What inspires me right now

Zima se na mně začíná podepisovat, a to především v barevném spektru. Kdo mě zná, ví, že se obvykle oblékám barevně. Ale je mi zima a mám toho dost. Možná proto bude výběr inspiračních fotek více méně černobílý.



Nabíraná ramena jako u druhého obrázku jsou mým momentálně nejoblíbenějším trendem- nikdy se mi trend osmdesátých let nijak zvlášť nezamlouval. Poslední dobou mi ale přijde, že hranatá a na pohled "tvrdá" ramena s vycpávkami nahrazuje mnohem jemnější a ženštější verze, mnohem víc lichotíjící postavě. Jakožto hrdý vlastník dvou takovýchto šatů a jednoho světříku si nemůžu stěžovat.



Černo-bílý leopard se zde taky neobjevuje náhodou: leopardí potisk v "přírodní" barevnosti nemám příliš v lásce, nicméně jeho barevné verze jsem si velice oblíbila, konkrétně černobílý šátek z Francie poslední dobou skoro nesundám.



Kolekce Balmain Podzim/ Zima 2009/2010, jedna z mých nejoblíbenějších na letošní sezónu.



Všimněte si zde splývavých tvarů saka i svetříku. Oboje nádherně prodlužuje siluetu.

Kabáty jsou momentálně nutností, ty chlupaté (ať už pravé nebo umělé) zahřejí mnohem víc než klasické kabáty. Relativně podobný kabát vlastním, ale zatím jsem nenašla bílý pásek, který se dle mého názoru k této barvě velice hodí.

Jinak doufám, že za pár dní by tu mohla být první část mého projektu fotografování toho, co s mi líbí na jiných lidech. Snad to vyjde.

5 comments:

  1. Nekonečná zima sucks.
    Ale B/W kombo se mi neskutečně líbí. Je versatilní a chic. Vůbec se mi nezdá, že formujou "depresivní, šedej" celek. Hodí se jak na léto, tak na zimu.

    Leopard print is not my cup of tea. (Kromě šátku)

    Už se těším, jak "děcko na Ježíška" (ikdyž neznám ten pocit), až dorazí jaro a budem moct vytáhnout balerínky a kožený bundičky a Raybanky (sluneční a budu zas slepá) a... kombinovat jak BW, tak i kusy super chilled jarní palety (zvlášť ovšem).

    L.

    ReplyDelete
  2. Už chci podpatky... Ať jde doháje sníh.

    ReplyDelete
  3. černo-bílé verze jsou mé nejoblíbenější celoročně ... v tom se lišíme :) nicméně s Balmainem se shodneme! nic lepšího jsem prozatím letos neviděla ;)

    ReplyDelete
  4. Mě se nejvíce líbí ta první fotka. Je úžasná! :-)

    ReplyDelete
  5. Balmain na tuhle zimu válel, na jaro je to s ním podstatně horší...
    První fotka: Pařížanka jak má být :)

    ReplyDelete