na fotce, je jeden z nejlepších, co jsem letos v obchodech viděla.
2. Neflákejte sed-lehy. Muffínek deroucí se zespodu zkráceného trička není kůl, přátelé. Nicméně se správně zvoleným spodkem s vysokým pasem skoro nebude vidět, že váš nejoblíbenější sport je gaučing (a teď hádejte, proč vždy nosím crop topy jen s vysokým pasem ;).
3. Stůjte rovně. A pokud vás postihne ta nepříjemná situace, že si musíte sednout, tak to platí obzvlášť. Jinak to bude úplně muffinová party.
4. Neukazujte příliš. Život i móda jsou o rovnováze, takže pokud na sobě máte zkrácený vršek, nepřibírejte k němu ještě výstřih, mini sukni a podpatky zároveň. Já si přes něj tentokrát vzala průhledné tričko, ale mohla by to být i bundička. Hrajte si s proporcemi tak, aby té kůže nebylo vidět až moc.
5. Buďte sebevědomí! Na našem všemu novému otevřeném území to platí obzvlášť. Ve finále to je ale spíš nezvyk než cokoliv jiného a zvyknete si rychle.
  Přesně tohle jsem na sobě měla před pár dny, přes to jsem měla přehozený Voldemortův kabát & na nohou Nike Free a už dlouho jsem se necítila v něčem tak dobře. Více o Nike botách a jiných jejich škaredých kolegyních zase příště..

Chystáte se letos nosit crop topy?


26 comments:

  1. Mě se tyhle krátké trička hrozně líbí, proto tvrdě začínám pracovat na tom abych ho mohla nosit :D
    Jinak skvělá fotka :)

    ReplyDelete
  2. Já jsem líná cvičit, takž je nosit nebudu :/ :D

    ReplyDelete
  3. som rada že to nosí aj niekto s väčším poprsím!

    ReplyDelete
  4. Ahoj, prosímtě, jaké máš stíny na očích? Jsou krásné!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Clinique Chubby Stick v odstínu Fuller Fudge, nejlepší jsou!

      Delete
  5. Strašně mě baví tvůj anglický text :) jsi skvělá!

    ReplyDelete
  6. Já mám koupené dva, ale moc se neodvažuji je nosit(

    ReplyDelete
  7. Jo, taky mam nekolik, zatim je muj nejvetsi favorit ten pruhovany, s dlouhym rukavem od F&F za krasnych 199,- Kc. K tomu cerna pouzdrova sukne az po kolena, samozrejme s vyssim pasem. :)

    ReplyDelete
  8. Perfektní! Sama jsem si jeden lehce zkrácený top pořídila, už se těším až ho vyvětrám :)

    ReplyDelete
  9. Já miluju crop-topy:). Vypadají moc hezky:).
    Na tomhle se mi nelíbí, že má výstřih. Pro mě je tohle moc odhalující. Když odhalím pupík, tak už ne výstřih:/. Takhle s tím průhledným tričkem je to super, ale bez něj už ne-e. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já si myslim, že až stoupnou teploty, tak i tohle bude úplně v pohodě :)

      Delete
  10. tento rok si uz urcite nejaky zaobstaram.

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. Já přesně miluji crop topy se sukní s vysokým pasem, jen sama asi na to nemám odvahu. Přece jen nemám míry modelky, tak se hlavně bojím těch "muffinů" :D

    ReplyDelete
  12. to průhledné triko! a vůbec, celé to vypadá strašně super, jdu dělat sedy-lehy!

    ReplyDelete
  13. Asi se nechystám je nosit, i kdybych je doplnila s vysokým pasem (jakože bych je vždycky nosila, tak bych stejně měla pocit že mi něco kouká a to není nic pro mě. Můj sport je gaučing :D
    www.bokattyna.blog.cz

    ReplyDelete
  14. Jsi krásná! Moc ti to sluší…:).

    ReplyDelete
  15. Dnes jsem pokukovala po jednom proužkovaném, ale stále nevím...

    ReplyDelete
  16. Very nice blog! We found it by hazard and as we run a website about Prague for francophone people, I thought I will leave a comment, congrats and keep it on!

    ReplyDelete