orbit sweater

& Other Stories sweater, Topshop jeans, Anaid Kupuri shoes and Bimba y Lola bag

Is there a better way to challenge your new photographer, than letting them shoot you with back light? I guess not. I am not a fan of pictures with direct sunlight because you just lose so many details. Even on sunny days I prefer to shoot in the shadow, as it usually corresponds way better with the effect I want to achieve and it is also much easier for people who don't know how to work with light (and let's be honest, I can't do that either). But when in December you go out in only a sweater and ballerinas you kind of want to worship the star that made it all possible.
I am also finalising my project of buying only one piece of clothing each month this season with this sweater. I love sweaters. I was thinking about how I could explain to you just how much I love them and then I realized: I have far more sweaters than winter shoes. More sweaters than shoes guys.  I would never think I would become a sweater lover, but season after season they grow on me. My favourite in the last months has been the olive green number from H&M, but this one comes very, very close to it. They have a very similar relaxed fit and both are equally soft. This black and white is so special because it has such a great print on it- is is a hole, is it a planet? It is nearly impossible to find printed sweaters if you don't want anything with snowflakes of deers, so my geometrically oriented heart is very pleased by this one.

Existuje lepší způsob, jak prozkoušet novou fotografku, než ji požádat o vyfocení proti světlu? Nejsem fanoušek fotografií za plného slunečního záření, protože vám okamžitě zmizí obrovské množství detailů a focení ve stínu je také mnohem jednodušší pro ty, co neumí pracovat se světlem (a mezi tyto lidi řadím i sama sebe). Když k tomu na konci prosince můžete klidně vyjít ve svetru a v balerínkách, tak trochu chcete poctít tu hvězdu, co vám to všechno umožnila. 
Ke konci se dostává můj projekt kupovat si jeden kus oblečení za měsíc a to tímto svetrem. Miluji svetry. Přemýšlela jsem nad tím, jak bych vám vysvětlila můj vztah k svetrům a nejjednodušší bude asi říct, že svetrů mám víc než zimních bot. Víc svetrů než bot, přátelé. Nikdy jsem svetry nepokládala za něco speciálního, ale posledních pár sezón mi přirostly k srdci. Nejoblíbenější posledních měsíců byl ten úžasný olivově zelený z H&M, kterému se tento tvarem i hebkostí velice podobá. A co je obzvlášť skvělé na tomto je jeho krásný vzor: je to díra, je to planeta? Je téměř nemožné najít na svetrech jiné vzory než vločky a jeleny a nad tímto mé geometrii mulující srdce zaplesalo.  

15 comments:

  1. nádhera!! Jak fotky, tak svetr! Mám ráda tady ty tvary netvary, ve kterých každý vidí co chce, trošku art, ne? ;))
    Style by Eliza

    ReplyDelete
  2. fotky se opravdu moc povedly! a svetr je krásný :)

    ReplyDelete
  3. Tak to jsi můj člověk, protože já miluji svetry...a ty fotky...tipuji si, že fotografka obstála:-)

    ReplyDelete
  4. Tie fotky sú prekrásne a ty vyzeráš skvele :)

    http://lamodaeanarchia.blogspot.sk/

    ReplyDelete
  5. také miluju svetry! fotky krásný :)

    www.veronikad.com

    ReplyDelete
  6. nádherné fotky!! <3


    http://sweetchillibyhana.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  7. Nádhera!!! Vážne ti to pristane :)
    Pozývam vás na svoj nový blog rainincrystalforest.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  8. Tak myslím, že fotografka uspěla, ne? :)))

    ReplyDelete